matka_boza 08.02.07, 18:01 jak myslicie czy to bezpieczne? jazda z brakujaca jedna sruba? zaznaczam ze to tylne kolo samochod alfa 156 wiec nei napedowe Link Zgłoś Obserwuj wątek
dewulot1 Re: 4 sruby w kole zamiast 5 08.02.07, 18:15 Dla matki bozej nawet jazda bez pieciu srub powinna byc bezpieczna. Dlaczego tej jednej sruby nie ma? Bo ktos dokrecil ja tak mocno ze sie ukrecila? Ja bym sprawdzil pozostale cztery czy nie sa dokrecone za mocno. I inne kola tez. Jezeli sruby sa dokrecone normalnie to jazda na czterech z pieciu jest bezpieczna. Ale kiedys, na przyklad przy wymianie opon, napraw to dla swietego spokoju. Link Zgłoś
matka_boza Re: 4 sruby w kole zamiast 5 08.02.07, 18:23 pozostale sa ok ale co dziwne to kupilem auto bez tych pojedynczych srub nie zauwazajac tego, odkrylem przez przypadek ze brakuja i to po obu stronach nei mam pojecia co poprzedni wlasciciel robil z tym autem, probowalem wkrecic nowe ale gwint jest po obu stronach zjechany:-( Link Zgłoś
dewulot1 Re: 4 sruby w kole zamiast 5 08.02.07, 18:38 Sprobuj przeleciec gwintownikiem. Nie mam pojecia dlaczego jedna sruba w kazdym kole mialaby "zjechany" gwint a pozostale nie. Na pewno nie? Bo najpierw myslalem ze tych srub nie ma bo ktos je zgubil (ukradl?) a teraz okazuje sie ze ich nie ma bo wypadly z gwintu. To moze pozostale sruby tez moga powypadac. Link Zgłoś
foreks Re: 4 sruby w kole zamiast 5 08.02.07, 18:38 lepiej napraw. a ze brakuje nie dziwie sie. jak sie dowiedzialem, ze jedna oryginalna to koszt rzedu PLN25 to zbladlem. chwilowo przynajmniej. dla polonistow komplet PLN500. Link Zgłoś
black_code Re: 4 sruby w kole zamiast 5 08.02.07, 19:43 mozna przegwintowac a jesli z tym problem to mozna chyba zastosowac po jednej szpilce nie jest to trudne do zrobienia a ma tez i ten plus ze pozniej latwiej zaklada sie kolo. Link Zgłoś