Dodaj do ulubionych

2004 Camry Coupe

17.04.03, 23:06
Jak wam sie podoba nowa Camry Solara w wersji 2 drzwiowej?
Moim zdaniem beznadziejna.Podobna do Pontiaca Sunfire i Hyundaia Coupe
Tiburon.Natomiast w srodku mi sie podoba nawet.

osx.wieck.com/pv/WKA/2003/04/17/WKA2003041730346_pv.jpg

osx.wieck.com/pv/WKA/2003/04/17/WKA2003041730676_pv.jpg

osx.wieck.com/pv/WKA/2003/04/17/WKA2003041730720_pv.jpg

osx.wieck.com/pv/WKA/2003/04/17/WKA2003041730632_pv.jpg
Obserwuj wątek
    • Gość: Andrzej Re: 2004 Camry Coupe IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 18.04.03, 00:01
      W ogóle nie wygląda jak coupe. Tragedia.
      Jakieś nieporozumienie
      • Gość: is300 Re: 2004 Camry Coupe IP: *.dyn.optonline.net 18.04.03, 00:12
        Tragedia jeszcze raz.
        Wow, naprawde brzydka, czy to biora stylistyke z Pontiaca Aztecka.
        Tyl, ochydny.
        Przod tez brzydki.

Jeden plus to w srodku nawet mozliwie wyglada.

Czy sa jakiesc namiary jaki silnik to ma miec?
        Przewiduje ze wsadza 3.3L Vvt-i V6, ale moge sie mylic.
        • Gość: Andrzej Re: 2004 Camry Coupe IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 18.04.03, 00:15
          W środku do złudzenia nowa avensis, dużo brzydsza
        • Gość: Andrzej Może to japońska oryginalność IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 18.04.03, 00:23
          Tego przynajmniej nie zerżnęli, to ich poziom design'u.

Może niech lepiej kopiują.

Ciekawe jakby wyglądały lexusy, gdyby nie były zerżnięte. Może pasowały by do
          kolekcji zbieraczy Azteków
          • Gość: is300 Re: Może to japońska oryginalność IP: *.dyn.optonline.net 18.04.03, 00:44
            Gość portalu: Andrzej napisał(a):

> Tego przynajmniej nie zerżnęli, to ich poziom design'u.
            >
            > Może niech lepiej kopiują.
            >
            >
            > Ciekawe jakby wyglądały lexusy, gdyby nie były zerżnięte. Może pasowały by
            do
            > kolekcji zbieraczy Azteków

Powiedz mi od kogo Lexus kopiuje i przede wszystkim co kopiuje?
            ES300 jest brzydki, chociaz sporo starszych ludzi mowi ze jest mozliwy nie
            wiem.
            RX300 jest orginalny, z niczego nie skopiowany.
            IS300 nie zerzniety z niczego, natomiast swiatla tylne, sa caly czas kopiowane
            przez sporo firm.
            GS300 tu moze twoja kontrowersja, ale tez trudno powiedziec co jest z czego
            kopiowane.
            Pare innych modeli ale szkoda czasu.

• Gość: is300 Re: Może to japońska oryginalność IP: *.dyn.optonline.net 18.04.03, 00:45
            Gość portalu: Andrzej napisał(a):

> Tego przynajmniej nie zerżnęli, to ich poziom design'u.
            >
            > Może niech lepiej kopiują.
            >
            >
            > Ciekawe jakby wyglądały lexusy, gdyby nie były zerżnięte. Może pasowały by
            do
            > kolekcji zbieraczy Azteków

Powiedz mi od kogo Lexus kopiuje i przede wszystkim co kopiuje?
            ES300 jest brzydki, chociaz sporo starszych ludzi mowi ze jest mozliwy nie
            wiem.
            RX300 jest orginalny, z niczego nie skopiowany.
            IS300 nie zerzniety z niczego, natomiast swiatla tylne, sa caly czas kopiowane
            przez sporo firm.
            GS300 tu moze twoja kontrowersja, ale tez trudno powiedziec co jest z czego
            kopiowane.
            Pare innych modeli ale szkoda czasu.

• Gość: Andrzej Re: Może to japońska oryginalność IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 18.04.03, 01:21
              www.angelfire.com/rock2/fnm/lexus.html
              Wszystko kopiowane

• Gość: Marek Re: 2004 Camry Coupe IP: *.atlanta-21-22rs.ga.dial-access.att.net 18.04.03, 02:31
      Ciekawe kto to kupi.... Poprzednia solara to bylo nieszczescie. Mialem
      nadzieje ze projektujac nowy model sie troche postaraja, ale wyglada ze
      projektowal toto ten sam team co projektowal Avensis :( Toyota idzie w slady
      GM - produkuje nudne samochody. To sie zle skonczy.
    • Gość: pyrka Re: 2004 Camry Coupe IP: *.dsl.emhril.ameritech.net 18.04.03, 04:51
      nie wiem czy zauwazyliscie, ale moim zdaniem od kilku lat japonskie firmy sie
      troche przetasowaly. najwyrazniej do przodu poszedl nissan, honda utrzymuje
      pozycje, toyota relatywnie do tylu, mitsubishi nie wypuscilo interesujacego
      sedana od lat, mazda zdecydowana ofensywa, subaru tez lekko to przodu. nie
      mowie tu o niezawodnosci itd, tylko o tzw "pushing the envelope" wypuszczaniu
      nowatorskich modeli, wychodzenie poza oczekiwania postawione konkretnej klasie
      aut (patrz nissan - chocaiz nie wiem czy to nie lekkie samobojstwo). co o tym
      myslicie?

pyrka
      • Gość: Marek Re: 2004 Camry Coupe IP: *.atlanta.ga.us 18.04.03, 16:17
        O Nissanie jest swietny artykul w Newsweek'u ostatnim.
        Jak dobrze pojdzie to za 2-3 lata przekrocza sprzedaz
        Hondy i zagroza Toyocie.
    • Gość: Rav Re: 2004 Camry Coupe IP: *.bielsko.dialog.net.pl 18.04.03, 16:15
      Bardzo mi się podoba:) Mówię serio.
      Dostojny wygląd, ciężki, ale elegancki. Sedan Camry nie podoba mi się, a coupe-
      wręcz przeciwnie. To po prostu inny styl (od większości obecnych), nieco retro.
      Cieszę się, że zobaczyłem te zdjęcia,
      pozdrawiam
    • Gość: cracovian Re: znowu te same o dupce dyskusje... IP: *.bankofamerica.com 18.04.03, 20:09
      Ludzie - to jest forum Auto-Moto, a nie show z Martha Stewart gdzie odchodzi
      dyskusja na temat koloru zaslon nie pasujacego do koloru wersalki.

Rowniez czemu kazdy zawsze wszystko do tego nieszczesnego Hyundaia porownuje?
      Dlaczego na przyklad tego zdjecia Camry:
      osx.wieck.com/pv/WKA/2003/04/17/WKA2003041730720_pv.jpg
      nikt nie porowna do prawie identycznego zdjecia Lexusa SC430:
      autos.msn.com/vip/gallery.aspx?modelid=10591&pictureid=1&usage=&src=vip
      Przeciez ta Camry, ktory wyglada przeciez dobrze albo zle dla roznych ludzi
      bedzie miala, jak zwykle, klasycznie najlepsze polaczenie silnika ze skrzynia
      biegow, bedzie sie super prowadzila i bedzie miala jakosc nie do pobicia. Czemu
      na ten temat nie mozemy podyskutowac tylko jak stare baby albo spawacze o
      wygieciach blachy musimy non-stop mowic?
      • Gość: is300 Re: znowu te same o dupce dyskusje... IP: *.dyn.optonline.net 18.04.03, 20:20
        Moge powiedziec ze widzialem te auto sobiscie dzisaj na wystawie w NYC.
        Samochod tak zle nie wyglad jak na tych zdjeciach.
        Przod nawet jest dosc fajny, wyglada bardziej agresywnie.
        Tyl mogli lepiej dopracowac, ale przeciez to nie ma byc samochod sportowy,
        dlatego ta stylistyka jest troche dziwna. Nie mysle ze za duzo ludzi co
        kupuje Solare, mysli o tym aucie jako auto sportowe.
        A no i silnik to jest 3.3L Vvt-i V6. Podobno tylko 230KM, nie wiem jaki moment.
        • Gość: Marek Re: znowu te same o dupce dyskusje... IP: *.atlanta.ga.us 18.04.03, 20:34
          Ale silniki Toyoty znane sa z zapasu trwalosci. Wlasnie
          wyczytalem w gazecie ze w kategorii "sport-compact drag
          racing" Toyota bije na glowe wszystkich. Podobno np. w
          IS300 mozna bez obawy o korbowody wstawic turbo +
          intercooler + wieksza pompe paliwa i wycisnac 50-150 KM
          wiecej.
      • Gość: Marek Re: znowu te same o dupce dyskusje... IP: *.atlanta.ga.us 18.04.03, 20:21
        Ty masz racje! Rzeczywiscie bardzo podobne!!!
      • greenblack Re: znowu te same o dupce dyskusje... 18.04.03, 21:15
        Gość portalu: cracovian napisał(a):

> Ludzie - to jest forum Auto-Moto, a nie show z Martha Stewart gdzie odchodzi
        > dyskusja na temat koloru zaslon nie pasujacego do koloru wersalki.

:)))))

My wiemy, że wygląd samochodu tak naprawdę nie gra roli, ale na pewno tak samo
        nie sądzą koncerny i przeciętni klienci. Zdziwiłbyś, jak głupie czasami rzeczy
        decydują o wyborze tego, a nie innego samochodu. Odnosi się to szczególnie do
        kobiet. Ja sam też nie jestem bez winy;) Nowe BMW 7(nie całkiem lekki czołg) i
        5 (pozdrowienia od wczesnego Daewoo) może i są dobre, ale ja po prostu bym tych
        samochodów nie kupił, bo są przerażająco, odpychająco wręcz brzydkie. To samo
        Renault Megane (samobieżne żelazko) i Vel Satis - najlepsza limuzyna wśród
        vanów. Wstydziłbym się pokazać w czymś takim.

I jeszcze jedno moje wariactwo. Ostatnio nastała jakaś dziwna moda
        nieprodukowania samochodów z czarnym wnętrzem. Jakieś żałosne beże, szarości,
        błękity. Z tak błahego powodu wiele samochodów wypada z mojej listy.

Od razu zwróciłem uwagę na podobieństwo tego coupe do SC430, ale nie chciało mi
        się pisać z tego powodu;) Profil boczny, to jednak stary Hyundai Coupe/Tiburon.

> Przeciez ta Camry, ktory wyglada przeciez dobrze albo zle dla roznych ludzi
        > bedzie miala, jak zwykle, klasycznie najlepsze polaczenie silnika ze skrzynia
        > biegow,

Co znaczy klasycznie? Przedni napęd?

>bedzie sie super prowadzila i bedzie miala jakosc nie do pobicia.

W porównaniu z czym?

Czemu
        >
        > na ten temat nie mozemy podyskutowac

Wedle życzenia;)

tylko jak stare baby albo spawacze o
        > wygieciach blachy musimy non-stop mowic?

To element gry towarzyskiej:)

Pozdrawiam
        • Gość: cracovian Re: znowu te same o dupce dyskusje... IP: *.bankofamerica.com 18.04.03, 21:48
          Mowiac "klasycznie najlepsze" rozwiazanie mialem na mysli polaczenie
          doskonalego V6 Toyoty z ich swietnym automatem. Teraz bedzie 3.3l zamiast 3.0l
          i piec biegow zamiast czterech. Mniej wiecej ta sama kombinacja jest stosowana
          od lat w Camry, Highlanderze, Lexusie RX300 i ES300, itd. Nie ma osoby,
          specjalisty albo magazynu moto, ktory by nie uwazal tego silinka i automata za
          najlepszy w swojej danej klasie (okreslaja je jako "super" albo "silk" smooth,
          nie wiem jak to na polski przetlumaczyc). Niby Honda albo Nissan maja wiecej
          mocy, ale Toyota i Lexus zawsze pod wzgledem tej specificznej "gladkosci"
          ukladu wygywaly. Ciekaw jestem jak to teraz jest z ta Honda i czy w tym roku
          wreszcie dorownala albo nawet przewyzszyla ten uklad (b. nowoczesny 240KM
          silnik i nowy piecio-biegowy automat). Rowniez z przyjemnoscia porownalbym ten
          uklad z nowa Maxima (3.5l, 265KM i co za wspanialy wyglad!!!):
          autos.msn.com/vip/singleyear.aspx?modelid=10728&Go=Go+%C2%BB
          P.S. Czy ja jestem jedynym czlowiekiem tutaj, ktory uwaza KAZDY samochod za
          wzglednie ladny? Naprawde! Zaden samochod (nawet poczciwy Polonez albo Aztek)
          zle dla mnie nie wyglada tylko czasem jeden lepiej od drugiego sie prezentuje :)
          Moim zdaniem Warszawa, Fiat 125 z okraglymi swiatlami, Trooper i rowniez ten
          nowy Maxima znalazlyby sie w pierszej dziesiatce...
          • Gość: Marek Re: znowu te same o dupce dyskusje... IP: *.atlanta.ga.us 18.04.03, 22:02
            > P.S. Czy ja jestem jedynym czlowiekiem tutaj, ktory
            uwaza KAZDY samochod za wzglednie ladny? Naprawde! Zaden
            samochod (nawet poczciwy Polonez albo Aztek) > zle dla
            mnie nie wyglada tylko czasem jeden lepiej od drugiego
            sie prezentuje :

Ciiii!!!! Ja tez tak uwazam, ale sie nie przyznam bo
            stracilbym powazanie na tym forum. A swoja droga to 4 po
            poludniu i czas do domu - dzis Wielki Piatek!
            • devote Re: znowu te same o dupce dyskusje... 18.04.03, 22:06
              Gość portalu: Marek napisał(a):

>A swoja droga to 4 po
              > poludniu i czas do domu - dzis Wielki Piatek!

a ja mam wielkie piatki wolne w pracy :)
              • Gość: Marek Re: znowu te same o dupce dyskusje... IP: *.atlanta.ga.us 18.04.03, 22:25
                Tobie o dobrz. A u mnie niektore zespoly caly weekend
                pracuja - uznano ze i tak wiekszosc to hindusi a oni nie
                swietuja wiec mozna pracowac.
          • Gość: ja Re: znowu te same o dupce dyskusje... IP: *.dyn.optonline.net 18.04.03, 22:05
            Maxima jest brzydka jak nie wiem co.No i te zegary.
            Klapa do bagaznika jest chyba nieco za waska jak na auto rodzinne do ktorego
            bedzie sie pchac bagaze,walizki itp.Linia bagaznika jest wysoko od ziemi.
            Jedyne co mi sie w Maximie podoba to tylne lampy no ale to one powoduja ze
            klapa bagaznika sie zweza.
          • greenblack Re: znowu te same o dupce dyskusje... 18.04.03, 22:08
            Gość portalu: cracovian napisał(a):

> Mowiac "klasycznie najlepsze" rozwiazanie mialem na mysli polaczenie
            > doskonalego V6 Toyoty z ich swietnym automatem. Teraz bedzie 3.3l zamiast
            3.0l
            > i piec biegow zamiast czterech. Mniej wiecej ta sama kombinacja jest
            stosowana
            > od lat w Camry, Highlanderze, Lexusie RX300 i ES300, itd.

Bardzo "mniej wiecej", bo od lat to oni montują 3.0+4-biegowy automat. 3.3+5
            biegów, to nowość i nie wszystkie modele go mają.

Nie ma osoby,
            > specjalisty albo magazynu moto, ktory by nie uwazal tego silinka i automata
            za
            > najlepszy w swojej danej klasie

W Europie aż tak się nie zachwyacają 3.0 - tylko 186 KM i 273 Nm przy aż 4300
            obr. Doceniają jednak jego cichą pracę.

(okreslaja je jako "super" albo "silk" smooth,
            > nie wiem jak to na polski przetlumaczyc).

"Aksamitnie/jedwabiście delikatny".

Niby Honda albo Nissan maja wiecej
            > mocy, ale Toyota i Lexus zawsze pod wzgledem tej specificznej "gladkosci"
            > ukladu wygywaly. Ciekaw jestem jak to teraz jest z ta Honda i czy w tym roku
            > wreszcie dorownala albo nawet przewyzszyla ten uklad (b. nowoczesny 240KM
            > silnik i nowy piecio-biegowy automat). Rowniez z przyjemnoscia porownalbym
            ten
            > uklad z nowa Maxima (3.5l, 265KM i co za wspanialy wyglad!!!):

I tu się różnimy. Dla mnie wspaniały wygląd miała poprzednia 7 , 5, stare A8,
            XJ a ostatnio nowy XJ i S-klasa, bo pokazuja, jak lekko może wyglądać duży
            samochód.

Pozdrawiam
            • Gość: STYRO Re: znowu te same o dupce dyskusje... IP: *.Red-80-38-99.pooles.rima-tde.net 18.04.03, 23:54
              Nie za ciekawa, tylne blotniki jakby wziete z nowego Hyundaia Coupe... Dla mnie
              pieknym autem byla Toyota Camry tak sprzed 10 lat - piekne auto... Dlaczego
              teraz Camry nie mozna kupic w Europie???

A auto, ktore najbardziej mi sie podoba to BMW 5
              PZDR

• Gość: is300 Re: znowu te same o dupce dyskusje... IP: *.dyn.optonline.net 19.04.03, 04:38
                Zgadzam sie z Greenbackiem, ma racje.
                Chodzi mi o te auta, co byly i sa duze, a natomiast sa tak zrobione ze
                wygladaja nie az tak duze jakie sa w rzeczywistosci.
                Nie wiem co jest grane z tym trendem w ktory wchodzimy.
                Wszystkie te auta sa takie jakiesc dziwne, moze kiedys do nich sie czlowiek
                przyzwyczaji ale teraz to jakosc ciezko.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka