asiul_78 13.04.07, 12:12 minimum 1,9 diesel polecicie czy raczej odradzacie? mamy zamiar kupić i chcielibyśmy zasięgnąć opini doświadczonych, nigdy dotąd nie mieliśmy francuza no i wiel osób nam odradza, choć nam się bardzo spodobał... Link Zgłoś Obserwuj wątek
s_mi Re: Renaut Laguna rocznik 2003-2004 13.04.07, 12:46 Kiedyś na cały dzień dostałem do zabawy Lagunę 2.2 dci 150 KM w kombi. Duży komfort i wielka przyjemność z jazdy. Kupa bajerów. Ale od tamtej chwili słyszałem wiele niepochlebnych komentarzy o tym samochodzie, więc nie czuję się kompetentny do doradzania w tej sprawie. Link Zgłoś
iberia.pl Re: Renaut Laguna rocznik 2003-2004 13.04.07, 14:17 owszem ladna jest, wygodna jest i na tym zalety tego auta sie koncza. Niestety silnik 2,2dci szlag trafil przy przebiegu 80 kilku tys km, zarowno przed i jak i po tej AWARII auto co rusz ladowalo w ASO na okolicznosc wariujacej elektryki i kompa.Auto w momencie zakupu kosztowalo prawie 100 tys zl.Dalszy komentarz wydaje sie byc zbedny. Polecam forumowa wyszukiwarke bo akurat o lagunie2 bylo juz sporo pisane. Link Zgłoś
jagodzinski1 Re: Renaut Laguna rocznik 2003-2004 13.04.07, 16:18 Odradzam i nikomu nie życzę:]Miałem taką lagunę kombi 2002r. od nowości, niesety nie z silnikiem diesla ale z pełnym wyposażeniem (wersja privilage), xenony, brązowa skóra, 17 calowe felgi, itd. Samochód bardzo ładnie wyglądał (ciemny grafit), ale technicznie toralna porażka, raczej żadnych poważnych awarii w nim nie było, ale denerwowły drobnostki typu przepalone żaróweczki w odstępach kilkutygodniowym, wariujący komputer, doprowadzający nawet do unieruchomienia samochodu w ruchu miejskim, różne historie z kartą która otwierała i uruchamiała samochód, często włączający się alarm, raz w ciągu nocy nawet 4 razy. Po przejechaniu 90.000 km sprzedałem bo już miałem dosyć za 30.000 zł(sprzedałem w 2005 roku)po 3 latach użytkowania. Odradzam. Link Zgłoś
pavulon78 Re: Renaut Laguna rocznik 2003-2004 13.04.07, 17:08 Popytaj na jakimś forum poświęconym renault. Z tego co wiem to to czy laguna sprawia dużo kłopotów czy nie ponoc mocno zależy od rodzaju silnika w jaki jest wyposażona. Nie wiem czy przypadkiem właśnie ten opisany przez iberię 2.2 dci nie jest tym sprawiającym najwięcej kłopotów z całej gamy tych samochodów. Link Zgłoś
iberia.pl Re: Renaut Laguna rocznik 2003-2004 13.04.07, 17:38 chyba faktycznie cos w tym jest, bo zaprzyjazniona wypozyczalnia tez ma laguny2 ale z silnikiem benzynowym i takich historii nie przerabiali. Link Zgłoś