Dodaj do ulubionych

antena do CB

01.08.07, 17:26
jakiś czas temu stałam sie szczęśliwą posiadaczka CB. Niestety jak to w Polsce
bywa antena długo się nie utrzymała na dachu samochodu... (zastanawiam sie na
co komu taka zarąbana antena z kablem 20 cm). No i teraz szukam nowej antenki
- jechałam kiedyś samochodem z antena przymocowana na stałe i moim CB, miała
ona 1,5 m i odbierało super. Moja skradziona to był Hustler IC-100 i było
średnio. Jaką kupić nową antenkę? Szukam oczywiście na magnes.
Obserwuj wątek
    • canx Re: antena do CB 01.08.07, 17:56
      hej
      hustler to dobra antena, ale jakie masz radio?
    • babeczka15 Re: antena do CB 01.08.07, 21:05
      mam President Harrego II. Ja miałam tego Hustlera tylko straszne szumy zbierał,
      wiem, że można mieć czystszy sygnał i o to mi chodzi (i żeby tez mogla z daleka
      zbierać sygnał). Ale nie chce anteny na stałe.
    • miralon Re: antena do CB 01.08.07, 21:13
      Ja uzywam ML 145. Moim zdaniem b. fajna antena z dobrymi parametrami (jak na
      podstawę na magnesie). Prawda jednak taka, że przy podstawie magnetycznej na
      ogół odbiór gorszy i więcej zakłóceń z auta zbiera.

Ps. Hustler to dobra antena w swojej cenie chyba. Buja sie strasznie w trakcie
      jazdy a to znacznie pogarsza parametry. Ja IC 100 uzywam czasami jak mi sie bata
      ML z bagaznika nie chce wyjmowac
      • babeczka15 Re: antena do CB 01.08.07, 21:22
        wiem, ze magnesowe są gorsze, ale nie chce dziury w dachu robić :/

Polecali mi tez Presidenta Floride, ale to strasznie mała antenka, ciekawa
        jestem jak działa, czy z daleka zbiera. Podobno mniej szumi bo jest mała i sie
        nie buja w trakcie jazdy.
        • canx Re: antena do CB 01.08.07, 22:20
          harry II, to ja mam to samo radio tylko z napisem uniden. Z hustlerem mi dziala
          bdb, nie wiem moze mialas cos zle poskladane? antene niedokrecona? u mnie 520XL
          + hustler nie zbieraja mniejszego zasiegu niz na 8 km, a szumy to sobie trzeba
          wycinac rf gainem i squelchem, bo przeciez nie ma nieszumiacych zestawow:/

no nic, napisz na co sie zdecydowalas, bo ciekawy jestem. faktycznie ml145
          chwala ludzie (ale sirio, a nie jakies midlandy hehh), ale ta antena jest
          ogromna - co kto lubi.
          pzdr
          • babeczka15 Re: antena do CB 02.08.07, 07:58
            no właśnie zastanawiałam sie czy coś nie jest źle poskładane/poskręcane bo
            czasem ciężko było słychać. Straszne szumy było słychać a jak rf gainem i
            squelchem wycięłam szumy to już właściwie nic słychać nie było. I czasem nie
            słyszałam kto co do mnie mówi. Ale mogę podejrzewać że to wina anteny bo jak
            przejechałam sie autem z moim CB i ze stała 1,5 m antena na dachu to słychać
            było super. Dlatego teraz nie wiem czy mam kupić ta malutka Floride czy cos
            dłuższego (właśnie ML145).
            • mariusz-ef Re: kup se litle will 03.08.07, 10:08
              b.dobra antena, nie potrzebujesz lepszej
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka