Dodaj do ulubionych

To Skoda jest winna klopotow Zerania!

29.09.03, 21:08
Tak wlasnie. Bo pomyslcie. Gdyby nie fabka, ludzie zaliczajacy sie teraz do
ich szczesliwych wlascicieli, czyli stare pryki i zniewiesciali mezczyzni
kupowaliby glownie Lanosy. Zaloze sie, ze 3/4 obecnych klientow skody staloby
sie klientami FSO. Reszta uderzylaby do Lady i Dacii. A tak, skoda omamila
ich wizja superbezpiecznego i rodzinnego samochodu i wpadli w jej sidla. Nie
wiem ile sprzedaje sie rocznie tego szajsu, ale powiedzmy ze jest to 20 tys.
sztuk. Niech na jednym samochodzie zysk bedzie 1000 zl lekko liczac, to daje
20 mln PLN rocznie. I te pieniadze mogly zostac w Polsce, nawet niechby
poszly na premie dla dyrektorow FSO, to i tak zostaly by w Polsce. A tak
podciera sobie nimi dupe jakis Vacek Buracek albo inny Vondracek. I jeszcze
jedna sprawa. W obecnej sytuacji uwazam, ze skode mozna uznac za monopoliste
w segmencie burakowozow. A takimi sprawami zajmuje sie chyba UOKiK? Moze
nalezaloby modzielic skode na kilka firm? Jedna produkowalaby tapicerki o
unikalnym wzorze, druga unikalne kolpaki, a trzecia piwo. I to by bylo
najlepsze rozwiazanie.
Obserwuj wątek
    • greenblack Jedno pytanie 29.09.03, 21:09
      Dlaczego zamiast 406 nie kupiłeś Nubiry albo Leganzy?
      • marceli.szpak Re: Jedno pytanie 29.09.03, 21:12
        greenblack napisał:

> Dlaczego zamiast 406 nie kupiłeś Nubiry albo Leganzy?

Bo lubie wszystko co francuskie.

• przemo_c Re: Jedno pytanie 29.09.03, 21:18
          A ja nie... Wolę czeskie... :D I dlatego kupiłbym Skodę... :D
          • marceli.szpak Re: Jedno pytanie 29.09.03, 21:22
            przemo_c napisał:

> A ja nie... Wolę czeskie... :D I dlatego kupiłbym Skodę... :D

To oczywiscie byl zart, ale ty jak zwykle nie zalapales.
            Z francuskich rzeczy lubie tylko jedna. Peugeotem jezdze bo mi sie podoba, nei
            dlatego ze jest francuski. Natomiast FSO bym nie kupil bo nie jestem burakiem,
            ale w Polsce jest wystarczajaca duzo burakow, zeby ta fabryka miala racje bytu.

• przemo_c Re: Jedno pytanie 29.09.03, 21:24
              To była ironia, ale Ty jak zwykle nie podłapałeś...

I jeszcze więcej buraków, co innych uważają za buraków... :D
            • greenblack Re: Jedno pytanie 29.09.03, 21:33
              marceli.szpak napisała:

> Natomiast FSO bym nie kupil bo nie jestem burakiem,
              > ale w Polsce jest wystarczajaca duzo burakow, zeby ta fabryka miala racje
              bytu.

W tym momencie wylazł z Ciebie pospolity cham.
              • marceli.szpak Re: Jedno pytanie 30.09.03, 08:56
                greenblack napisał:

> marceli.szpak napisała:
                >
                > > Natomiast FSO bym nie kupil bo nie jestem burakiem,
                > > ale w Polsce jest wystarczajaca duzo burakow, zeby ta fabryka miala racje
                > bytu.
                >
                > W tym momencie wylazł z Ciebie pospolity cham.

To chyba dobrze. Jak wylazl, to juz nie wroci.
            • dr.krisk Ależ jesteś! 29.09.03, 22:53
              marceli.szpak napisała:

> Natomiast FSO bym nie kupil bo nie jestem burakiem,
              > ale w Polsce jest wystarczajaca duzo burakow, zeby ta fabryka miala racje
              > bytu.

Ależ, drogi szkodniku naszych sadów, jesteś klasycznym przypadkiem buraka! Z
              tych najbardziej buraczanych. Uważaj, żeby cię w Sevres nie zamknęli...
              Mój ś.p. Ojciec też jeździł polonezem. A więc zanim palniesz kolejną głupotę,
              to się zastanów, czy przypadkiem oprócz buractwa nie wyłazi z ciebie zwykłe
              chamstwo.
              Albo przejedź się na rowerze Peugeot (ale wtedy wyrżnąłeś głupa z tymi
              rowerami...).
              KrisK
              • marceli.szpak Re: Ależ jesteś! 30.09.03, 08:57
                dr.krisk napisał:

> marceli.szpak napisała:
                >
                >
                > > Natomiast FSO bym nie kupil bo nie jestem burakiem,
                > > ale w Polsce jest wystarczajaca duzo burakow, zeby ta fabryka miala racje
                > > bytu.
                >
                > Ależ, drogi szkodniku naszych sadów, jesteś klasycznym przypadkiem buraka! Z
                > tych najbardziej buraczanych. Uważaj, żeby cię w Sevres nie zamknęli...
                > Mój ś.p. Ojciec też jeździł polonezem. A więc zanim palniesz kolejną głupotę,
                > to się zastanów, czy przypadkiem oprócz buractwa nie wyłazi z ciebie zwykłe
                > chamstwo.
                > Albo przejedź się na rowerze Peugeot (ale wtedy wyrżnąłeś głupa z tymi
                > rowerami...).
                > KrisK

O co ci chodzi z tym polonezem?
                Polonez byl o klase lepszy od skody z tamtych czasow. Nie ma sie czego wstydzic.

• greenblack Re: Jedno pytanie 29.09.03, 21:18
          To w takim razie, jakim prawem każesz ludziom kupować Daewoo zamiast Skody?
          Może oni po prostu lubią wszystko, co czeskie?
          • marceli.szpak Re: Jedno pytanie 29.09.03, 21:24
            greenblack napisał:

> To w takim razie, jakim prawem każesz ludziom kupować Daewoo zamiast Skody?
            > Może oni po prostu lubią wszystko, co czeskie?

Nie. Oni lubia po prostu unikalna tapicerke. I nie mysla, ze bezmyslnie
            finansuja pepikow, ktorzy bez skody i piwa byliby Rumunami Europy.
            • przemo_c Re: Jedno pytanie 29.09.03, 21:26
              Rumunami??!!
              Nie, no teraz to przeginasz, my bez czechów bylibyśmy kolejnym landem niemieci i
              nie zapomnij o tym... :D
              • marceli.szpak Re: Jedno pytanie 30.09.03, 08:55
                przemo_c napisał:

> Rumunami??!!
                > Nie, no teraz to przeginasz, my bez czechów bylibyśmy kolejnym landem
                niemieci
                > i
                > nie zapomnij o tym... :D

Co ty za bzdury pleciesz? To Czechy powoli staja sie landem niemieckim, zreszta
                prawie zawsze byly pod panowaniem niemieckim. Co to za narod, co nawet wlasnego
                panstwa nie potrafi stworzyc?

• przemo_c Re: Jedno pytanie 30.09.03, 10:05
                  A przypomnij sobie historię Polski i postaraj się przypomnieć, co zawdzięczamy
                  Czechom, a zawdzięczamy im dużo...

PS. Wielkopolska, gdzie dużo funkcjonuje jak w niemieckim landzie, dużo bardziej
                  mi odpowiada niz 'prawdziwa, do bólu narodowa, Polska'...
                  • Gość: Tomek F. Re: Jedno pytanie IP: 195.116.99.* 30.09.03, 11:18
                    > A przypomnij sobie historię Polski i postaraj się przypomnieć, co zawdzięczamy
                    > Czechom, a zawdzięczamy im dużo...

odbiegajac od dyskusji na temat samochodow co masz na mysli mowiac ze duzo
                    zawdzieczamy czechom?
                    ja przypominam sobie sprytne przejmowanie ksiestw slaskich z rak ostatnich
                    piastow a takze noz w plecy wbity nam w czasie wojny polsko radzieckiej 1920
                    ale moze Ty pamietasz cos dobrego?
                    • przemo_c Re: Jedno pytanie 30.09.03, 11:34
                      Ja pamiętam np. św. Wojciecha i pomoc podczas Grunwaldu... :D Są naszymi
                      sąsiadami, a jak to pomiędzy sąsiadami, raz lepiej, raz gorzej...
                    • Gość: jarek Re: Jedno pytanie IP: *.fastres.net 30.09.03, 13:40
                      Co do nozy wbitych w plecy, to moze rzad polski wie cos z roku 1939 ( z marca).
                      • Gość: mik Re: Jedno pytanie IP: 212.14.11.* 30.09.03, 17:36
                        jesteś chyba kretynem , że porównujesz odebranie właściwie to już niemcom
                        zaolzia, kiedy czesi byli już zjedzeni, z napaścią czechów na śląsk w czasie
                        gdy pod warszawą stała ruska armia (to jest właśnie nóż w plecy). zresztą,
                        gdyby ruscy wygrali wzięliby sobie i czechy. tak zresztą stało się z zaolziem,
                        polską i niemcami.
                        • Gość: sandwich Re: Jedno pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.03, 17:53
                          NIE! Notę w sprawie Zaolzia Polska wystosowała przeddzień podpisania traktatu
                          monachijskiego (28.09.1938) i to się nazywa nóż w plecy!
                          • Gość: mik Re: Jedno pytanie IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 01.10.03, 00:27
                            nie bądź śmieszny. myślisz że Czechy broniły by się przed Niemcami, gdyby
                            Polska nie wysłała noty co do Zaolzia? żadnych działań wojennych Czechy nie
                            prowadziły więc i o nożu w plecy nie może być mowy. odebraliśmy im tylko to co
                            złodziejsko nam zabrali w 1920, a czego przez nastepne 19 lat nie moglismy
                            odebrac z powodu Ligii Narodów. tymczasem Czesi napadli na nas w trakcie gdy
                            Polska prowadziła działania wojenne z Rosją, i to jest właśnie nóż w plecy
                        • Gość: jarek Takim samym jak ty.. IP: *.fastres.net 02.10.03, 14:54
                          W ten sam sposob mozna spojrzec na najazd Ruskich w 1939 roku...
                          • Gość: jarek Re: Takim samym jak ty.. IP: *.fastres.net 02.10.03, 14:58
                            I nie zapomnijmy o "pomocy " Ukrainie w 1919 roku i tym bardziej wielkiej pomocy Litwie...Nozy bylo duzo, ale sie ich nie widzi bo byly wlasne...Zawse dzieci sasiada sa zle wychowane, nasze to przyklad....
                          • Gość: jarek Trawnik sasiada zawsze ladniejszy... IP: *.fastres.net 02.10.03, 15:00
                            ale to jego wina , ze mojego ja nie mam ochoty pielegnowac...
                • Gość: jarek Re: Jedno pytanie IP: *.fastres.net 30.09.03, 13:39
                  Nie jest moja wina ,ze nigdy nie chodziles do szkoly, a twoich madrosci dorobiles sie przy Polskim Pivie.
            • Gość: olo Re: Jedno pytanie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.09.03, 08:29
              Tak kretynie, a polacy z lanosem i oranżadą to krezusi Europy
              • Gość: mik Re: Jedno pytanie IP: 212.14.11.* 30.09.03, 17:38
                wiesz, gdyby Polacy kupowali tyle polskich samochodów ile Czesi kupują czeskich
                (90% skód) to bysmy byli krezusami
            • Gość: jarek Re: Jedno pytanie IP: *.fastres.net 30.09.03, 13:37
              Mam nadzieje,ze nie wszyscy Polacy sa tak glupki jak ty....
        • krakus.mp Re: Jedno pytanie 29.09.03, 21:44
          marceli.szpak napisała:

> greenblack napisał:
          >
          > > Dlaczego zamiast 406 nie kupiłeś Nubiry albo Leganzy?
          >
          > Bo lubie wszystko co francuskie.
          SEX francuski też?!
          >
          >
          • przemo_c Re: Jedno pytanie 29.09.03, 21:54
            W tym przypadku stanowczo stawiałbym na Francuzów... :D
    • Gość: robert to niech żerań robi piwo czy inna beherovke IP: *.acn.pl 29.09.03, 21:10
    • Gość: frax Re: To Skoda jest winna klopotow Zerania! IP: *.acn.pl 29.09.03, 21:10
      Oni wpadli w sidła unikalnej tapicerki i nowego designu kołpaków!!
    • przemo_c Re: To Skoda jest winna klopotow Zerania! 29.09.03, 21:11
      To poczekamy, jak zaczną wypuszczać jakieś nowe samochody, rozumiem, że Ty
      będziesz jednym z pierwszych szczęśliwych posiadaczy??
      • marceli.szpak Re: To Skoda jest winna klopotow Zerania! 30.09.03, 08:50
        przemo_c napisał:

> To poczekamy, jak zaczną wypuszczać jakieś nowe samochody, rozumiem, że Ty
        > będziesz jednym z pierwszych szczęśliwych posiadaczy??

Jesli bedzie to cos konkretnego to czemu nie?

• krakus.mp Re: To Skoda jest winna klopotow Zerania! 29.09.03, 21:56
      Prawda jest jedna.Gdyby Żerań produkował samochody nowoczesne,trwałe ,
      ekonomiczne i atrakcyjne cenowo,to obojętne jak by się nazywały, byłyby
      kupowane w dużych ilościach! Niestety,to co teraz się dzieje z tą
      fabryczką,zapowiada jej koniec (bardziej bliski niż dalszy).
      Skoda tu nie jest winna.Ludzie wydaja swoje ciężko zarobione pieniążki na
      to,co gwarantuje dobry stosunek jakości do ceny.Skoda to gwarantuje i to Ciebie
      Szpaku wkur..a! Kupiłeś francuski g... za wiele kasy i z pewnością miałeś
      jakieś poważne naprawy (np.zawieszenia).
      Ja nienawidze francuskich samochodów,ale to nie powód abym to głosił codziennie
      na forum.
      • dr.krisk Francuskie samochody... 29.09.03, 23:02
        krakus.mp napisał:

>
        > Szpaku wkur..a! Kupiłeś francuski g... za wiele kasy i z pewnością miałeś
        > jakieś poważne naprawy (np.zawieszenia).
        To prawdopodobne. Mój kolega kupił nowiutką Lagunę (pełne wyposażenie,
        wodotryski, itp...). Cieszył się okropnie, az do momentu, gdy po ok. 100 tys.
        trzeba było wymienić wałek rozrządu (za spory pagórek pieniędzy). Oczywiście
        było już po gwarancji..
        Gdy wkurzony usiłował zgłaszać pretensje, że po takim przebiegu to samochód w
        zasadzie jest jeszcze nowy, usłyszał w (!) ASO: "te francuskie to tak mają..".
        Oczywiście nasz szpak zaraz napisze, że swoim 406 przejechał dwa miliony
        kilometrów i żadnej usterki! Ale my mu nie uwierzymy...
        KrisK
        • darkle Re: Francuskie samochody... 30.09.03, 07:47
          Zgadzam się ze Szpakiem co do skody, ale i tak za największe samochodowe gówno
          uważam samochody francuskie oraz fiata. Przykładów dlaczego nie muszę chyba
          wymieniać.
          pzdr.
          • marceli.szpak Re: Francuskie samochody... 30.09.03, 08:46
            darkle napisał:

> Zgadzam się ze Szpakiem co do skody, ale i tak za największe samochodowe
            gówno
            > uważam samochody francuskie oraz fiata. Przykładów dlaczego nie muszę chyba
            > wymieniać.
            > pzdr.

Wymien kilka.
            • Gość: Miki Re: Francuskie samochody... IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 30.09.03, 13:08
              Np. P307. Jeżdżący złom na kółkach. Awaryjność tego samochodu przekracza
              wszelkie normy. Następny pojazd (nie mylić z samochodem) to Renault Vel Satis i
              Avantime - jeżdżące trumny na 4 kołach (ich właściciele budzą politowanie - za
              te pieniądze można mieć samochód, a nie pojazd). Pozdr.
      • Gość: Z^2 Re: To Skoda jest winna klopotow Zerania! IP: *.opisik.pulawy.pl 30.09.03, 08:13
        ...nowoczesne, trwałe, ekonomiczne i atrakcyjnie cenowo...

Auto kupuje się w określonym celu, jeden lubi się chwalić (szpanować) następny
        większą wagę przywiązuje do trwałości itd. Ale auto spełniające wszystkie te
        cechy _NIE_ISTNIEJE_, jak spełni wszystkie początkowe punkty to z pewnością
        ostatni punkt nie zostanie spełniony (cena).
        A Czesi dalej jeżdżą starymi skodami śmiejąc się ... (zgadnijcie z kogo?)

Z^2
        • marceli.szpak Re: To Skoda jest winna klopotow Zerania! 30.09.03, 08:45
          Gość portalu: Z^2 napisał(a):

> ...nowoczesne, trwałe, ekonomiczne i atrakcyjnie cenowo...
          >
          > Auto kupuje się w określonym celu, jeden lubi się chwalić (szpanować)
          następny
          > większą wagę przywiązuje do trwałości itd. Ale auto spełniające wszystkie te
          > cechy _NIE_ISTNIEJE_, jak spełni wszystkie początkowe punkty to z pewnością
          > ostatni punkt nie zostanie spełniony (cena).
          > A Czesi dalej jeżdżą starymi skodami śmiejąc się ... (zgadnijcie z kogo?)
          >
          > Z^2

Z fabii?
          Oni tez?

• Gość: Z^2 Re: To Skoda jest winna klopotow Zerania! IP: *.opisik.pulawy.pl 30.09.03, 09:32
            [...]
            > > A Czesi dalej jeżdżą starymi skodami śmiejąc się ... (zgadnijcie z kogo?)
            > >
            > > Z^2
            >
            > Z fabii?
            > Oni tez?

Fabii jest to obojętne czego nie można powiedzieć o właścicielu.
      • marceli.szpak Re: To Skoda jest winna klopotow Zerania! 30.09.03, 08:49
        krakus.mp napisał:

> Prawda jest jedna.Gdyby Żerań produkował samochody nowoczesne,trwałe ,
        > ekonomiczne i atrakcyjne cenowo,to obojętne jak by się nazywały, byłyby
        > kupowane w dużych ilościach! Niestety,to co teraz się dzieje z tą
        > fabryczką,zapowiada jej koniec (bardziej bliski niż dalszy).

Produkuje w dalszym ciagu samochody lepsze, bardziej nowoczesne i trwalsze niz
        skoda. I bardziej atrakcyjne cenowo po ostatnich opustach. Ale szary ludek tego
        nie widzi bo jest zaslepiony srebrnymi fabkami.

> Skoda tu nie jest winna.Ludzie wydaja swoje ciężko zarobione pieniążki na
        > to,co gwarantuje dobry stosunek jakości do ceny.Skoda to gwarantuje i to
        Ciebie
        >
        > Szpaku wkur..a!

Prosze mnie nie rozsmieszac. Pewnie Lanos ma gorszy stosunek jakosci do ceny:)
        hahahahahaha!

>Kupiłeś francuski g... za wiele kasy i z pewnością miałeś
        > jakieś poważne naprawy (np.zawieszenia).

Nie mialem.

> Ja nienawidze francuskich samochodów,ale to nie powód abym to głosił
        codziennie
        >
        > na forum.

Moze sie wstydzisz.
        • przemo_c Re: To Skoda jest winna klopotow Zerania! 30.09.03, 10:08
          Produkujemy samochody??!!
          'lepsze, bardziej nowoczesne i trwalsze niz skoda"??!!
          Może ja zyję na innej planecie, ale jakie to samochody tak dzielnie produkujemy??
          • Gość: Miki Re: To Skoda jest winna klopotow Zerania! IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 30.09.03, 13:03
            No wiesz, stare wersje Lanosa, Matiza i Nubiry. Na świecie od co najmniej roku
            jest nowy Matiz, ale dla Marcelego nawet za 10 lat to co produkują na Żeraniu
            będzie nowoczesne, bezpieczne i trwałe. Tak samo było z Peloponezem, przez 25
            lat produkowaliśmy wciąż nowoczesny, trwały i ekonomiczny samochód. Pozdr.
            • Gość: Z^2 Re: To Skoda jest winna klopotow Zerania! IP: *.opisik.pulawy.pl 30.09.03, 13:20
              > będzie nowoczesne, bezpieczne i trwałe. Tak samo było z Peloponezem, przez 25
              > lat produkowaliśmy wciąż nowoczesny, trwały i ekonomiczny samochód. Pozdr.

Pokaż mi lepsze auto za takie pieniądze - Polonez kosztował mniej od CC a
              jednak był większy i szybszy z czego można wnioskować, że i bezpieczniejszy.
              A że nie był nowoczesny, trudno mieć tanio, bezpiecznie i nowocześnie.
              Z^2
              • Gość: Miki Re: To Skoda jest winna klopotow Zerania! IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 30.09.03, 13:29
                Jakieś zachodnie kilkuletnie, używane, nie bite. Pozdr.
                • Gość: Z^2 Re: To Skoda jest winna klopotow Zerania! IP: *.opisik.pulawy.pl 30.09.03, 13:44
                  Jakieś zachodnie - tylko gdzie szukać części i serwisu.
                  Z^2
                  • Gość: Miki Re: To Skoda jest winna klopotow Zerania! IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 30.09.03, 13:50
                    Może w Puławach nie ma. Pomwiedz mi, a gdzie szukać serwisu Peloponeza podczas
                    zagranicznego wyjazdu (i to ogromne zuzycie paliwa)?. Pozdr.
                    • Gość: Z^2 Re: To Skoda jest winna klopotow Zerania! IP: *.opisik.pulawy.pl 30.09.03, 14:02
                      Dobrze, poddaje się.
                      I w ten sposób udało się nam wykończyć rodzinny przemysł motoryzacyjny.
                      Z^2
      • Gość: mik Re: To Skoda jest winna klopotow Zerania! IP: 212.14.11.* 30.09.03, 17:43
        ales glupot napisał.
        skody z reguły kupują stare zgredy które z pewnością nie kierują się
        racjonalnymi pobudkami przy zakupie. zresztą robią tymi skodami po 500km
        rocznie, a w tych warunkach nawet FSO1500 jest trwałe
    • Gość: Odin Re: To Skoda jest winna klopotow Zerania! ... IP: *.telia.com 30.09.03, 09:10
      ... jeeh,a satelity wszelakie sa winne ze El Ninjo mamy ,ot pieski swiat .Pzdr
    • Gość: Kugel Co to za cymbał?! Podobnego bełkotu dawno IP: 62.181.161.* 30.09.03, 11:01
      nie czytałem. Jak koleś cierpisz na jakieś Skofo-fobie, to może w ramach
      kuracji łyknij trochę borygo, nie wiem co innego może tu pomóc.
    • remo29 Re: To Skoda jest winna klopotow Zerania! 30.09.03, 11:27
      marceli.szpak napisała:

> Tak wlasnie. Bo pomyslcie. Gdyby nie fabka, ludzie zaliczajacy sie teraz do
      > ich szczesliwych wlascicieli, czyli stare pryki i zniewiesciali mezczyzni
      > kupowaliby glownie Lanosy. [...]

Ja bym poszedł tym tropem dalej: gdyby wykopsać z Polski Czechów, Koreańczyków,
      makaroniarzy i w ogóle wszystkich, to tarpan, nysa, żuk i syrena szłyby jak
      bułki z masłem!
    • mrzagi01 STOP!!! 30.09.03, 11:36
      Ludzie skonczcie ta dyskusje! ten facet(marceli) wypuszcza te skodowe watki, po
      czym siada przed kompem, wywala fujare i ja sobie trzepie. kazda odpowiedz-
      nowy wytrysk. dajcie wiec spokoj bo sie gosciu zamasturbuje na smierc! durny,
      bo durny ale szkoda by bylo czlowieka...
      • Gość: Mr X Re: STOP!!! IP: *.p.lodz.pl 30.09.03, 16:25
        Ale ty masz wyobraźnie! Ja cie! Chyba za dużo Skód było w twoim życiu i
        wyrobiły ci one skody w twoim mózgu! (skody przeczytaj w orginalnej
        prawidłowej czeskiej wymowie fonetycznej)
        • mrzagi01 Re: STOP!!! 01.10.03, 08:11
          Ty jsi hlupak. vis?
    • Gość: Braził Re: To Skoda jest winna klopotow Zerania! IP: *.chelm.sdi.tpnet.pl 30.09.03, 12:05
      A ja miałem nadzieję że pojedziesz do afryki razem z druidem i tam obaj
      poprosicie o azyl polotyczny.
    • Gość: Henio Re: To Skoda jest winna klopotow Zerania! IP: *.sympatico.ca 30.09.03, 12:09
      A ja myslem, ze to huragan Veloce jest winien, hehe ...
    • Gość: anty skoda Nie skoda tylko kretyni co fabie kupują! IP: *.p.lodz.pl 30.09.03, 13:21
      Fabia i Lanos mają podobną cene ale te auta nie są porównywalne. Pierwsze to
      miejski samochodzik na zakupy, drugi to kompakt. Do pierwszego znacznie
      droższe częsci i serwis. Czyli eksploatacja jest znacznie wyższa! Marki mają
      porównywalne, czyli produkty niemarkowe. Czyli logika nakazuje że jeśli ktoś
      ma około 30tyś na nowe auto, chce coś taniego w rozsądnej cenie i ma to być
      auto rodzinne to kupuje lanosa. Jednak skoda jedno robi perfekcyjnie,
      prymitywny marketing! Potrafi wmówić klientom że kupują wypasione auto bo ma
      ono pakiet skórzany (oczywiście nie ma to nic współnego ze skórzaną tapicerką
      ale jak brzmi), unikalny wzór tapicerki (normalnie opcją jest welur ale tu
      tapicera w krate) czy nowy design kołpaków (w normalnych autach są alusie). I
      barany dają się złapać! A do tego myślą ze kupują niemiecką technologie, a
      Lanos to przecież polski szajs.
      • Gość: Odin Re: Nie skoda tylko kretyni co fabie kupują! IP: *.telia.com 30.09.03, 13:33
        anty skoda ((:, piszesz o logice,doskonale ,napisz do kturego z aut czesci
        zamienne dluzej na rynku beda,-to decyduje o cenie przechodzonego auta i popyt
        na nie. Pzdr.
        ________________________________________________________________________________
        • Gość: jarek Re: Nie skoda tylko kretyni co fabie kupują! IP: *.fastres.net 30.09.03, 13:50
          Najtansze sa te czesci zamiene, ktorych nie potrzebujesz, i to moge powiedziec po dwoch Lancia Delta, Fiat 127, Lancia Y i teraz Skoda Fabia...
        • Gość: Mr X Re: Nie skoda tylko kretyni co fabie kupują! IP: *.p.lodz.pl 30.09.03, 16:23
          Jeżeli na rynku w podobnej cenie do wyboru byłaby fabia i lanos to jeszcze
          rozumiem, ale za fabie mozesz miec Yarisa, C3, Punto, Fieste, Corse, Agile,
          itp.
          • Gość: Miki Re: Nie skoda tylko kretyni co fabie kupują! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.03, 19:22
            No, super porównanie Fabia-Agila. Agila to bardzo, ale to bardzo brzydki
            samochód, tak bez polotu, że Fabia przy nim to designerskie cudo. Pewnie Mr X
            psrusza się takim bujaczem. Ha,ha
      • Gość: jarek Re: Nie skoda tylko kretyni co fabie kupują! IP: *.fastres.net 30.09.03, 13:48
        Napisal: do tego myślą ze kupują niemiecką technologie, a
        Lanos to przecież polski szajs.

I chyba maja racje......
      • Gość: Miki Re: Nie skoda tylko kretyni co fabie kupują! IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 30.09.03, 13:48
        Rozstaw osi w Lanosie większy o 5 cm, a bagażnik o 10 l. Nie jest to imponująca
        przewaga Lanosa nad Fabią. Poza tym Lanos w pełni wyposażony(2xPP, ABS, AC)
        zbliża się do 50 tys. Design wnętrza i zewnętrzny w przypadku Lanosa to
        przestarzałe rozwiązania (siermiężne plastiki), niepewność co do istnienia
        fabryki i serwisu. Bardzo mało opcji (jedynie dwa silniki, ubogie dodatkowe
        wyposażenie), gorsze wyniki crash-testu. Obecny Lanos sprzedaje się na
        Wschodzie (Ukraina itp.) i tak zostanie. Co innego Kalos, czy nowy Lanos.
        Ciekawe auta, ale nie będą produkowane na Żeraniu.
        Poza tym podstawowa wersja Lanosa 1.4 ma na swoim wyposażeniu jedynie
        immobilizer i automatyczne wył. świateł po wył. silnika(brakuje nawet
        wspomagania). To wszystko za 35 600 zł. Za tą cenę w Skodzie masz chociaż 1 PP
        i ABS. Pozdr.
        • Gość: Mr X Re: Nie skoda tylko kretyni co fabie kupują! IP: *.p.lodz.pl 30.09.03, 15:58
          OK. Ale co powiesz jak porównasz skode do markowych aut takich jak Fiesta,
          Yaris, Punto, Corca, C3 itp. Ceny są porównywalne ze skodą a przynajmniej auto
          kupujesz a nie wyrób skierowany na wschodzące rynki...
          • Gość: Miki Re: Nie skoda tylko kretyni co fabie kupują! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.03, 19:20
            NIe sądzę, że Punto, Fiesta, czy Corsa to takie "markowe" auta w porównaniu z
            Fabią. Corsa jest kiepska i jej sprzedaż kuleje nie tylko w Polsce, "nowy"
            Punto to żadna rewolucja (bardzo przeciętne auto, kumpel ma 2-letnie, nie psuje
            się, ale wszystko tak trzeszczy, że aż strach), a Fiesta to jedno z najmniej
            ciekawych stylistycznie aut - dużo gorzej od Skody pod tym względem (poza tym 3
            silniczki do wyboru - to jest auto dla biednych).
      • Gość: hofman Typowe oszołomstwo i wyważanie otwartych drzwi IP: 62.181.161.* 30.09.03, 13:50
        Postaw sobie, czcicelu mitycznego hasła "kompakt", te dwa samochody, np. w
        wersjach 4-drzwiowych, i porównaj ich wymiary. Różnica dla pasażera/użytkownika
        to dosłownie centymetry i ułamki, a robisz aferę jakby ktoś zestawiał trabanta
        z fordem F-150. I być może klient woli zapłacić za skode, która się rozwija pod
        skrzydłami VW i nie zniknie z rynku z dnia na dzien, niż wywalać pieniądze na
        samochód, którego producent zbankrutuje może dziś, może jutro, a być może
        dopiero za tydzień. Daj sobie spokój z obroną twierdzy Daewoo, która już
        poległa niestety.

Jak już tropisz marketingowe sztuczki, to radzę zwrócić uwagę na karierę
        samochodzika o nazwie Seat Cordoba. Zwyczajny pojazd z kategorii B, po prostu
        ibiza z dodanym kuferkiem, a Seat-owi udało się wcisnąć klienteli że to prawie
        limuzyna i sprzedają to za prawie 50 tysięcy, za co można już wysilić się nawet
        na corollę czy Astrę. Dyrektorowi marketingu Seata - specjalna nagroda - wiadro
        wody.
        • Gość: Mr X Re: Typowe oszołomstwo i wyważanie otwartych drzw IP: *.p.lodz.pl 30.09.03, 16:00
          OK Dałem złe porównanie ale po prostu ja Fabii nie porównuje do markowych
          samochodów tak jak kordoby do sedanów. Pewnie ci sami ludzie sa odpowiedzialni
          za marketing, toz to Seat i Skoda to ten sam koncern. Za fabie można miec
          Yarisa, Fieste, Corse, C3 itp. Wolałbym każde z tych aut od tego czeskiego
          badziewia.
      • przemo_c Re: Nie skoda tylko kretyni co fabie kupują! 30.09.03, 14:32
        Nie tyle Polski, co Koreański... :D

No i co z tego?? To miej pretensje, że Deawoo nie potrafiło stworzyć równie
        atrakcyjnej kampanii reklamowej i marketingowej i nie potrafiło przyciągnąć
        klientów...

Równaj w górę, a nie uśredniaj w dół, co niestety jest w Polsce normą...
        • Gość: Mr X Re: Nie skoda tylko kretyni co fabie kupują! IP: *.p.lodz.pl 30.09.03, 16:06
          Kampanie i działania reklamowe robią perfekcyjnie i z tym się zgodzę. Ale to
          nie jest kampania na bazie ,że tworzy się unikalny wizerunek marki kojażącej
          się z czymś ciekawym ale kampania na poziomie proszku do prania. Polega to na
          tym że mamy zasyp tych skód w mediach, co chwila wmawia sie ludziom że to
          najlepsze auto w klasie co wcale nie jest zgodne z prawda i łapie jeleni. Fakt
          że bardzo udanie, bo co z tego ze Ford wypuści ciekawą Fieste za podobne
          pieniądze, Fiat punciaka najwiekszego w swojej klasie, Yaris czy nisan autka
          ciekawe pod wzgledem designu szczególnie dla kobiet czy opel solidne
          przecietne w miare tanie auto. Masa polaków kupi niczym nie wyróżniająca sie
          drogą (w porównaniu do swojej wartości) Fabie bo ma ją sąsiad, zenek ja w
          teleturnoieju wygrał i ma nowy unikalny wzór tapicerki a do tego pakiet
          skórzany a to przecież brzmi prawie jak skórzana tapicerka!
          • przemo_c Re: Nie skoda tylko kretyni co fabie kupują! 30.09.03, 16:31
            I to się nazywa doskonały marketing i działania promocyjne...
            • Gość: Henio Re: Nie skoda tylko kretyni co fabie kupuja˛! IP: *.sympatico.ca 01.10.03, 04:10
              Czy masz na mysli marketing rozumiany jako zbilingowane odbieranie
              listingu z jednoczesnym mobingiem ofsetowym oraz wzmozonym
              ratingiem developerow?
          • Gość: Miki Re: Nie skoda tylko kretyni co fabie kupują! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.03, 19:16
            I to jest dobry plan marketingowy. Ciekawe co powiesz kiedy za 2-3 lata
            sytuacja odmieni się i ludzie będą preferować "ciekawą" Fiestę. Kiedy promocja
            tego auta dopadnie Ciebie wszędzie ? Co wtedy ? Malkontenci (typowo polskie)
            stwierdzą,że to szajs i badziewie, bo się dobrze sprzedaje. Wg mnie Fiesta jest
            równie bezpłciowa co Fabia, a poza tym masz mniej opcji do wyboru (brak sedana,
            czy kombi - akurat ja wybrałem Fabię kombi - jedyny konkurent w tej cenie Fiat
            Albea).
        • Gość: Lotos Re: Nie skoda tylko kretyni co fabie kupuja˛! IP: *.sympatico.ca 01.10.03, 04:05
          Skoda jest posiadana przez Pruszkow!
          • Gość: Odin PANOWIE , wyluzujcie bo Wam zawory odbija .. IP: *.telia.com 01.10.03, 08:45
            ... ,zrobicie z tego wspanialego forum to co juz spotkalo "Forum Czytelnikow SE"
            ,a szkoda by bylo-wiele mozemy sie od siebie nawzajem nauczyc,reperujac sami
            pieniedzy zaoszczedzic ,do tego wlasnie zalozono to forum.
            Najlepszym autem na swiecie jest to co mamy -dbajac o nie ,wierzcie mi po 17-tu
            autach ktorymi jezdzilem/jezdze i kilkudziesieciu ktore wyremontowalem by je z
            zyskiem sprzedac wiem co pisze .
            Badzmy dla siebie mili i pomocni . Pzdr. Odin
            ________________________________________________________________________________
    • ant777 Re: To Skoda jest winna klopotow Zerania! 01.10.03, 10:21
      • Gość: Odin Re: To Skoda jest winna klopotow Zerania! IP: *.telia.com 01.10.03, 14:14
        .. no niech Wam bedzie ze Skoda Zeranskie produkty pogrzebala ,
        tak samo jak Czechow wina jest ze Krzyzacy bitwe pod Grunwaldem przegrali.

Polska - czechy 1-1
        i dosc na tym. Pzdr.
    • Gość: jarek Mam nadziej ,ze wTychach szanse jako teraz IP: *.fastres.net 02.10.03, 15:02
      maja z Nuovo Panda nie przegapia( pociag do tylu nie jezdzi)....a FSO niech sie naucza pracowac....
    • dywersant1 Re: To Skoda jest winna klopotow Zerania! 06.10.03, 11:32
    • Gość: ? Re: To Skoda jest winna klopotow Zerania! IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 24.11.03, 21:22

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka