Dodaj do ulubionych

silnik do volvo 740

28.10.03, 09:59
mam pytanie ile moglby kosztowac i gdzie najlepiej kupic silnik 2,4 diesel-
mam rocznik 88 wiec najlepiej mlodszy. To jest ostateczność lecz chcialbym
byc na nia przygotowany. Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • Gość: Michal Re: silnik do volvo 740 IP: *.telia.com 28.10.03, 10:40
      www.bildelarbasen.se
      Zobacz Harrys Bil Skrot i Årlöv kolo Malmö.Z benzyna niema klopotow lecz z
      dieslami straszne.Diesle nie wytrzymuja wiecej jak 7 lat.Tutaj sie nie
      remontuje.Pzdr.Michal
    • Gość: Michal Re: silnik do volvo 740 IP: *.telia.com 28.10.03, 10:47
      Przelecialem blyskawicznie programem wszystkie zlomy w poszukiwaniu diesla
      silnika odpowiedz byla jedna niema.
      Pamietaj ze motoe 2.4 D pochodzi z Audi prawdopodobnie wystarczy wymienic pewne
      detakle jak zawieszenie silnika itp.tak podsunolem mysl.Pamietasz mowilem
      diesla tak starego sie nie kupuje.benzyna bys pojezdzil ale nie dieslem.Volvo
      nigdy nie mialo wlasnego silnika uzywalo Perkinsa i Audi.Z tym ostanim to sa
      straszne klopoty poniewaz ludzie traktuja go jak volvo czyli rzadkie servisy i
      ten sie nie klaruje .Pzdr.Michal
      P.S zostanie Ci wstawic benzyne. Pasuje z nowszych modeli.
      • Gość: klegi Re: silnik do volvo 740 IP: 62.29.248.* 28.10.03, 11:00
        Dzieki za informacje- nie wiem, zastanowie sie nad wymiana- wiesz nie mam
        zaufania do benzyny z gazem (na sama benzyne eksploatacyjnie nie byloby mnie
        stac)Samochod, ktory kupilem(przyznam szczerze moze zbyt impulsywnie)ma duzo
        niedociagniec- drobiazgi ale skladaja sie na to, ze sumarycznie nie wiem czy
        oplaca sie wkladac w ten egzemplarz czas, serce i pieniadze. Z innej beczki,
        czy gdzies w Polsce mozna kupic uszczelke pod szyberdach i gdzie najlepiej
        zaopatrzyc sie w koncowki drazkow kierowniczych itp. niezbedne drobiazgi.pozdr
        • Gość: Michal Re: silnik do volvo 740 IP: *.telia.com 28.10.03, 11:08
          Koncowki drazkow kierowniczych mozesz smialo kupic pirackie.ta sama firma robi
          orginaly i pirackie a le bez naopisu Volva duzo taniej.To nie sa droigie rzeczy.
          Z Uszcelka moze byc problem,te rzeczy nowe sa wsciekle drogie.Najlepiej to
          zaszpachlowac dach i pomalowac.Pzdr.Michal
          • Gość: klegi Re: silnik do volvo 740 IP: 62.29.248.* 28.10.03, 11:15
            Uszczelka jest tylko przecieka- spróbuje uszczelnic silikonem sanitarnym-
            myslalem, ze gdzies ze szrotu mozna wyciagnac, ale skoro sa z tym takie
            problemy...Zastanawiam sie, nie znam szczegolow ale myslalem zeby sciagnac
            jakis ladny egzemplarz z przyslowiowej Holandii gdzies w okolicach czerwca(w
            zwiazku ze zmianami przepisow)jest ktos moze swiadom jak to bedzie wygladac?
    • renata4 Re: silnik do volvo 740 , moze remont ? 28.10.03, 11:14
      Mozesz zawsze wyremontowac ten silnik jesli osprzet jest dobry w
      Polsce mozna to zrobic .
      • Gość: klegi Re: silnik do volvo 740 , moze remont ? IP: 62.29.248.* 28.10.03, 11:17
        To jest silnik ktory chyba jest zainstalowany w VW LT wiec moze ta droga
        sprobuje?
        • Gość: Michal Re: silnik do volvo 740 , moze remont ? IP: *.telia.com 28.10.03, 11:25
          Tak slyszalem ,ze w Polsce remontuja silniki,faktycznie mozna to zrobic.jak
          dlugo to bedzie jezdzcic pozniej ? tego nie wiem.
          Wedlug mnie to sie nie oplaca sprzedaj jak stoi i pomysl o takim aby jeszcze
          bez naprawy jezdzil.pzdr.Michal
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka