Dodaj do ulubionych

Czemu uzytkownicy Skody wywoluja tyle agresji?

18.11.03, 08:52
Przeciwnicy Skod zreszta tez...
Czytam to forum i nadziwic sie nie moge.
To jest naprawde jakis ewenement socjologiczny,
Po jednej stronie wlasciciele Skod, przekonani ze jezdza zachodnimi autami o
klase wyzszymi niz w rzeczywistosci, po drugiej krytycy wszystkiego co
zwiazane ze Skoda, czesto slepi i glusi na wszelakie argumenty.
Dochodzi do tego, ze skodziarze w swej histerii dochodza do tego, ze Skoda to
najlepsza marka Europy. W odpowiedzi antyskodziarze stawiaja nowe Skody na
rowni ze starymi Skodami Favorit czy 105.
Na to skodziarze upatrzyli sobie Fiata, ktory ma byc rzekomo o klase gorszy od
Skod. Ale nie pomysla, ze Fiat to firma z o wiele wiekszymy tradycjami i
osiagnieciami niz Skoda, ktora zawsze byla marka lokalna. Moze i ceniona przed
wojna, ale lokalna.
Natomiast Fiat to marka globalna. W ogole ta pyskowka sklania do przemyslen,
kto tu ma racje. Prawda jak zwykle lezy posordku, ale ja przyznam szczerze, ze
w tym sporze sklaniam sie ku przeciwnikom Skody, ale wiecej rzeczowych
argumentow panowie, wiecej argumentow.

m

Obserwuj wątek
    • h.i.p Re: Czemu uzytkownicy Skody wywoluja tyle agresji 18.11.03, 09:09
      madsffr napisał:

> Przeciwnicy Skod zreszta tez...

hip: Oooo, jaki obiektywny!!!

> Czytam to forum i nadziwic sie nie moge.

hip: Ja też. jak to jest, że na tym forum wątki zakładają głównie ci co ze
      skodą nie mają nic wspólnego. Mają za to inną wspólną cechę: obsesje i
      frustracje.

> To jest naprawde jakis ewenement socjologiczny,

hip: Istotnie...

> Po jednej stronie wlasciciele Skod, przekonani ze jezdza zachodnimi autami o
      > klase wyzszymi niz w rzeczywistosci,

hip: Jak to dobrze, że i Ty lepiej wiesz o tych właścicielach co też oni myślą
      i sądzą, niż oni sami.

po drugiej krytycy wszystkiego co
      > zwiazane ze Skoda, czesto slepi i glusi na wszelakie argumenty.

hip: Oooo, znów próba obiektywizmu.

> Dochodzi do tego, ze skodziarze w swej histerii dochodza do tego, ze Skoda to
      > najlepsza marka Europy.

hip: Gdzie to wyczytałeś??? Chciałbym też to przeczytać.

> Na to skodziarze upatrzyli sobie Fiata,

hip: To raczej antyskodziarze chwalą się jego niezawodnością. Czytaj uważniej.

ktory ma byc rzekomo o klase gorszy od
      > Skod.

hip: No jasne, fiat to jest dopiero klasa, przecież panda będzie "car of the
      year 2004"!

Ale nie pomysla, ze Fiat to firma z o wiele wiekszymy tradycjami i
      > osiagnieciami

hip: Przy[pomnijmy inne osiągnięcia 126p, cc700 i wiele innych. Na przykład
      SEAT też był kiedyś częścią fiata. Na szczeęście teraz jest z VW, podobnie jak
      skoda...

niz Skoda, ktora zawsze byla marka lokalna. Moze i ceniona przed
      > wojna, ale lokalna.

hip: Ach tylko lokalna, a więc beznadziejna.

> Natomiast Fiat to marka globalna.

hip: No właśnie - czyli można już powiedzieć, że luksusowa.

W ogole ta pyskowka sklania do przemyslen,
      > kto tu ma racje. Prawda jak zwykle lezy posordku, ale ja przyznam szczerze, ze
      > w tym sporze sklaniam sie ku przeciwnikom Skody,

hip: No nareszcie sedno sprawy...

ale wiecej rzeczowych
      > argumentow panowie, wiecej argumentow.

hip: Właśnie...
      • madsffr Re: Czemu uzytkownicy Skody wywoluja tyle agresji 18.11.03, 10:11
        h.i.p napisał:

> madsffr napisał:
        >
        > > Przeciwnicy Skod zreszta tez...
        >
        > hip: Oooo, jaki obiektywny!!!
        >

Staram sie

> > Czytam to forum i nadziwic sie nie moge.
        >
        > hip: Ja też. jak to jest, że na tym forum wątki zakładają głównie ci co ze
        > skodą nie mają nic wspólnego. Mają za to inną wspólną cechę: obsesje i
        > frustracje.
        >

Widocznie Skoda wywoluje takie uczucia. A to niedobrze. W Stanach mozna by
        pozwac za to firme do sadu i wygrac.

> > Po jednej stronie wlasciciele Skod, przekonani ze jezdza zachodnimi autami
        > o
        > > klase wyzszymi niz w rzeczywistosci,
        >
        >
        > hip: Jak to dobrze, że i Ty lepiej wiesz o tych właścicielach co też oni myślą
        > i sądzą, niż oni sami.
        >

Ja wiem ze tak nie jest. Ale poczytalem sobie to forum i dowiedzialem sie np. ze
        Octavia to Passat.

> > Dochodzi do tego, ze skodziarze w swej histerii dochodza do tego, ze Skoda
        > to
        > > najlepsza marka Europy.
        >
        > hip: Gdzie to wyczytałeś??? Chciałbym też to przeczytać.
        >

Tu.
        Podobno Skoda to Toyota Europy.

> > Na to skodziarze upatrzyli sobie Fiata,
        >
        > hip: To raczej antyskodziarze chwalą się jego niezawodnością. Czytaj uważniej.
        >

Nie ma wiekszej roznicy pomiedzy niezawodnoscia Fiata i Skody.
        Nie mowie o CC czy innych wynalazkach.

> ktory ma byc rzekomo o klase gorszy od
        > > Skod.
        >
        > hip: No jasne, fiat to jest dopiero klasa, przecież panda będzie "car of the
        > year 2004"!

Wlasnie. I to juz kilkunasty, jesli nie kilkudziesiaty taki tytul.

>
        > Ale nie pomysla, ze Fiat to firma z o wiele wiekszymy tradycjami i
        > > osiagnieciami
        >
        > hip: Przy[pomnijmy inne osiągnięcia 126p, cc700 i wiele innych. Na przykład
        > SEAT też był kiedyś częścią fiata. Na szczeęście teraz jest z VW, podobnie jak
        > skoda...
        >

Masz obsesje na punkcie CC?

> niz Skoda, ktora zawsze byla marka lokalna. Moze i ceniona przed
        > > wojna, ale lokalna.
        >
        > hip: Ach tylko lokalna, a więc beznadziejna.
        >

Marka Ursus tez byla ceniona przed wojna.

> > Natomiast Fiat to marka globalna.
        >
        > hip: No właśnie - czyli można już powiedzieć, że luksusowa.
        >

Nie. Ale im wiecej czegos sie sprzedaje tym ma to lepszy serwis, lepsza siec
        sprzedazy itd. I odwrotnie.

> W ogole ta pyskowka sklania do przemyslen,
        > > kto tu ma racje. Prawda jak zwykle lezy posordku, ale ja przyznam szczerze
        > , ze
        > > w tym sporze sklaniam sie ku przeciwnikom Skody,
        >
        > hip: No nareszcie sedno sprawy...
        >
        > ale wiecej rzeczowych
        > > argumentow panowie, wiecej argumentow.
        >
        >
        > hip: Właśnie...

To samo dotyczy skodziarzy.
        • h.i.p Re: Czemu uzytkownicy Skody wywoluja tyle agresji 18.11.03, 10:38
          madsffr napisał:

> Widocznie Skoda wywoluje takie uczucia. A to niedobrze. W Stanach mozna by
          > pozwac za to firme do sadu i wygrac.

hip: Ciekawe!! Ja bym raczej skłaniał się do polecenia kilku osobom poddania
          się obserwacji psychiatrycznej.

poczytalem sobie to forum i dowiedzialem sie np. z
          > e
          > Octavia to Passat.

hip: Jakoś chyba wybiórczo czytasz.

> > > najlepsza marka Europy.
          > >
          > > hip: Gdzie to wyczytałeś??? Chciałbym też to przeczytać.
          > Tu.
          > Podobno Skoda to Toyota Europy.

hip: A co autor miał na myśli? I czy toyota to najlepsza marka? I czy myślisz,
          że wszyscy posiadacze skod uważają, że skoda to najlepszy samochód Europy?

> Nie ma wiekszej roznicy pomiedzy niezawodnoscia Fiata i Skody.

hip: Też tak uważam, chociaż mam z fiatami złe doświadczenia.

> > hip: No jasne, fiat to jest dopiero klasa, przecież panda będzie "car of t
          > he
          > > year 2004"!
          >
          > Wlasnie. I to juz kilkunasty, jesli nie kilkudziesiaty taki tytul.

hip: Nie przywiązuj zbyt wielkiej wagi do tego tytułu. 126 i cc też bywały w
          czołówce. Jak to się stało - możemy się tylko domyślać. Wiesz pewnie jad dużą
          rolę grają pieniążki we współczesnym świecie.

Na przykła
          > d
          > > SEAT też był kiedyś częścią fiata. Na szczeęście teraz jest z VW, podobnie
          > jak
          > > skoda...
          > Masz obsesje na punkcie CC?

hip: Jaką obsesję? Miałem ten samochód i nie był to najlepszy wyrób. To
          wszystko. Ja w ogóle nie miewam obsesji na punkcie samochodów.

> Marka Ursus tez byla ceniona przed wojna.

hip: Nie wiedziałem.

> Nie. Ale im wiecej czegos sie sprzedaje tym ma to lepszy serwis, lepsza siec
          > sprzedazy itd. I odwrotnie.

hip: Akurat serwis fiata nie przypadł mi do gust, ale może miałem niefarta. A
          sprzedaż skody w wielu krajach w ciągu ostatnich kilku lat wzrosła.

>
          > To samo dotyczy skodziarzy.

hip: Zgoda. Rzeczowe argumenty potrzebne są po obu stronach. Ale jak na forum
          poświęconym skodzie co drugi wątek zaczyna się od słów "każdy skodziarz to
          burak", to jak dyskutować z takimi ludźmi posługując się rzeczowymi argumentami?
    • Gość: Braził Re: Czemu uzytkownicy Skody wywoluja tyle agresji IP: *.chelm.sdi.tpnet.pl 18.11.03, 12:16
      Istotnie Skoda wywołuję agresję ale tylko u jej przeciwników.
      Posiadacze tacy jak ja są niezwykle spokoni i tylko czasami nerwy im puszczają
      jak są obrażani.
      Nazywa się ich burakami, kapelusznikami i czym tam jeszcze.
      A tak naprawdę są to ludzie bez kompleksów którzy nie muszą się
      dowartościowywać zachodnimi furami.
      Wspominałem nie raz że po mojemu to Fabia, Punto, 206, C3, Fiesta, Seat i Polo
      i inne w tym segmencie też, to ten sam poziom techniczny, te same procedury
      ISO, materiały itd. W globalnej wiosce tak właśnie jest.
      O marce Skoda nie da się dyskutować bez emocji tylko w Polsce.
      Bo tu w tym naszym narodowosocjalistycznym Rydzykolandzie, Polak-patriota nie
      wybaczy Pepikom że są od nas bardziej pragmatyczni.
      Nie gineli za wolność naszą i waszą a mają lepiej niż MY, CHRYSTUS NATODÓW
      Oni WSZYSTKO mają lepsze niż my polaczki i to, TYLKO TO WKURZA!!!!
      Przeciwnicy Skody to zakompleksieni frustraci a ja ich czniam.
      • madsffr Re: Czemu uzytkownicy Skody wywoluja tyle agresji 18.11.03, 12:40
        Gość portalu: Braził napisał(a):

> Wspominałem nie raz że po mojemu to Fabia, Punto, 206, C3, Fiesta, Seat i Polo
        > i inne w tym segmencie też, to ten sam poziom techniczny, te same procedury
        > ISO, materiały itd. W globalnej wiosce tak właśnie jest.

A mnie zastanawia jedno.
        Jezeli jak sam piszesz wszystkie auta w danej klasie sa bardzo podobne, to
        dlaczego jest w Polsce taki run na Fabie?
        Wychodzi na to, ze to kwestia umiejetnej reklamy. Wlasniej takiej, jak to
        opisuja antyskodziarze. Skierowanej do biedniejszej czesci spoleczenstwa niz
        inne marki.
        Co ty na to?

• h.i.p Re: Czemu uzytkownicy Skody wywoluja tyle agresji 18.11.03, 12:47
          madsffr napisał:

> Jezeli jak sam piszesz wszystkie auta w danej klasie sa bardzo podobne, to
          > dlaczego jest w Polsce taki run na Fabie?
          > Wychodzi na to, ze to kwestia umiejetnej reklamy. Wlasniej takiej, jak to
          > opisuja antyskodziarze. Skierowanej do biedniejszej czesci spoleczenstwa niz
          > inne marki.
          > Co ty na to?

hip: Run na fabię jest dlatego, że te auta są nieznacznie tańsze. Może do tego
          sama wielkość samochodu gra rolę: fabia jest nieco większa od p206, a fiat
          niektórym się "przejadł". Poza tym skoda zajęła niejako miejsce daewoo. Może
          intensywna reklama też zrobiła swoje. I do tego związek z VW, a więc firmą
          mającą w Polsce i nie tylko, renomę.
          Poza tym, czy myślisz, że Polak nie kalkuluje tylko tępo patrzy w reklamę i
          zaraz idzie do salonu kupić fabię?
          • Gość: Miki Re: Czemu uzytkownicy Skody wywoluja tyle agresji IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 18.11.03, 13:22
            Jest run na Fabię, bo spełnia bardzo dobrze oczekiwania przeciętnego nabywcy
            samochodu. Jest autem do którego wygodnie wsiądą 4 osoby, zapakują bagaż
            (wersja kombi, sedan), bez problemu znajdą serwis i części (POLO i
            IBIZA/CORDOBA to technicznie to samo - oprócz starych silników 1.4 MPI).
            Oczywiście marketing jest skierowany na przeciętną polską rodzinę. Toyota
            Yarisa kieruje do segmentu młodych par i bezdzietnych małżeństw oraz przede
            wszystkim kobiet(malutki kuferek). Fiat nie wiadomo do kogo, a Peugeot, czy
            Renault do młodych ludzi, którym rodzice fundują samochody. Nie wiem skąd
            bierze się taka nienawiść do Skody i Skodziarzy. Teraz to właśnie Fiat w swojej
            reklamie Pandy wmawia, że ten samochód to VAN, rodzinny itd. I wielu ludzi
            porównuje ten samochód np. do Fabii, a niestety to przeskok o jedną klasę do
            góry (tak jak prównywać Fabię do Focusa). A do biedniejszej części
            społeczeństwa równie dobrze pasuje Punto, SC, Panda, P206, Clio, czy inne tanie
            samochody, bo niestety Polska do biedny kraj i nie każdego stać na auto
            kompaktowe za 50-60 tys.
          • madsffr Re: Czemu uzytkownicy Skody wywoluja tyle agresji 18.11.03, 13:45
            h.i.p napisał:

> hip: Run na fabię jest dlatego, że te auta są nieznacznie tańsze. Może do tego
            > sama wielkość samochodu gra rolę: fabia jest nieco większa od p206, a fiat
            > niektórym się "przejadł". Poza tym skoda zajęła niejako miejsce daewoo. Może
            > intensywna reklama też zrobiła swoje. I do tego związek z VW, a więc firmą
            > mającą w Polsce i nie tylko, renomę.
            > Poza tym, czy myślisz, że Polak nie kalkuluje tylko tępo patrzy w reklamę i
            > zaraz idzie do salonu kupić fabię?

Czyli rzeczywiscie wynika z tego, ze Fabia jest dla ludzi biednych, ktorzy
            patrza tylko na cene, bo nie wierze, ze zwiazek z VW w takim ukladzie ma
            znaczenie. Gdyby mial, to kupowaliby VW.
            W takim razie antyskodziarze maja troche racji. Czym sie to komu podoba czy nie.

• Gość: skodoman Re: Czemu uzytkownicy Skody wywoluja tyle agresji IP: *.de 18.11.03, 13:50
              Spierdalaj
              Ja mieszkam w Polsce, a pracuje w Niemczech wiec mnie stac nawet na Superba. ALe
              kupilem Fabie, bo uwiodla mnie swoja stylistyka i jakoscia.
              I nie obchodzi mnie twoje zdanie.
              • Gość: Miki Re: Czemu uzytkownicy Skody wywoluja tyle agresji IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 18.11.03, 14:19
                Gość portalu: skodoman napisał(a):

> Spierdalaj
                > Ja mieszkam w Polsce, a pracuje w Niemczech wiec mnie stac nawet na Superba.
                AL
                > e
                > kupilem Fabie, bo uwiodla mnie swoja stylistyka i jakoscia.
                > I nie obchodzi mnie twoje zdanie.

Masz rację niech te wszystkie buraki sp.erdalają ze swoimi wypocinami.
              • madsffr Re: Czemu uzytkownicy Skody wywoluja tyle agresji 18.11.03, 14:47
                Gość portalu: skodoman napisał(a):

> Spierdalaj
                > Ja mieszkam w Polsce, a pracuje w Niemczech wiec mnie stac nawet na Superba. AL
                > e
                > kupilem Fabie, bo uwiodla mnie swoja stylistyka i jakoscia.
                > I nie obchodzi mnie twoje zdanie.

A ty uwiodles mnie swoim jezykiem inteligencie.
                I jak tu nie miec zlego zdania o skodomanach.
                ps. Na ktorej budowie robisz?

• h.i.p Re: Czemu uzytkownicy Skody wywoluja tyle agresji 18.11.03, 14:35
              madsffr napisał:

> Czyli rzeczywiscie wynika z tego, ze Fabia jest dla ludzi biednych, ktorzy
              > patrza tylko na cene, bo nie wierze, ze zwiazek z VW w takim ukladzie ma
              > znaczenie. Gdyby mial, to kupowaliby VW.
              > W takim razie antyskodziarze maja troche racji. Czym sie to komu podoba czy
              nie

hip: Nie. Każdy człowiek kalkuluje i kupuje to co mu się opłaca. Jeśli może
              dostać porównywalny jakością produkt o 10% taniej to go wybierze, chyba ,że
              ważny dla niego jest nie walor użytkowy a np. szpan.
              I jeśli uważasz, że fabia za 40 tysięcy jest dla biednych, a p206 za 42 tysiące
              dla bogatych to podziwiam twoje poczucie humoru.
              • madsffr Re: Czemu uzytkownicy Skody wywoluja tyle agresji 18.11.03, 14:45
                > hip: Nie. Każdy człowiek kalkuluje i kupuje to co mu się opłaca. Jeśli może
                > dostać porównywalny jakością produkt o 10% taniej to go wybierze, chyba ,że
                > ważny dla niego jest nie walor użytkowy a np. szpan.
                > I jeśli uważasz, że fabia za 40 tysięcy jest dla biednych, a p206 za 42 tysiące
                >
                > dla bogatych to podziwiam twoje poczucie humoru.

Bogaty moze kupic 206. Dlaczego nie? Moze kupic jako drugi samochod w domu, moze
                kupic dla dziecka. A jakos nie slyszalem, zeby ktos kupil dziecku Skode Fabie.
                Przeciez w szkole by sie z niego smiali. I nie mowie tego zlosliwie. Mysle, ze
                tak by bylo naprawde.
                • h.i.p Re: Czemu uzytkownicy Skody wywoluja tyle agresji 18.11.03, 14:54
                  madsffr napisał:

> > I jeśli uważasz, że fabia za 40 tysięcy jest dla biednych, a p206 za 42 ty
                  > siące
                  > >
                  > > dla bogatych to podziwiam twoje poczucie humoru.
                  >
                  > Bogaty moze kupic 206. Dlaczego nie?
                  Moze kupic jako drugi samochod w domu, moz
                  > e
                  > kupic dla dziecka.

hip: A jak kupuje jako pierwszy samochód to co? Wtedy jest biedak? A jak ktoś
                  kupuję 10-letnią alfę za 20 tysięcy - tobogacz czy biedak. A jak ktoś kupi
                  Superba za ileś tam (nie pamiętam w tej chwili ceny) to bogacz czy biedak?
                  A jak facet kupuje volvo za 120 tysięcy a mieszka w mieszkaniu 2-pokojowym 48m
                  kw. - i na koncie zostawia ) - to bogacz czy biedak?

A jakos nie slyszalem, zeby ktos kupil dziecku Skode Fabie.

hip: Bo może ci nie powiedział o tym.

> Przeciez w szkole by sie z niego smiali. I nie mowie tego zlosliwie. Mysle, ze
                  > tak by bylo naprawde.

hip: No pewnie, szczególnie w Baniosze (przepraszam cywilizowanych mieszkańców
                  tej miejscowości). Za to 5-letni cc z workami na śmieci i pierdzącym wydechem
                  wzbudziłby Twój podziw, zapewne.
                  A ja to się śmieję jak ktoś pisze takie infantylizmy rodem z podstawówki, jak
                  Twoje. A to czym kto jeździ, to mnie zupełnie nie obchodzi.
                  • madsffr Re: Czemu uzytkownicy Skody wywoluja tyle agresji 18.11.03, 15:07
                    h.i.p napisał:

> madsffr napisał:
                    >
                    > > > I jeśli uważasz, że fabia za 40 tysięcy jest dla biednych, a p206 za
                    > 42 ty
                    > > siące
                    > > >
                    > > > dla bogatych to podziwiam twoje poczucie humoru.
                    > >
                    > > Bogaty moze kupic 206. Dlaczego nie?
                    > Moze kupic jako drugi samochod w domu, moz
                    > > e
                    > > kupic dla dziecka.
                    >
                    > hip: A jak kupuje jako pierwszy samochód to co? Wtedy jest biedak? A jak ktoś
                    > kupuję 10-letnią alfę za 20 tysięcy - tobogacz czy biedak. A jak ktoś kupi
                    > Superba za ileś tam (nie pamiętam w tej chwili ceny) to bogacz czy biedak?
                    > A jak facet kupuje volvo za 120 tysięcy a mieszka w mieszkaniu 2-pokojowym 48m
                    >
                    > kw. - i na koncie zostawia ) - to bogacz czy biedak?
                    >
                    > A jakos nie slyszalem, zeby ktos kupil dziecku Skode Fabie.
                    >
                    > hip: Bo może ci nie powiedział o tym.
                    >
                    > > Przeciez w szkole by sie z niego smiali. I nie mowie tego zlosliwie. Mysle
                    > , ze
                    > > tak by bylo naprawde.
                    >
                    > hip: No pewnie, szczególnie w Baniosze (przepraszam cywilizowanych mieszkańców
                    > tej miejscowości). Za to 5-letni cc z workami na śmieci i pierdzącym wydechem
                    > wzbudziłby Twój podziw, zapewne.
                    > A ja to się śmieję jak ktoś pisze takie infantylizmy rodem z podstawówki, jak
                    > Twoje. A to czym kto jeździ, to mnie zupełnie nie obchodzi.

Ciebie moze nie, ale przypomniej sobie lata szkolne, kiedy twoich kolegow na
                    pewno smieszyla twoja fryzura z grzywka, twoje zielone spodnie itp. itd. A
                    ciebie pewnie smieszyly inne rzeczy, ktore teraz sa dla ciebie normalne. Juz nie
                    pamietasz jak to jest byc dzieckiem? Zaloze sie, ze dzieci i mlodziez smialiby
                    sie z takiego delikwenta.
                    • h.i.p Re: Czemu uzytkownicy Skody wywoluja tyle agresji 19.11.03, 07:56
                      madsffr napisał:

> Ciebie moze nie, ale przypomniej sobie lata szkolne, kiedy twoich kolegow na
                      > pewno smieszyla twoja fryzura z grzywka, twoje zielone spodnie itp. itd. A
                      > ciebie pewnie smieszyly inne rzeczy, ktore teraz sa dla ciebie normalne. Juz
                      ni
                      > e
                      > pamietasz jak to jest byc dzieckiem? Zaloze sie, ze dzieci i mlodziez smialiby
                      > sie z takiego delikwenta.

hip: Ale teraz przywaliłeś! Powiem Ci taką historyjkę. Jak chodziłem do szkoły
                      to gówniarstwo (nie wszyscy) nie mówiło włosy, tylko pióra. Jak słyszało takie
                      gówniarstwo słowo włosy - to rechotało. Teraz widocznie jak gówniarstwo słyszy
                      słowo skoda - to też rechocze, przynajmniej w Twoim środowisku. Ja jestem już
                      od dawna dorosłym człowiekiem i mody w świecie kilkunatsoletnich dzieciaków
                      obchodzą mnie tyle co zeszłoroczny śnieg.
                      • madsffr Re: Czemu uzytkownicy Skody wywoluja tyle agresji 19.11.03, 10:06
                        Tak z innej beczki, opowiem ci, co moja szwagierka miala na pierwszej lekcji na
                        kursie prawa jazdy.
                        Facet mowil o zagrozeniach na drodze i wymienial na jakie samochody nalezy uwazac.
                        Wymienil:
                        Maluchy z napisami na tylnej szybie, czarne BMW i Audi
                        Wlasnie Skody Fabie (!)
                        Lanosy i Matizy zwlaszcza z rejestracjami pomiejskimi

Co ty na to?
                        • h.i.p Re: Czemu uzytkownicy Skody wywoluja tyle agresji 19.11.03, 10:18
                          madsffr napisał:

> Tak z innej beczki, opowiem ci, co moja szwagierka miala na pierwszej lekcji
                          na
                          > kursie prawa jazdy.
                          > Facet mowil o zagrozeniach na drodze i wymienial na jakie samochody nalezy
                          uwaz
                          > ac.
                          > Wymienil:
                          > Maluchy z napisami na tylnej szybie, czarne BMW i Audi
                          > Wlasnie Skody Fabie (!)
                          > Lanosy i Matizy zwlaszcza z rejestracjami pomiejskimi
                          >
                          > Co ty na to?

hip: Co następuje:
                          1. albo szwagierka kłamie,
                          2. Albo Ty kłamiesz,
                          3. Albo instruktor jest nieodpowiedzialnym dyletantem i nie zna prawdziwych
                          zagrożeń na drodze,
                          4. Ciekawe czego dowie się szwagierka na drugiej lekcji,
                          5. Ciekawe czy po skończonym kursie u takiego "fachowca" szwagierka będzie
                          potrafiła rozpoznawać znaki drogowe i określać pierwszeństwo przejazdu...
                          6. Nie dziwię się, że po kursach u takich "profesjonalistów" po polskich
                          drogach jeżdżą zastępy hołoty i nieudaczników.
                          • madsffr Re: Czemu uzytkownicy Skody wywoluja tyle agresji 19.11.03, 10:43
                            h.i.p napisał:

> madsffr napisał:
                            >
                            > > Tak z innej beczki, opowiem ci, co moja szwagierka miala na pierwszej lekc
                            > ji
                            > na
                            > > kursie prawa jazdy.
                            > > Facet mowil o zagrozeniach na drodze i wymienial na jakie samochody nalezy
                            >
                            > uwaz
                            > > ac.
                            > > Wymienil:
                            > > Maluchy z napisami na tylnej szybie, czarne BMW i Audi
                            > > Wlasnie Skody Fabie (!)
                            > > Lanosy i Matizy zwlaszcza z rejestracjami pomiejskimi
                            > >
                            > > Co ty na to?
                            >
                            > hip: Co następuje:
                            > 1. albo szwagierka kłamie,
                            > 2. Albo Ty kłamiesz,
                            > 3. Albo instruktor jest nieodpowiedzialnym dyletantem i nie zna prawdziwych
                            > zagrożeń na drodze,
                            > 4. Ciekawe czego dowie się szwagierka na drugiej lekcji,
                            > 5. Ciekawe czy po skończonym kursie u takiego "fachowca" szwagierka będzie
                            > potrafiła rozpoznawać znaki drogowe i określać pierwszeństwo przejazdu...
                            > 6. Nie dziwię się, że po kursach u takich "profesjonalistów" po polskich
                            > drogach jeżdżą zastępy hołoty i nieudaczników.

Zarzuciles mi klamstwo nie znajac faktow. A to nie swiadczy dobrze o twojej
                            kulturze osobistej. Klamstwo u szwagierki wykluczam, bo ona do tej pory nawet
                            nie wiedziala jak wyglada Skoda Fabia. Mysle, ze instruktor przejechal w zyciu
                            wiecej kilometrow niz ty i spotyka sie miesiecznie z tyloma niebezpiecznymi
                            sytuacjami, z iloma ty sie przez rok nie spotkasz. Tak wiec widocznie ma powody
                            tak sadzic. Widze, ze ty naprawde nie przyjmujesz zadnej krytyki pod adresem
                            Skody. Czyli jest gorzej niz myslalem.

• h.i.p Re: Czemu uzytkownicy Skody wywoluja tyle agresji 19.11.03, 10:53
                              madsffr napisał:

> > hip: Co następuje:
                              > > 1. albo szwagierka kłamie,
                              > > 2. Albo Ty kłamiesz,
                              > > 3. Albo instruktor jest nieodpowiedzialnym dyletantem i nie zna prawdziwyc
                              > h
                              > > zagrożeń na drodze,
                              > > 4. Ciekawe czego dowie się szwagierka na drugiej lekcji,
                              > > 5. Ciekawe czy po skończonym kursie u takiego "fachowca" szwagierka będzie
                              >
                              > > potrafiła rozpoznawać znaki drogowe i określać pierwszeństwo przejazdu...
                              > > 6. Nie dziwię się, że po kursach u takich "profesjonalistów" po polskich
                              > > drogach jeżdżą zastępy hołoty i nieudaczników.
                              >
                              > Zarzuciles mi klamstwo nie znajac faktow.

hip: wykazujesz się nie najwyższych lotów inteligencją. Przeczytaj jeszczeraz i
                              zastanów się dobrze - może kilka godzin jeśli zajdzie potrzeba.

A to nie swiadczy dobrze o twojej
                              > kulturze osobistej.

hip: Masz kiepskie kwalifikacje do oceny kultury osobistej innych.

Klamstwo u szwagierki wykluczam, bo ona do tej pory nawet
                              > nie wiedziala jak wyglada Skoda Fabia. Mysle, ze instruktor przejechal w zyciu
                              > wiecej kilometrow niz ty i spotyka sie miesiecznie z tyloma niebezpiecznymi
                              > sytuacjami, z iloma ty sie przez rok nie spotkasz. Tak wiec widocznie ma
                              powody
                              > tak sadzic.

hip: Ilość przejechanych kilometrów ma się nijak do mądrości życiowej. Co
                              potwierdzają dyletanci pokroju "nauczyciela" Twojej szwagierki. Zagrożeniem są
                              ludzie o pewnych cechach osobowych a nie właściciele takich czy innych
                              samochodów. Ciekawe jakie fakty i dane ów "nauczyciel" przedstawił na poparcie
                              swojej tezy. Szczególnie ciekawi mnie przypadek fabii, matizów i lanosów.
                              Czekam na te dane. Proszę przedstaw je.

Widze, ze ty naprawde nie przyjmujesz zadnej krytyki pod adresem
                              > Skody. Czyli jest gorzej niz myslalem.

hip: Przyjmuję sensowną i popartą faktami krytykę a nie rodem z podórkowych
                              przepychanek małolatów, synku.
                              >
                              • madsffr Re: Czemu uzytkownicy Skody wywoluja tyle agresji 19.11.03, 10:56
                                Sluchaj gnojku. Nie mow do mnie synku, bo jeszcze sporo ci brakuje.
                                A z kultura to u ciebie rzeczywiscie na bakier.

• h.i.p Re: Czemu uzytkownicy Skody wywoluja tyle agresji 19.11.03, 11:11
                                  madsffr napisał:

> Sluchaj gnojku. Nie mow do mnie synku, bo jeszcze sporo ci brakuje.
                                  > A z kultura to u ciebie rzeczywiscie na bakier.

hip: No widzisz, jaki kulturalny jesteś. Aż blask bije. Masz coś do powiedzenia
                                  na temat skody oprócz obrażania osób, które ten produkt zakupiły?
                                  Nie?
                                  To wypad, synku!
                                  • madsffr Re: Czemu uzytkownicy Skody wywoluja tyle agresji 19.11.03, 11:22
                                    h.i.p napisał:

> madsffr napisał:
                                    >
                                    > > Sluchaj gnojku. Nie mow do mnie synku, bo jeszcze sporo ci brakuje.
                                    > > A z kultura to u ciebie rzeczywiscie na bakier.
                                    >
                                    > hip: No widzisz, jaki kulturalny jesteś. Aż blask bije. Masz coś do powiedzenia
                                    >
                                    > na temat skody oprócz obrażania osób, które ten produkt zakupiły?
                                    > Nie?
                                    > To wypad, synku!

Z niedorostkami nie dyskutuje.
                                • h.i.p Re: Czemu uzytkownicy Skody wywoluja tyle agresji 19.11.03, 11:23
                                  madsffr napisał:

> Sluchaj gnojku. Nie mow do mnie synku, bo jeszcze sporo ci brakuje.
                                  > A z kultura to u ciebie rzeczywiscie na bakier.

hip: Dobra, OK, nie ma co się awanturować, bo to do niczego nie prowadzi.
                                  Po prostu widać mamy inne widzenie rzeczywistości i tyle. Nie żywię urazy z
                                  tego powodu, choć te nachalne zaczepki antyskodowych frustratów zaczynają mnie
                                  czasem wyprowadzać z równowagi.
                                  >
                        • mac.card To był bardzo "ynteligentny" instruktor 22.11.03, 11:37
                          madsffr napisał:

> Tak z innej beczki, opowiem ci, co moja szwagierka miala na pierwszej lekcji
                          na
                          > kursie prawa jazdy.
                          > Facet mowil o zagrozeniach na drodze i wymienial na jakie samochody nalezy
                          uwaz
                          > ac.
                          > Wymienil:
                          > Maluchy z napisami na tylnej szybie, czarne BMW i Audi
                          > Wlasnie Skody Fabie (!)
                          > Lanosy i Matizy zwlaszcza z rejestracjami pomiejskimi
                          >
                          > Co ty na to?

Ja do tej listy dodałbym jeszcze stare Ople (zwłaszcza Kadety), stare
                          Mercedesy, Fiaty Punto (zwłaszcza z tabliczką "L" na dachu). W przyszłym roku,
                          z uwagi na masowe pojawianie się, dojdą zapewne Fiaty Panda.

To tak samo jak z rejestracjami. Na forum radomskim jest jakiś "mądrala",
                          rzekomo z Warszawy, który twierdzi, że najbardziej niebezpieczne są samochody z
                          rejestracją WR-.... Bez względu na markę. Ja mogę powiedzieć, że najbardziej
                          uważam na rejestrację WP-, WG- i DW-.

O czym to świadczy?

Tylko o tym, że mamy takie indywidualne doświadczenia, wywołujące niemiłe
                          skojarzenia na widok danego obiektu. Ale to są nadal nasze indywidualne
                          doświadczenia, których generalizować nie wolno. Bo uogólnianie takich sytuacji
                          prowadzi do krzywdzących, niesprawiedliwych osądów.

To samo dotyczy oceniania ludzi na podstawie marki samochodu jakiego używają.
    • jk13 ZAPRASZAM TUTAJ!!! 18.11.03, 18:15
      Witam, część odpowiedzi znajdziecie tutaj:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=636&w=8990188
    • Gość: Woj garsc wyjasnien... IP: 62.29.254.* 18.11.03, 18:51
      Gdybys zadal sobie troche trudu i przestudiowal archiwum tego forum - tak z
      1.5 roku wstecz, to bys zobaczyl, ze to nie Skodziarze wywolali ten caly zamet
      wokol Skody a szczegolnie Fabii. Nikt nie staral sie wymadrzac i przekonywac
      nikogo o wyzszosci Fabii nad innymi samochodami. Czasami sie moze zdarzylo, ze
      ktos odpisal na jakis post, ale majac argumenty w reku, a nie ideologie.
      Nagle, jak diabel z pudelka, wyskoczylo paru oszolomow, ktorzy zaczeli
      nasmiewac sie z Fabii, plugawic i obrazac wlascicieli. Nastepnie Krucjate
      podjelo kolejnych pare osob i nagle popedzila reakcja lancuchowa - wszyscy
      zaczeli lzyc Skode i Skodziarzy.
      Wydaje Ci sie, ze to ludzie z kamienia i ze stali, ktorzy przez caly czas beda
      zaciskac zeby czytajac to gowno? W koncu paru zaczelo odpisywac tym cwokom, co
      zostalo natychmiast odebrane, ze Skodziarze to zarozumiale i slepe balwany,
      ktore zebami, nogami i rekami beda bronic swojego pojazdu.
      Atakowac mozna, tak? Ale bronic sie juz nie?
      Jestem ciekaw jak Ty bys sie zachowal, gdyby zaczeto wysmiewac sie z twojego
      auta i obrazac wlascicieli? Dlugo bys wytrzymal?
      Zaloze sie sie 99% z tych osob nawet nie siedziala w Skodzie, nie mowiac o
      jakiejs dluzszej eksploatacji. A wymadrzaja sie jakby byli znawcami. To raz...
      Dwa - 99% ich postow to chora ideologia, zawisc, nienawisc, chory wstret do
      Skody, jakby jakas Skoda zabila im bliska osobe na pasach, a nie rzeczowe
      argumenty czy spostrzezenia z wlasnej eksploatacji.

To tyle..... rzygac mi juz sie chce jak czytam te plwociny zarozumialych i
      aroganckich typkow :((((

Pozdros.
    • Gość: Woj Re: Czemu uzytkownicy Skody wywoluja tyle agresji IP: 62.29.254.* 18.11.03, 19:06
      madsffr napisał:

> Ale nie pomysla, ze Fiat to firma z o wiele wiekszymy tradycjami i
      > osiagnieciami niz Skoda, ktora zawsze byla marka lokalna. Moze i ceniona
      przed
      > wojna, ale lokalna.
      > Natomiast Fiat to marka globalna.

Tu sie grubo mylisz. Skoda ma wieksze tradycje od Fiata, duzo wieksze!
      Nazywanie jej marka lokalna to jakies nieporozumienie.
      Szkoda, ze komunisci jak zwykle wszystko co najlepsze to zniszczyli i Skoda
      bardzo podupadla zarowno na technologii jak i na wizerunku marki. Ciezko to
      odbudowac w ciagu krotkiego okresu. (Ale Skodzie sie powoli udaje, w
      przeciwienstwie do naszego przemyslu motoryzacyjnego, ktory pograza sie w
      coraz wiekszej zapasci.)
      Nawet wtedy, za komuny, prototypy aut Skody dorownywaly osiagnieciom zachodu!
      Polecam ostatnie GT - jest tam troche historii Skody. Niestety tamten okres
      ciagnie sie za nia jak smrod za skunksem i utarte stereotypy nt. Skody ciezko
      bedzie wyplenic.

Aha... wiesz dlaczego Hitler zajal Czechy? Miedzy innymi dlatego, zeby przejac
      Skode, jej produkcje i technologie! Niemcy chcieli miec jej technologie bo
      byla jak na tamte czasy rewelacyjna.... Niemcy! Hehehe.
      • Gość: kanciak Re: Czemu uzytkownicy Skody wywoluja tyle agresji IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 18.11.03, 22:39
        >
        > Aha... wiesz dlaczego Hitler zajal Czechy? Miedzy innymi dlatego, zeby przejac
        > Skode, jej produkcje i technologie! Niemcy chcieli miec jej technologie bo
        > byla jak na tamte czasy rewelacyjna.... Niemcy! Hehehe.

Tak, a Polske zajal, bo chcial miec Polska technologie.
        Ales ty naiwny.
        Niedlugo sie dowiem, ze pierwszym kosmonauta byl Karel Gott, a nie Gagarin.
        Do czego to doszlo.

• h.i.p Re: Czemu uzytkownicy Skody wywoluja tyle agresji 19.11.03, 08:01
          Gość portalu: kanciak napisał(a):

> >
          > > Aha... wiesz dlaczego Hitler zajal Czechy? Miedzy innymi dlatego, zeby prz
          > ejac
          > > Skode, jej produkcje i technologie! Niemcy chcieli miec jej technologie bo
          >
          > > byla jak na tamte czasy rewelacyjna.... Niemcy! Hehehe.
          >
          > Tak, a Polske zajal, bo chcial miec Polska technologie.
          > Ales ty naiwny.
          > Niedlugo sie dowiem, ze pierwszym kosmonauta byl Karel Gott, a nie Gagarin.
          > Do czego to doszlo.

hip: Powiedziałem ci już ignorancie idź do szkoły bo twój poziom wiedzy jest
          zerowy. Nie kompromituj się tu ćwoku bo mnie przerażenie ogarnia jak widzę
          zdegenerowane umysły prowincjonalnych bałwanów!
        • Gość: Woj Re: Czemu uzytkownicy Skody wywoluja tyle agresji IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.11.03, 15:07
          Na kazdym kroku wylaza Twoje braki w edukacji. Zejdz z tego forum i nie
          kompromituj sie.
          Jedyne co Ci wychodzi to obrazanie innych.
        • von-koza Re: Czemu uzytkownicy Skody wywoluja tyle agresji 19.11.03, 15:20
          Gość portalu: kanciak napisał(a):

> >
          > > Aha... wiesz dlaczego Hitler zajal Czechy? Miedzy innymi dlatego, zeby prz
          > ejac
          > > Skode, jej produkcje i technologie! Niemcy chcieli miec jej technologie bo
          >
          > > byla jak na tamte czasy rewelacyjna.... Niemcy! Hehehe.
          >
          > Tak, a Polske zajal, bo chcial miec Polska technologie.
          > Ales ty naiwny.
          > Niedlugo sie dowiem, ze pierwszym kosmonauta byl Karel Gott, a nie Gagarin.
          > Do czego to doszlo.
          >

Ech, Kanciak - Woj ma rację - Twoja niewiedza i ignorancja jest legendarna.
          Polskę zajeli ze względów politycznych i strategicznych.
          Czechosłowację, tak jak pisze Woj, głównie z powodów technologicznego i
          produkcyjnego zaplecza, m.in. ze względu na nowoczesne fabryki Skody właśnie.
          Jeszcze do roku 1943 Niemcy używali oryginalnych czołgów Skody. Czołgów,
          Kanciak (nie tankietek) i to oryginalnych (a nie jak nasze Vickersy i 7TP na
          brytyjskiej licencji). Nie licząc całkiem niezłych wozów pancernych.
          Na terenie zakładów Skody w czasie wojny produkowali też 15% swojego, własnego
          uzbrojenia, bo były to naprawde nowoczesne zakłady.
          Teraz po latach, Niemcy znów wybrali tą firmę do inwestycji - ciekawe dlaczego?
          Jakbyś troche uważał na historii i czytał fachową, ekonomiczną literaturę tobyś
          wiedział. Nie czytasz, nie wiesz - to piszesz bzdury od kolegów zasłyszane na
          podwórku.
    • andre_234 ASPEKT POLITYCZNY. Co sądzicie? 18.11.03, 20:33
      Braził napisał
      Istotnie Skoda wywołuję agresję ale tylko u jej przeciwników.
      Posiadacze tacy jak ja są niezwykle spokoni i tylko czasami nerwy im puszczają
      jak są obrażani.
      Nazywa się ich burakami, kapelusznikami i czym tam jeszcze.
      A tak naprawdę są to ludzie bez kompleksów którzy nie muszą się
      dowartościowywać zachodnimi furami.
      Wspominałem nie raz że po mojemu to Fabia, Punto, 206, C3, Fiesta, Seat i Polo
      i inne w tym segmencie też, to ten sam poziom techniczny, te same procedury
      ISO, materiały itd. W globalnej wiosce tak właśnie jest.
      O marce Skoda nie da się dyskutować bez emocji tylko w Polsce.
      Bo tu w tym naszym narodowosocjalistycznym Rydzykolandzie, Polak-patriota nie
      wybaczy Pepikom że są od nas bardziej pragmatyczni.
      Nie gineli za wolność naszą i waszą a mają lepiej niż MY, CHRYSTUS NATODÓW
      Oni WSZYSTKO mają lepsze niż my polaczki i to, TYLKO TO WKURZA!!!!
      Przeciwnicy Skody to zakompleksieni frustraci a ja ich czniam.

Z gęby mi to wyjąłeś . Też tak sądzę.
      Argumenty HIPa też są bardzo dorzeczne.
      Miło poczytać.
      PZDR
      • Gość: kanciak Re: ASPEKT POLITYCZNY. Co sądzicie? IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 18.11.03, 22:41
        Tez tak sadze..
        Podpisuje sie...
        Z ust mi towyjales...

Oto argumenty inteligentnego czlowieka.
    • niepocieszony Re: Czemu uzytkownicy Skody wywoluja tyle agresji 19.11.03, 09:39
      Nie mam nic przeciwko smochodom marki skoda dla każdego coś miłego na rynku
      jest tego tyle że jak ci się nie podoba to kupisz to co ci leży. Problemem jest
      tylko to że ilość burasów i idiotów za kółkami tej marki jest jak by trochę
      większa niż za kółkami pozostałych. Może właśnie dlatego że przesiadają się z
      polonezów, maluchów i tympodobnych (sukces marketingowy skody, tragedia na
      drodze).
      • h.i.p Re: Czemu uzytkownicy Skody wywoluja tyle agresji 19.11.03, 10:22
        niepocieszony napisał:

> Nie mam nic przeciwko smochodom marki skoda dla każdego coś miłego na rynku
        > jest tego tyle że jak ci się nie podoba to kupisz to co ci leży. Problemem
        jest
        >
        > tylko to że ilość burasów i idiotów za kółkami tej marki jest jak by trochę
        > większa niż za kółkami pozostałych. Może właśnie dlatego że przesiadają się z
        > polonezów, maluchów i tympodobnych (sukces marketingowy skody, tragedia na
        > drodze).

hip: Podaj wiarygodne dane. Inaczej Twoja paplanina jest zwykłym bełkotem
        ignoranta.
        • niepocieszony Re: Czemu uzytkownicy Skody wywoluja tyle agresji 19.11.03, 10:50
          Człowieku ty chyba jesteś lekko zboczony na tle marki twojego samochodu nikt i
          nic nie może mieć innego zdania niż ty. To ty nie przedstawiasz żadnych
          argumentów poza objechaniem kogoś i swoim paplaniem ktoś ty administrator forum
          skody więc może trochę grzeczniej. O jakie dane ci chodzi? Nie jestem dilerem
          skody żeby podawać ci dane kto w jakim wieku i za ile kupuje dany samochód choć
          może ty jesteś? Może mam pecha że najczęściej wymuszającym na mnie pierszeństwo
          jest właśnie kierowca zasiadający za kółkiem skody. To wcale nie świadczy o
          złym samochodzie tylko o złym kierowcy (może ja też jestem użytkownikiem skody
          nigdy nie wiadomo). Skód jest tyle że trudno przejechać ulicą aby nie natknąć
          się na pare. Czy ty myślisz że kierowcy skody to jedyn normalni i nieomulni
          uzytkownicy drogi. Niestety kierowcę utożsamia się marką samochodu którym
          jeździ. Można jeździć starą 105 i nikt nie nazwie cię burakiem lub idiotą,
          można także jeździć nową fabią i być drogowym burakiem i idiotą.
          • h.i.p Re: Czemu uzytkownicy Skody wywoluja tyle agresji 19.11.03, 11:02
            niepocieszony napisał:

> Człowieku ty chyba jesteś lekko zboczony na tle marki twojego samochodu

hip: Jak zwykle bredzisz. Samochód traktuję tak samo jak lodówkę czy pralkę i
            nie dorabiam ideologii, ani nie klasyfikuję ludzi wg posiadanych samochodów, co
            jest Twoją przypadłością.

nikt i
            > nic nie może mieć innego zdania niż ty. To ty nie przedstawiasz żadnych
            > argumentów

hip: A jakie chcesz argumenty?

O jakie dane ci chodzi?

hip: O dane na jakich podstawie opierasz swoje twierdzenia. Nie rozumiesz tego?

Nie jestem dilerem
            > skody żeby podawać ci dane kto w jakim wieku i za ile kupuje dany samochód
            choć
            >
            > może ty jesteś? Może mam pecha że najczęściej wymuszającym na mnie
            pierszeństwo jest właśnie kierowca zasiadający za kółkiem skody.

hip: Masz pecha albo obsesję. Przypuszczam, że raczej to drugie. Ja mogę
            powiedzieć, że najzczęściej wymuszają na mnie pierwszeństwo kierowcy golfów.
            Ale daleki jestem od wypisywania idiotyzmów, że kierowcy golfów to buraki.

To wcale nie świadczy o
            > złym samochodzie tylko o złym kierowcy (może ja też jestem użytkownikiem
            skody
            > nigdy nie wiadomo).

hip: Ale najwięcej złych kierowców widzisz w skodach?

Skód jest tyle że trudno przejechać ulicą aby nie natknąć
            > się na pare. Czy ty myślisz że kierowcy skody to jedyn normalni i nieomulni
            > uzytkownicy drogi.

hip: A gdzie ja to napisałem?

Niestety kierowcę utożsamia się marką samochodu którym
            > jeździ. Można jeździć starą 105 i nikt nie nazwie cię burakiem lub idiotą,
            > można także jeździć nową fabią i być drogowym burakiem i idiotą.

hip: Nareszcie coś sensownego. Ja dodam, że można być kierowcą forda i też być
            albo burakiem albo uprzejmym i inteligentnym kierowcą.
            • niepocieszony Re: Czemu uzytkownicy Skody wywoluja tyle agresji 19.11.03, 11:14
              Ucz się od innych dyskusji bez obrażania bo tego jak narazie się nie nauczyłeś.
              Traktujesz to forum jak swoją własność. Zaznaczyłeś je jakoś np. sikając na
              nie. Jak mogłem jak zwykle bredzić skoro zwykle tu nie zaglądam doklejasz innym
              swoje przywary. Ty nie dyskutujesz z innymi ty przedstawiasz tylko swój jedyny
              słuszny pogląd na sprwę, nie zadajesz sobie nawet trudu aby kogoś przekonywać.
              Dlatego pozdrawiam i życzę dalszego trwania w nieodmiennym stanie psychicznym.
              • Gość: Woj Re: Czemu uzytkownicy Skody wywoluja tyle agresji IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.11.03, 15:16
                niepocieszony napisał:

> Ucz się od innych dyskusji bez obrażania bo tego jak narazie się nie
                > nauczyłeś.

Ty rowniez. Jestes kolejna osoba obrazajaca posiadaczy Skody, nie potrafiaca
                uzasadnic rzeczowo swoich pogladow i stwierdzen.
                A hip jako jeden z niewielu odwazyl sie po prostu bronic marki w obliczu
                zmasowanego ataku krzykaczy Twojego pokroju. I za to zbiera porcje epitetow.
                Ludzie czy was w domu nie uczyli tolerancji?
              • h.i.p Re: Czemu uzytkownicy Skody wywoluja tyle agresji 20.11.03, 08:10
                niepocieszony napisał:

> Ucz się od innych dyskusji bez obrażania bo tego jak narazie się nie
                nauczyłeś.

hip: Może niekiedy używam ostrych słów, ale prowokują mnie do tego osoby które
                tu, na tym forum, znaleźli sobie upust swojej chęci obrażania innych, nie mając
                nic merytorycznego do powiedzenia. Na uporczywe powtarzanie, że skodziarze to
                buraki, nawet w obliczu konkretnych argumentów i spokojnej wymiany zdań, czasem
                pękają nerwy i padają ostre słowa. To wy nauczcie się dyskusji na argumenty a
                nie na epitety.
                >
                > Traktujesz to forum jak swoją własność.

hip: Traktuję to forum normalnie: jako miejsce wymiany uwag i informacji. W
                przeciwieństwie do frustratów antyskodowych wylewających tu swoje frustracje i
                opętańczą chęć obrażania innych.

Zaznaczyłeś je jakoś np. sikając na
                > nie.

hip: Puknij się w czoło.

Jak mogłem jak zwykle bredzić skoro zwykle tu nie zaglądam doklejasz innym
                >
                > swoje przywary.

hip: Jak nie zaglądasz i nie wiesz co się dzieje to nie wypisuj bzdur o jakiś
                skodziarzach skodziarze i o tym, że ja mam jakąś obsesję. Nie mam żadnej
                samochodowej obsesji.

Ty nie dyskutujesz z innymi ty przedstawiasz tylko swój jedyny
                > słuszny pogląd na sprwę, nie zadajesz sobie nawet trudu aby kogoś
                przekonywać.

hip: O czym mam kogoś przekonywać? O tym, że nie wszyscy skodziarze to buraki?
                A jego odpowiedź będzie taka: skodziarz=burak. Podyskutuj sobie.
                I zastanów się co piszesz. A jak piszesz to najpierw przeczytaj większość
                wątków na tym forum.

• madsffr Re: Czemu uzytkownicy Skody wywoluja tyle agresji 19.11.03, 10:51
          h.i.p napisał:

> niepocieszony napisał:
          >
          > > Nie mam nic przeciwko smochodom marki skoda dla każdego coś miłego na rynk
          > u
          > > jest tego tyle że jak ci się nie podoba to kupisz to co ci leży. Problemem
          >
          > jest
          > >
          > > tylko to że ilość burasów i idiotów za kółkami tej marki jest jak by troch
          > ę
          > > większa niż za kółkami pozostałych. Może właśnie dlatego że przesiadają si
          > ę z
          > > polonezów, maluchów i tympodobnych (sukces marketingowy skody, tragedia na
          >
          > > drodze).
          >
          > hip: Podaj wiarygodne dane. Inaczej Twoja paplanina jest zwykłym bełkotem
          > ignoranta.

Przepraszam, ze sie wtrace, ale czy potrzebujesz wiarygodnych danych, ze
          spotkany w metrze Rumun prawdopodobnie bedzie chcial ci skroic portfel? Dlaczego
          wtedy zwiekszasz czujnosc?
          Bo pewne rzeczy po prostu sa, i nie trzeba dla nich dowodow.
          Chociaz mysle, ze gdyby tak poszperac w statystykach i protokolach policyjnych,
          to mozna by sie co nieco dowiedziec.

• h.i.p Re: Czemu uzytkownicy Skody wywoluja tyle agresji 19.11.03, 11:06
            madsffr napisał:

czy potrzebujesz wiarygodnych danych, ze
            > spotkany w metrze Rumun prawdopodobnie bedzie chcial ci skroic portfel?
            Dlaczeg
            > o
            > wtedy zwiekszasz czujnosc?
            > Bo pewne rzeczy po prostu sa, i nie trzeba dla nich dowodow.
            > Chociaz mysle, ze gdyby tak poszperac w statystykach i protokolach
            policyjnych,

hip: Obiegowe opinie albo powstają na podstawie faktów (naukowo sprawdzalnych)
            albo na podstawie plotek i urojeń. Jeśli nikt nie potrafi przedstawić
            wiarygodnych danych i faktów to mamy do czynienia z plotką i urojeniem
            urastającym nieraz do rangi stereotypowego i obiegowego poglądu. W skrócie.
    • von-koza Re: Czemu uzytkownicy Skody wywoluja tyle agresji 19.11.03, 10:47
      O czym Ty piszesz ???
      Czy ja (a niewątpliwie posiadam Skodę) wywołuje Twoją agresję? W jaki sposób?
      Wpadłem tylko na to forum, bo akurat się chciałem spytać o olej do Fabii.
      Chciałem pogadać z innymi właścicielami Skod o problemach i doświadczeniach z
      tym samochodem. Zamiast tego spotkałem się z frontalnym, często chamskim
      atakiem ludz, którzy Skody nie mają i pisza tu tylko po to żeby trochę poujadać.
      Pytam - czym im zawiniłem? Że mam Skode? Powariowaliście, czy co?
      I Ty piszesz o agresji właścicieli Skod?
      Poczytaj dokładnie wypowiedzi AUTENTYCZNYCH właścicieli tych samochodów.
      Wcale nie uważam, ze mam super, najlepszy samochód. Nie uważam, też że to VW.
      Mam po prostu niedrogi, przyzwoity w swej klasie i praktyczny, o opini
      niezawodnego samochód.
      Miałem prawo kupić taki jaki chciałem i jestem z tego wyboru zadowolony. Nie
      obrażam przy tym jednak właścicieli innych aut. Nie przyłażę na forum o innej
      marce i nie rzucam mięchem na lewo i prawo.
      I o czyjej agresji Ty piszesz ??? Weź się trochę zastanów.

Pozdrawiam
      von Koza
      • madsffr Re: Czemu uzytkownicy Skody wywoluja tyle agresji 19.11.03, 10:54
        von-koza napisał:

> O czym Ty piszesz ???
        > Czy ja (a niewątpliwie posiadam Skodę) wywołuje Twoją agresję? W jaki sposób?
        > Wpadłem tylko na to forum, bo akurat się chciałem spytać o olej do Fabii.
        > Chciałem pogadać z innymi właścicielami Skod o problemach i doświadczeniach z
        > tym samochodem. Zamiast tego spotkałem się z frontalnym, często chamskim
        > atakiem ludz, którzy Skody nie mają i pisza tu tylko po to żeby trochę poujadać
        > .
        > Pytam - czym im zawiniłem? Że mam Skode? Powariowaliście, czy co?
        > I Ty piszesz o agresji właścicieli Skod?
        > Poczytaj dokładnie wypowiedzi AUTENTYCZNYCH właścicieli tych samochodów.
        > Wcale nie uważam, ze mam super, najlepszy samochód. Nie uważam, też że to VW.
        > Mam po prostu niedrogi, przyzwoity w swej klasie i praktyczny, o opini
        > niezawodnego samochód.
        > Miałem prawo kupić taki jaki chciałem i jestem z tego wyboru zadowolony. Nie
        > obrażam przy tym jednak właścicieli innych aut. Nie przyłażę na forum o innej
        > marce i nie rzucam mięchem na lewo i prawo.
        > I o czyjej agresji Ty piszesz ??? Weź się trochę zastanów.
        >
        > Pozdrawiam
        > von Koza

Ja tez tu przyszedlem niejako przez przypadek, bo Skoda ani mnie ziebila ani
        grzala. Zobaczylem Forum Skoda i ciekawy bylem czemu akurat Skoda ma swoje
        Forum. Ale po tym co przeczytalem, moj stosunek do wlascicieli Skody powoli sie
        zmienia.
        Wlasnie, czemu nie ma Forow innych marek?

• von-koza Re: Czemu uzytkownicy Skody wywoluja tyle agresji 19.11.03, 11:26
          madsffr napisał:

> von-koza napisał:
          >
          > > O czym Ty piszesz ???
          > > Czy ja (a niewątpliwie posiadam Skodę) wywołuje Twoją agresję? W jaki spos
          > ób?
          > > Wpadłem tylko na to forum, bo akurat się chciałem spytać o olej do Fabii.
          > > Chciałem pogadać z innymi właścicielami Skod o problemach i doświadczeniac
          > h z
          > > tym samochodem. Zamiast tego spotkałem się z frontalnym, często chamskim
          > > atakiem ludz, którzy Skody nie mają i pisza tu tylko po to żeby trochę pou
          > jadać
          > > .
          > > Pytam - czym im zawiniłem? Że mam Skode? Powariowaliście, czy co?
          > > I Ty piszesz o agresji właścicieli Skod?
          > > Poczytaj dokładnie wypowiedzi AUTENTYCZNYCH właścicieli tych samochodów.
          > > Wcale nie uważam, ze mam super, najlepszy samochód. Nie uważam, też że to
          > VW.
          > > Mam po prostu niedrogi, przyzwoity w swej klasie i praktyczny, o opini
          > > niezawodnego samochód.
          > > Miałem prawo kupić taki jaki chciałem i jestem z tego wyboru zadowolony. N
          > ie
          > > obrażam przy tym jednak właścicieli innych aut. Nie przyłażę na forum o in
          > nej
          > > marce i nie rzucam mięchem na lewo i prawo.
          > > I o czyjej agresji Ty piszesz ??? Weź się trochę zastanów.
          > >
          > > Pozdrawiam
          > > von Koza
          >
          > Ja tez tu przyszedlem niejako przez przypadek, bo Skoda ani mnie ziebila ani
          > grzala. Zobaczylem Forum Skoda i ciekawy bylem czemu akurat Skoda ma swoje
          > Forum. Ale po tym co przeczytalem, moj stosunek do wlascicieli Skody powoli
          sie
          > zmienia.
          > Wlasnie, czemu nie ma Forow innych marek?

Mam nadzieje, że nie na minus :)
          Wiesz problem polega na tym, że osobnicy pokroju Szpaka tak długo prowokują i
          wyszydzaja, aż komuś w końcu puszczeją nerwy. A potem, ze właściciele Skod są
          agresywni. Każdy atakowany bez powodu, czując się urazony ma prawo zareagowac
          nerwowo.
          Załóżmy, że jeździsz Renaultem. Potem na forum o Twojej marce czytasz co drugi
          wątek, że właściciele Renaultów to kretyni i śmiecie bez gustu. Jak byś sie
          poczuł? Raz, drugi - O.K. Ale tu od tygodni całe forum jest zaśmiecone przez
          Szpaka i jego klakierów, którzy obsesyjnie ujadają i ujadają, wymyslając coraz
          to nowe idiotyczne wątki w stylu "Skoda to samochód dla...." - i co dzień
          nowy "finezyjny" epitet. Tu naprawdę byłoby spokojnie i rzeczowo bez nich.

Pozdrawiam
          von Koza
          • Gość: Miki A Peugotami jeżdżą geje IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 19.11.03, 15:44
            i chwała im za to. Sami geje w tych Peugeotach. Pozdr
            • von-koza Re: A Peugotami jeżdżą geje 19.11.03, 15:55
              Gość portalu: Miki napisał(a):

> i chwała im za to. Sami geje w tych Peugeotach. Pozdr

O właśnie Mikiemu puściły.
              Miki olej to. Nie ma sensu śpiweac szpaczym głosem.

Pozdrawiam.
              • Gość: Miki Re: A Peugotami jeżdżą geje IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 19.11.03, 16:03
                Nie puściły, tylko chcę się troche pobawić jak Szpak. Pozdr.
    • Gość: bobo Re: Czemu uzytkownicy Skody wywoluja tyle agresji IP: *.stacje.agora.pl 19.01.04, 12:43
      Rozumiem że autor ”wywala łokieć” w 15 letnim Audi (prawie nówce)
    • Gość: mr x Re: Czemu uzytkownicy Skody wywoluja tyle agresji IP: *.p.lodz.pl 20.01.04, 10:25
      Bo debili sie nie lubi...
      • h.i.p Powiedział "student" co wiedział... n/t 20.01.04, 10:43

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka