Dodaj do ulubionych

weteran szos

IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 23.11.03, 21:52
Jak zarejestrować 'oldtimera'(ᡑ) na weterana szos? Stos papierów
biurokratycznej machiny, czy łatwo szybko i bezproblemowo?
Obserwuj wątek
    • qrenblack Re: weteran szos 24.11.03, 00:50
      Zapytaj GB on jakos swojom pande zarejestrowal,hehe
      • Gość: MEE Re: weteran szos IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 24.11.03, 22:47
        Sorki, ale: who's that? Kto to GB?
        • undercover_brother Re: weteran szos 29.11.03, 16:17
          BT to greenblack, a ten koles to henio.
          • undercover_brother Re: weteran szos 29.11.03, 16:18
            Malo byc GB oczywiscie :).
            • undercover_brother Re: weteran szos 29.11.03, 16:19
              A tutaj mialo byc 'mialo'. No zesz kurwa mac, co sie ze mna dzieje :).
    • Gość: 130rapid Re: weteran szos IP: *.pila.cvx.ppp.tpnet.pl 25.11.03, 19:58
      Jeżeli jest sprowadzony z zagranicy (ma mieć pierwszą rejestrację w Polsce), to
      będzie z nim sporo "zabawy" i biurokratycznego obijania się po urzędniczych
      pokoikach. Chociaż nie ma reguły. Tak naprawdę sprawność rejestracji zabytku
      zależy najbardziej od przychylności konkretnego wydziału komunikacji.
      • Gość: 9ton Re: weteran szos IP: *.wil.pk.edu.pl 26.11.03, 09:06
        mam moskwicza z 1969 roku, i w ub roku chciałem go zarejestrować na "żółtych "
        tablicach. wydział komunikacji w moim mieście to był najmniejszy problem. żeby
        autko mogło być uznane za zabytek, należy mieć opinię rzeczoznawcy (że model
        nie jest produkowany od 25 lat i jego oświadczenie o orginalności samochodu)
        ponadto trzeba go wciągnąć do rejestru zabytków do czego potrzebna jest kolejna
        opinia konserwatora zabytków.uzbrojony w te opinie możesz śmiało kierować się
        do wydz. kom. celem rejestracji.
        problem w "żółtych" tablicah jest taki, że ponieważ auto figuruje w oficjalnym
        spisie zabytków nie wolno ci bez zgody konserwatora wyjechać za granicę oraz
        musisz udostępniać pojazd na wystawy. ponadto nie wolno ci nic zmienić w
        orginale.
        te wszystkie informacje uzyskałem od dyrekcji muzeum i od konserwatora
        zabytków. może nie jest to do końca prawda, ale mnie to wyraźnie zniechęciło.
        w efekcie mam białe tablice a samochód jak jeździł tak jeździ :))
        pozdr

PS słyszałem jeszcze, że w przypadku samochodów zabytkowych stawka
        ubezpieczenia jest ustalana indywidualnie - są nieco inne (chyba korzystniejsze)
        warunki naprawy szkód (przecież to zabytek)
    • x-darekk-x Re: weteran szos 26.11.03, 09:26
      wpisz w wyszukiwarce na tym forum. sam kiedys chcialem tak zarejestrowac woz i
      duzo o tym napisalem.
    • Gość: TO JA Re: weteran szos IP: *.lsanca1.dsl-verizon.net 29.11.03, 06:24
      Jezeli znasz czasopismo "Automobilista" to w numerze czerwcowym a jak nie to we
      wrzesniowym byl wyczerpujacy artykul na ten temat. Tylko tyle moge powiedziec z
      pamieci ale to powinno naprowadzic cie na trop. Pozdrowienia dla entuzjasty
      weteranow!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka