Gość: MEE IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 23.11.03, 21:52 Jak zarejestrować 'oldtimera'(ᡑ) na weterana szos? Stos papierów biurokratycznej machiny, czy łatwo szybko i bezproblemowo? Link Zgłoś Obserwuj wątek
qrenblack Re: weteran szos 24.11.03, 00:50 Zapytaj GB on jakos swojom pande zarejestrowal,hehe Link Zgłoś
Gość: MEE Re: weteran szos IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 24.11.03, 22:47 Sorki, ale: who's that? Kto to GB? Link Zgłoś
undercover_brother Re: weteran szos 29.11.03, 16:17 BT to greenblack, a ten koles to henio. Link Zgłoś
undercover_brother Re: weteran szos 29.11.03, 16:19 A tutaj mialo byc 'mialo'. No zesz kurwa mac, co sie ze mna dzieje :). Link Zgłoś
Gość: 130rapid Re: weteran szos IP: *.pila.cvx.ppp.tpnet.pl 25.11.03, 19:58 Jeżeli jest sprowadzony z zagranicy (ma mieć pierwszą rejestrację w Polsce), to będzie z nim sporo "zabawy" i biurokratycznego obijania się po urzędniczych pokoikach. Chociaż nie ma reguły. Tak naprawdę sprawność rejestracji zabytku zależy najbardziej od przychylności konkretnego wydziału komunikacji. Link Zgłoś
Gość: 9ton Re: weteran szos IP: *.wil.pk.edu.pl 26.11.03, 09:06 mam moskwicza z 1969 roku, i w ub roku chciałem go zarejestrować na "żółtych " tablicach. wydział komunikacji w moim mieście to był najmniejszy problem. żeby autko mogło być uznane za zabytek, należy mieć opinię rzeczoznawcy (że model nie jest produkowany od 25 lat i jego oświadczenie o orginalności samochodu) ponadto trzeba go wciągnąć do rejestru zabytków do czego potrzebna jest kolejna opinia konserwatora zabytków.uzbrojony w te opinie możesz śmiało kierować się do wydz. kom. celem rejestracji. problem w "żółtych" tablicah jest taki, że ponieważ auto figuruje w oficjalnym spisie zabytków nie wolno ci bez zgody konserwatora wyjechać za granicę oraz musisz udostępniać pojazd na wystawy. ponadto nie wolno ci nic zmienić w orginale. te wszystkie informacje uzyskałem od dyrekcji muzeum i od konserwatora zabytków. może nie jest to do końca prawda, ale mnie to wyraźnie zniechęciło. w efekcie mam białe tablice a samochód jak jeździł tak jeździ :)) pozdr PS słyszałem jeszcze, że w przypadku samochodów zabytkowych stawka ubezpieczenia jest ustalana indywidualnie - są nieco inne (chyba korzystniejsze) warunki naprawy szkód (przecież to zabytek) Link Zgłoś
x-darekk-x Re: weteran szos 26.11.03, 09:26 wpisz w wyszukiwarce na tym forum. sam kiedys chcialem tak zarejestrowac woz i duzo o tym napisalem. Link Zgłoś
Gość: TO JA Re: weteran szos IP: *.lsanca1.dsl-verizon.net 29.11.03, 06:24 Jezeli znasz czasopismo "Automobilista" to w numerze czerwcowym a jak nie to we wrzesniowym byl wyczerpujacy artykul na ten temat. Tylko tyle moge powiedziec z pamieci ale to powinno naprowadzic cie na trop. Pozdrowienia dla entuzjasty weteranow! Link Zgłoś