Gość: ZIBI IP: *.tarnow.sdi.tpnet.pl 26.01.02, 16:00 To max.predkosc jaka można osiągnąć merolem E230. Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: Mar aha........ :-( IP: 213.25.197.* 26.01.02, 16:06 A ja myślałem, że te 190, 200, 230.... w oznanczeniach mercedesów to własnie prędkośc maksymalna. Dlatego właśnie modele 500 i 600 mają elektroniczne ograniczenie do 250... Żeby nie można było się wzbić w powietrze :-(... Link Zgłoś
Gość: Doki Re: aha........ :-( IP: *.unknown.uunet.be 26.01.02, 16:26 W przypadku BMW jest to samo. Dlatego BMW 850 jest taki fajny ;-D Link Zgłoś
Gość: bObO Re: aha........ :-( IP: *.chello.pl 26.01.02, 17:12 Za to w maluchu trochę oszukują. 110 poszedł mi maks. :-) Link Zgłoś
Gość: Michal Re: aha........ :-( IP: *.telia.com 26.01.02, 20:34 Volvo S60 daje tylko 60mil szwedzkich na godzine jedna mila------10km Niema ogranicznika Link Zgłoś
Gość: Remo Re: aha........ :-( IP: 192.168.0.* 28.01.02, 12:47 I czym się zachwycacie? Ja już w latach osiemdziesiątych widziałem Poloneza 2000... Link Zgłoś
Gość: 300M Re: 220km/h IP: 192.168.6.* 26.01.02, 21:35 Jak widać samobójcy są wśród nas, ale dlaczego ja mam być potencjalnym trupem? Człowieku jeśli masz resztki wyobraźni spróbuj sobie uświadomić jakiekolwiek drogowe zdarzenie przy tej prędkości, stąd pytanie: jesteś potencjalnym samobójcą, mordercą czy 15 latkiem, marzycielem, oczarowanym przygodami Harry Pottera? Link Zgłoś
Gość: Piotras Re: 220km/h IP: *.lubin.dialog.net.pl 26.01.02, 22:00 Gość portalu: 300M napisał(a): > Jak widać samobójcy są wśród nas, ale dlaczego ja mam być potencjalnym trupem? > Człowieku jeśli masz resztki wyobraźni spróbuj sobie uświadomić jakiekolwiek > drogowe zdarzenie przy tej prędkości, stąd pytanie: jesteś potencjalnym > samobójcą, mordercą czy 15 latkiem, marzycielem, oczarowanym przygodami Harry > Pottera? Ale jesteś upierdliwy! CZY KTOŚ TU PISAŁ,ŻE Z TAKĄ PRĘDKOŚCIĄ JEŹDZI???? Link Zgłoś
Gość: KR$ Re: 220km/h IP: 162.70.83.* 27.01.02, 18:59 Moge napisac - jezdzilem z takimi predkosciami wiele razy. No big deal. Bywalo nawet szybciej - do 235 km/h. A moglem jeszcze szybciej tylko padal deszcz i troszeczke sie balem. Oczywiscie w Polsce jeszcze tak szybko nie jechalem - chyba najszybciej to 190 km/h... Rekordy byly bite w Niemczech na autostradach. Auto zachowuje sie bardzo stabilnie, trzeba jedynie bardzo uwaznie obserwowac droge i kontrolowac co sie na niej dzieje daleko przed toba. Jadac niemiecka 'dwojka' (trzypasmowa autostrada) praktycznie z serca Niemiec az do Swiecka utrzymywalem stala predkosc ~200 km/h. Jechalbym predzej ale mam zimowki z ograniczeniem do 210 wiec wolalem nie przeginac. Miodzio, auto lyknelo jedynie 15 l/100km i oczywiscie gdy ktos probowal sie scigac to pod pedalem bylo jeszcze duzoooo mocy zeby przyspieszyc do 230 i pozegnac w lusterku. I co wy na to krytykanci? Bedziecie szczekac? Link Zgłoś
Gość: bObO Re: 220km/h IP: *.chello.pl 27.01.02, 20:56 Gość portalu: KR$ napisał(a): > I co wy na to krytykanci? Bedziecie szczekac? > Jasne, że będą. Niech szczekają, karawana (znaczy eSka :-) jedzie dalej. KR$ - przy jakich obrotach masz odcięcie i ile wyciągasz na II biegu? 15 litrów przy taaakiej jeździe - miodzio. Ale ktoś i tak napisze, że to szlifierka a nie samochód hehe. Pozdro - bObO Link Zgłoś
Gość: KR$ Re: 220km/h IP: 162.70.83.* 27.01.02, 22:51 Gość portalu: bObO napisał(a): > Gość portalu: KR$ napisał(a): > > > I co wy na to krytykanci? Bedziecie szczekac? > > > > Jasne, że będą. Niech szczekają, karawana (znaczy eSka :-) jedzie dalej. KR$ - > przy jakich obrotach masz odcięcie i ile wyciągasz na II biegu? > ---> Odciecie nastepuje troszke powyzej 9000 - gdzies 9200 - w kazdym badz razie czasmi udaje mi sie tak wysoko dojsc, ze obrotomierz swieci juz nie na pomaranczowo tylko na czerwono, ale jeszcze nie odcina, wtedy zmiana i trojka. Trzeba to uslyszec - patrzac na obrotomierz zawsze sie spozniam i jest szarpniecie. Przy najlepszej z dotychczasowych zmian mialem 101 na II, jednak naprawde ciezko jest wyczuc jaka predkosc kiedy - cyferki szybko migaja. Zazwyczaj jest to 98 i w trakcie zmiany biegu przechodzi 100tke... > 15 litrów przy taaakiej jeździe - miodzio. Ale ktoś i tak napisze, że to > szlifierka a nie samochód hehe. > Specjalnie utrzymywalem taka predkosc 'przez caly bak' aby uzyskac jak najlepszy pomiar. Droge z Frankfurtu/M do Swiecka pokonalem w 4h. Zatrzymalem sie dwa razy zeby zatankowac i to byloby na tyle - jechalem wieczorem wiec ruch byl maly, no i nie trafil mi sie zaden koras... Po drodze wyprzedzilo mnie jedno Porsche i probowalo sie ze mna scigac pare wypasionych BMek - wszystkie zostaly z tylu bo nikt nie chcial utrzymywac takiego tempa jazdy przez dluzszy czas - wyprzedzali mnie - ja na zimowkach wiec limit, a pozniej za 5, 10 minut ich doganialem i baj baj... Przed granica upierdliwy sie zrobil jakis poznaniak w Mercedesie kombi - wyprzedzilem go no i on zaczal za mna jechac. Nie chcial mnie wyprzedzic tylko swiecil mi tymi ksenonami po lusterku. Jak przyspieszalem do 210 to on tez - musialem w kocu przyhamowac i go przepuscic - to on wtedy wyprzedzil mnie i zwolnil do 180 - co za as. Tak pare razy sie stalo, az w koncu dojechalismy do Swiecka. Oczywiscie cala podroz z zatyczkami w uszach bo przy 200 to juz inaczej radia nie slychac... ;-) Ale adrenalinka byla. A co racja to racja - to nie jest samochod tylko szlifierka - juz niejednego dumnego posiadacza BMW przeszlifowalem i pokazalem miejsce w szeregu i 'japanise supremacy on the road' > Pozdro - bObO Rowniez pozdrawiam KR$ Link Zgłoś
Gość: Mirek Re: 220km/h IP: *.lodz-marysin.sdi.tpnet.pl 28.01.02, 19:26 Gość portalu: KR$ napisał(a): > Przy najlepszej z dotychczasowych zmian mialem 101 na II, jednak naprawde ciezk > o > jest wyczuc jaka predkosc kiedy - cyferki szybko migaja. Zazwyczaj jest to 98 i > w > trakcie zmiany biegu przechodzi 100tke... A co to za straszliwy bzykacz!? W Roverku 1.6 na II wyciągałem 105 km/h. Link Zgłoś
Gość: bObO Re: 220km/h IP: *.chello.pl 28.01.02, 22:09 Chyba rozumiem, eSka ma 6-biegową skrzynię, dlatego II szybciej się kończy. Link Zgłoś
Gość: Mirek Re: 220km/h IP: *.lodz-marysin.sdi.tpnet.pl 28.01.02, 22:40 Hm... ani S105 ani S120 nie miały skrzyni 6-biegowej, mało tego bo w S120 chyba nie zawsze były piątki. No ale fakt że Czesi puszczali jakieś wersje specjalne i pewnie o taką ci chodzi. Link Zgłoś
Gość: letalin Re: 220km/h IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 27.01.02, 18:18 Gość portalu: ZIBI napisał(a): > To max.predkosc jaka można osiągnąć merolem E230. A ile ma w danych technicznych? Link Zgłoś
Gość: Michal Re: 220km/h IP: *.telia.com 27.01.02, 18:50 Odchodze od tematu zartu. Widzisz Mercedes podaje predkosc maksymalna ta ,ktora nie uszkodzi motoru jadac najszybciej.To jest jezeli podaja np.190km/h tzn jadac stale ta predkoscia nie uszkodzisz motoru.Wiadomo ze wyciaga wiecej ,ale nie nalezy motoru przeciazac. Krotko predkosc max jest predkoscia podrozna , ale nie wyciagana. Pzdr.Michal Link Zgłoś
Gość: Memento Re: 220km/h IP: 141.39.41.* 28.01.02, 11:00 Gość portalu: ZIBI napisał(a): > To max.predkosc jaka można osiągnąć merolem E230. Nie rob tego chlopie ,kiedy dojezdzasz do LODZI. ( A moze i do innych miast tez ). Mysle , ze domyslasz sie o co mi chodzi. Link Zgłoś
Gość: lekkoduc Memento to zajebisty film IP: 212.244.106.* 28.01.02, 11:33 a z ta predkoscia to faktycznie ja tez wolniej jezdze kiedys to sie szalalo z gorki 235 w Austrii ale to byl max dla wypasionej Vectry a teraz to nie pamietam kiedy ostatniojechalem z predkoscia 180 a dzisiaj wlasnie mnie niesbiescy zwineli za swiatlo - czerwone wjezdzajac wiedzialem, ze zle robie \jak zjezdzalem ze skrzyzowania juz byli zam mna dostalem duzo pomimo, ze nie dyskutowalem dostalem tez 6 pkt dobrze, ze znajoma w US odklada kwity na dolek kupki celem przeterminowania problem z punktami bedzie trzeba pojsc na jakis kurs celem obnizenia ilosci punktow o 6 nie wiecie czy nadal takie kursy maja miejsce? koszt nadal okolo 100 PLN??? pozdrawiam Gość portalu: Memento napisał(a): > Gość portalu: ZIBI napisał(a): > > To max.predkosc jaka można osiągnąć merolem E230. > > Nie rob tego chlopie ,kiedy dojezdzasz do LODZI. > ( A moze i do innych miast tez ). > Mysle , ze domyslasz sie o co mi chodzi. > Link Zgłoś
Gość: Klemens Co tak słabo ? IP: 192.168.0.* 28.01.02, 20:37 Jak taki merol poradzi sobie na autostradzie niemieckiej? Jestem oburzony. Nie kupię nigdy E230! Jesteś pewien że prędkościomierz nie zaniżał? Link Zgłoś
Gość: 300M Re: 220km/h IP: 192.168.6.* 28.01.02, 20:49 Przeczytałem Wasze wypowiedzi i potwierdzam że jesteście chorzy. Współczuję ewentualnemu otoczeniu. Link Zgłoś
Gość: Ralph Re: 220km/h IP: *.bielsko.dialog.net.pl 28.01.02, 20:54 Znajdź dla nich jakieś lekarstwa, a dostaniesz Nobla:) Link Zgłoś