Dodaj do ulubionych

KONTO ONLINE EUROBANKU CO O NIM SĄDZICIE??

13.10.09, 19:44
natknęłam się dzisiaj na ofertę Eurobanku gdzie konto online jest
oprocentowane na 5,05% a do niego można założyć bezpłatne konto
oszczędnościowe z oprocentowaniem 5,3%bez Belki. Oferta wydaje się ciekawa,
np. darmowe przelewy, darmowe konto główne przy wpływach 800zł miesięcznie lub
4zł jeśli wpłaty są mniejsze.... Bardzo proszę o opinię osoby korzystające czy
faktycznie to dobra oferta, czy są jakieś "kruczki" niewidoczne na pierwszy
rzut, czy ma ktoś jakieś niemiłe doświadczenia z tym bankiem?
Obserwuj wątek
    • dominikjandomin Re: KONTO ONLINE EUROBANKU CO O NIM SĄDZICIE?? 13.10.09, 20:21
      Poczytaj uwaznie wątki. Ta oferta jest znana na tym forum od dawna.
    • goral.z.kopalni Re: KONTO ONLINE EUROBANKU CO O NIM SĄDZICIE?? 14.10.09, 14:00
      Nie ma kruczków.
    • agpagp Re: KONTO ONLINE EUROBANKU CO O NIM SĄDZICIE?? 15.10.09, 11:13
      często o tym piszemy
      jedyne co może zaskoczyć to obniżenie oprocentowania
    • lady_maga Re: KONTO ONLINE EUROBANKU CO O NIM SĄDZICIE?? 16.10.09, 20:19
      oferta b.ciekawa, tylko powiedzcie mi proszę jak to faktycznie jest z tą kwotą
      wpływów 800zł miesięcznie... czy ta kwota musi być cały czas na koncie głównym
      czy też mogę raz w miesiącu wpłacić 800zł potrzymać kilka dni na tym koncie i z
      powrotem przelać do innego banku???i wtedy również uniknę opł. 4zł za
      prowadzenie konta??
      • stef63 Re: KONTO ONLINE EUROBANKU CO O NIM SĄDZICIE?? 16.10.09, 20:52
        Mnie powiedziano w banku, że te 800 zł może byc nawet 1 sekundę.
        • lady_maga Re: KONTO ONLINE EUROBANKU CO O NIM SĄDZICIE?? 16.10.09, 20:55
          a na tych dodatkowych kontach oszczędnościowych do konta głównego nie ma chyba
          jakichś wymogów co do sumy miesięcznych wpłat?? przynajmniej nie doczytałam
          się... Myślicie że będzie odpowiednie do niewielkich systematycznych wpłat??
          • krzysztofsf Re: KONTO ONLINE EUROBANKU CO O NIM SĄDZICIE?? 16.10.09, 23:18
            lady_maga napisała:

> a na tych dodatkowych kontach oszczędnościowych do konta głównego nie ma chyba
            > jakichś wymogów co do sumy miesięcznych wpłat?? przynajmniej nie doczytałam
            > się... Myślicie że będzie odpowiednie do niewielkich systematycznych wpłat??

Byle utrzymac waruneki bezplatnosci to jest swietne.
            Ja zrezygnowalem z karty do konta i korzystam z tokena GSM.
        • krzysztofsf Re: KONTO ONLINE EUROBANKU CO O NIM SĄDZICIE?? 16.10.09, 23:16
          stef63 napisała:

> Mnie powiedziano w banku, że te 800 zł może byc nawet 1 sekundę.

i moze byc nawet "transzami' - np. te same 200 zl wplacane i wyplacane 4 dni z
          rzedu.
          warunek jest na sume wplywow a nie saldo.
          • lady_maga Re: KONTO ONLINE EUROBANKU CO O NIM SĄDZICIE?? 17.10.09, 06:49
            bardzo dziękuję za odpowiedź, wiedza bardzo przydatna smile Krzysztofsf powiedz mi
            jeszcze czy przy zakładaniu konta konieczna jest karta kredytowa lub zwykła
            płatnicza?
            • krzysztofsf Re: KONTO ONLINE EUROBANKU CO O NIM SĄDZICIE?? 17.10.09, 10:23
              lady_maga napisała:

> bardzo dziękuję za odpowiedź, wiedza bardzo przydatna smile Krzysztofsf powiedz mi
              > jeszcze czy przy zakładaniu konta konieczna jest karta kredytowa lub zwykła
              > płatnicza?

Dowod osobisty jest potrzebny.

O karcie wspomnialem w innym miejscu watku, poniewaz oferuja do konta karte
              debetowa za bodajze 95 gr miesiecznie. Koszt wyplaty z bankomatow obcych - 1 zl
              od transakcji.
              Poniewaz obsluguje ich konto przelewami (w sumie wiekszosc platnosci idzie z ich
              konta, ustawiam jako zlecenia przyszle i do ostatniego dnia sa na dobrym %)
              ewentualnie robie wplaty i wyplaty gotowkowe w placowkach, zrezygnowalem z karty
              po kilku miesiacach. Pod wyplaty z bankomatow mam inne konto, gdzie zawsze czeka
              w rezerwie ze 100 zl na wypadek koniecznosci wyplacenia.
              • lady_maga Re: KONTO ONLINE EUROBANKU CO O NIM SĄDZICIE?? 17.10.09, 10:49
                czyli na kartę trzeba się zgodzić przy zakładaniu konta, ale można z niej
                zrezygnować w dowolnym momencie bez konsekwencji jak dobrze rozumiem?
                • evezu Re: KONTO ONLINE EUROBANKU CO O NIM SĄDZICIE?? 17.10.09, 14:35
                  lady_maga napisała:

> czyli na kartę trzeba się zgodzić przy zakładaniu konta, ale można z niej
                  > zrezygnować w dowolnym momencie bez konsekwencji jak dobrze rozumiem?

można zrezygnować w trakcie, ja tak zrobiłam
                • krzysztofsf Re: KONTO ONLINE EUROBANKU CO O NIM SĄDZICIE?? 17.10.09, 16:19
                  lady_maga napisała:

> czyli na kartę trzeba się zgodzić przy zakładaniu konta, ale można z niej
                  > zrezygnować w dowolnym momencie bez konsekwencji jak dobrze rozumiem?

Moze nawet mozna wyrobic konto bez karty?
                  Wzialem poczatkowo, bo sadzilem, ze bede z niej korzystal.
                  Zadnych problemow przy rezygnacji nie mialem.
                  • dominikjandomin Re: KONTO ONLINE EUROBANKU CO O NIM SĄDZICIE?? 17.10.09, 23:14
                    krzysztofsf napisał:

> lady_maga napisała:
                    >
                    > > czyli na kartę trzeba się zgodzić przy zakładaniu konta, ale można z niej
                    > > zrezygnować w dowolnym momencie bez konsekwencji jak dobrze rozumiem?
                    >
                    > Moze nawet mozna wyrobic konto bez karty?

Można wyrobić bez, ja tak mam. Ich karta jest beznadziejna, konto jest OK.
                    • zielona-oliwka Re: KONTO ONLINE EUROBANKU CO O NIM SĄDZICIE?? 21.10.09, 02:55
                      Przeczytałam teraz kilka informacji na ich stronie i zastanowiłam mnie jedna
                      rzecz - założyć lokatę mogę tylko w dowolnym "wpłatomacie"? Nie mogę tego zrobić
                      online?
                      • krzysztofsf Re: KONTO ONLINE EUROBANKU CO O NIM SĄDZICIE?? 21.10.09, 07:28
                        zielona-oliwka napisała:

> Przeczytałam teraz kilka informacji na ich stronie i zastanowiłam mnie jedna
                        > rzecz - założyć lokatę mogę tylko w dowolnym "wpłatomacie"? Nie mogę tego zrobi
                        > ć
                        > online?

Mozesz.
                        Informacja jest na poziomie nieinternetowego emeryta - przez pewien czas docelowego klienta eurobanku.
    • azanna pytanie 21.10.09, 10:20
      Czy można sobie zrobić samemu coś w rodzaju wyciągu z konta? Bardzo
      mi brakuje miesięcznego podsumowania. Mogę je wygenerować online,
      ale nie podsumowuje operacji. A zestawienie operacji jest niestety w
      pdf'ie, więc nie mogę wrzucić do excela i podsumować.

A ile kosztuje miesięczny wyciąg? Ktoś się orientuje?
      • krzysztofsf Re: pytanie 21.10.09, 10:50
        azanna napisała:

> Czy można sobie zrobić samemu coś w rodzaju wyciągu z konta? Bardzo
        > mi brakuje miesięcznego podsumowania. Mogę je wygenerować online,
        > ale nie podsumowuje operacji. A zestawienie operacji jest niestety w
        > pdf'ie, więc nie mogę wrzucić do excela i podsumować.

Export w csv daje plik tekstowy do obrobki w excelu.
        Ladne wyciagi w pdf dostajesz na maila.
        Wszystkie zesatwienia operacji zawieraja operacje i saldo po jej wykonaniu - tak wiec suma jest w kazdym wierszu.

> A ile kosztuje miesięczny wyciąg? Ktoś się orientuje?
    • asia2513 Re: KONTO ONLINE EUROBANKU CO O NIM SĄDZICIE?? 21.10.09, 11:22
      Witam!! mam pytanie do doswiadczonych czyli was mam konto w pko bp i
      mam tez tam załozone konto oszczednosciowe jednak po waszych
      postach widze, ze eurobank ma wieksze oprocentowanie i chetnie bym
      przeniosła sie tzn chodzi mi głownie o ten rachunek oszczednosciowy
      bo "głowne" gdzie mam przelewana wypłate to pozostawiłabym w starym
      i moje pytanie czy mozna w eurobanku załozyc tylko to konto
      oszczednosciowe bez"głownego" wiem wiem mało sie na tym znam wink z
      góry dziekuje
      • martasz_81 Re: KONTO ONLINE EUROBANKU CO O NIM SĄDZICIE?? 21.10.09, 11:28

Ja w ogóle zrezgynowałam z PKO BP - ze względu na opłaty za
        wszystko - za prowadzenie rachunku, za dostęp internetowy, za
        przelewy. Kwoty niby niewielkie, ale w skali roku się uzbiera.

W pracy numer konta, na który przelewają pensję możesz przecież
        zmienić.
        • lady_maga Re: KONTO ONLINE EUROBANKU CO O NIM SĄDZICIE?? 21.10.09, 13:06
          Hmm, ja właśnie mam konto w PKO ponieważ w tym banku mamy kredyt mieszkaniowy i
          ściągają nam raty bezpośrednio z tego konta, ale faktycznie robi się coraz
          drożej, np.niedawno doszła opłata roczna za korzystanie ze zwykłej karty
          bankomatowej(nie kredytowej) 20zł/rocznie. Moim zdaniem sporo. Przelewy do
          innych banków, 0,50zł/przelew + 2,00zł za bankowość internetową, opłata stała za
          prowadzenie konta coś około 6,90zł miesięcznie, ale faktycznie się uzbiera, więc
          oferta eurobanku rewelacja!! Konta dalej tam nie założyłam z czystego lenistwa,
          bo nie chce mi się podjechać do najbliższej placówki wink)
          • aneskw Re: KONTO ONLINE EUROBANKU CO O NIM SĄDZICIE?? 21.10.09, 15:27
            Nie musisz nigdzie jeździć. Na stronie wypełniasz wniosek i kurier przywozi
            umowę do domu.
            www.eurobank.pl/produkty,konta,konto-online,21,9.html
            Ja tak zrobiłam.
            Tylko jak chcesz dołączyć współposiadacza, to trzeba się pofatygować do placówki
      • stef63 Re: do asia2513 21.10.09, 17:22
        Można miec kont wiele w różnych bankach. Możesz w Eurobanku założyc konto
        oszczędnościowe, ale żeby ono funkcjonowało i było bezpłatne musisz do niego
        załozyc konto standard (też bezpłatnie i jest tylko formalnością). Mając konto
        standard nie masz wglądu do konta oszczędnościowego przez internet. Wpłaty na
        konto oszczędnościowe możesz dokonywac w placówce banku lub przez net. Ponieważ
        ja chciałam żeby konto oszczędnościowe było całkiem dla mnie za darmo (mam
        standard) nie chciałam karty i nie mam, w związku z tym pieniądze wypłacac muszę
        w banku.
        Można jeszcze założyc konto on-line + konto oszczędnościowe. Masz wtedy dostęp
        do kont przez net, a żeby spełnic wymogi bezpłatności konta on-line trzeba:
        miec na koncie oszczędnościowy 10000 zł
        lub zasilac konto on-line 800 zł miesięcznie i zaraz przelac np. na
        oszczędnościowe, i można wziac token na komórkę, a nie sprzętowy (sprzętowy
        kosztuje 2 zł miesięcznie), z karty też można zrezygnowac.
        Twoje konto w PKO BP może sobie spokojnie byc.
        U mnie działa to tak:
        konto oszczędnościowe w Eurobanku do tego konto standard. Wypłacam w banku,
        wpłacam przez net lub w banku.
        Ror mam w Nordei.
        Było dużo na temat tego konta na tym forum, poszukaj przez forumową wyszukiwarkę.

• asia2513 stef63 21.10.09, 22:20
          Bardzo ci dziekuje za odpowiedz juz dzieki tobie mam duzo
          rozjasnione, pozdrawiam
        • krzysztofsf Re: do asia2513 21.10.09, 22:53
          Zmien ze standard na online.
          W Nordei masz bezplatnosc za wplywy a nie saldo.
          Warto przerzucic pensje z nordei po wplywie do Eurobanku i stamtad przelewac w
          miare potrzebm w Nordei zostawiajac tylko to co pod wyplaty z bankomatow.
    • maciej_ka26.dwukropek Re: KONTO ONLINE EUROBANKU CO O NIM SĄDZICIE?? 21.10.09, 14:59
      Ciekawie zapowiada się ta oferta i mam pytanie na jakim poziomie
      jest patrząc na oferty mbanku?
      Osobiście rozgladam się za kontem na drobne i na pewno nie
      stałe,określone wpłaty, więc raczej oszczędnościowym aby mogły się
      tam powoli gromadzić.
      Myślałam właśnie o mbanku ale nie połapałam się jeszcze w ich
      rodzajach kont.
      A może ktoś już ma za sobą taką decyzję?
      Jakaś podpowieć?
    • cyberskin Re: KONTO ONLINE EUROBANKU CO O NIM SĄDZICIE?? 14.06.13, 20:24
      Piszę to na przestrogę.

Próbując pobrać pieniądze z konta w miejscowości Białogard, dla pewności zadzwoniłem do Eurobanku i spytałem czy następnego dnia będą mieli określoną sumę pieniędzy 27 tyś,

Milutka Pani powiedziała mi żeby się nie przejmować pieniądze będą czekać na mnie i nie trzeba było nawet dzwonić bo do 30tyś wypłacają w każdej placówce.

Więc na pewniaka, żeby nie nosić za długo gotówki, 20 minut przed podpisanie aktu notarialnego poszedłem do placówki Eurobank w Białogardzie, gdzie zgadnijcie Co? Nie mieli pieniędzy !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Obsługa w ogóle była zdziwiona, i jeszcze powiedzieli że trzeba było zadzwonić dzień wcześniej do nich i dowiedzieć się czy będą pieniądze. Zrobili z nas idiotów i nie potrafili rozwiązać problemu, zachęcali do jazdy do Koszalina 30km od Białogardu, żeby wypłacić pieniądze.

Ten niedorzeczny banczek, miał w kasie 5 tyś złotych.

Złożyliśmy telefonicznie skargę i zgadnijcie co? Nie uwzględniona, bo oni zrobili wszystko dobrze, a personel tak bardzo przeprowadził to wszystko profesjonalnie, że no poprostu my jesteśmy debilami.

Klient Eurobanku = DEBIL. Tyle z tego wyciągnąłem dla siebie.

Przypomniałem sobie jeszcze jedną sytuację mojej mamy. Kredyt w tym banku to kolejne nieporozumienie. 2 tygodnie zaległości w racie, dzwonią do Ciebie, chcą cie karać karą umowną, po czym grożą wymówieniem umowy i windykacją. Nie można nawet wytłumaczyć się przed nimi. BO ONI TU RZĄDZĄ.

ODRADZAM EUROBANK SZCZERZE Z SERCA, ABY KAŻDY MÓGŁ UNIKNĄĆ TAKICH PROBLEMÓW.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka