forumowiczka123 12.03.10, 12:08 Czy jestescie zadowoleni... czy korzystaliscie moze zkonta emax plus? jaka opłate miesiecznie sie ponosi za utrzymanie karty(ubzep czy jest obowiazkowe)? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
only_marcopol Re: Pytanie do osób posiadająych konto w m-banku 12.03.10, 12:22 forumowiczka123 napisała: > Czy jestescie zadowoleni... czy korzystaliscie moze zkonta emax > plus? jaka opłate miesiecznie sie ponosi za utrzymanie karty(ubzep > czy jest obowiazkowe)? ja jestem bardzo zadowolona nie płace nic oprócz ubezpieczenia za kartę 1,70 nieobowiązkowe emax tez za darmo, mam i korzystam nie trzeba przelewać regularnie, kwoty dowolne mozna nic nie przelewać Odpowiedz Link
smonik Re: Pytanie do osób posiadająych konto w m-banku 12.03.10, 12:49 Ja również jestem bardzo zadowolona - to konto bezproblemowe. Odpowiedz Link
supermauzer Re: Pytanie do osób posiadająych konto w m-banku 12.03.10, 12:46 Tak. Tak. 1,70 zł. Nie jest. Odpowiedz Link
black_magic_women Re: Pytanie do osób posiadająych konto w m-banku 12.03.10, 13:45 jestem zadowolona bo prawi za nic nie place.Nie mam ubezpieczenia,płacę tylko za przelewy do innych banków.Mam emax plusa-zarobić na nim trudno,ale ma taka psychologiczną zaletę,że pieniądze bez prowizji mozna wypłacić tylko raz w miesiącu,więc siłą rzeczy się "oszczędza"(zakładając,że z przysłowiowej skarpety zawsze można coś uszczknąć) Odpowiedz Link
only_marcopol black_magic.... 12.03.10, 13:48 black_magic_women napisała: > przelewy do innych banków dlaczego placisz - co przeskrobałaś przelewy w mbanku do innych banków juz od kilku lat sa darmowe Odpowiedz Link
only_marcopol Re: only 12.03.10, 18:25 black_magic_women napisała: > serio?wow,bylam przekonana,że wciąz płace tak myślałam ale znieśli już ta opłatę i to dość dawno Odpowiedz Link
joanna_poz Re: Pytanie do osób posiadająych konto w m-banku 12.03.10, 14:48 jeszcze 2 tygodnie temu napisałabym, że jestem bardzo zadowolona (mam tam konto 9 lat). ale już nie jestem - chciałam otworzyć konto firmowe i od 2 tygodni przechodzę gehennę z reklamacjami, bo cały czas nie jest aktywne z powodów niezawinionych przeze mnie, a rozmowy z mLinią przypominają gadanie ze ścianą... także zadowolenie trwa do czasu pierwszej reklamacji... Odpowiedz Link
hellusia Re: Pytanie do osób posiadająych konto w m-banku 12.03.10, 15:23 zadowolona od 4 lat Odpowiedz Link
krewetka Re: Pytanie do osób posiadająych konto w m-banku 12.03.10, 16:06 ja tez jestem zadowolona, żadnych opłat, konto mam już 9 lat Odpowiedz Link
marttta00 Re: Pytanie do osób posiadająych konto w m-banku 12.03.10, 16:27 Korzytam od 2 lat i mam przeelwy za darmo Wszzystko tam przychodzi, aj tylko tym dysponuje to na lokate tamto na oszczedniosciowe inne do wypłaty.. To jest dosyć wygodne i świetnie ulatwia organizacje, bo całty zarobek spltywa do jedengo wora, a pod domem mam jeden bank z kasą, a cała reszta jest tylko nentowa (oczywiscie oplaca sie przleewy za tą netowość), albo ma oddzialy na samym koncu miasta.. Odpowiedz Link
nie_nowa_ja Re: Pytanie do osób posiadająych konto w m-banku 12.03.10, 17:42 czy i ew. jak można zrezygnować z tego ubezpieczenia za 1,70 ? płacę a z konta nie korzystam wolałąbym nie płacić nic Odpowiedz Link
only_marcopol Re: Pytanie do osób posiadająych konto w m-banku 12.03.10, 18:04 nie_nowa_ja napisała: > czy i ew. jak można zrezygnować z tego ubezpieczenia za 1,70 ? płacę > a z konta nie korzystam wolałąbym nie płacić nic > > > pewnie że można zadzwoń na mlinię Odpowiedz Link
hermilion Re: Pytanie do osób posiadająych konto w m-banku 12.03.10, 21:19 Ja tez mam konto osobiste w mbanku ale konto firmowe zalozylem gdzie indzie (w multi) .. mBank konta firmowe ma słabiutkie ... Największym minusem mBanku jest jego największa zaleta - założenie masowości klientów i braku obsługi - bo jak już obsługa jest konieczna to ich linia telefoniczna jest slaaaaaaaaaaaaaaaabiutka. Za to serwis internetowy mają najlepszy ... Odpowiedz Link
erennata Zadowolona, zero kosztów czyli dla oszczedzających 12.03.10, 18:01 Polecam, mam na nim pensje i opłacam za darmo wszystkie rachunki, poza tym można trzymac kase na kontach typu emax, zakładac lokaty bez noszenia kasy w kieszeni do banku, itd, szczególnie polecam dla oszczedzajacych i oszczednych Niby juz wiosna a pada snieg i jest zimno 12.03.2010 Odpowiedz Link
black_magic_women Re: Zadowolona, zero kosztów czyli dla oszczedzaj 12.03.10, 18:11 jedyne co to nie lubię nic załatwiać przez mlinie,ale ja generalnie nie cierpie infolinii. Odpowiedz Link
rewolka404 Re: Pytanie do osób posiadająych konto w m-banku 12.03.10, 20:10 Konto dla niezbyt wymagajających. Plusy: brak opłat za prowadzenie, kartę i przelewy, nieskomplikowany serwis internetowy działający na wszystkich przeglądarkach, których używam. Minusy: niekompetencja i brak profesjonalizmu pracowników, długi czas oczekiwania na wszystko, czego się od nich zachce, czy to zaświadczenie czy wniosek o kartę kredytową. Weryfikacja tego ostatniego - limit mniejszym niż mój miesięczny dochów trwała tyle, co przyznanie mi kredytu na hipotekę. Odpowiedz Link
rewolka404 Re: Pytanie do osób posiadająych konto w m-banku 12.03.10, 20:12 a i konto oszczędnościowe odradzam, teraz mają bardzo niskie %. Odpowiedz Link
only_marcopol Re: Pytanie do osób posiadająych konto w m-banku 12.03.10, 20:20 rewolka404 napisała: > > Minusy: niekompetencja i brak profesjonalizmu pracowników, ja mam całkiem inne doświadczenia - wszystko jak narazie załatwiano mi natychmiast - plusem jest dla mnie to, że nie muszę łazić do oddziału czego nie znoszę długi > czas oczekiwania na wszystko, czego się od nich zachce, czy to > zaświadczenie czy wniosek o kartę kredytową. Weryfikacja tego > ostatniego - limit mniejszym niż mój miesięczny dochów trwała tyle, > co przyznanie mi kredytu na hipotekę. może nie jesteś jeszcze na tyle stałym klientem ja dostaje wszelkie kredyty od ręki w 15 minut - ostatnio dosłownie złożyłam wniosek, podpisałam i za 20 minut kasę miałam na koncie Odpowiedz Link
rewolka404 Re: Pytanie do osób posiadająych konto w m-banku 12.03.10, 20:35 nie jestem ich super klientem, bo obecnie to konto poszło w odstawkę, ale miałam od nich propozycje KK z wyszym limitem, więc nie nastawiałam się na 2 tyg. oczekiwania. Nigdy nie miałam przelewanego tam wynagrodzenia - Ci z mBanku zawsze dostają na końcu Po miesiącu używania karty dostałam drugą, o którą nie zabiegałam. Co do obsługi to zdecydowanie się nie zgadzam. Dzwoniłam tam kilka razy i do mnie też kilka razy dzwoniono i z tyloma klauzulami generalnymi się nie spotkałam rozmawiając z pracownikiem banku Odpowiedz Link
rewolka404 Re: Pytanie do osób posiadająych konto w m-banku 12.03.10, 20:36 wyższym, wkradł się błąd. Odpowiedz Link
only_marcopol Re: Pytanie do osób posiadająych konto w m-banku 13.03.10, 10:28 rewolka404 napisała: > nie jestem ich super klientem, bo obecnie to konto poszło w odstawkę, Nigdy nie miałam przelewanego tam wynagrodzenia - Ci z mBanku > zawsze dostają na końcu i po raz drugi się nie zgodzę zawsze dostaję wypłatę szybciej niż moi koledzy z pracy którzy mają konto w ING np ( firmowe jest w PEKAO s.a.) Koleżanka robi wypłaty rano do 12 z reguły wysyła to po 15 już zawsze mam na koncie a niektórzy dopiero na drugi dzień. Poza tym wybacz, ale śmieszy mnie trochę jak piszesz ze ci z mbanku dostają na końcu a sama nigdy nie miałaś tam przelewanego wynagrodzenia Odpowiedz Link
rewolka404 Re: Pytanie do osób posiadająych konto w m-banku 13.03.10, 11:02 nie musze miec, bo w dniu wyplaty wszyscy siedzimy na swoich kontach i ja tez nie dostaje pierwsza. Szybko maja z PKO BO i Millenium Odpowiedz Link
hermilion Re: Pytanie do osób posiadająych konto w m-banku 12.03.10, 21:22 > ja mam całkiem inne doświadczenia - wszystko jak > narazie załatwiano mi natychmiast - plusem jest dla > mnie to, że nie muszę łazić do oddziału czego nie > znoszę Oczywiście że plusem jest brak potrzeby łażenia po oddziale - na korzyść obsługi przez naprawdę niezły serwis .. Ale ludzie pracujący na telefonach jak już tylko trzeba coś poważnego załatwić - niekompetentni (ale to jest raczej wina złej organizaci pracy nie niewiedzy) Odpowiedz Link
kasiamat00 Re: Pytanie do osób posiadająych konto w m-banku 13.03.10, 10:29 Bo to jest bardzo dobry ROR (jak już się uda założyć, bo z tym też potrafią być jazdy z kurierami), ale jakiekolwiek bardziej skomplikowane operacje - zapomnij. Mam u nich konto od lat, eMax Plus od jakiegoś czasu, ale na kredytówkę, a tym bardziej na kredyt, bym się nie zdecydowała. Tak samo jak na trzymanie tam jakiejś większej kwoty. mLinia jest kompetentna w zakresie kilku codziennych działań (przelew, otwarcie eMax Plus itp.), ale dzwonienie do nich z pytaniem o coś, czego nie jestem w stanie sama wywnioskować w ciągu 5 minut ze strony, zupełnie mija się z celem - i tak nie będą wiedzieć. Odpowiedz Link
only_marcopol Re: Pytanie do osób posiadająych konto w m-banku 13.03.10, 10:38 kasiamat00 napisała: > Mam u nich konto od lat, eMax Plus od jakiegoś czasu, ale na kredytówkę, a tym > bardziej na kredyt, bym się nie zdecydowała. Tak samo jak na trzymanie tam > jakiejś większej kwoty. a ja mam już drugi i jestem super zadowolona - jak nadpłacam ratę to mi się od razu przelicza rata i zmniejsza - więc automatycznie odsetki są mniejsze nie trzeba potem się ubiegać o zwrot - ubezpieczenie tez mi zwrócili jak nadpłaciłam poprzedni. Poza tym ja kredyt biorę zawsze w mkiosku kompetentnych tam mamy obsługujących w tej kwestii nie korzystam z mlinii Odpowiedz Link
bwportal.pl Re: Pytanie do osób posiadająych konto w m-banku 12.03.10, 20:12 Jestem zadowolony. eMax plus'y mam 3. Nic nie płacę. Fajne mają karty kredytowe, np. Visa Rossmann. Odpowiedz Link
kajda28 A ma ktoś kredyt odnawialny w mBanku? 12.03.10, 20:43 Konto mam już ze 2 lata i jestem zadowolona, ale nic oprócz przelewów i wypłat nie robię. Ktoś wyżej napisał że można tylko raz w miesiącu bez prowizji wypłacić pieniądze- ja wypłacam ile razy chce , zawsze bez prowizji. Jedyny minus że do bankomatu mam daleko. Teraz zaproponowali mi kredyt odnawialny, który bardzo by mi się przydał. Dostałam maila że ktoś się ze mną skontkaktuje , mija 2 tydzień i cicho. Ktoś może ma tam w/w kredyt, jakie są opłaty i jego koszty? Odpowiedz Link
only_marcopol Re: A ma ktoś kredyt odnawialny w mBanku? 13.03.10, 10:30 kajda28 napisała: > Konto mam już ze 2 lata i jestem zadowolona, ale nic oprócz > przelewów i wypłat nie robię. Ktoś wyżej napisał że można tylko raz > w miesiącu bez prowizji wypłacić pieniądze- ja wypłacam ile razy > chce , zawsze bez prowizji. ktoś napisał o emaxie a nie o ekoncie czytaj uważniej Odpowiedz Link
only_marcopol mkiosk zamiast mlinii 13.03.10, 10:41 jak wyżej przecież jak nie lubicie mlinii to do mkiosku można się udać - u nas są bardzo kompetentni obsługujący Odpowiedz Link
rewolka404 Re: mkiosk zamiast mlinii 13.03.10, 11:15 w mkioski nie sa na kazdym rogu. W moim miescie tez nie bylam zachwycona osbluga. Bylam umowiona na konkretna godzine zalatwic cos i czekalam ponad 20 minut, zeby osoba ktora sie ze mna umawiala podeszla...jestem przyzwyaczajona do innych standartow. Mama karte Rossmann, z ktorej jestem zadowolona i tylko dlatego u nich mam jeszcze konto. Odpowiedz Link
black_magic_women Re: mkiosk zamiast mlinii 13.03.10, 15:27 Wspomnijmy jeszcze o wpłatomatach wg mnie to genialne urządzenie,którego inne banki nie mają(w takiej ilości) Odpowiedz Link
b-b1 Re: mkiosk zamiast mlinii 13.03.10, 23:05 Mamy osobiste konto i firmowe w m-banku-tylko od 5 lat nie potrafię zmienić adresu-juz przestałam próbować...a może warto, bo coś się zmieniło? Tak jak ze zmianą adresu konta firmowego nie było problemu(wysłało sie stosowne dokumenty), tak z osobistym był problem, bo m-linia prosiła o e-maila z którego zakładało się konto-a to było ponad 9 lat temu....więc nikt z nas nie pamięta i adres jest dalej "stary"... Odpowiedz Link
rewolka404 Re: mkiosk zamiast mlinii 14.03.10, 08:05 zmienialam adres korespondecyjny poprzez serwis, ale oni nadal mieli stary, choc ja na serwisie widzialam poprawny. Po ok 2 latach dostalam smsa z potwierdzeniem zmiany adresu Skladalam kilka dni wczesniej wniosek o karte kredytowa i tam wpisywalam adres do korespondencji i chyba to spowodowalo, ze w koncu sie obudzili Odpowiedz Link
only_marcopol Re: mkiosk zamiast mlinii 14.03.10, 12:07 żaden bank chyba idealny nie jest - ale według mnie mbank to jeden z najlepszych - ja osobiście nigdy nie miałam z nimi problemu - zmiany adresów czy telefonu dokonują poprzez mkiosk resztę za pomocą po prostu serwisu internetowego bo można w nim zmienić wszystko praktycznie więc ja mimo niedociągnięć zdecydowanie polecam Odpowiedz Link
akacjax Re: mkiosk zamiast mlinii 14.03.10, 19:37 Mam od lat tam konto, dodatkowe. Realizacja przelewów super. Obsługa-na moim poziomie wystarczająca. Problemy-ogólnie mniejsze niż gdzie indziej-choć kilka minusów bym dała-za likwidacje bezpłatnych list papierowych z hasłami, za zerowe oprocentowanie e-konta, na szczęście można mieć 4 e-max plus, każde z jednym darmowym przelewem, co w sumie czyni jakiś tam procent z przechowywanych pieniędzy. Ale za to forum i MRadę mają wg mnie-super. No i tam o innych bankach, o rozmaitych cudach itp. można się więcej dowiedzieć na tym forum niż gdzie indziej. No i nie ma prowizji za płacenie za granicą kartą, ponoć najlepszą platformę "maklerska" mają itp. Ale to już dla zaawansowanych. Miewają też promocje-np. karta k. darmowa na zawsze. I buble...jak wszędzie-lokaty struktury. Odpowiedz Link