Dodaj do ulubionych

debet, jak liczą odsetki

15.09.10, 07:26
w tym miesiacu musze ruszyć debet (nieprzewidziane wydatki) , moge max do 1500 mam nadzieje, że będzieto tylko 700. Moje pytanie jak bank liczy odsetki od debetu? Jaki jest %? Debetu na koncie nie bedzie przez miesiac tylko jakieś 2tyg bo potem wpywa płaca.
dziękuję za odpowiedzi
pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • krzysztofsf Re: debet, jak liczą odsetki 15.09.10, 08:09
      luizam1 napisała:

> w tym miesiacu musze ruszyć debet (nieprzewidziane wydatki) , moge max do 1500
      > mam nadzieje, że będzieto tylko 700. Moje pytanie jak bank liczy odsetki od deb
      > etu? Jaki jest %? Debetu na koncie nie bedzie przez miesiac tylko jakieś 2tyg b
      > o potem wpywa płaca.
      > dziękuję za odpowiedzi
      > pozdrawiam

Licza za kazdy dzien od "minusa" przed polnoca.
      Mozesz przyjac, ze odsetki dzienne sa w wysokosci x* % odsetek rocznych/ 365, a placisz za sume dla wszystkich dni wykorzystanych dla kazdego dnia za debet w tym dniu.

* x bywa zywkle obecnie okolo 16%-18%
      • falllen_angel Re: debet, jak liczą odsetki 15.09.10, 15:08
        krzysztofsf napisał:

> luizam1 napisała:
        >
        > > w tym miesiacu musze ruszyć debet (nieprzewidziane wydatki) , moge max do
        > 1500
        > > mam nadzieje, że będzieto tylko 700. Moje pytanie jak bank liczy odsetki
        > od deb
        > > etu? Jaki jest %? Debetu na koncie nie bedzie przez miesiac tylko jakieś
        > 2tyg b
        > > o potem wpywa płaca.
        > > dziękuję za odpowiedzi
        > > pozdrawiam
        >
        > Licza za kazdy dzien od "minusa" przed polnoca.

Nie koniecznie, są banki, które fundują małe 'wakacje'.
        Na przykład Millennium, debet do 7 dni w miesiącu jest za freee jeżeli w tym czasie się wyjdzie na + oczywiście.

W.
        • bwportal.pl Re: debet, jak liczą odsetki 16.09.10, 08:13
          > Nie koniecznie, są banki, które fundują małe 'wakacje'.
          > Na przykład Millennium, debet do 7 dni w miesiącu jest za freee jeżeli w tym cz
          > asie się wyjdzie na + oczywiście.

Tak samo w Citi i w Lukasie.
        • krzysztofsf Re: debet, jak liczą odsetki 16.09.10, 08:42
          Skoro w pytaniu mowa o dluzszym od tydzien okresie, to nie ma chyba powodu omawiac nielicznych wyjatkow.
          • falllen_angel Re: debet, jak liczą odsetki 16.09.10, 16:03
            krzysztofsf napisał:

> Skoro w pytaniu mowa o dluzszym od tydzien okresie, to nie ma chyba powodu omaw
            > iac nielicznych wyjatkow.

Jak się ma za dwa konta z debetami oraz z jedna kredytówkę to można się pieniędzmi banków bawić do woli w zasadzie za freeee.
            Ale skoro nie ma powodu omawiać nielicznych wyjątków to pozostaje dalej fundować bankom marmurowe schody.

W.
            • krzysztofsf Re: debet, jak liczą odsetki 17.09.10, 08:14
              falllen_angel napisał:

> krzysztofsf napisał:
              >
              > > Skoro w pytaniu mowa o dluzszym od tydzien okresie, to nie ma chyba powod
              > u omaw
              > > iac nielicznych wyjatkow.
              >
              > Jak się ma za dwa konta z debetami oraz z jedna kredytówkę to można się pienięd
              > zmi banków bawić do woli w zasadzie za freeee.
              > Ale skoro nie ma powodu omawiać nielicznych wyjątków to pozostaje dalej fundowa
              > ć bankom marmurowe schody.
              >
              > W.

Takie dyskusje mozna prowadzic np. na forum banki.
              Jak chcesz wyjasnic zasady korzystania z KK splacanej w GP, wspierajac sie okazyjnie debetem w koncie, zeby utrzymac splate zawsze w GP, osobie, ktora nie zna zasad zwyklego kredytu odnawialnego na swoim wlasnym koncie?
              • falllen_angel Re: debet, jak liczą odsetki 17.09.10, 09:06
                krzysztofsf napisał:

> falllen_angel napisał:
                >
                > > krzysztofsf napisał:
                > >
                > > > Skoro w pytaniu mowa o dluzszym od tydzien okresie, to nie ma chyba
                > powod
                > > u omaw
                > > > iac nielicznych wyjatkow.
                > >
                > > Jak się ma za dwa konta z debetami oraz z jedna kredytówkę to można się p
                > ienięd
                > > zmi banków bawić do woli w zasadzie za freeee.
                > > Ale skoro nie ma powodu omawiać nielicznych wyjątków to pozostaje dalej f
                > undowa
                > > ć bankom marmurowe schody.
                > >
                > > W.
                >
                > Takie dyskusje mozna prowadzic np. na forum banki.
                > Jak chcesz wyjasnic zasady korzystania z KK splacanej w GP, wspierajac sie oka
                > zyjnie debetem w koncie, zeby utrzymac splate zawsze w GP, osobie, ktora nie zn
                > a zasad zwyklego kredytu odnawialnego na swoim wlasnym koncie?

W zasadzie chyba masz rację. Zagalopowałem się.

Ale nadal twierdzę, że o darmowości debetu w pewnych przypadkach warto wspomnieć...

W.
    • moguer Re: debet, jak liczą odsetki 16.09.10, 12:16
      Ja ostatnio wykorzystałam swój debet 2 tys odsetki za 16 dni 15 zł bank Bph
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka