Dodaj do ulubionych

Pierwszy post

30.04.04, 18:40
Bachaku może coś napisz na początek. A oszędzać musimy nie po to aby przeżyć
a po to aby się bogacić
Pozdrawiam następców piszących
Obserwuj wątek
    • bachak Re: Drugi post o oszczędzaniu 07.05.04, 12:42
      Oczywiście,że miałam zamiar napisać pierwsza jakiś post na forum które
      założyłam ale niestety komputer odmawiał mi ostatnio posłuszeństwa dlatego
      piszę dopiero teraz.
      U mnie sytuacja z oszczędzaniem jest kiepska - NIE UMIEM PO PROSTU OSZCZĘDZAĆ!!!
      Forsa przecieka mi przez palce w zastraszającym tempie. Chociaż czasami wydaję
      nadprogramowe pieniądze pożytecznie: tzn. jak wpadnie mi jakiś grosz dodatkowo
      to kupuję np: pieluchy na zapas, albo zgrzewkę soczkow dla dziecka, żeby potem
      nie wydawać na to pieniędzy. Staram się z tych nadprogramowych pieniędzy kupić
      coś konkretnego a nie wydawać na duperele, więc to chyba jakaś pozytywna
      reakcja w tym nieumieniu oszczędzać (ale po polsku co? smile ). Niestety często
      wydaję też pieniądze na bzdury: tony kolorowych gazet, piwo z kumpelą,krem
      którego i tak nie będę używała. Całe szczęście jestem obarczona tylko jednym
      kredytem: za mikrowele, którą kupiliśmy teściom pod choinkę. A tak udaje się
      nam życ z pensji od pierwszego do ostatniego dnia miesiąca. Mąż często je
      obiady w pracy więc w te dni nie gotuję dla siebie obiadów, to też trochę kasy
      zaoszczędzę. Próbowałam kiedyś spisywać wydatki, ale po dwoch dniach
      skończyłam, bo nie chciało mi się pisac w zeszyt rzeczy typu: zapałki czy
      koperek.
      Czekam na dalsze posty i pozdrawiam i zazdroszę wszyskim umiejącym oszczędzać
      • miniakoz no to trzeci post 09.05.04, 15:14
        Przeczytałam cały wątek pt.: Na czym tu oszczędzić (a bylo tego trochę! ) bo
        szukałam pomysłów typu co i jak tu przerobić, gdzie i co taniej z kosmetyków
        kupić itp.Znalazlam co innego - też ciekawe ale przytlaczający obraz to
        przedstawia - to prasowanie w nocy, termosy z gorącą wodą!!! czy to faktycznie
        daje wymierne efekty? czy musimy aż tylu rzeczy sobie odmawiać? Wkurza mnie
        ta "polityka prorodzinna" ktora zmusza matki do szybkiego powrotu do pracy i
        takich kombinacji.Będę śledzić ten wątek i coś jeszcze napiszę .Pozdrawiam
        • jackussi Re: no to trzeci post 21.12.05, 08:34
          No no całkiem rozkręciło się to forum
          Bachaku - jak z Twoim oszczędzaniem?
          • aka79 Re: no to trzeci post 21.12.06, 18:00
            Właśnie przypadkowo trafiłam, że to forum ma dzisiaj roczek smile
    • aserath Re: Pierwszy post 29.12.06, 11:35
      dzisiaj odkryłam to forum. BAAAAARDZO mi sie podoba smile Ja zawsze umialam
      oszczędzać ale nowych pomysłów nigdy nie za wiele smile
      pozdrawiam wszystkich

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka