jackussi 30.04.04, 18:40 Bachaku może coś napisz na początek. A oszędzać musimy nie po to aby przeżyć a po to aby się bogacić Pozdrawiam następców piszących Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bachak Re: Drugi post o oszczędzaniu 07.05.04, 12:42 Oczywiście,że miałam zamiar napisać pierwsza jakiś post na forum które założyłam ale niestety komputer odmawiał mi ostatnio posłuszeństwa dlatego piszę dopiero teraz. U mnie sytuacja z oszczędzaniem jest kiepska - NIE UMIEM PO PROSTU OSZCZĘDZAĆ!!! Forsa przecieka mi przez palce w zastraszającym tempie. Chociaż czasami wydaję nadprogramowe pieniądze pożytecznie: tzn. jak wpadnie mi jakiś grosz dodatkowo to kupuję np: pieluchy na zapas, albo zgrzewkę soczkow dla dziecka, żeby potem nie wydawać na to pieniędzy. Staram się z tych nadprogramowych pieniędzy kupić coś konkretnego a nie wydawać na duperele, więc to chyba jakaś pozytywna reakcja w tym nieumieniu oszczędzać (ale po polsku co? ). Niestety często wydaję też pieniądze na bzdury: tony kolorowych gazet, piwo z kumpelą,krem którego i tak nie będę używała. Całe szczęście jestem obarczona tylko jednym kredytem: za mikrowele, którą kupiliśmy teściom pod choinkę. A tak udaje się nam życ z pensji od pierwszego do ostatniego dnia miesiąca. Mąż często je obiady w pracy więc w te dni nie gotuję dla siebie obiadów, to też trochę kasy zaoszczędzę. Próbowałam kiedyś spisywać wydatki, ale po dwoch dniach skończyłam, bo nie chciało mi się pisac w zeszyt rzeczy typu: zapałki czy koperek. Czekam na dalsze posty i pozdrawiam i zazdroszę wszyskim umiejącym oszczędzać Odpowiedz Link
miniakoz no to trzeci post 09.05.04, 15:14 Przeczytałam cały wątek pt.: Na czym tu oszczędzić (a bylo tego trochę! ) bo szukałam pomysłów typu co i jak tu przerobić, gdzie i co taniej z kosmetyków kupić itp.Znalazlam co innego - też ciekawe ale przytlaczający obraz to przedstawia - to prasowanie w nocy, termosy z gorącą wodą!!! czy to faktycznie daje wymierne efekty? czy musimy aż tylu rzeczy sobie odmawiać? Wkurza mnie ta "polityka prorodzinna" ktora zmusza matki do szybkiego powrotu do pracy i takich kombinacji.Będę śledzić ten wątek i coś jeszcze napiszę .Pozdrawiam Odpowiedz Link
jackussi Re: no to trzeci post 21.12.05, 08:34 No no całkiem rozkręciło się to forum Bachaku - jak z Twoim oszczędzaniem? Odpowiedz Link
aka79 Re: no to trzeci post 21.12.06, 18:00 Właśnie przypadkowo trafiłam, że to forum ma dzisiaj roczek Odpowiedz Link
aserath Re: Pierwszy post 29.12.06, 11:35 dzisiaj odkryłam to forum. BAAAAARDZO mi sie podoba Ja zawsze umialam oszczędzać ale nowych pomysłów nigdy nie za wiele pozdrawiam wszystkich Odpowiedz Link