beberebe 29.03.11, 12:59 Jaki polecacie model telefonu komórkowego dla dziecka w wieku szkolnym? Cena maks 500zł Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agpagp Re: telefon dla dziecka 29.03.11, 16:59 zastanów się czy tak drogi telefon jest faktycznie potrzebny. Ja córce kupiłam za 150 w MM nie jakiś super wypasiony ale z różnymi bajerami ( nokia jakaś tam) no i łatwy w obsłudze. Raz prawie by jej ukradli , raz prawie zgubiła - mniej bym żałowała 150 niż np 450. ( a pierwszy telefon wyprał się przypadkiem - kosztował 100 - nawet się nie wściekłam bo wina wyprania była pół na pół - przy droższym mogłoby być różne ) Odpowiedz Link
098qwerty Re: telefon dla dziecka 30.03.11, 00:52 Agpagp ma rację zastanów się czy na pewno chcesz dziecku kupić tak drogi telefon bo może zgubić, mogą mu ukraść itd. Odpowiedz Link
myszmusia Re: telefon dla dziecka 30.03.11, 07:54 a nie mozesz takiego za 1 zł czy 19 czy ilestam niewiele? przeciez na pewno ty albo maz macie telefon komórkowy - te telefony co troche mozna zmianiac u operatora, zostaw sobie ten co masz a przy najblizszej wymianie wez dla dziecka taki jaki bedzie chciało z tych które beda dostepne. Teraz nawet bardziej "wypasione" modele mozna miec na bardzo małe pieniadze. Odpowiedz Link
beberebe Re: telefon dla dziecka 30.03.11, 09:26 Problem w tym że to nie dla naszego dziecka (bo go jeszcze nie mamy). To ma być prezent. Wiem, wiem zaraz mnie za to zlinczujecie ale mój chłop się uparł i nic na to nie poradzę Odpowiedz Link
myszmusia Re: telefon dla dziecka 30.03.11, 09:35 To ma być > prezent. Wiem, wiem zaraz mnie za to zlinczujecie ale mój chłop się uparł i > nic na to nie poradzę no ale przeceiz to nie przeszkadza,że nie dla twojego dziecka - mozesz zrobic tak jak napisalam - wziasc telefon jako nastepny z twojego abonamentu (taki na wymiane) i dac w prezencie - przeciez jesli nawet ma blokade - to te blokady sie zdejmuje bez problemu (ale czesto teraz sa bez blokady) Przeciez nie musisz brac nowego abonementu zeby tak zrobic - masz "pusty" i czysty letefon do którego mozna włozyc dowolna karte sim. A kosztuje cie to pare - parnascie zł - i masz telefon taki jak za te kilkaset zł Odpowiedz Link
beberebe Re: telefon dla dziecka 30.03.11, 09:37 pewnie bym tak zrobiła ale oboje mamy telefony na kartę więc ta opcja odpada Odpowiedz Link
myszmusia Re: telefon dla dziecka 30.03.11, 10:09 no to masz trudniej, a ten "wiek szkolny" to ile 8 ? czy 16? bo to dosz rozległe okreslenie i oczekiwania wobec telefonu tez zupełnie inne Odpowiedz Link
havena Re: telefon dla dziecka 30.03.11, 10:22 Telefon corki (12l) to Samsung Avila. Mysle, ze to dobry tel. dla dziecka, ktore nie ma zbyt duzych wymagan Odpowiedz Link
myszmusia Re: telefon dla dziecka 30.03.11, 10:31 moze byc tez samsung corby, chyba sa tansze a duzo sie nei róznia - ja bym spróbowała podpytac albo rodziców dziecka albo i samego dziecka - jakie mu sie podobaja. raczej ze smartfonem za tys zł nie wyskoczy a bedzie wiadomo w co celowac - jaki rodzaj czy z klapka czy z dotykowym czy w ogóle jakis malutki zwykły Odpowiedz Link
diablica_diabla a czy uzgadnialas zakup telefonu z rodzicami? 30.03.11, 10:42 gdybys nie uzgadniala, to zrob to jak najszybciej, bo tego typu zakup moze sie rodzicom nie spodobac. kumpela zrobila taki prezent mojemu synkowi, telefon lezy w szufladzie, poprostu nie uwazam zeby mojemu dziecku byl on potrzebny. Odpowiedz Link
linn_linn Re: a czy uzgadnialas zakup telefonu z rodzicami? 30.03.11, 11:08 Wlasnie... Tez tak uwazam. Taki prezent powinien byc uzgodniony z rodzicami. Odpowiedz Link
beberebe Re: a czy uzgadnialas zakup telefonu z rodzicami? 30.03.11, 13:08 tak, tak, mamy ich zgodę Odpowiedz Link
b-b1 Re: a czy uzgadnialas zakup telefonu z rodzicami? 30.03.11, 13:16 Ja chwalę nokię za długość życia baterii (rzadko jest tak, ze pada, a dziecię na wylocie) i przeklinam wszystko co dotykowe-bo patyczki gubią się notorycznie (jakiejkolwiek firmy by nie były). Odpowiedz Link
myszmusia Re: a czy uzgadnialas zakup telefonu z rodzicami? 30.03.11, 18:04 przeklinam wszystko co dotykowe-bo patyczki gubią się notorycznie ale wiekszosc telefonów to chyba palacami przeceiz a nie rysikiem? Odpowiedz Link