Dodaj do ulubionych

Taniej NIŻ w Biedronce

31.03.11, 15:22
Podaję kontra-topic smile Nie namawiam do biegania za każdym groszem po tylko jedną konkretną rzecz, ale czy spotykacie się że jakiś produkt jest jeszcze tańszy niż w Biedronie? Tak z czystej ciekawości smile chętnie się dowiem, gdzie można jeszcze taniej kupić.
A może jednak Biedronka jest NAJtańszym sklepem?

Jak znacie tańsze niż w biedronce, czy ogólnie najtaniej spotykany dany porodukt zachęcam do wpisów smile

-Jajka 10 szt.: Lwiatan - 3.50,/ , Biedronka 3.99
- kawa jacobs velvet 100gr - ok 11zł Eko/Lewiatan, w Biedronce brak
- Mleko modyf. Bebilon: EKO 37.99 / Biedronka 38.99
- szczoteczki do zębów, pasty od ok 2zł w Rossmanie/ Biedronka drożej szczoteczki, ale nie pamiętam ile, albo jest tylko i wyłącznie dwupak
- zwykłe mydło w kostce (rumianek, kwiatowy, oliwka) Lidl-0,69gr/ Biedronka ok 0.99zł
Obserwuj wątek
    • ylfeth Re: Taniej NIŻ w Biedronce 31.03.11, 16:28
      warzywa przeważnie są tańsze w kauflandzie. A na pewno w biedronce są droższe rzeczy niebiedronkowe, markowe, czyli np. kawa Nescafe 500 g. w biedronce była po 18,99 a widziałam w Auchan i w Kauflandzie po 14.99 zł
      • ylfeth Re: Taniej NIŻ w Biedronce 31.03.11, 16:29
        kupiłam w biedronce bo mam pod pracą, a bez kawy ani rusz smile
        • hellusia Re: Taniej NIŻ w Biedronce 31.03.11, 18:42
          w rossmanie jedzenie dla dzieci np deserki, zupki sa o wiele tańsze niż w biedronce, jesli sa oczywiście w promocji, mleko też
          generalnie chemia też może być tańsza jest bacznie śledzie się gazetki, często jest np CENA NA dowidzenia i cena potrafi być duuużo tańsza
          • gku25 Re: Taniej NIŻ w Biedronce 01.04.11, 19:07
            Kluczowym słowem jest "promocja", więc nie wiem czy to powinno się liczyć...
      • whiteczeremcha Re: Taniej NIŻ w Biedronce 31.03.11, 21:19
        Chyba 200g,nie widziałam tej kawy w takich opakowaniach, a już cena byłaby bardzo przystępna
        • pulcino3 Re: Taniej NIŻ w Biedronce 31.03.11, 21:24
          Jest velvet 100gramowa smile
          taką właśnie kupuję , bo tylko ja w domu piję i to 1-2 góra dziennie. Starcza mi na miesiąc. Polecam , jest przepyszna.
          • whiteczeremcha Re: Taniej NIŻ w Biedronce 31.03.11, 23:26
            oczywiście jest velvet 100gramowa, chodzi mi o nescafe 500g i w takiej cenie to byłoby tanio, za tanio smile
        • ylfeth Re: Taniej NIŻ w Biedronce 01.04.11, 08:34
          racja, 200 g, mój błąd.
    • niemogewtouwierzyc Re: Taniej NIŻ w Biedronce 31.03.11, 21:57
      wydaje mi sie, ze tansze w Lidlu sa: mieso pakowane, sery pakowane, parowki (a te Lidlowskie najlepsze sa pod wzgledem ilosci miesa), poza tym Lidl znacznie czesciej wg mnie robi promocje i ma jednak znacznie wiekszy wybor produktow we wszystkich kategoriach
    • naomi19 Re: Taniej NIŻ w Biedronce 31.03.11, 22:58
      W Auchan i w Realu wszystko jest tańszem bo Biedronka wcale taka tania nie jest, przecież co rok są robione testy, także nie jest to wiedza tajemna smile
    • joanna_poz Re: Taniej NIŻ w Biedronce 01.04.11, 12:25
      nie pamiętam kiedy ostatnio byłam w Biedronce.
      pewnie łatwiej było by powiedzieć, że byłam tam ze 2 razy w zyciu i to lata świetlne temu.

w sumie weszłam tak bardziej z ciekawości niż z konkretnej potrzeby (potrzebowałam tylko pieczywo i stwierdziłam, ze kupię do spróbowania słynne hortexowskie soki Melly).
      czysto, ładnie - to fakt w porónaniu z dawnymi czasami.

soki wcale nie są tanie w porónawniu z Tymbarkiem czy Hortexem (w promocjach).
      a pieczywo okropność.

ale zamierzam ponowić rekonesanssmile
      • zuzanna56 Re: Taniej NIŻ w Biedronce 01.04.11, 16:55
        Też mam wrażenie, że jest coraz drożej. Jestem tam często bo mam po drodze z pracy i zakupy robię raz dwa, a w Tesco, które tez mam po drodze jakoś dłużej chodzę i czas leci.
        • joanna_poz Re: Taniej NIŻ w Biedronce 06.04.11, 10:40
          www.zw.com.pl/artykul/585749_Sposob-na-tanie-zakupy.html
          chyba jednak pozostanę przy zakupach w Piotrze i Pawlesmile - ceny mięsa i wędliny porównywalne z Lidlem (pakowanych i tak nie kupuję), a taniej niż w Biedronce.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka