Dodaj do ulubionych

Jaka pralka?

29.11.11, 20:14
Gdzie kupić dobrą pralkę? Lub inaczej: możecie polecić dobra pralkę? Jakie firmy? Może u Was jest pralka, z której jesteście zadowoleni, i moglibyście podać firmę i rodzaj pralki?
Kupowałam pralkę trzy lata temu, ostatnio zaczęła ,,wypluwać'' wodę, zalała mi pół łazienki. Mam podobną do tej, prawie identyczną: www.lg.com/pl/sprzet-agd/pralki/LG-pralki-direct-drive-F1222ND.jsp .
Obserwuj wątek
    • mamamilochy Re: Jaka pralka? 29.11.11, 20:56
      wpisz w wyszukiwarce hasło test pralek, ja na tej podstawie zakupiłam boscha i jestem zadowolona, polecam sklep mixmedia.
      • b-b1 Re: Jaka pralka? 29.11.11, 21:57
        Kupić w necie bez dwóch zdań- a jaką?
        Bosch, albo siemens.
    • kufferrek Re: Jaka pralka? 29.11.11, 22:20
      AEG
      mialam jedną ponad 10 lat.A traktowałam ją naprawdę po macoszemu. Przez moją głupotę mechanicznie ją uszkodziłam, nie opłacało się naprawiać. Kupiłam kolejną AEG - tą bardziej szanuję, mam ponad dwa lata sprawuje się bez zarzutu
    • thea19 Re: Jaka pralka? 29.11.11, 23:26
      super extra deluxe? miele i najlepiej poszukac w porownywarkach cenowych, zamowic za pobraniem. jesli budzet mniejszy to bosch lub siemens
    • linn_linn Re: Jaka pralka? 30.11.11, 08:19
      Mam Siemensa od 2,5 roku: z zakupu jestem zadowolona.
    • volta2 Re: Jaka pralka? 30.11.11, 08:39
      uważaj tylko na porównywarki cenowe typu ceneo i tym podobne.

wyrzucają firmy krzaki, bo firmy krzaki zaniżają ceny by właśnie wyskoczyć jako najtańsza oferta.
      kto gapa, kto się spieszy, kto się nabierze - jak ja ostatnio, zostaje bez pralki i bez pieniędzy.

mało tego, potem taka weryfikacja sklepu nie ukazuje się w całości, naszą opinię ocenzurowano, choć doszło do kradzieży, bo facet od września pieniędzy nie oddał i sprzętu nie wysłał.
      sprawa jest na policji ale to trwa i trwa,

a, pozytywne opinie dotyczą zwykle zakupów za sto złotych, każdy kto kupił coś za tysiąc i wyżej nagle nie dostaje zapłaconego towaru.

dla przestrogi - omijaj polcomps
      • johana75 Re: Jaka pralka? 30.11.11, 11:27
        Dlatego najlepiej troszkę dołożyć do przesyłki za pobraniem. ja zamówiłam cały sprzęt AGD właśnie w ten sposób. polowałam na okazje i tak np. zakupiłam piekarnik Franke za 999zł o wartości 1800zł. To mój najlepszy zakup.

Jeśli nie stać cię na Mile to mogę polecić swojego Simensa, mam od ponad 2 lat.Tylko nie wiem jaką chcesz pojemność mój w wersji slim ma 4,5 kg.
        www.electro.pl/produkt-Pralka_SIEMENS_WS_10F27RPL_28NAJNIzSZY_KOSZT_WYSYlKI_29_NATYCHMIASTOWA_WYSYlKA_2B_Wygraj_wycieczke_d-81793,76.html, kupowalam w wielu sklepach ale zawsze za pobraniem, bo koszty spore a jak zostalabym bez kasy i towaru to bylaby klapa.
        Teb sklep moge polecić i Agito.pl też
        • volta2 Re: Jaka pralka? 30.11.11, 17:18
          to nie był pierwszy zakup agd czy też elektroniki w necie
          koniec końców, też kupiliśmy w electro.pl a od polcompsu domagamy się zwrotu kasy.
          facet nie przewidział, że wydając u niego 3 tysiące będziemy mogli jeszcze raz kupić gdzie indziej.
          zakładał, że ma nas w szachu. nie ma kasy,bo wydana, czyli i rok poczeka aż zrealizuję zamówienie?

no ale żeby nie chcieć zwrócić kasy? nie wiem jak tacy oszuści chodzą bezkarnie - ale to już temat nie na forum oszczędzanie.
    • klaipio Re: Jaka pralka? 30.11.11, 17:20
      ja niedawno kupiłam boscha WLX2048KPL na razie "odpukać" jestem BARDZO zadowolona praleczka jest super. Kupowałam w sklepie elektromarket.pl cena o 200 zł niższa niż w euro rtv, czy media markt. Odebrałam sama, ale obsługa super. Bardzo polecam.
    • quri3 Re: Jaka pralka? 30.11.11, 19:47
      Ja kupiłem Amikę AWST 10L (slim). Bardzo sobie chwalę, gdyż cena do jakości jest rewelacyjna. Kupiłem w promocji za ok. 700 zł. Mam ją od ok. 2 lat. 4 prania tygodniowo. Zużycia nie widać smile

Ja bym kierował się przede wszystkim ceną. Jeśli dotychczas używałaś 2-3 standardowych programów, to nie ma sensu za bardzo szaleć. Pralka i tak ma małe szanse wytrzymać dłużej niż 5-7 lat więc im mniej zapłacisz tym łatwiej będzie Ci się z nią rozstać smile

Poza tym nie daj się nabrać na te napompowane klasy oszczędności energii. Nie warto płacić więcej kilkuset złotych za pralkę, aby na 1 praniu zaoszczędzić 50 groszy na wodzie i prądzie. Zazwyczaj różnica między np. klasą A, a A+ zwraca się po kilku latach. Lepiej więc kupić tańszą pralkę, a za różnicę w cenie iść na dobry obiad.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka