Dodaj do ulubionych

Apteki 2012

14.12.11, 07:34
Witam.
Zauważyłam , że wiele aptek zawiesza swoje programy lojalnościowe , które będą zakazane w 2012 roku. O ile się orientuję to bedą też sztywne ceny leków. Co o tym sądziecie , ciekawe jak my Polacy na tym wyjdziemy ?Obawiam się , że jak zawsze będziemy do tyłu z kasąsad
Obserwuj wątek
    • ala.ked Re: Apteki 2012 14.12.11, 10:31
      Wczoraj kupowałam mleko dla dziecka (Pepti) i mnie miła Pani poinformowała że od stycznia kupię je dużo drożej. Aktualnie za puszkę płaciłam w tej aptece 6,99 a cena ustawowa, która będzie obowiązywać od stycznia to ok 13 zł.
      I mleko to kupię w każdej aptece w tej samej cenie (oczywiście jeśli nadal będzie na liście leków refundowanych).
      Tak więc na dzień dobry wiem, że jestem do tyłu.
      • hela_mela Re: Apteki 2012 14.12.11, 11:13
        Po receptę do lekarza i zapasy. Jesteś w tej komfortowej sytuacji, że o tym wiesz. Ale nigdy nie wiadomo czy pani aptekarka nie kłamie.
    • milenamamazuzi Re: Apteki 2012 14.12.11, 12:59
      Ja właśnie ostatnio odebrałam nagrody za punkty z mojej apteki - nagrody wybrałam same praktyczne - proszek do prania (spory), płyn do naczyń i do rąk smile Mniej wydam na chemię smile

TEż jestem ciekawa jak te zmiany będą od nowego roku wyglądały - dobrze się nie zapowiada. Najwyżej się obrażę i chorowac przestanę wink
      • anusiiia1313 Re: Apteki 2012 14.12.11, 14:01
        Dobrze rozumiem? czyli trzeba teraz realizować swoje punkty, bo później nic z nich nie będzie?
        • johana75 Re: Apteki 2012 14.12.11, 14:33
          Kucze tez muszę swoje zrealizować....wszystko drożeje....szlak człowieka trafi i umrze na zawał!
        • milenamamazuzi Re: Apteki 2012 14.12.11, 15:00
          anusiiia1313 napisała:

> Dobrze rozumiem? czyli trzeba teraz realizować swoje punkty, bo później nic z n
          > ich nie będzie?

Anusiiia, no nie do końca. Ja zrealizowałam zakup za punkty tak "dla pewności", bo nie do końca wiadomo jak to będzie po NOwym ROku - nowe przepisy mają m.in. zabronic aptekom jakiejkolwiek promocji. Ale w jakiej wersji to wejdzie w życie to jeszcze ponoc nie wiadomo.
          Zresztą, punkty to pikuś, bardziej przerażające jest to majstrowanie przy lekach refundowanych, bo z takich majstrowań w przeszłości to chyba nigdy nic dobrego dla pacjentów nie wyszło. Ale pożyjemy - zobaczymy.
        • przeciwcialo Re: Apteki 2012 15.12.11, 07:42
          W aptece DOZ powiedziała mi pani że punkty zbierać można do końca roku, zrealizować mozna w 2012 a po nowym roku jesli program bedzie to napewno w ostrzejszej wersji- kwoty z leków refundowanych nie będa mogły byc przeliczane na punkty czy cos w tym stylu.
          Ja punkty wymienie na kosmetyki. I jeszcze w grudniu zeby sie nie okazało że mi te punkty przepadna.
    • zabol58 Re: Apteki 2012 14.12.11, 15:01
      Nam lekarka rodzinna babci, powiedziała żeby w grudniu przyjść po zapas recept i wykupić przed końcem roku, bo podwyżki będą na pewno i nie do końca wiadomo jak to będzie z lekami refundowanymi.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka