naczepa 24.01.12, 19:48 Co robicie z lokatami antybelkowymi, zakładanymi na kilka lat. Niechybnie założyłam takie lokaty i kończą się dopiero od grudnia 2012 do czerwca 2013 Likwidować te lokaty i zakładać antybelkowe czy trzymać do końca i tracić na %? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
johana75 Re: belka:P 24.01.12, 23:05 A jakie masz oprocentowanie? Dla mnie jak na lokate to za długo. Zakładam na max. 6M Odpowiedz Link
harrison_bergeron Re: belka:P 25.01.12, 08:49 słownikowo: ------- niechybny 1. taki, który się z pewnością wydarzy; nieuchronny 2. dawniej: trafiający do celu; celny w temacie: ------- Lokaty zerwać i założyć krótsze, albo przeboleć jeśli oprocentowanie jest przyzwoite, a założyłaś je dawno. Chyba łatwo sobie policzysz ile dostajesz dziennie odsetek i ile będzie od tego podatku. Odpowiedz Link
naczepa Re: belka:P 26.01.12, 23:46 harrison_bergeron napisał: > słownikowo: > ------- > niechybny > 1. taki, który się z pewnością wydarzy; nieuchronny > 2. dawniej: trafiający do celu; celny Pierwsze znaczenie tego słowa mi odpowiada. Musiałam te lokaty założyć, wiedząc, ze sa niepewne i ze warunki na 100 się zmienia........ > > w temacie: > ------- > Lokaty zerwać i założyć krótsze, albo przeboleć jeśli oprocentowanie jest przyz > woite, a założyłaś je dawno. > Chyba łatwo sobie policzysz ile dostajesz dziennie odsetek i ile będzie od tego > podatku. Odpowiedz Link
naczepa Re: belka:P 26.01.12, 23:51 harrison_bergeron napisał: ------- > Lokaty zerwać i założyć krótsze, albo przeboleć jeśli oprocentowanie jest przyz > woite, a założyłaś je dawno. > Chyba łatwo sobie policzysz ile dostajesz dziennie odsetek i ile będzie od tego > podatku. Lokaty były zakładane od grudnia 2010 do czerwca 2011 na 2 lata, na % 5,38 netto. Odpowiedz Link
harrison_bergeron Re: belka:P 27.01.12, 11:34 No to tak. Z każdych 10000 tysięcy powinnaś mieć +1136 zł po dwóch latach. Przy grudniowych lokatach wejście belki utnie Ci zyski do 1045 pln, przy czerwcowych do 990 pln. Stracisz więc 237 złotych (przy dwóch lokatach na 10000). Ale i tak nie warto zrywać, bo żadna obecna lokata nie jest w stanie tego wyrównać. Odpowiedz Link
akacjax Re: belka:P 25.01.12, 12:34 Zaczekać, jeżeli ktoś zaskarży zniesienie belki do tryb. konst. to to nie wejdzie . Odpowiedz Link
joko5 Re: belka:P 25.01.12, 19:19 Przeczytaj dokładnie umowy swoich lokat. Możesz założyć lokaty kończące się nawet w grudniu 2012, a i tak do chyba 27 marca 2012 lokaty są bez belki po tej dacie liczony będzie podatek. W getinbanku zakładają teraz lokaty na 6 m-cy z oprocentowaniem do 27 marca 16% (codziennie jest to przeliczane) po tej dacie oprocentowanie wynosi 0,1%. Odpowiedz Link
naczepa Re: belka:P 26.01.12, 23:47 akacjax napisała: > Zaczekać, jeżeli ktoś zaskarży zniesienie belki do tryb. konst. to to nie wejdz > ie . Tak, tak. Zeby tak się stało, musiałby ktos na nich nacisnąć albo wywrzeć medialna presje. Odpowiedz Link