przeciwcialo Znalazam 05.06.13, 17:41 1. Słoneczny Ogród- dzemy polecane przez Ewe Wachowicz 2. 100% owoców Łowicza Tylko te znalazłam bez dodatków syropu glukozowo-fruktozowego a że ten z pszenicy to nie mogę. Dzem "Od Ewy" zawiera stary dobry cukier i pektyny a łowiczowy tylko owoce, sok jabłkowy i pektynę. Na pasują i ze swej strony też polecam. Odpowiedz Link
mvszka Re: Smaczne dżemy sklepowe. 06.06.13, 13:31 marmolada wieloowocowa z różą z Kauflandu za 3zł z groszami i nie trzeba dźwigać słoika bo jest w kubeczku typu duży jogurt z przykrywką - pycha Odpowiedz Link
becialek Re: Smaczne dżemy sklepowe. 19.06.13, 22:58 Moje dzieci uwielbiają ten www.frisco.pl/pid,39017/n,STREAMLINE-Dzem-morelowy-100-owocow/stn,product , dżem smakuje jak dżem bo na 100 g dzemu wchodzi 117 g owoców. Z tańszych lubimy jeszcze ten pomarańcza z ananasem i limonką -super smak ! www.frisco.pl/pid,38824/n,OWOCOWA-ROZKOSZ-Dzem-Pomarancza-z-Ananasem-i-Limonka-niskoslodzony/stn,product Odpowiedz Link
linn_linn Re: Smaczne dżemy sklepowe. 20.06.13, 06:37 Ten pierwszy z tematem forum Oszczedzanie niewiele ma wspolnego. Drugi zainteresowal mnie: spisuje skladniki i zrobie w domu. Morelowy tez bede niedlugo robic, ale to klasyk. Odpowiedz Link
joannaredakcja21 Re: Smaczne dżemy sklepowe. 12.05.16, 19:21 Ciekawe są produkty Stovitu. Mnie wpadł niedawno w ręce ich produkt "Naturalnie owocowe" o smaku truskawek. To coś pomiędzy dżemem, a konfiturą. Zaintrygowali mnie i sobie poczytałam. To mix owocowy z dodatkiem, tu uwaga, soku z cytryny i aceroli, a nie syropu glukozowo-fruktozowego! A ponadto: bez konserwantów, barwników i sztucznych aromatów. #NaturalnieOwocowe #Stovit Odpowiedz Link
roseanne Re: Smaczne dżemy sklepowe. 12.05.16, 20:58 a czym slodzone? acerola jest kwasna, jadlam prosto z krzaka w pelni sezonu Odpowiedz Link
gosia-12347 Re: Smaczne dżemy sklepowe. 15.05.16, 20:18 Ja testuję wszystkie ich smaki! Truskawka, wiśnie, owoce leśne, 4 owoce i brzoskwinia z marakują. Zaczęłam używać je do wszystkiego. Skład rewelacyjny. A ten smak... jakbym jadła owoce prosto z ogrodu. Odpowiedz Link
siata2 Re: Smaczne dżemy sklepowe. 13.05.16, 10:25 Ja uwielbiam dżemy Bonne Mamam (dostępne z Piotrze i Pawle) ale one z pewnoscią nie idą a parze z oszczędzaniem (ok. 15 zł za słoik). Ze sklepowych polecam czarny bez z Łowicza - jest ekstra, ale to bywają edycje limitowane głównie na zimę. Odpowiedz Link
kredka.zielona Re: Smaczne dżemy sklepowe. 14.05.16, 18:09 lubię dżemy, ostatnio te w 'seriach' np. Mirabelkowy albo Rabarbarowy, Kiwi z agrestem, Porzeczka czarna z czerwoną - Łowicza teraz poluję na te z reklamy tv - truskawka-rabarbar i truskawka-czerwona porzeczka - Łowicza, ale jeszcze nie widzę w sklepach dzisiaj kupiłam Wiśnowy Łowicza za 2,99 zł w Carrefourze, dobry, choć wolałabym więcej wiśni w środku Odpowiedz Link