Dodaj do ulubionych

Getin Bank 9%??

20.07.12, 13:43
Miałam dziś telefon - jak się pan przedstawił - od tego szacownego banku.
Mam u nich lokaty internetowe i ble ble .
Proponują mi założenie konta oprocentowanego na 9% uwaga ... bez podatku Belki.
Nie trzeba mieć regularnych wpłat i można wypłacić kiedy się chce i ile się chce. Cuda niewidy jednym słowem panie.
Tylko taki mały podstęp w tym jest. Trzeba na spotkanie z konsultantem udać się do siedziby Open Finance.
Spotkaliście się z taką ofertą? Bo szczerze mówiąc wyrwali mnie ze snu i nawet miałam problem z potwierdzeniem jak się nazywam smile a 60 km żeby spotkać się z jakimś gościem nie chce mi się jechać.
p.s. wczoraj zlikwidowałam newsletter od OF a dziś telefon... podejrzane smile
Obserwuj wątek
    • jajko_kinder Re: Getin Bank 9%?? 20.07.12, 14:11
      pewbnie trzeba zlazyc drugie knoto, albo fundusz inwestycyjnytongue_out

Gdyby bylo jak mowisz lokata nie blyaby z doradca.

Precz z doradcami 23 letnimi po wyzszych szkolach ekonomii i fnansow!
      • z17 Re: Getin Bank 9%?? 20.07.12, 14:19
        9% to jest wartość reklamowa. Brutto. De facto chodzi o 7,29% netto.

Tutaj masz wszystkie informacje
        samcik.blox.pl/2012/02/Superoferta-Gwarantuja-7-29-rocznie-przez-10-lat.html
        • optymist75 Re: Getin Bank 9%?? 20.07.12, 14:27
          Nie wiem jak z tym 9 %,(dziś dostałam maila tez z 9% tym razem lokatą),w każdym razie jakiś czas temu też miałam podobny telefon z Getin Banku z wysokooprocentowaną ofertą założenia lokaty ,też musiałam udać się do oddziału ,no i poszłam,założyłam,na końcu faktycznie wypłacili obiecane odsetki,także wszystko tak jak pan w oddziale obiecał.
          Więc ja polecam pójść i pogadać przy kawie(tak,częstują),jeśli Ci się nie spodoba nie musisz nigdzie przystępować wink
          • atteilow Re: Getin Bank 9%?? 20.07.12, 14:40
            optymist75 napisała:

> Nie wiem jak z tym 9 %,(dziś dostałam maila tez z 9% tym razem lokatą),w każdym
            > razie jakiś czas temu też miałam podobny telefon z Getin Banku z wysokooprocen
            > towaną ofertą założenia lokaty ,też musiałam udać się do oddziału ,no i poszłam
            > ,założyłam,na końcu faktycznie wypłacili obiecane odsetki,także wszystko tak ja
            > k pan w oddziale obiecał.
            > Więc ja polecam pójść i pogadać przy kawie(tak,częstują),jeśli Ci się nie spodo
            > ba nie musisz nigdzie przystępować wink

Odsetki wraz z wkładem są wypłacane po likwidacji lokaty, jesli jest miesieczna kapitalizacja, sprawdzasz po prostu o ile urosła lokata. Rozumiem, że Ty ja zlikwidowałaś ? A ile trzymalaś forsę cały rok, krócej ? Na ile było oprocentowanie w stosunku rocznym ?
            • optymist75 Re: Getin Bank 9%?? 20.07.12, 16:44
              Zlikwidowałam lokatę po 3 miesiącach.Nie pamiętam dokładnie ile było odsetek ale byłam zadowolona.
    • atteilow Re: Getin Bank 9%?? 20.07.12, 14:22
      Tak, jesli oprocentowanie lokaty przewyższa inflacje smile (bo zazwyczaj wychodzi na rowni z nią, minus podatek) to jest powiazana z funduszem inwestycyjnym. Jak masz czas i chęć wysluchaj pana doradcy, a na koniec zadaj magiczne pytanie:

- Jesli jest to tak korzystna inwestycja, to czy bank pożyczy mi na nią pieniądze, bez ryzyka starty ?
      albo drugie:
      - Czy pan osobiście zainwestował w to przedsięwzięcie ?
      • eliza_b Re: Getin Bank 9%?? 20.07.12, 20:57
        mój mąż był na tym spotkAniu, bo do nas tez wydzwaniali. Niby potwierdzaja to co mówią przez tel. W mailu potwierdzajacym była treść o rschunku obligacynym, bo o nim jest mowa i tu charakterystyka: • Prognozowana stopa zwrotu 9-10% netto rocznie.
        • Miesięczne lub roczne wpłaty w zależności od możliwości, górna granica nielimitowana .
        • Okres 10-letni - może Pan w tym czasie otrzymywać procentowe BONUSY w zamian za regularne opłacanie składek.
        • Składka od 250 zł/miesięcznie.
        • Podatek Belki płacimy raz , przy wyjściu – na zysk pracuje większa kwota.
        • Możliwość kontynuowania po 10 roku i uzyskiwania kolejnych premii.
        • Bezpieczeństwo i zysk większy niż na lokacie.
        i troszke iaczej to wygląda. Nie weszlismy w to, bo uwazam, ze procenty nie sa gwarantowane.
        • agpagp Re: Getin Bank 9%?? 20.07.12, 22:52
          O to podejrzewam że o to właśnie chodziło bo na pewno nie o lokatę.
          Podobno tez jest to oferta limitowana i tylko dla tych którzy jeszcze konta w GB nie mają ale mają internetowe lokaty.
          Ale właśnie ... mnie słodkie obietnice nie ruszają. Mimo wszystko wolę mniej ale pewnie.
          Zresztą mnie zastanowiło dlaczego mam iść do OF a nie bezpośrednio do banku?
          • akacjax Re: Getin Bank 9%?? 21.07.12, 15:23
            Uważajcie na ich oferty typu: gwarancja 100% zwrotu inwestowanej sumy. (Bo to gwarancja tylko dotyczy inwestowanej sumy...ale ona jest inna niż to, co się wpłaca- bo od razu pomniejszona o koszty (zarobek banku)...czyli z założenia można mieć na pewno mniej niż się włożyło).
            OF jest rodzajem pośrednika współpracującego głównie z bankami pana Cz. ale z innymi też.
            Kiedyś lokaty przez nich były nieco korzystniejsze bo można było niższą kwotę optymalizować, ale to było kiedyś....
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka