linn_linn Re: nietrafione szampony 29.04.15, 11:53 polki.pl/dom-porady_artykul,10042733.html Odpowiedz Link
linn_linn Re: koszule 09.05.15, 12:42 Sa w niebezpieczenstwie www.trinketsinbloom.com/diy-off-the-shoulder-top/ Ktora by tu przyciac? Odpowiedz Link
czekolada72 Re: Jak pozbyć się wszystkich "przydasi"? - szafa 12.05.15, 08:04 szafa i ciuchy moze to jest jakas inspiracja? ubierajsieklasycznie.pl/szafa-od-podstaw-biala-kartka/ Odpowiedz Link
linn_linn Re: Jak pozbyć się wszystkich "przydasi"? - szafa 12.05.15, 09:43 Kazdy sposob na szafe jest cenny. Ja po "ujarzmieniu" kosmetykow i srodkow czystosci zabralam sie za zawartosc szafy. Z jednej strony nadmiar, z drugiej "nie mam co na siebie wlozyc". Zadanie nie jest latwe, ale nie nalezy sie poddawac. Sezon wiosenno-letni nie tylko temu sprzyja, ale nawet do tego zmusza. Odpowiedz Link
malwi.4 Re: Jak pozbyć się wszystkich "przydasi"? - szafa 13.05.15, 20:50 ja ostatnio odkryłam to: simplicite.pl/ Odpowiedz Link
malwi.4 Re: Jak pozbyć się wszystkich "przydasi"? - szafa 13.05.15, 20:54 Tylko nie wnikam co z praniem. Fajne inspiracje. Prosto i jak dla mnie nie nudno. A przy tym szafa nie pęka w szwach. Odpowiedz Link
yen26 Re: Jak pozbyć się wszystkich "przydasi"? - szafa 15.05.15, 09:16 Kasia często pisała, ze pierze jak ma potrzebę- aczkolwiek nie wiem co to dokładnie znaczy. Odpowiedz Link
malwi.4 Re: Jak pozbyć się wszystkich "przydasi"? 21.05.15, 19:16 I ze względu na to pranie autorka odeszła od 7 ubrań w 7 dni do 15 na miesiąc, doczytałam Z resztą są rzeczy co i tak się pierze ręcznie - wieczorem się wypierze a do rana wyschną. Zastanawia mnie to opiewanie capsule wardrobe w stylu tylko 10 ubrań w szafie w kontekście tej świeżości właśnie. Nie chodzi o to, że nudno bez przerwy w tym samym chodzić, ale kiedy te ubrania prać? Mam ochotę zagaić blogerki jak one to robią Odpowiedz Link
angazetka Re: Jak pozbyć się wszystkich "przydasi"? 21.05.15, 20:01 Nie piorą, tylko dostają od firm nowe Odpowiedz Link
linn_linn Re: Jak pozbyć się wszystkich "przydasi"? 22.05.15, 08:24 Prawdopodobnie sa to singielki bez obowiazkow rodzinnych. Ja takich ubran unikam. Po to mam pralke, aby ona prala. Odpowiedz Link
linn_linn Re: otworz szuflade z suwakami 14.05.15, 15:14 szuflada-szuflada.blogspot.it/2015/04/otworz-szuflade-kwiecien.html Odpowiedz Link
malwi.4 Re: Jak pozbyć się wszystkich "przydasi"? 21.05.15, 19:23 taki blog jeszcze odkryłam: niebalaganka.pl/ może dla kogoś pomocny się okaże. Sama szukam ostatnio inspiracji wnętrz: minimalistycznie a ładnie. Pooglądam, porozmyślam i może jakaś koncepcja się wyklaruje co by przytulnie i ładnie wokół było. Odpowiedz Link
linn_linn Re: Jak przestac kupowac 22.05.15, 08:26 simplicite.pl/minimalizm-w-praktyce-jak-przestac-kupowac/ Odpowiedz Link
czekolada72 No i bosssssko :/ 25.05.15, 15:51 Pozbyłam się starych podreczników z podstawówki, a teraz sa dla kogos niezbedne.... aaaaaaa Zawsze tak jest, zawsze jak sie czegos pozbede - zaraz okazuje sie ze komus na tym bardzo zalezy, a ja pozbylam sie na sile no masakra jakas.... Odpowiedz Link
linn_linn Re: No i bosssssko :/ 25.05.15, 18:13 To jest bardzo czeste: u mnie zwykle zapotrzebowanie pojawialo w ciagu kilku dni / najczesciej do tygodnia /. Odpowiedz Link
czekolada72 Re: Jak pozbyć się wszystkich "przydasi"? 01.06.15, 12:55 simplicite.pl/minimalizm-praktyce-efektywnie-pozbywac-sie-przedmiotow/ dobra rada? Odpowiedz Link
wilowka Re: Jak pozbyć się wszystkich "przydasi"? 09.06.15, 22:41 I po co tu wlazłam? Rzeczy mnie wołają i książki - wyyyydaj naaaas wyydaj Odpowiedz Link
linn_linn Re: kochamy graty? :) 02.07.15, 08:43 exkonsumpcja.blogspot.it/2015/01/6-sygnaow-ze-kochasz-graty.html Odpowiedz Link
alina460 Re: Jak pozbyć się wszystkich "przydasi"? 02.07.15, 11:34 Moje domowe przydasie wędrują bez żalu do cioci na działkę. Tam się na szczęście wszystko przydaje Ubrania wędrują do kuzynki i jej sąsiadów, więc też mi nie żal. Odpowiedz Link
linn_linn Re: kolorowe sznurowadla 14.07.15, 12:01 fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/3854697,1,0,857,Od-nadmiaru-kolorowych-sznurowadel-glowa-nie-boli-Podpatrzone.html Odpowiedz Link
linn_linn Re: Jak pozbyć się trykotowych bluzek... 16.07.15, 08:39 ...zabawiajac jednoczesnie dziecko? pm-betweenthelines.blogspot.it/2013/07/t-shirt-yarn-macrame-puppets.html Odpowiedz Link
katarzynka791 Re: Jak pozbyć się trykotowych bluzek... 18.07.15, 17:26 Świetne! Już wiem, jakie ludziki porobię na choinkę (oczywiście w świątecznych kolorach). Odpowiedz Link
czekolada72 Re: Jak pozbyć się trykotowych bluzek... 18.07.15, 23:52 Ale tak naprawde - to to jest tworzenie kolejnych... przydadi, durnostojek, kurzolapek czy jak kto chce zwac.... Odpowiedz Link
linn_linn Re: Jak pozbyć się trykotowych bluzek... 19.07.15, 10:08 Uwazasz, ze lepiej jest kupic je w sklepie / ozdoby choinkowe /? Odpowiedz Link
czekolada72 Re: Jak pozbyć się trykotowych bluzek... 19.07.15, 12:25 Ujmijmy tak - jezeli ktos ma ozdob w chalupie zero lub minimum - to jest to niezly* pomysl ; jezeli jest to produkcja zabawek wylacznie w celu przerobienia podkoszulkow na cos innego, co tak naprawde stanowi kolejny przydas - wo dla mnie to nie jest rozwiazanie. *niezły tylko, gdyz jest to wspaniała "łapanka" kurzu, a pozbycie sie tego z kurzu tylko przez pranie, czyli skorka nie warta za wyprawke. No, ale pozwolisz miec wlasne zdanie? Odpowiedz Link
katarzynka791 Re: Jak pozbyć się trykotowych bluzek... 19.07.15, 14:09 Ja takie laleczki porobię z dziećmi, zrobię też na kiermasz do szkoły. Super pomysł na wspólne spędzenie czasu. Sprzedam też pani w szkole. Rok temu robiłam choinki ze wstążki i koralików, wszystkim się podobały. A mnie najbardziej. Przybyły nowe ozdoby na choinkę, a nakład finansowy mały. Kartki świąteczne robiłam z guzików, klasa syna też. Bardzo ładnie wyszły. Rodzicom się podobała taka własnoręcznie zrobiona kartka, a życzenia koślawym pismem dziecka super. Wiadomo, że nikt na siłę nikomu nie każe takich duperelków robić, ale za podrzucane tu pomysły ja Ci linn_linn bardzo dziękuję. Dzieci mogą zrobić też takie laleczki na prezent. Odpowiedz Link
linn_linn Re: Jak pozbyć się trykotowych bluzek... 19.07.15, 20:30 No i o to chodzi. Inni wola, jak widac, pracowac, zarabiac, kupowac i oddawac worami. Po czym mija kilka miesiecy i problem powraca. Najlepsza metoda na przydasie jest przestac je kupowac: cokolwiek by to bylo. Ja ostatnio zrobilam kilka bransoletek z materialow przydasiowych i zostala mi tylko jedna / a nie byly robione na sprzedaz /. Nawet zdjec wszystkim nie zdazylam zrobic. Odpowiedz Link
linn_linn Re: Jak pozbyć się trykotowych bluzek... 19.07.15, 20:25 Ty tez pozwolisz mam nadzieje... Na kreatywna zabawe dziecka w ogole nie zwrocilas uwagi, a o to glownie tu chodzi. Odpowiedz Link
czekolada72 Re: Jak pozbyć się trykotowych bluzek... 20.07.15, 06:53 A mylisz sie - wlasnie sobie pomyslalam, ze to idealnie pasuje na zajecia na zpt w szkole. Odpowiedz Link
linn_linn Re: Czy pozbyć się wszystkich "przydasi"? 03.09.15, 09:53 Przydasie inaczej: www.facebook.com/wysokipolysk?_rdr=p Odpowiedz Link
linn_linn Re: Akcja Oczyszczam Przestrzen 03.09.15, 11:53 niebalaganka.pl/wyzwanie-oczyszczamprzestrzen/ Swietnie przedstawione: przyda sie szczegolnie tym, ktorzy zbednego balastu pozbywaja sie z truem i niechetnie. Odpowiedz Link
czekolada72 Re: Akcja Oczyszczam Przestrzen 03.09.15, 16:13 Owszem, swietnie, tyle, ze nie tak dawno, a moze dawno? bo na poczatku lipca, swoj pomysl zaproponowała na swoim blogu inna Blogerka simplicite.pl/wyzwanie-minimalistki-2-w-21-dni-do-prostszego-zycia/ I tak sie dziwnie czuje czytajac pratktycznie te same okreslenia, zwroty, owszem, w innej szacie graficznej ale... Odpowiedz Link
czekolada72 parasole 20.11.15, 16:28 przez lata lekko uszkodzone parasole byly zbierane w jeden karton - do naprawy. Jeszcze pod koniec lat 80-tych naprawa miala sens. Potem pan naprawiacz znikl, a moja Mama wymyslila, ze sama bedzie naprawiac, ale... ale zawsze bylo jakies ale. Co jakis czas w ramach odgruzowywania rodzinnego domu usilowalismy stos wyrzucic, ale zawsze trafiala na ten moment Mama i ... po moim trupie, przeciez ja to naprawie. Czasy sie zmienily, parasoli do wyboru do koloru, jednorazowek za 10 zl skolko ugodno, ale czym skorupka za mlodu etc. Tako i ja nieco uszkodzone parasole w jeden kat wrzucalam z nadzieja ze zdarzy sie magiczny hokus-pokus i sie same naprawia. Gdy wyrzucalam jakis totalbie zepsuty - dziecko wrecz swieto oblewac chcialo. Ale... Ale okazalo sie, ze stos parasoli z ktorymi my domownicy juz raczej elegancko nie wyjdziemy - nie jest do konca zly. Np parasol z odprutym materialem lekko przy konstrukcji, ze zlamanum drutem etc jest idealny gdy w naglej potrzebie trzeba komus pozyczyc parasol, w domysle "na wieczne nieoddanie. Niedawno Dziecko stracilo 2-3 bardzo pozadne parasole, pozyczajac znajomym, a Ci jadac do rodzinnych domow gdzies tam hen-hen - wracajac do miasta - zapominali o pozyczonym parasolu. Oczywiscie - mozna sie domagac. Ale o wiele prosciej pozyczac taki, ktory lezy sobie zupelnie nieuzywany. I tak teraz robimy, jeszcze kilka takowych uszkodzonych nam zostalo Odpowiedz Link
nevada_r Re: parasole 20.11.15, 16:48 >Np parasol z odprutym materialem lekko przy konstrukcji, ze zlamanum drutem etc jest idealny gdy w naglej >potrzebie trzeba komus pozyczyc parasol, w domysle "na wieczne nieoddanie. Wstydziłabym się dziadować do tego stopnia, żeby rozdawać podarte albo połamane parasole, tu się nie ma czym chwalić, tutaj należy płakać nad swoim skąpstwem. Jak ci tak strasznie szkoda tych "porządnych" parasoli albo nie umiesz dzieciaka zmobilizować, żeby pogonił znajomych, to chociaż kup parę tych najtańszych po 10 zł, ale CAŁYCH i DZIAŁAJĄCYCH, i takie rozdawaj. Masakra, mieć stos parasoli, z którymi "domownicy już elegancko nie wyjdą", ale gości to już mogą? Odpowiedz Link
czekolada72 Re: parasole 21.11.15, 16:32 Ciagle mnie wpawia w zdumieni bezinteresowna wredota )) I pyk..... Miłego! Nigdy sie nie tłumacz - przyjaciele tego nie potrzebują, a wrogowie i tak nie uwierzą - M. Twain Odpowiedz Link
nevada_r Re: parasole 23.11.15, 13:49 >Ciagle mnie wpawia w zdumieni bezinteresowna wredota Nie, to nie jest bezinteresowna wredność, ale zgroza i niedowierzanie, że można rozdawać popsute parasole i jeszcze się tym chwalić. To może idź dalej; zacznij znajomym rozdawać np. uszczerbione talerze albo dziurawe rajstopy. Czemu nie, to dokładnie taka sama sytuacja - tobie wstyd używać, ale może im się jeszcze przyda! Zgroza - to przez takie posty, jak twój, to forum jest wyśmiewane na innych forach. Odpowiedz Link
linn_linn Re: Umbrella Recycling 21.11.15, 13:46 it.pinterest.com/HelloBrolly/umbrella-recycling/ www.greenecoservices.com/35-ways-to-reuse-and-recycle-umbrellas/ www.ceebee.it/turn-your-broken-umbrella-into-something-new/ Odpowiedz Link
czekolada72 Re: Umbrella Recycling 21.11.15, 16:33 do tego jednak trza miec choc odrobine talentu.... Odpowiedz Link
linn_linn Re: Umbrella Recycling 21.11.15, 18:47 Do zbudowania domu na pewno, ale nie do wszystkiego. Zreszta talenty nalezy w sobie znalezc, a potem rozwijac. Ja nie mam duzego pola do popisu z parasolkami, gdyz mieszkam w regionie, w ktorym czasem nie pada przez miesiac albo dwa. Parasolek uzywam rzadko, wiec sie nie psuja / szczegolnie od czasu, gdyz dowiedzialam sie o takim recyklingu /. Mam jednak na koncie 2 rzeczy z materialu parasolkowego: torbe-shopper i kilkuwarstwowe lapawice. Odpowiedz Link
czekolada72 Re: Umbrella Recycling 22.11.15, 14:11 Jezeli przez prawie pol wieku nie znalazlam w sobie talentu rekodzielniczego - to juz raczej nie znajde Odpowiedz Link
perspektywa13 Re: Umbrella Recycling 23.11.15, 17:16 Ale przecież nie rozdaje ich,aby ktoś używał w nieskończoność. Ja zrozumiałam, iż traktuje to jako jednorazowy rekwizyt. Gość nie zmoknie, a w domu wyrzuci. Odpowiedz Link
nevada_r Re: Umbrella Recycling 23.11.15, 17:24 >Gość nie zmoknie, a w domu wyrzuci. To w takim celu może nakupić parę tych najtańszych parasoleczek za 5-10 złotych i rozdawać pełnowartościowe; to żaden problem i żaden koszt. Poza tym te stare parasole raczej są w marnym stanie: >stos parasoli z ktorymi my domownicy juz raczej elegancko nie wyjdziemy No to im wstyd wyjść z takimi parasolami na ulicę, ale już nie wstyd rozdawać ludziom? Błagam, to jakaś masakra. Jeszcze mogłabym zrozumieć, że taka sytuacja zdarzyła się RAZ, i że ktoś ze wstydem oddał dziurawy parasol, gęsto przepraszając i tłumacząc się, ale to dlatego, że NIE MIAŁ INNEGO [wtedy rzeczywiście lepszy dziurawy niż żaden], ale nie jestem w stanie zrozumieć, że ktoś świadomie zbiera zniszczone parasole do pudła, żeby obdarowywać nimi swoich znajomych. Tak robi tylko najgorszy skąpiec, i to absolutnie NIE jest oszczędzanie. Odpowiedz Link
angazetka Re: Umbrella Recycling 24.11.15, 13:05 Nie "obdarowywać", tylko "ratować". Taki detal. Odpowiedz Link
nevada_r Re: Umbrella Recycling 24.11.15, 13:17 No to przecież napisałam: RAZ to się mogło zdarzyć, ale tylko dlatego, że innej parasolki w domu nie było, a sytuacja była rzeczywiście awaryjna. Ale to raz [a i przy tym by mi było strasznie wstyd, że nie mam porządnej parasolki, tylko dziurawe barachło; jak to świadczy o gospodarzach? że fleje ostateczne]. A tutaj czekolada ma lepsze parasolki, ale te lepsze są przeznaczone dla domowników, a nie wstyd jej rozdawać gościom starych, popsutych parasoli. DRAMAT. Odpowiedz Link
perspektywa13 Re: Umbrella Recycling 24.11.15, 14:40 Niech przychodzą w gości ze swoimi parasolami Odpowiedz Link
czekolada72 Re: Jak pozbyć się wszystkich "przydasi"? - jeans 08.12.15, 10:29 dom.wp.pl/gid,18015943,img,18016063,kat,1036233,page,3,title,Kocham-jeans-Aranzacje-wnetrz-w-denimie,galeria.html Od lat planuje taką narzutę i ciagle znajduje wytlumaczenie - brak czasu Moze kiedys... w koncu... Odpowiedz Link
czekolada72 Re: Jak pozbyć się wszystkich "przydasi"? 22.01.16, 09:03 Mozę kogoś poinspirują pomysły? www.domosfera.pl/wnetrza/51,93228,19503960.html?i=15 Swoją drogą - chciałabym zobaczyć butelki do tych korków... Odpowiedz Link
linn_linn Re: Jak pozbyć się wszystkich "przydasi"? 22.01.16, 09:36 Pelne oczywiscie Ja wykorzystalam korki od spumante. Tak to wyglada: static.pourfemme.it/625X0/tempolibero/pourfemme/it/img/timbri-tappi-sughero.jpg Odpowiedz Link
linn_linn Re: Akcja Uwaga, smieciarka jedzie :) 04.02.16, 11:57 www.facebook.com/UwagaSmieciarkaJedzie/?fref=ts Sa tez linki do takich akcji w Krakowie i Lodzi. Odpowiedz Link
linn_linn Re: zuzyc, sprzedac, podarowac, wymienic... 29.02.16, 07:32 ...przerobic, wykorzystac do sprzatania, wyrzucic niebalaganka.pl/co-zrobic-z-niechcianymi-przedmiotami/ Odpowiedz Link
linn_linn Re: koszulki bez szwow 08.04.16, 08:30 www.antywieszak.pl/wloczka-bawelniana-diy/ Odpowiedz Link
linn_linn Re: Międzyblogowa Wyprzedaż Garażowa 27.04.16, 08:16 Ciekawy pomysl: niebalaganka.pl/miedzyblogwa-wyrzedaz-garazowa/ Przy okazji poradnik: niebalaganka.pl/jak-sprzedawac-internecie-uzywane-przedmioty/ Odpowiedz Link
czekolada72 Re: Jak pozbyć się wszystkich "przydasi"? 21.06.16, 07:13 Niegłupie.... i nie tylko na plażę www.o2.pl/galeria/plazowe-triki-6002164733760129g/4 www.o2.pl/galeria/plazowe-triki-6002164733760129g/11 Odpowiedz Link
beatrix_75 Re: Jak pozbyć się wszystkich "przydasi"? 22.06.16, 12:44 fajne te triki dzięki Odpowiedz Link
linn_linn Re: Jak wyrzucac gazety? 20.07.16, 13:14 www.ograniczamsie.com/2015/07/jak-wyrzucac-gazety.html Odpowiedz Link
czekolada72 Re: Jak wyrzucac gazety? 03.02.17, 09:26 inspiracja ladnydom.pl/Ogrody/51,113385,21207619.html?i=2 Odpowiedz Link
taka.kasia Re: Jak pozbyć się wszystkich "przydasi"? 22.07.16, 11:46 Można teraz wziąć udział w garażowej wyprzedaży książkowej, jesli ktoś ma ich za dużo - albo chce znaleźć dla siebie coś ciekawego www.ograniczamsie.com/2016/07/garazowa-wyprzedaz-ksiazek.html Odpowiedz Link
mysz_myszata Re: Jak pozbyć się wszystkich "przydasi"? 31.08.16, 22:45 Muszę napisać, że zainspirowana tym wątkiem przejrzałam swoją szafę i odkryłam całą torbę ciuchów, w które nie wchodziłam. Dziewczyny w pracy powiedziały, żebym je przyniosła i one chętnie sobie zobaczą. No więc wzięłam do pracy i rozeszło się natychmiast. Ale u nas praktykowana jest taka wymianka. One zadowolone, ja zadowolona. Odpowiedz Link