Dodaj do ulubionych

sierpniowa setka

• wanielka Re: sierpniowa setka 15.08.12, 19:58
      zobowiązałam się i teraz te magiczne 100 rzeczy do wydania/sprzedania spędzają mi sen z powiek, ponieważ już połowa miesiąca.
      kilka sztuk odzieży wywaliłam, a dzisiaj w końcu udało mi się wystawić aukcje.
      może komuś się przydadzą:
      allegro.pl/listing/user.php?us_id=5964265
      najważniejsze jednak dla mnie jest pozbycie się większych gabarytów jak 2 wózki, które już czekają na wystawienie i trzeci, nad którym myślę. zostałby 1 i na razie musi wystarczyć smile
      • agusiazabrze Re: sierpniowa setka 15.08.12, 21:28
        wydałam dzis wozek po Młodym na graty z chaty Codziennie od 2 tyg cos wydaje/ sprzedaje/ wyrzucam Setka juz dawno za mną, a mi wciąż mało ( a moze duzo wink Dzis tez sprzedałam 5 rzeczy na Allegro Zastanawiam się co zrobić z firankami, mam nowe, ale wiem, ze nie bede ich uzywać A nie są jakies super by sie sprzedały
        • wanielka Re: sierpniowa setka 15.08.12, 22:47
          agusia, mieszkamy po sąsiedzku big_grin
          • agusiazabrze Re: sierpniowa setka 16.08.12, 08:36
            ooo a skąd wiesz? ja Zabrze, Rymera A Ty?
            • wanielka Re: sierpniowa setka 16.08.12, 10:04
              a ja R. Śl - Południowa
          • lady2009 Re: sierpniowa setka 19.08.12, 18:51
            Witajcie,
            ja tez się po cichu przyłączyłam.
            Od początku sierpnia podczytuje, ale teraz się pochwale.
            Uporządkowałam kuchnię, wywaliłam poobijane naczynia - 3 sztuki i niezliczoną ilość przeterminowanych przypraw, sosów etc.
            Zrobiłam porządek w swojej szafie i 3 siaty ubrań oddalam koleżance - ona rozdała na wsi wśród osób potrzebujących.
            Przeszłam do rzeczy dziecka i wywaliłam misia pluszowego, którego dostał a mam przeczucie, że zakupiony w SH.
            Ponieważ Młody wyrósł złożyłam huśtawkę i wystawiłam na allegro, podobnie leżaczek, sterylizator, i matę edukacyjną. Drugą matę i zestraw grzechotek oddałam osobie, która nam pożyczyła po urodzeniu Młodego.
            Jutro mam zamiar zrobić porządek w swoich butach.
            Aha oddałam dla biednego pieska jeden stary koc, i naszą nieużywaną narzutę na łóżko.
            A zapasowy komplet pościeli schowałam w worek próżniowy.
            Mam za cel przede wszystkim uporzadkować dom, ponieważ pomału się przestajemy mieścić, dlatego dużo oddaję a sprzedaję jedynie rzeczy po dziecku.

Jutro mam zamiar zrobić porządek w swoich butach. A w tygodniu za cel postawiłam sobie wystawić na allegro sukienki eleganckie, których już pewnie nie założę a może ktoś kupi i będzie na jakieś fajne zabawki smile
    • iberka Re: sierpniowa setka 15.08.12, 23:56
      przyspiszyłam i na allegro mam 48 aukcji z czego 21 sprzedanych. Sąsiadce wydałam 3 walizki ubrań dla jej trójki po mojej dwójce + zabawki. To już jest ponad 100, kolejne kilkadziesiąt sztuk znoszone bielizny etc wystawione pod kontener. Czekają na mnie duże rzeczy jak kanapa, łóżko, materac, szafka i wózek....może nawet 2 wózki ale to już chyba nie w sierpniu...teraz czas na zakończenie allegro i jakieś krótkie wakacje

iza
      • lady-magda Re: sierpniowa setka 16.08.12, 21:01
        dzis 2 przesylki wyslane, pozbylam sie na dobre 3 szt ubran i 1 lakieru do paznokci smile
        idzie mi tak srednio, spodziewalam sie jednak, ze bedzie latwiej rozstawac sie z rzeczami. weekend musze poswiecic i przynajmniej 20szt wyrzucic lub oddac bo sprzedaz idzie raczej slabo
        • lady-magda Re: sierpniowa setka 16.08.12, 21:04
          dodam, ze bilans i tak wyszedl na plus bo przywleklam do domu spodnie z wyprzedazy, zestaw 10 gumek do wlosow i lancuszek z zawieszka... jedno odchodzi a drugie przychodzi
        • iberka Re: sierpniowa setka 16.08.12, 21:34
          u mnie 1000 pln na + ( sama nie wierzę ale aż tysiąc pln za ponad 20 aukcji a drugie tyle trwa).

iza
    • miziu_miziu Re: sierpniowa setka 16.08.12, 21:17
      a u mnie już prawie 130zl na plus smile i ponad 60szt zniknęło
      ale żeby się zrobiło więcej miejsca to nie zauwazyłam
      • wanielka Re: sierpniowa setka 16.08.12, 21:35
        a ja jestem zaskoczona - wczoraj wystawiłam pierwsze w tym miesiącu aukcje i już prawie 700 zł! na plusie smile sprzedaż idzie ok, mało rzeczy mam do wywalenia, ale to dlatego, że robię gruntowne przeglądanie zawartości szaf min. 2 razy w roku i nie mam zbędnych rzeczy. to, co ląduje w "sierpniowej setce" to rzeczy po dzieciach swoich i siostry (ona płaci mi prowizję za wystawianie i sprzedaż). pieniądze ze sprzedaży będą przeznaczone na weekend w Zakopcu i zabawki dla dzieci smile
        • 70upartykrasnal Re: sierpniowa setka 17.08.12, 08:37
          a mnie zepsuł się aparat foto i KICHA . Nici z dalszego wystawiania
    • mrowka_r Re: sierpniowa setka 17.08.12, 08:54
      Biorę się zaraz za szykowanie rzeczy do wyrzucenia - ubrania, która już się do niczego nie najadają - poplamione/odbarwione. Jakoś nie miałam wcześniej do tego weny, ale teraz ostatni dzwonek by się tym zająć.

Mam też kilka różnych rzeczy do oddania, zrobię zdjęcia i wrzucę je na gratyzchaty.
      • mrowka_r Re: sierpniowa setka 20.08.12, 20:08
        Puszki po słodyczach oddane. Szampon do rudych włosów oddany rudej koleżance (teraz mam ciemny blond).
        Porządki w kosmetykach też już za mną.
        Mam jeszcze trochę słoików do wywiezienia do pracy - przydadzą się na zajęcia z decoupagu.

Muszę namówić męża do porządków w komodzie. Cała masa bliżej nieokreślonej elektroniki do oddania.
    • barboorka1313 Re: sierpniowa setka 17.08.12, 16:25
      Dzisiaj wystawiłam butki

picasaweb.google.com/109785172890135675837/ButyIYzwy#
      W sumie już 33 sztuki.
      Zaraz biorę się za fotografowanie książek smile Tych też będzie ze 30.
      • barboorka1313 Re: sierpniowa setka 18.08.12, 13:24
        Ciąg dalszy:
        tablica.pl/oferta/sliczny-komplet-dla-dziewczynki-rozmiar-68-ID8lIp.html
        tablica.pl/oferta/body-dla-dzieciaczka-2-sztuki-ID8lDT.html
        tablica.pl/oferta/bluzeczka-rozmiar-122-ID8lJN.html
        tablica.pl/oferta/ciazowa-bluzka-happymum-rozmiar-s-ID8mLF.html
        tablica.pl/oferta/karuzelka-canpol-ID8umt.html
        To już 38 smile A aparat ciągle w użyciu smile
      • fundzia Re: sierpniowa setka 18.08.12, 13:30
        fotoforum.gazeta.pl/u/fundzia.html
        • fundzia Re: sierpniowa setka 18.08.12, 13:31
          Ubranka dla chłopca, 68-80 cm i dla dziewczynki 74 cm.

fotoforum.gazeta.pl/u/fundzia.html
          • weraole Re: Do fundzi 24.08.12, 11:21
            Jestem zainteresowana ciuszkami dla chłopca - czy mogłabyś podać dokładnego linka do aukcji, czy oferty z ceną? Nie jestem biegła w tych sprawach - ubrania mi się podobają, a akurat stoję przed koniecznością skompletowania wyprawki dla chłopca.
            • ofelia1982 Re: Do fundzi 26.08.12, 15:15
              weraole, podłączę się bo mam ubranka dla chłopca od 56 do 86.
              Są tu:

1. Rozmiar 56-62

2. Rozmiar 68
              Nie mam wątku na Szafie Malucha, ale są na mojej tablicy

3. Rozmiar 74

4.
              Rozmiar 80

5.Rozmiar 86
            • agnzimka Re: Do fundzi 26.08.12, 17:47
              No to ja mam trochę rzeczy i będzie przybywać
            • fundzia Re: Do fundzi 28.08.12, 10:35
              fotoforum.gazeta.pl/5,2,fundzia.html tu jest link z forum szafa malucha z ubrankami. Ceny od 4 do 15 zł za sztukę. Jeśli masz jakies pytania albo byś chciała abym przesłała zdjęcia na meila to daj znac na mój adres meilowy pupunia33@orange.pl
              Myślę że co do cen możemy negocjowaćsmile
    • agnzimka Re: sierpniowa setka 18.08.12, 19:06
      Do setki nie dociągnę, bo regularnie odgracam mieszkanie, ale może parę rzeczy uda się sprzedać, będzie na wydatki przedszkolne.
      Zapraszamsmile
      • agnzimka Re 18.08.12, 19:10
        forum.gazeta.pl/forum/w,96171,138280535,138280535,_SPRZEDAM_chl_rozmiar_104_nowe.html
    • barboorka1313 Re: sierpniowa setka 18.08.12, 21:48
      Robię te zdjęcia, obrabiam, wystawiam, ale rzeczy mnóstwo a czasu malutko smile Pocieszam się tylko, że na półkach już mniej klamotów. Największy sukces jest taki, że moje starsze dziecko dało się wciągnąć w te porządki i pożegnała się z kilkoma ciuchami i zabawkami, które z sentymentu leżały upchane w szafie smile
      Pięćdziesiątkę wystawionych rzeczy właśnie przekroczyłam big_grin
      A, i wreszcie określiłam, na jaki cel pójdzie ewentualna kasa, która wpadnie smile Mamy taki wielki regał i nareszcie kupimy do niego drzwiczki, żeby ten cały porządek, który tam teraz zapanował tongue_out już nie był na widoku smile

--
      MOJE AUKCJE ALLEGRO:
      allegro.pl/listing/user.php?us_id=3963206
      • kasia_wp Re: sierpniowa setka 19.08.12, 11:24
        Zarobiłam już około 200 zł, a aukcje kończą się jutro, a ja szykuję kolejne, może zarobek nie będzie spektakularny, ale cieszę się nawet z tego. Dużo rzeczy wywaliłam w te wakacje, naprawdę świetny pomysł z tym wątkiem i ogromna motywacja.
        • salamandra71 Re: sierpniowa setka 19.08.12, 19:45
          U mnie aż tak rewelacyjnie nie jest ale zawsze parę groszy wpadnie smile zresztą aukcje za 5 zł smile zatem naprawdę nie drogo smile ale wyprzedaje powoli acz sukcesywnie.
    • johana75 Re: sierpniowa setka 19.08.12, 21:44
      Ja własnie sprzedałam 1 rzecz na tablicy. Klocki Wadera, oby tak dalej, a stały chyba rok zanim mnie zmotywowaliście ;P
      • kasia-1971 Re: sierpniowa setka 20.08.12, 06:28
        Ja na bieżąco staram się pozbywać za małych ubrań, jednak i mi się trochę uzbierało.
        Zapraszam. może ktoś potrzebuje, sprzedam tanio lub wymienię:
        MOJE RZECZY
        • mysiam Re: sierpniowa setka 20.08.12, 11:36
          i u mnie sie dzieje
          siedzę wieczorami ,cykam foty ,ale są juz efekty
          kilka rzeczy sprzedalam na tablicy.pl-te wieksze gabarytowo
          na all juz 55 aucji i ciągle dochodzą nowe
          licze ,ze choć na zimowe ciuchy dla syna nazbieramsmile
          a to moje aukcje:

allegro.pl/myaccount/sell.php/showAll,1
          • mysiam Re: sierpniowa setka 20.08.12, 11:40
            jeszcze raz poprawny link
            allegro.pl/listing/user.php?us_id=2580465
            • j_rutka Re: sierpniowa setka 20.08.12, 12:40
              Przyłączam sie do Was
              Wyrzucone notatki ze studiów- jakieś 30 zeszytów i innych rzeczy - studia kończyłam 12 lat temu
              Porządek w gazetach mojego M- sam zrobił- na makulaturę poszło chyba z 30-40 sztuk
              Moje stare torebki z ostatnich piętnastu lat - nie wiem po co je trzymałam- sztuk chyba 10
              Wszystkie przeterminowane produkty w kuchni- aż strach mnie wziął ile kasy poszło....

No i w ramach dalszych porządków w pracy wyrzuciłam wszystkie stare, niepiszące zaschnięte długopisy, flamastry, zakreślacze.. a teraz w końcu zabrałam się za archiwizację, którą miałam zrobić już dawno jak tylko będzie trochę luźniej- 15 teczek już leży dzielnie smile

• miziu_miziu Re: sierpniowa setka 20.08.12, 15:54
                u mnie sprzedaż stoi, mało miałam czasu i chyba przez 10 dni wiele się nie zmieni sad
                • agnzimka Re: sierpniowa setka 20.08.12, 21:08
                  jak tak dalej pójdzie, to i ja do setki dolecęwink
                  porządki w rzeczach NIEMOWLĘCYCH
    • ofelia1982 Re: sierpniowa setka 20.08.12, 23:30
      Ja dołożyłam kilka książek - 4 książki Martina z serii "nawałnica mieczy" czyli GRA O TRON. I jeszcze Nigellęsmile
      Oprócz tego trochę ciuchów.

Moje aukcje:
      allegro.pl/listing/user.php?us_id=1161539
      • 70upartykrasnal Re: sierpniowa setka 21.08.12, 10:12
        ooo, dlaczego zawiesili ci konto ?

Czy nie wydaje sie wam, że powinnyśmy dostać zniżkę za" reklamę" Allegro? Żart oczywiscie
        • ofelia1982 Re: sierpniowa setka 21.08.12, 10:40
          Zawiesili mi małpy konto dziś bo miałam 3 zwroty prowizji! W sensie, że Sprzedający wystąpił o zwrot prowizji. Ale to było za zgodą ze Sprzedającym...Masakra. Mam nadzieję, że mi odblokują szybko
          • madziulka1982 Re: sierpniowa setka 21.08.12, 14:45
            sprzedawca musi wycofac zwrot prowizji inaczej allegro Ci nie odblokuje
    • wanielka Re: sierpniowa setka 21.08.12, 10:43
      akcja super, bardzo mobilizująca smile ciągle myślę, czy dam radę pozbyć się 100 rzeczy big_grin
      na all poszło już sporo rzeczy, obecnie ponad 40 aukcji jeszcze trwa. jeszcze muszę wystawić swoje rzeczy. dzieciowe już prawie uporządkowane i sprzedane/wydane/wywalone.
      dodatkowy grosz zawsze się przyda.

no i żart stulecia - sprzedaję 2 wózki, ale kupiłam kolejny big_grin mam wózkomanię. nabyłam super bliźniaka, będzie jak znalazł na wyjazd do Zakopca i długie wypady zimą. pozostaje mi zatem sprzedać trzeci wózek pojedynczy, który teraz głównie stoi i się kurzy.

na szczęście jeszcze 10 dni do końca miesiąca, więc 100 na pewno dam radę wink
      • wanielka Re: sierpniowa setka 21.08.12, 15:41
        zapomniałam dodać moje allegro:
        allegro.pl/listing/user.php?us_id=5964265
        zapraszam do oglądania i kupowania smile
    • ofelia1982 Re: sierpniowa setka 21.08.12, 12:20
      Powiesiłam swoje aukcje na tablicy.pl:

tablica.pl/oferty/uzytkownik/kOnr/
      • lady-magda Re: sierpniowa setka 21.08.12, 13:00
        a u mnie dzis dokonczylam szampon, odzywke i wyrzucilam torbe smile jestem chyba w polowie setki
    • ofelia1982 Re: sierpniowa setka 21.08.12, 13:13
      A ja mam jakieś serum antycellulitowe z Avonu (Cellu Defy). Wygrałam w konkursie, ne wiem co z nim zrobić..Nowe, nieotwierane
    • ofelia1982 Re: sierpniowa setka 21.08.12, 13:20
      Jak ktoś chce kupić sagę Pieśni i lodu czyli GRĘ O TRON (mam 4 tomy) to zapraszam!
      • etna22 Re: sierpniowa setka 21.08.12, 13:46
        Moje ogloszenia-zapraszam smile

tablica.pl/oferty/uzytkownik/58OZ/
        • etna22 Re: sierpniowa setka 21.08.12, 13:52
          Kurcze tak swoja drogą to zastanawiam sie dlaczego wystawiacie na allegro a nie na tablicę? all woła prowizje tablica jest za free
          • haneczka_p Re: sierpniowa setka 22.08.12, 12:36
            i ja i jawink
            dla pani i pana się coś znajdziewink

tablica.pl/oferty/uzytkownik/1d2o/
            • ofelia1982 Re: sierpniowa setka 24.08.12, 22:05
              Heneczko, jak możesz wystawiać ubrania bez rozmiaru w tytule??
              • haneczka_p Re: sierpniowa setka 24.08.12, 23:14
                no widać mogęsmile

a tak na serio, ze swojej perspektywy w takich portalach jak tablica/all nie szukam nigdy czegos po rozmiarze (tzn. nie w pierwszej kolejnosci), a konkretnym produkcie, ponieważ rozmiar rozmiarowi nierówny, stąd nie zamieszczam takich informacji w tytule, a w samym ogłoszeniu...zresztą ogranicza to wyszukiwanie. Moze zrobie eksperyment i pozmieniam czesc tytulow i zobacze czy to zwiekszy zainteresowaniesmile

aha, tak przy okazji dla osob,ktore chca zamienic sie/sprzedac (to drugie raczej rzadko) ubrania/kosmetyki/obuwie/dodatki jest fajny portal szafa.pl, ale to pewnie czesc osob juz znasmile
    • solejrolia Re: sierpniowa setka 21.08.12, 18:41
      Akcja u mnie idzie gorzej niż początkowo zakładałam.

Nie chodzi mi o ilość sztuk, tylko o całokształt...

Ruszyłam dziarsko. Coś tam sprzedałam, coś tam powywalałam np wielka paczka makulatury uzbierała się tylko opróżniając biurko córki,
      ale 2razy byłam w SH, i przyniosłam tyle lumpów, ile sprzedałam. bo przydadzą się uncertain

a dziś to w ogóle załamałam się.

zaginęła jedna część od odkurzacza, no i w schowku (=graciarni przy kuchni) jej nie ma, a przynajmniej na wierzchu nie widać, więc zaczęłam od dołu przetrząsać półki w regale. doszłam do połowy regału, wyniosłam dwa razy kubeł ze śmieciami i wielką torbę z jednorazówkami, i padłam....
      tam jest wszystkiego pełno! rzeczy, o których istnieniu nawet nie wiedziałam...
      a wydawało mi się, że w domu to mam porządekuncertaini że przecież niedawno mieliśmy remont kuchni, wszelkie przydasie wywalone. a one nie wywalone, tylko zagnieździły się w moim schowku...
      i jestem załamana...
      żeby posprzątać pomieszczenie 0,8x2m muszę mieć ze dwa dni....i pomoc męża. bo na najwyższe półki z krzesła nie sięgnę. ładowarkę zepsutą, czy pudełka po telefonach, których dawno już nie ma, oczywiście już wywaliłam.ale po kiego grzyba trzymamy pudełko po kozakach wypełnione żarówkami????ale one są dobre, wiem, bo sprawdziłam. nie wszystko jestem w stanie ocenić dobre-zepsute a jednak dobrych rzeczy wywalać nie chcę.

buuu, sierpień zbliża się ku końcowi, a ja im dalej w las, tym więcej drzew....
      • barboorka1313 Re: sierpniowa setka 21.08.12, 19:03
        Ty to masz schowek 0,8 na 2, ja mam wielką trzydrzwiową szafę, która czeka na zmiłowanie. I wiem, że jak już się za nią wezmę, to będzie prawie pusta. Ale zostawiam ją sobie na później, na razie opróżniam wszystko inne.
        Co do kupowania, to kupuję tylko jedzenie i to, co brakuje z ciuchów, ale nie na zasadzie, bo się kiedyś przyda, tylko najpierw oceniam, co jest potrzebne a potem idę na zakupy. Do jednego, konkretnego sklepu a nie na wędrówkę po mieście czy CH. Jest ciężko, bo czasem nogi same skręcają, ale daję radę smile

--
        MOJE ALLEGRO
        • malwina.113 Re: sierpniowa setka 21.08.12, 19:10
          dawno nie zaglądałam do tego wątku... ale tu się dzieje smile
          u mnie też remanent trwa i pozbywanie się rzeczy nieużywanych
      • wanielka Re: sierpniowa setka 21.08.12, 19:38
        u mnie z SH jest inna bajka - kupuję sporo dla dzieci, bo lubię wink ale zawsze biorę też coś, o czym wiem, że dobrze sprzedam na all i co zapłaci za resztę zakupów. w ten sposób moje dzieci chodzą ubrane za darmo smile no ale ja mam dobry lumpek niedaleko i nosa do fajnych rzeczy smile
        • miziu_miziu Re: sierpniowa setka 21.08.12, 20:00
          ja też dziś byłam w lumpku i NIC nie było ciekawego.
          zatem - przynajmniej mi nie przybywa wink
      • mrowka_r Elektrośmieci 21.08.12, 21:35
        Podczas porządków na pewno też trafiłyście na różne elektrograty
        polecam oddać podczas zbiórki elektrośmieci na Biobazarze (Warszawa).
        O ile się nie mylę, zbiórki są w każdą pierwszą sobotę miesiąca.
    • mrowka_r Propozycja wymiany - Warszawa 21.08.12, 21:32
      W ramach porządków znalazłam (tylko się nie śmiejcie!) 3 duże - 500g - opakowania kawy mielonej Tchibo Family (znajoma uparcie przynosiła ją w prezencie), może któraś z Was byłaby zainteresowana wymianą powiedzmy 3 mielone na 2 rozpuszczalne? Do uzgodnienia. Muszę się ich pozbyć wink
    • johana75 Re: sierpniowa setka 22.08.12, 18:26
      U mnie coraz lepiej bo sprzedałam kolejkę jedna z najdroższych rzeczy u mniesmile
      • agusiazabrze Re: sierpniowa setka 22.08.12, 18:29
        właśnie wróciłam z piwnicy, zrobiłam porządek po raz pierwszy od 5ciu lat Wywaliłam jakies stae miski blaszane, stare słoiki potłuczone, stare zaschnięte farby i parę worków śmieci innych I da się wejść do niej, ba! jest pół piwnicy miejsca wolnego ( a strach było otwierać ją w obawie przed spadającymi rzeczami ) big_grin Jestem z siebie dumna
        • barboorka1313 Re: sierpniowa setka 22.08.12, 19:09
          Piwnicę odgruzowaliśmy jakiś czas temu, poszły do śmieci tony rzeczy po poprzednich właścicielach. Teraz się zastanawiam, czy nie sprzedać roweru, który kupił mój mąż - miał nim jeździć do pracy, ale to nie jest sport dla niego tongue_out i rower stoi i czeka na zmiłowanie...

U mnie sprzedaż troszkę się ruszyła. Wczoraj dołożyłam sukienki i spódniczki po mojej dużej pannie, więc jakby ktoś potrzebował ciuchów na nowy rok szkolny, to zapraszam smile

--
          MOJE ALLEGRO
          • miwusia1977 Re: sierpniowa setka 22.08.12, 20:53
            ja sie nieswiadomie do akcji dolonczylam.Aktualnie mam z 50 aukcji na all. Jakies 12 rzeczy sprzedane.Wikri z rzeczami do oddania rosna. Kolejne ciuchy do wystawienia na all czekaja. Coraz bardziej mi sie akcja podoba
            Moze ktos chetny
            allegro.pl/listing/user.php?us_id=2556308
            • agusiazabrze Re: sierpniowa setka 22.08.12, 20:59
              a ja jutro będę wystawiac ciążowe tuniki i sukienki bo kolezanka mi oddała, w końcu w nich nie chodziła a ja nie planuję więcej dzieci na razie
              • miziu_miziu Re: sierpniowa setka 23.08.12, 09:08
                dziś rano zaczęłam robić porządki w papierach, wyrzuciłam garść wizytówek i kilkanaście starych faktur. zawsze to coś! ciąg dalszy wieczorem
    • ofelia1982 Re: sierpniowa setka 23.08.12, 11:32
      Już mnie Allegro odblokowało, jakieś nieporozumienie.
      ZAPRASZAM!!!
      allegro.pl/listing/user.php?us_id=1161539
    • wanielka Re: sierpniowa setka 23.08.12, 20:58
      po raz milionowy powiem - akcja super, moblizacja konkretna smile sprzedałam dzisiaj drugi wózek, został na all jeden. do setki brakuje mi niewiele a zyskałam... już 1300 zł big_grin
      • miziu_miziu Re: sierpniowa setka 23.08.12, 21:03
        jako matka-założycielka wątku cieszę się, trochę zazdroszczę (bo mi idzie raczej słabo) oraz zapowiadam kampanię wrześniową - kontynuację!
        • agusiazabrze Re: sierpniowa setka 23.08.12, 21:39
          oo we wrześniu będzie trudniej znależć 100 rzeczy bo wywaliłam/ sprzedałam/ wydałam bardzo duzo w tym mies Choćby wczorak - kolezaznka wzięła 3 pełne napakowane reklamówki ubrań- sztuk ok 30 smile mi niepotrzebne, nie sprzedały się na All to po co je trzymać jak na nią są ok smile
          • miziu_miziu Re: sierpniowa setka 23.08.12, 21:49
            ależ oczywiście smile
            ważne żeby umieć lub nauczyć się rozstawać z rzeczami oraz zapanować nad nimi. u mnie z braku czasu i mojej inicjatywy, rzeczy prawie przejęły panowanie nad domem i stąd moje próby zredukowania ilości rzeczy, z jednoczesnym odzyskaniem jakiejś części pieniędzy.
            • malwina.113 Re: sierpniowa setka 23.08.12, 22:30
              ja sobie uświadomiłam, że nie mam w sumie problemu z wyrzucaniem/pozbywaniem się rzeczy ile z tym, że mam odruch by kupować cos na zapas: no bo sie przyda... i po kliku miesiącach/latach nieużywania ja sie tego przedmiotu/ubrania pozbywam... ile ja juz przez to pieniędzy straciłam uncertain

np kupowałam kiedyś sporo ubrań na zapas, bo potem będe siedzieć z dzieckiem w domu i nie bedzie czasu na zakupy... i tak np, po urodzeniu dziecka zmieniłam kolorystykę i teraz nie moge sie patrzec na te ciemne bluzeczki, które kupiłam na zapas
              inny przykład kupiłam, ładną elegancką torbę- na zapas a ostatecznie okazało się, ze przydałaby mi się mała na długim pasku, taka na spacery

wiele przedmiotów kuchennych tak kupiłam, bo bede np robic kiedyś gofry - nie zrobiłam ani razu

nie opłaca się kupowac na zapas bo nie wiemy co nam się przyda za pół roku, rok, i co nam się będzie podobało, lepiej miec cos odłożone i po prostu w miarę potrzeb kupowac

ale mam ostatnio wenę do pisania na forum, a juz taka obrazona byłam o ten artykuł na "Dziecko" wink
              • agusiazabrze Re: sierpniowa setka 24.08.12, 09:11
                Malwina, mam to samo! ja powiem, ze nawet lubię wyrzucanie i przestrzeń potem, ale tez zawsze nakupuje na zapas, i stąd mam ok 10 zeli pod prysznic, 8 odzywek do włosów, i kupuje bo jest promocja, bo potem bedzie drożej, a ostatnio- bo stać mnie a potem moze nie być mnie stac ( myślę o rozwodzie) Ale powoli, powoli ucze się i odgracam przestrzeń ( i tez z powodu rozwodu- jak będę musiała sie wynieśc z 63m kw do kawalerki to nie wezmę tony ciuchów tylko najlepsze jakie mam, to samo z talerzami, kosmetykami, butami, ksiązkami- i dlatego ta akcja idzie mi bardzo dobrze)
            • barboorka1313 Re: sierpniowa setka 25.08.12, 19:38
              miziu_miziu napisała:

> ważne żeby umieć lub nauczyć się rozstawać z rzeczami oraz zapanować nad nimi.
              >
              No właśnie. Mój M. ma problem z rozstawaniem się, ale dzisiaj się zgodził i sprzedałam jego rower, który już dwa lata stał nieużywany w piwnicy. I wystawiłam kurs angielskiego, który był kupowany lekcja po lekcji a nikt z niego nie korzystał.
              A poza tym cały dzień spędziłam dzisiaj na wyciąganiu przedmiotów z kątów mieszkania, fotografowaniu i wystawianiu. Tylko jeszcze wystawiania nie skończyłam sad Może jutro...
              --
              MOJE ALLEGRO:
        • wanielka Re: sierpniowa setka 24.08.12, 09:14
          matko-założycielko smile kampania wrześniowa nie będzie niestety już tak spektakularna, ale dobrze jest mieć motor do działania. u mnie rzeczy do wydania/sprzedania powoli się kończą. chociaż mam pokusę ograniczenia dzieciom ilości ubrań, więc może coś się znajdzie, ale na pewno nie 100 wink
          • miziu_miziu Re: sierpniowa setka 24.08.12, 09:19
            spektakularna czy nie, akcja będzie trwać u mnie przynajmniej do końca roku smile tak to jest, że jak się latami gromadzi ubrania i inne przedmioty to później w miesiąc ciężko to ogarnąć. jestem zasypana dosłownie ale w sierpniu brakowało mi czasu na zrobienie aukcji i np. sprzątnięcie piwnicy, gdzie mam same graty. liczę na to, że jak wyślę dziecko do przedszkola, będzie mi łatwiej smile
            • wanielka Re: sierpniowa setka 24.08.12, 09:48
              to u mnie z ilością nie jest tak źle wink może dlatego, że jestem minimalistką i nie cierpię dużej ilości rzeczy + mały metraż big_grin ale ja się piszę na akcję, wyczyszczę dom ze zbędności do zera big_grin
              • miziu_miziu Re: sierpniowa setka 28.08.12, 12:25
                u mnie niestety minimalistyczne zapędy są dopiero od niedawna, wcześniej byłam typowym chomikiem a to dlatego, że ciągle brakuje mi pieniędzy i szkoda było mi wyrzucać niektóre rzeczy, wiedząc ile mnie kosztowały uncertain
                namawiam partnera żeby przejrzał swoje ubrania ale ciągle wykręca się zmęczeniem...
            • birkin-bag Re: sierpniowa setka 24.08.12, 09:51
              w październiku to ja pewnie będę mogła zrobić akcję dwusetka smile jak w końcu po ciąży będę mogła zrobić porządek w ciuchach smile
    • ofelia1982 Re: sierpniowa setka 24.08.12, 09:39
      Ja dziś planuję ogarnąć ubranka dziecięce. Trochę tego mam i chcę się pozbyć. No i wystawię hula hopsmile
      • ofelia1982 Re: sierpniowa setka 24.08.12, 21:56
        Wystawiłam! UFFFF
        Dużo ubranek dziecięcych (CHŁOPIEC):
        - rozmiar 56/62
        - rozmiar 68
        - rozmiar 74
        - rozmiar 80
        - rozmiar 86
    • martag2 Re: sierpniowa setka 25.08.12, 22:06
      Dobra mobilizacja.

W sierpniu nie zdążyłam się przyłączyć, ale we wrześniu wchodzę do grupy " sto gratów mniej".

Mam nadzieję, że mi też się uda.

Pozdrawiam
      • lady-magda Re: sierpniowa setka 25.08.12, 22:25
        ja raczej tez postaram sie bardziej we wrzesniu.
        dzis oddalam mamie komplet poscieli a oprocz tego zrobilam porzadki w lodowce. wystawilam tez 3 rzeczy na sprzedaz ale naprawde kiepsko mi to idzie...
        • j_rutka Re: sierpniowa setka 26.08.12, 11:38
          Ja do moich poprzednich mogę dorzucić z wczoraj - zrobiłam porządek z kamieniem pod prysznicem i znalazłam 4 spraye do odkamieniania, każdy innej firmy - w każdym tochę na dnie.. wykorzystałam wszystkie resztki i pozbyłam się 4 plastikowych butelek ..

Właśnie pod prysznicem stoi ostatnia buteleczka z żelem- wyzerowane chyba z 6 różnych., zostały jeszcze 2 małe balsam i 2 szampony- wiec do końca tygodnia będzie po tych nich, a próbki kremu pozostawiłam na wakacje , na które wyjeżdżamy za tydzień....

Mąż też sie przyłączył i leży starta różnych gażetów do wystawienia na allegro- 6 starych telefonów i obiektyw do starego nieużywanego już dawno aparatu, ale to już po powrocie...
          No i jeszcze muszę go zmusić do sprzedania starej kolarzówki, którą miał sprzedac 3 lata temu jak kupił górala, ale cały czas stoi...

Mam jeszcze nieuzywaną maszynę do robienia makaronu i raviolii dostaną w prezencie, ale nie wiem dlaczego mój M nie chce zgodzić się na sprzedanie jeje- ja nie lubię domowego makaronu i nie zamierzam go robić, ale mó teść postanowiłm mnie taką maszyną uszczęśliwić, a ja bym ją chętnie sprzedała i odłożyła na naowy okap , bo stary już szwankuje.... ale jeszcze muszę przekonać męża.. tylko jak to zrobić...

Zrobiłam także porządki w apteczce - cały wór pojechał do apteki ...

No i w tym miesiącu udało mi się przywlec do domu tylko 2 sukienki z SH, wiec zaczynam wychodzić na prostą także myślowo....

• lady-magda Re: sierpniowa setka 26.08.12, 17:00
          ok, dzis zaszalalam!
          11 par butow
          1 torba
          1 kurtka
          wy-wa-lo-ne!!!
          • lady-magda Re: sierpniowa setka 26.08.12, 17:07
            po krotkim namysle wyrzucilam jeszcze jedne buty smile
            • madziulka1982 Re: sierpniowa setka 26.08.12, 17:55
              haha myslalam ze kupilassmile

p.s. gdzie sie wyrzuca przepalona swietlówkę? czy w jakims supermarkecie sa pojemniki na to ?
              • j_rutka Re: sierpniowa setka 26.08.12, 18:45
                W każdym budowlanym markecie znajdzies pojemnik na świetlówki - na 100% są w liroy, obi, brico i castoramie

Ja idąc za ciosem zrobiłam dzisiaj porządki w plastikach do zamrażania- te zniszczone, bez pokrywek poszły do pojemnika na recycling
                O i poszły równiez 2 zniszczone miseczki plastikowe młodego z czasów gdy jadł papki... czyli leżały 2 lata, a może się przydadzą ... no i jego plastikowe sztućce z ikea poniszczone, pogryzione plus pierwsza łyżeczka z Canpolu silikownowa...nie wiem po co ja to trzymałam ...

Jak wrócę z urlopu zrobię porządki w ciuchach młodego , no i jescze laktator leży do sprzedania...

Spróbujemy jeszcze na wakacjach odstawić definitywnie butlę wieczorną z mlekiem- wiem 3,5 lat to już najwyższy czas, ale 4 próby nie udały się , a tak na wakacje nie zabieramy i po powrocie butelki pójdą do młodszej córeczki mojego brata- są na szczęscie tylko 2 i jeden smoczek...

Jeszcze coś do piatku pewnie poleci...smile
    • ofelia1982 Re: sierpniowa setka 28.08.12, 08:46
      Ja mam już 35 aktywnych aukcji i na razie sprzedaż 200zł, a ileś tam osób obserwuje. Dziś ma podjechać do mnei dziewczyna obejrzeć ubranka na r. 74.
      Kilka stów będzie z tego czyszczenia - akurat na buty i kombinezon dla synka na zimę.
      • lady-magda Re: sierpniowa setka 28.08.12, 10:11
        wyrzucilam wczoraj 3 garnki i 1 dywanik lazienkowy. chyba dam rade dociagnac do setki w 3 dni!
        • miwusia1977 Re: sierpniowa setka 28.08.12, 11:04
          ja juz napewno przekroczylam 100. Wczoraj rano zbierali u nas uzywana odzierz i dwa worki 120litrowe wtsrawilam. Po poludniu zawiozlam kolezance zamale ciuszki po synku. Tez 2 120litrowe workismile a na all 40 aukcji aktywnych
          • anula_1303 Re: sierpniowa setka 28.08.12, 12:03
            śledzę ten wątek z dużym zainteresowaniem i sama się nakręcam na takie porządki. W sierpniu juz się raczej nie wyrobię, ale zbieram się powoli do przeczesywania domu i szykowania zdjęć do aukcji na allegro.
            Mam po synku mnóstwo ubrań, które trzymałam na kolejne dziecko. Tylko, że kolejne dziecko okazało się dziewczynką i poza kilkoma rzeczami typu unisex, resztę i tak muszę kupować. Zrobię więc porządny przegląd i zobaczymy co się uda sprzedać.
            Z innych rzeczy to np. blender. ZUpełnie nowy, nawet nie rozpakowany. Mam jeden sprawny, więc tamten stoi i zabiera miejsce. Czas go sprzedać.
            Mam też masę specjalistycznych książek (informatyka), jeszcze z czasów studiów męża. Może jakieś płyty z filmami by się znalazły. I chyba moje ciuchy sprzed dwóch rozmiarów...Jakieś stare torebki...
            Muszę temat ogarnąć i od września ruszam z kopyta. Mam nadzieję, że akcję przedłużyciesmile
            • miziu_miziu Re: sierpniowa setka 28.08.12, 12:06
              oczywiście, już zapowiedziałam (jako pomysłodawca), że we wrześniu kontynuacja smile
              • j_rutka Re: sierpniowa setka 28.08.12, 12:22
                nie wiem czy to się liczy wink ale skończyłam właśnie w pracy archiwizację i zrobiłam totalne porządki smile- udziela mi się - człowiek jakiś taki spokojniejszy nagle smile

Jak tak będziemy się co miesiąc pozbywać to w końcu nie będzie nic do pozbywania wink
                • miziu_miziu Re: sierpniowa setka 28.08.12, 12:30
                  kiedyś może tak ale jak ktoś ma dzieci to same ubrania się mnożą i zawsze coś za małego lub zniszczonego się znajdzie. żyję nadzieją, że do końca roku przestanie mi się wysypywać z szaf, szafek, szuflad, piwnicy. potem będzie mi łatwiej ogarniać sytuację na bieżąco
                  • fundzia Re: sierpniowa setka 28.08.12, 12:33
                    Ja wywaliłam więcej niż 100. A i tak końca nie widać. Na allegro mi sprzedaż nie idzie, wystawiam na forum szafa malucha. A co najgorsze na strychu tego jeszcze pełno. W sobotę albo niedzielę wysyłam męża na Namysłowską na bazar,niech handluje, tam podobno tego pełno.
                    • j_rutka Re: sierpniowa setka 28.08.12, 13:11
                      Mam małe dziecko i już pewien czas temu zauważyłam, że trzeba jego ubrania opanować, bo to się może skończyć katastrofą logistyczną smile- robię porządek co 3 miesiące i to co za małe do innych dzieci, to co pożyczone i za małe oddaję. Kupuję głownie w SH ciuszki, wiec jak się zniszczy po prostu zalicza kosz. No i staram się racjonalizować te zakupy od pewnego czasu, bo na co 3 latkowi 40 bluzek- każda ładna i się przyda. Koniec z tym smile
                      Gorzej jest z moją szafą i szafą M.. jak zrobię porządek to jest miejsce na nowe zdobycze.. ale tak jak już pisałam w tym miesiącu udało mi się nabyć tylko 2 sukienki w SH i dzielnie od 2 tygodni ulubiony sklep omijam szerokim łukiem smile
                      A najgorszy to jest mój M - stary zbieracz... stare t-shirty trzyma, bo to przecież pamiątki...już nie mówiąc o bluzach z jakiś obozów, książkach z technikum i starych programach komputerowych sprzed 8-9 lat... o kablach już nie wspominam bo się denerwowoać zacznę - zasilających do komputerów ma z 90 jak nie 100, a kabla sieciowego ma w garażu - uwaga 4 km ... mu to wszystko potrzebne .....

Echhhhhh....
                      • newyork32 Re: sierpniowa setka 28.08.12, 13:26
                        może nie setka, ale coś już poszło na ALL. Wystawiam ciuszki po córce, ale kiepsko idą. Za to pościel i zasłony z Ikei wyglądają obiecująco. no i książki- te zazwczaj schodzą w 80%, bo czytam dość popularne gatunki no i książki są nowe, po jednym czytaniu smile
                        na razie skromniutkie 240 zł smile ale ale, połowa kasy na stół już jest smile
                      • anula_1303 Re: sierpniowa setka 28.08.12, 22:36
                        j_rutka napisała:
                        > A najgorszy to jest mój M - stary zbieracz... stare t-shirty trzyma, bo to prze
                        > cież pamiątki...już nie mówiąc o bluzach z jakiś obozów, książkach z technikum
                        > i starych programach komputerowych sprzed 8-9 lat... o kablach już nie wspomina
                        > m bo się denerwowoać zacznę - zasilających do komputerów ma z 90 jak nie 100, a
                        > kabla sieciowego ma w garażu - uwaga 4 km ... mu to wszystko potrzebne .....
                        >
                        > Echhhhhh....

Uśmiałam się strasznie, bo jakbym o moim M. czytała big_grin może wspólnegoo faceta mamy? big_grinDD
                        Właśnie najgorzej Jego rzeczy ruszać. Muszę to robić wtedy, gdy nie ma Go w domu, inaczej dramat się rozgrywa. Stęka nad każdą starą, poprutą koszulką. Nawet deklaruje się, że dziury w skarpetkach zaceruje. No, paranoja, mówię Wam! A kable to u nas oddzielny temat. Ogladam te zwoje od 9 lat, kiedy jesteśmy małżeństwem i - słowo honoru - nigdy nie widziałam, żeby były do czegoś używane big_grin Ale ruszyć nie da, broń Boże. To samo z setkami przeróżnych śrubek, śrubokręcików i innych dupereli. On chyba sam nie wie co ma. Jakby to chociaż było jakoś ogarnięte, posegregowane, opisane - to rozumiem. Tymczasem jest jeden wielki chaos...
                        To samo z książkami. Ja też mam dużo, ale On mnie na głowę bije. Dosłownie setki specjalistycznych dzieł, większość nigdy nie otwarta. Jak delikatie sugeruję, że może by tak sprzedać coś, w czym i tak się zawodowo nie realizuje, to jest wielkie oburzenie. Pies pogrzebany...
                        • j_rutka Re: sierpniowa setka 29.08.12, 09:13
                          Mój M poza pracą etatową prowadzi jeszcze firmę - ale ostatnio to już tak dla bliskich znajomych i rodziny, bo nie ma na to czasu ... a że informatyk to przecież kable do sieci potrzebne...na zaś

Chyba jednak każda ma swój egzemplarz w domu tylko o tych samych skłonnościach smile

Na szczęście u nas nie ma aż problemu z dziurawymi skarpetami, ale za to mamy prenumeratę wszelkich darmowych gazet z firm sprzedających sprzęt, robiących oprogramowanie do baz danych oraz firm samochodowych, z których mieliśmy samochody...przychodzi tego z 20 sztuk w miesiącu....
              • salamandra71 Re: sierpniowa setka 28.08.12, 13:44
                Miziu_Miziu wielkie dzięki za pomysł był genialny w swojej prostocie smile a zobacz jak Nas zmotywował big_grin .ja parę rzeczy sprzedałam na All.Mieszkanie już prawie odzyskuje wygląd smile zostały dokumenty i moja szafa .Kontynuacja we wrześniu konieczna !!
    • anmala Re: sierpniowa setka 28.08.12, 13:54
      Oj zaraziłyście mnie pomysłem, tylko obawiam się czy wystarczy mi samozaparcia, dzisiaj nie dam rady wracam dopiero ok 21 jutro tak samo a jeszcze pare spraw trzeba załatwić przed rozpoczeciem roku szkolnego.... Och żeby mi sie tak chciał jak mi sie nie chce.
    • iwoniaw Re: sierpniowa setka 28.08.12, 16:32
      Pomysł zaiste genialny - nawet w wersji niedochodowej, tzn. wydawanie/wywalanie, a nie sprzedaż. Czytam Was regularnie i przy okazji swoje szafy przeglądam, niby nic zbędnego/nieużywanego tam nie trzymałam, a jednak. Niektóre półki zyskały przestrzeń wolną, rzeczy pozostałe znacznie łatwiej wyjąć/ułożyć. A ja przecież na bieżąco pozbywam się niepotrzebnych/zniszczonych rzeczy!
      Cel długoterminowy mam taki, żeby do grudnia przekonać się, czy dodatkowa szafa w przedpokoju jest konieczna - bo i finansowo i estetycznie wolałabym tam pustą przestrzeń smile
      • j_rutka Re: sierpniowa setka 29.08.12, 09:17
        W ramach wczorajszego dosypywania mąki do pojemnika znalazłam w cargo z tyłu upchane pierniki domowej roboty sprzed 2 i 3 lat- zjedzone przez mole... poszyły... ja chyba ślepa byłam do teraz.... o i zapomniany syrop klonowy się tam znalazł....i puszka z orzechami włoskimi z ogrodu do obrania ....
        Jak wrócę z urlopu zabiorę się na poważnie za każdą możliwą szufladę, szafkę i dziurę ...

Normalnie oczy się człowiekowi otwierają.....
        • solejrolia Re: sierpniowa setka 29.08.12, 09:34
          no właśnie, obrastamy w klamoty, śmieci, całkiem mimochodem.

i również zastanawiałam się, a może by tak szafkę na buty sobie sprawić nową, łatwiej byłoby utrzymać porządek.
          pomyślałam, zastanowiłam się:
          dziecko wyrosło z tenisówek (poszły dla potrzebujących, bo po lekkim liftingu i wypraniu w pralce są jak nowe),
          2pary sandałek córki- teraz jeszcze nosi, ale jak zrobi sie chłodno, to jedna para zaliczy kosz, a druga, znów pralka i dla potrzebujących, bo są w doskonałym stanie.
          ja za chwilkę schowam swoje 5par letnich butów na tyły szafki, za to wyciągnę martensy, botki i cięższe sportowe.
          wniosek, nie, absolutnie nie jest potrzebna nam nowa szafka (zagracanie przestrzeni, i nowe miejsce do składowania!) muszę tylko podczas zmiany sezonu dokładnie przejrzeć zawartość szafki.
          • lady-magda Re: sierpniowa setka 29.08.12, 21:24
            to samo mialam z butami, dopoki kilka dni temu nie wyrzucilam swoich 12 par! juz nie potrzebuje nowej szafki smile polecam przejrzec posiadane obuwie w obecnosci np. dobrej kolezanki czy siostry - od razu po przymierzeniu mozna podjac decyzje, o ktora trudno w samotnosci (w moim przypadku tak bylo)
    • fundzia Re: sierpniowa setka 29.08.12, 09:24
      U mnie coś się ruszyło, nie wiele ale zawsze coś do przodu.
      Cieszę się, że mój mąż nic nie chomikuje smile

Zapraszam,może znajdziecie coś dla swojej pociechy.

fotoforum.gazeta.pl/5,2,fundzia.html
    • ofelia1982 Re: sierpniowa setka 29.08.12, 14:07
      Ale jestem z siebie dumna!
      Wczoraj przyszła do mnie Pani z tablicy.pl i kupiła ubranka syynka za 72zł! Do tego na tablicy poszło jeszcze nieużywane hula-hop za 25zł, a na Allegro już wylicytowanych mam za 215zł.
      Więc do tej pory akcja przyniosła opnad 300zł!
      A jeszcze trochę do sprzedania mamsmile
      Dziś też będę fotografowała i wystawiała rzeczy za darmo na gratyzchaty.pl - typu nadużyte kosmetyki (ale jeszcze dobre etc.)
      • lady-magda Re: sierpniowa setka 29.08.12, 21:21
        WOW! no fajnie

zeby nie byc gorsza - zrobilam dzis z mezem taki "anti-procrastination day" i nareperowal mi wreszcie psujaca sie rolete, kupilismy spray i przemalowalismy polke, ktora czekala w piwnicy nie wiem na co, zawiesilismy ja w kuchni i teraz mam tam swoje ksiazki kucharskie, ktore zajmowaly miejsce w szafie, a takze zawiesilismy kupiona prawie rok temu polke do pokoju syna! moze nie jest to do konca wywalanie czy pozbywanie sie rzeczy ale zyskalam nowe miejsce do przechowywania, uporzadkowalam troszke... jest mi lzej! jutro porzadkuje leki i mam setke z glowy smile a od soboty biore sie do dalszej pracy, tym razem licze na jakiies efekty finansowe wink
        • j_rutka Re: sierpniowa setka 30.08.12, 08:44
          znalazłam sposób na kolekcję nieużywanych mydeł i mydełek w kostce, za którymi nie przepadamy, a nie wiem czemu dostajemy je w prezencie - przerobiłam wczoraj na mydło w płynie :

www.savvyhousekeeping.com/how-to-turn-a-bar-of-soap-into-liquid-hand-soap/
          www.thefarmersnest.com/2011/11/liquid-hand-soap-diy.html
          ja robiłam z pierwszego linka - amerykański cup jest objętościowo jak nasza szklanka czyli 250 ml...

Wyszło bardzo fajne tak z pierwszych obserwacji - zrobiłam z lawendowej kostki - wrażenia wieczorem
          • ofelia1982 Re: sierpniowa setka 30.08.12, 09:05
            Świetny patent!
            • birkin-bag Re: sierpniowa setka 30.08.12, 09:19
              ja wczoraj przypadkiem zrobiłam sierpniową trzysetkę smile wyrzuciłam płyty cd z przegrywaną muzyką, teledyskami itd., o których istnieniu zapomniałam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka