08.08.12, 13:39
www.edziecko.pl/rodzice/56,79361,12270403,Zrob_to_sam__czyli_Polakow_sposoby_na_oszczedzanie.html
Obserwuj wątek
    • optymist75 Re: o nas!! 08.08.12, 14:08
      A stoi gdzieś w regulaminie,że za wykorzystanie naszych forumowych pogadanej i zrobienie z nich artykułu należy nam się jakaś kaska?
      A 2.to czy nie powinnyśmy wyrazić zgody na publikację naszych wypowiedzi?
      • joanna_poz Re: o nas!! 08.08.12, 14:40
        wyrazilas na to zgodę - regulamin się kłania.
        • optymist75 Re: o nas!! 08.08.12, 14:49
          joanna_poz napisała:

> wyrazilas na to zgodę - regulamin się kłania.

O,dzięki za info.
          Cały artykuł dowodzi tego ,że każdy z nas może zostać dziennikarką/dziennikarzem.
          Poza tym ładnie by wyglądało gdyby ktokolwiek o zgodę się zapytał.
          Gdzieś na innym forum (tej gazety)padło takie pytanie do internautów o zgodę na wykorzystanie ich wypowiedzi w art. i 99% powiedziało :nie.
      • karolinek Re: o nas!! 08.08.12, 16:36
        > A 2.to czy nie powinnyśmy wyrazić zgody na publikację naszych wypowiedzi?

A regulamin forum przy rejestracji się czytało, czy tylko się odfajczyło ptaszka, przy akceptacji regulaminu?
        • malwina.113 Re: o nas!! 08.08.12, 16:47
          no jasne, że gazeta nic wbrew regulaminowi by nie zrobiła! ale miło by było gdyby pani pisząca artykuł pofatygowała się i poinformowała co zamierza zrobić... ale widocznie była bardzo "zalatana", skoro artykuł zrobiła na kolanie używając "kopiuj" -"wklej"
          • optymist75 Re: o nas!! 08.08.12, 16:51
            malwina.113 napisała:

> no jasne, że gazeta nic wbrew regulaminowi by nie zrobiła! ale miło by było gdy
            > by pani pisząca artykuł pofatygowała się i poinformowała co zamierza zrobić...
            > ale widocznie była bardzo "zalatana", skoro artykuł zrobiła na kolanie używając
            > "kopiuj" -"wklej"

Amen
          • joanna_poz Re: o nas!! 09.08.12, 09:11
            ale miło by było gdy
            > by pani pisząca artykuł pofatygowała się i poinformowała co zamierza zrobić...

przeciez juz się zgodziłaś, że Agora moze bezplatnie używać Twoich wypowiedzi z forum, akceptując regulamin.
            więc o co to halo?

umowy, regulaminy i wszystko to co "małym druczkiem" trzeba czytac...
    • re_ni73 Re: o nas!! 08.08.12, 14:14
      agpagp byłaś pierwsza,to samo miałam napisać.
      • agpagp Re: o nas!! 08.08.12, 16:08
        bo ja jak gdzieś widzę że coś o oszczędzaniu to włażę smile a tu jeszcze same znajome nicki smile
        co do treści to Gazeta może sobie brać nasze wypowiedzi bez naszej wiedzy ( zresztą nie pierwszy raz) . Pamiętam jak znalazłam swoją wypowiedź w "wysokich obcasach" i też mi się nie podobało smile ale regulamin mówił coś innego.
    • malwina.113 Re: o nas!! 08.08.12, 14:22
      bardzo mi się to nie podoba... pewnie nie jedna osoba zniechęci się do udzielania się na forum, ciekawe czy moderatorki o tym wiedziały
      • wilowka Re: o nas!! 08.08.12, 14:37
        To, co piszemy na forum Gazety, jest Gazety własnością, więc pytać nikogo o zgodę nie trzeba.

Razi przede wszystkim "dziennikarstwo wysokich lotów", co to się ogranicza do "kopiuj/wklej" kilku frazesów i przejaskrawionych głupawych obrazków ilustrujących ograne hasła.
      • naturella Re: o nas!! 08.08.12, 14:41
        Miałam wrażenie, że to wszyscy wiedzą.
      • kreola Re: o nas!! 08.08.12, 18:00
        malwina.113 napisała:

> bardzo mi się to nie podoba... pewnie nie jedna osoba zniechęci się do udzielan
        > ia się na forum, ciekawe czy moderatorki o tym wiedziały

Ależ to forum jest otwarte, wiec kazdy i o kazdej porze moze tu wejsc i przeczytac dokladnie wszystko co zostalo napisane. Czy komus z Was wydawalo sie, ze jest inaczej?
    • linn_linn Re: o nas!! 08.08.12, 14:48
      Sezon ogorkowy sie klania...
    • aga_martusia Re: o nas!! 08.08.12, 15:19
      Przeciez to całkiem miły artykuł, wiec czemu się złościć.
      • nelamela Re: o nas!! 08.08.12, 15:24
        Właśnie chciałam wkleić linka na forum a ...tu już jest smile.Bystrzachy z Was babeczki.Ale to chyba dobrze że forum jest sławne?Pozdrawiam.
        • zuzanna56 Re: o nas!! 08.08.12, 18:02
          Artykuł jest sympatyczny, tylko się cieszyćsmile
          A że kopiuj wklej? Takie mamy dziś dziennikarstwo.
          Zresztą to nie pierwszy artykuł sklejony z wypowiedzi forum gazety.
          • daxter Re: o nas!! 10.08.12, 17:24
            Artykul jest mily tylko komentarze pod nim troche denerwujace ,wlasnie komentuja osoby ,ktore wysmiewaja nasze oszczedzanie ,przecierz kazdy ma wybor chce to oszczedza nie to jego sprawa ,jezeli lubi szastac forsa i ja ma w nadmiarze .
            • linn_linn Re: o nas!! 10.08.12, 18:49
              Komentarze jak komentarze... Jesli ktos nie zna osoby posiadajacej maszyne do szycia i szyjacej na niej do tego, to znaczy, ze takie osoby nie istnieja.
              A w ogole: jesli ktos nie musi oszczedzac, nie ma czasu i jest ponad, to po co czyta artykul o oszczedzaniu? A po to zeby pobiadolic. Inni umieja upiec sernik, a on nie: to trzeba im dowalic. Zenada.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka