Dodaj do ulubionych

Kantor walutowy Alior Bank

09.08.12, 20:01
Witam, chciałam zapytać czy ktoś korzysta z tego kantoru? Zasady wydaja sie być jasne, całość objęta gwarancją nadzoru bankowego i ceny maja ok 10groszy nizsze niz kurs w tabeli mojego banku. Jako ze stoje przed faktem ze chciałabym spłacic połowe kredytu zastanawiam sie czy skorzystac własnie z zakupu w tej placówce. Bede wdzieczna za opinie.
Obserwuj wątek
    • aga_martusia Re: Kantor walutowy Alior Bank 10.08.12, 19:19
      podbijam moze ktos jednak korzystał?
    • bwportal.pl Re: Kantor walutowy Alior Bank 14.08.12, 13:06
      > zastanawiam sie czy skorzystac własnie z zakupu w tej placówce

Skorzystać! Czemu nie? Ja właśnie założyłem sobie tam konto, bo kurs (przynajmniej USD) mają nawet lepszy niż w Internetowym Kantorze. I wszystko za darmo.
      • aga_martusia Re: Kantor walutowy Alior Bank 14.08.12, 19:25
        Ja tez jestem juz po pierwszej transakcji, narazie ostrożnie czyli suma mała. Wszystko odbyło się szybko, przelew do banku w ktorym mam kredyt doszedł w 24godz. Teraz szykuje się do duzego przelewu na którym oszczedzam około 1100zł miedzy kursem alior a swoim bankowym.
    • maciejka_73 Re: Kantor walutowy Alior Bank 15.08.12, 03:31
      LUBIĘ TO!

Nie myślałam, że kiedykolwiek zdradzę internetowykantor.pl, a jednak :

-mniejszy spread
      -zlecenia walutowe - zlecasz po jaki kursie chcesz kupić, nie musisz 'warować' przy kompie żeby kliknąć w odpowiednim momencie
      -historyczne kursy
      -od razu możesz przelać na konto w alior, założyć lokatę, wszystko bezkosztowo

Można mieć konta w różnych walutach w alior, i zasilać je z kantora. Absolutnie szczerze: dla mnie bajka. Boję się tylko na ile bezpieczna ta bajka (po historii amber) ale to JEDNAK jest bank i JEDNAK ma gwarancje skarbu państwa.
      Może internetowy kantor też ma te funkcje (zlecenia i historię) ale w każdym razie nie mogłam do nich dotrzeć.
      • aga_martusia Re: Kantor walutowy Alior Bank 15.08.12, 09:15
        Boję się tylko na ile bezpieczna ta bajka (po histor
        > ii amber) ale to JEDNAK jest bank i JEDNAK ma gwarancje skarbu państwa.
        Mnie to tez przekonało, że to nie jest czyiś prywatny interes tylko cos nad czym sa instrumanty prawne i gwarancje. Wczoraj przelałam duzo pieniazkow, kupiłam CHF i czekam teraz az dotra do banku macierzystego.
    • aga_martusia Re: Kantor walutowy Alior Bank 20.08.12, 12:57
      Podnoszę bo moze jeszcze ktos o tym nie słyszał. Dzisiaj własnie zrealizowałam pierwsze zlecenie z ustalonym limitem zakupu - wydawało sie ze CHF nie osiagnie 3,9000 az nagle 9,21 patrze zlecenie zrealizowane. Ta opcja jest genialna, ustawiasz po jakim chcesz kupic kursie i nie czatujesz przy kompie. Co wiecej przelew od razu został wysłany do banku w którym mam kredyt i po 12ej pieniadze byly juz zaksiegowane.
    • ofelia1982 Re: Kantor walutowy Alior Bank 04.11.12, 17:35
      OK przekonaliście mnie. Właśnie zdradzam internetowykantor.pl na rzecz Aliorasmile
    • ofelia1982 Re: Kantor walutowy Alior Bank 04.12.12, 12:13
      Ja dziś opłaciłam 2 kredyty przez Alior Kantor po raz pierwszy i przynam, że REWELACJA.
      Nie dość, że transakcje szybkie, intuicyjne (oprócz zasilenia na początku, tu chwilę klikałamsmile, to jeszcze przelewy za darmo (w internetowymkantorze.pl za przelew CHF do Banku BPH płaciłam 10zł). Zaoszczędzone w stosunku do IK = 36zł! Na jednej transakcji!
      Wymiata.
      • nowel1 Re: Kantor walutowy Alior Bank 14.01.13, 22:10
        Kurcze, czemu tak późno mnie to forum zainspirowało?
        Pierwsze 2 raty kredytu hipotecznego w CHF poszły przez kantor Aliora i mam 240 zł w kieszeni
        • oliolali Re: Kantor walutowy Alior Bank 20.01.13, 19:32
          W ramach noworocznych postanowień zamierzam na spłatę kredytu sama kupować walutę i mam do Was kilka pytań.

Jako, że nie jestem zbyt rozeznana w produktach bankowych to podpowiedzcie, czy macie konto w aliorze? czytałam, że nie potrzeba do korzystania z kantoru, a chyba nie chcę zakładać kolejnego konta zależy mi tylko na zaoszczędzeniu na racie kredytu. Jeśli macie to czy wiąże się to z opłatami dodatkowymi?
          Konto z którego będę wysyłać pln na zakup chf mam w mbanku, w którym również mam konto w chf, z którego chcę spłacać kredyt. Podpytuję osoby z kontem w mbanku - jak długo trwa taka transakcja?- od wysyłki pln do otrzymania chf.
          Czy bez zakładania konta w aliorze można "pilnować" kursu?

• ofelia1982 Re: Kantor walutowy Alior Bank 20.01.13, 21:00
            Tak, mozna. nie musisz miec konta w aliorze.
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka