Dodaj do ulubionych

Pepco / Tesco

15.08.12, 20:48
czy warto w Pepko zakupić ubranka dla niemowląt. Są w niskich cenach ale jak z jakością po kilku praniach? A jak jakość do ceny ma się w przypadku ubranek z Tesco? Wyraźcie swoja opinię, Drogie Mamy!
Obserwuj wątek
    • kosc_ksiezyca Re: Pepco / Tesco 15.08.12, 21:55
      Jeżeli chodzi o Pepco, to do 4. roku życia mój brat miał dużą część ubrań z tego sklepu - jakość jest bez szału, ale też nie szajs, a biorąc pod uwagę fakt, jak dziecko w tym wieku wyrasta, to w ogóle nie widzę problemu.
    • aniakoles Re: Pepco / Tesco 15.08.12, 22:02
      miałam body z pepco i tesco. z pepco porażka- po paru praniach (a wiadomo że bodziaki codziennie można prać)rozciągnięte jak szmaty. te z tesco o wiele lepsze, niektóre nawet dla 2 dziecka zostały. inna sprawa, że w pepco czasem się lepsze rzeczy trafią, z wyciętymi metkami, np. next, h&m. ale to można po materiale rozpoznać od razu.
      • guderianka Re: Pepco / Tesco 16.08.12, 09:43
        w pepco czasem się leps
        > ze rzeczy trafią, z wyciętymi metkami, np. next, h&m. ale to można po materiale
        > rozpoznać od razu

podpisuję się, trzeba macać. kupilam ostatnio z 7 szt. takich bodziakow po 3,99-4,99
        niektóre ubrania dla starszych/dorosłych sa dobrej jakości-ale trzeba sprawdzac metkę i materiał
        z Tesco mam kilka ubranek-nie narzekam
        .
    • hela_mela Re: Pepco / Tesco 15.08.12, 22:29
      Ostatnio kupiłam w pepco 10 bodów dla mojego niemowlaka. Jedne super firmy carter's kosztowały 6.99. Dwie pozostałe firmy next body bezrękawniki za 4.99 - jakościowo dobre, ale nie wiem czy to nie podróby. Trzy pary trefnych. Kilka par firmy, której nie znam.

Kupując w pepco trzeba uważać na rozmiary kupiłam kilka za małych bo miały naklejki ze złym wymiarem, więc kupuj na oko.
      Trzeba kupować na dotyk, sprawdzać czy bawełna jest gęsto utkana, ile guzików ma body. Czy ma wyciętą metkę.
    • mw144 Re: Pepco / Tesco 16.08.12, 08:26
      Te z Tesco są lepszej jakości, ale za to Pepco są wiele tańsze. Po kilku praniach to na niemowlaka i tak są one za małe, więc wybrałabym Pepco. Starszym dzieciom kupuję w Pepco ubrania do przedszkola i sprawdzają się całkiem dobrze, a jak się poplamią lub podrą w czasie zabaw w przedszkolu to nie szkoda wyrzucićwink
      • dansch Re: Pepco / Tesco 19.08.12, 19:48
        podbijam temat. Czy ktoś jeszcze coś doda od siebie?
        • jagnaborynowa Re: Pepco / Tesco 19.08.12, 23:13
          Kupowalam pajacyki i body w tesco i jestem b. zadowolona. Do pepco jeszcze nie dojechałam, bo mam daleko, ale się wybiorę.
          • alfa36 Promocja na odzież ff 03.12.12, 22:54
            Może komuś sie przyda. Znalazłam na forum zakupy i skorzystałam. Bon gdzies na początku wątku: forum.gazeta.pl/forum/w,583,140713106,,Tesco_odziez_i_obuwie_dzieciece_30_taniej.html?s=0
    • gocha_74 Re: Pepco / Tesco 20.08.12, 18:11
      Ciuszki z tesco bez zarzutu - nic mi się z nimi nie działo/ nie dzieje.
      Z pepco tanie i ładne wizualnie, ale zdarzyło mi się, że po kilku praniach rozeszły się rzeczy na szwach (koszulki). Ostatnio w pepco kupiłam legginsy dla małej i na razie jest ok.
    • mzarek Re: Pepco / Tesco 21.08.12, 14:28
      W Tesco nie kupowałam. W Pepco natomiast zależy co się trafi. niektóre rzeczy niezłe, niektóre szajs. Kupiłam 2 bluzeczki na 68 i strasznie się rozciągnęły, natomiast welurowe pajace, czy T-sirty bawełniane z krótkimi spodenkami w komplecie super. Moim zdaniem warto wybierać te z grubszych materiałów. Te z cienkiej bawełny są do bani. Z rozmiarówką też różnie jest. Wydaje mi sie że jest zaniżona.
    • tol8 Re: Pepco / Tesco 30.10.12, 19:31
      Ze swojego doświadczenia mogę polecić Pepco jeśli chodzi o ubrania dla starszych dzieci - ja mam dwoje w SP i w październiku za 166 zł kupiłam:
      - 2 bluzy polarowe na 122 cm
      - 14 par skarpetek
      - 4 pary spodni dresowych na 122 cm
      - 2 czapki zimowe
      - 2 piżamy
      - 10 par majtek

smile

zaglądam do Pepco minimum raz w tygodniu, ostatnio trafiłam bluzy polarowe dla dzieci po 6,99 zł, spodnie dresowe często są po 9,99 zł. Kupuję w Pepco od kilku lat i nie narzekam.
    • afrodyta190 Re: Pepco / Tesco 30.10.12, 22:56
      Kupiłam spodnie dla dziecka w pepco za 35 zł,te same w sklepie Kappahl były za ponad 70 zł.
      Z jakością różnie niektóre ubrania gatunkowo bardzo dobre inne nie.
    • joanna100-19 Re: Pepco / Tesco 31.10.12, 13:07
      Kupuję w pepco i jakość różna, ale ceny niskie,także pozbywamy się bez żalu. Wcześniej kupowałam tylko w ciuchbudzie, ale okoliczna strasznie się popsuła-nic nie mogę znaleźć fajnego, także przeniosłam się do pobliskiego pepcosmile Zresztą nie sądzę, że w sieciówkach można kupić ubrania lepsze jakościwo, w końcu wszystkie miały styczność z tymi samymi azjatyckimi rączkami...smile
    • miziu_miziu Re: Pepco / Tesco 31.10.12, 14:18
      wg mnie jakościowo Tesco wygrywa, chociaż rzeczy są droższe. ale często zdarzają się przeceny o 30-50%
      za to Pepco w większości to szajs. przykładowo - kupiłam dresy w Pepco, 3 różne pary w cenach 14,99 i 19,99. były dostępne nawet po 9,99 ale plastik taki, że nie miałam serca dziecka w to ubierać. tak czy siak dresy z Pepco po kilku praniach wyglądają tragicznie, materiał zmechacił się, pokrył kulkami. później żałowałam bo mogłam dopłacić 5zł i kupić w Tesco albo nawet w KappAhlu.
      bluzki dziecięce z Pepco też nie powalają jakością ale zdarzają się "perełki" szczególnie z wyciętymi metkami NEXT, Topolino itp. jak ktoś się dobrze zna na asortymencie sieciówek to spokojnie rozpozna.
      • malinkowa81 Re: Pepco / Tesco 31.10.12, 14:42
        W moim Pepco ostatnio były przepiękne, świetne jakościowo pajace z Carter's (zaklejona nazwa, ale dało się rozpoznać) za 9,99zł (!).
        • dansch Re: Pepco / Tesco 31.10.12, 14:49
          wczoraj zakupiłam 3 pajace w Tesco za 44zł a dziś przecenione bodziaki 3x, koszulki 2x i pajaca 1x w pepko za ok 48 zł. Przed praniem jakościowo górowały pajace z tesco, te pepcowe wydawały mi się b. sztywne, wręcz sztuczne. Ale po praniu nie widzę już żadnej różnicy. Mam nawet wrażenie, że te tescowe się skurczyły a właśnie zależało mi na nieco większych rozmiarach niż zdobyłam od znajomych
          • andrzej.dudek Re: Pepco / Tesco 31.10.12, 16:28
            Jeśli to mają być ubranka tylko dla jednego dziecka to polecam Pepco, jeśli chcesz trzymać dla kolejnego dziecka to kup te Tescowe.
            Czasem w Pepco można trafić niezłe "perełki" firmowe.
          • kiki80 Re: Pepco / Tesco 02.11.12, 23:48
            kupuję w pepco - dla niemowlaka, wybierając towar obmacałam materiał, nie wszystkie ciuchy były jakościowo fajne!ale udało mi się spokojnie znaleźć za 3,99-6,99-7,99 bardzo fajne ciuszki i prane juz kilkakrotnie są nadal super względem jakości materiału i kolorów, do dziecka 6 letniego również udaje mi się ku[pić w pepco coś fajnego!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka