sylabina 11.11.12, 12:31 Od kilku lat ubezpieczamy 2 auta u lokalnej ajentki - Warta, koszt 299 zł 2X. W tym roku daliśmy do wyceny u szeroko reklamowanego w TV ubezpieczyciela. Zdziwienie - 465 zł za cały rok. To duża oszczędność. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nina.t Re: OC - oszczędzamy 11.11.12, 13:30 jeżeli to tylko OC to jeszcze lepiej iść do brokera, który ma kilka/kilkanaście towarzystw w ofercie Odpowiedz Link
ciociacesia ale do brokera idzie sie co roku 11.11.12, 13:37 bo stawki sie zmieniaja. rok temu najtaniej wychodził nam liberty teraz TUZ. roznica ponad 50zł Odpowiedz Link
sylabina Re: ale do brokera idzie sie co roku 11.11.12, 13:44 Moi rodzice po 20 latach zrezygnowali z PZU, my 2-3 lat zmieniamy ubezpieczyciela, nie ma co się przywiązywać. Prawie 200 zł na rok - to czyni różnicę. Odpowiedz Link
patii244 Re: ale do brokera idzie sie co roku 11.11.12, 13:58 ja mam w PZU - niecale 485zł za rok Odpowiedz Link
sylabina Re: ale do brokera idzie sie co roku 11.11.12, 14:12 Byliśmy 2 lata z rzędu u brokera i Warta była najtańsza dla naszego auta (Land Rover), w tym roku Proama, jako wchodząca na nasz rynek dała cenę niższą, za rok zobaczymy. Zresztą Warta NW za 1 pasażera dał 5 tys., kiedy Proama za każdego pasażera 50 tys, ale oczywiście za dodatkową opłatą mogę sobie podwyższyć sumę ubezpieczania NW w Warcie. Odpowiedz Link
b-b1 Re: ale do brokera idzie sie co roku 11.11.12, 14:38 Ubezpieczam wszystko(pojazdy i nieruchomości) w jednej firmie(Warta)-dzięki temu mam spore zniżki na każdym ubezpieczonym produkcie. Warta sprawdziła się i podczas wypadku(szybka wycena w domu, środki za 7 dni na koncie) jak i podczas katastrofy domowej-(wystarczyły fotki zdarzenia i faktury za naprawę, środki wypłacone w ciągu tygodnia). Jak dla mnie-sprawdzony, bezproblemowy ubezpieczyciel. Odpowiedz Link
ciociacesia podawanie łysej ceny jest bez sensu 11.11.12, 14:39 ja płace duzo wiecej bo mam combi i tylko rok 10% znizki. ale w liberty zaproponowali mi skladke wyzsza niz przed rokiem - bo sie podstawy pozmieniały Odpowiedz Link
s_mag_s Re: podawanie łysej ceny jest bez sensu 11.11.12, 15:05 Ubezpieczyciela zmieniam co roku, direct lub stacjonarnie, tam gdzie najtaniej, w hestii mieli niedawno promocję na podstawowe OC- 3 lata bezszkodowej jazdy -60%, niezależnie od tego, ile zniżki było przy poprzednim ubezpieczeniu, dla świeżych posiadaczy samochodów jak znalazł. Odpowiedz Link
sylabina Re: podawanie łysej ceny jest bez sensu 11.11.12, 15:13 Jesteśmy na wątku Oszczędzamy, więc pozwolę sobie stwierdzić, że na ubezpieczeniu auta OC można zaoszczędzić w moim przypadku od 150-200 rocznie! Szkoda że nie sposób ogarnąć wszystkich promocji, moja koleżanka zapłaciła za OC około 2 tys. Odpowiedz Link