aga.kotek 20.02.15, 07:27 czy macie sprawdzone produkty tesco, chodzi mi o ta ich markę własną. Kupujecie coś w tesco, czy jest tam rzeczywiście taniej a promocja jest rzeczywiście promocją? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
katastrofa-0 Re: TESCO 20.02.15, 09:38 Szczerze? Jak dla mnie w TESCO bardzo opłacalne były promocje 2 w cenie 1. Cena oczywiście odpowiednio wzrastała, ale nadal było to opłacalne. Odkąd zaczęłam podczytywać forum i panować nad swoim zakupowym koszykiem, zaczęło się zdrowe odżywianie na bazie wciąż tych samych sprawdzonych produktów, to doszłam do zaskakującego wniosku, że to tanie TESCO to najdroższy hipermarket w moim mieście...Co do produktów własnych, to mogę polecić śmietanę -taką z Makłowiczem-bez sztucznych dodatków na co zwracam szczególną uwagę. Np. w Biedronce nie ma jednej śmietany bez dodatku jakiegoś zagęszczacza. Przestałam tam robić zakupy odkąd zwracam uwagę na skład produktu. Może to i tanie, ale skoro coś jest potencjalnie szkodliwe lub "nie udowodniono jeszcze szkodliwości" to dziękuję, postoję Odpowiedz Link
ciarlone Re: TESCO 20.02.15, 11:32 Jeśli chodzi o promocję dwa w cenie jednego, to ja już wolę Multilogikę w Polomarkecie. Staram się unikać zakupów w firmach, które nie są polskie i zarabiają na nas, nie płacąc podatków tutaj. Odpowiedz Link
czekolada72 Re: TESCO 20.02.15, 14:29 Prawie z kazdego katalogu robie spis ok 20 produktow ktore absolutnie oplaca sie kupic. I kupuje mnostow produktow wlasnych tesco - spozywczych i chemii gospodarczej. Tradycyjnie - nie kupuje miesa i maxymalnie ograniczony zkup jarzyn i owocow. Odpowiedz Link
berciunia1 Re: TESCO 20.02.15, 14:44 ja kupuję "kreta" w granulkach, dobry jest też do złudzenia podobny do domestosa płyn do WC, Odpowiedz Link
jasmin80 Re: TESCO 20.02.15, 21:42 Margaryna Planta ma fajną cenę w Tesco i tam też ją kupuję. (chyba to jest stała cena) I płyn do płukania Silan albo Lenor 2 l za ok 10 zł. Odpowiedz Link
moni-qa Re: TESCO 20.02.15, 21:57 fasolka w puszcze w sosie pomidorowym- wyprodukowana w Anglii, ma super smak i przypomina mi angielskie sniadania Odpowiedz Link
dansch Re: TESCO 24.02.15, 23:17 polecam: kaszę jaglaną i soczewicę , wkładki higieniczne tesco value , płatki higieniczne dla dzieci gaga, rodzynki (najlepsze jakie jadłam), generalnie bakalie , przyprawy, passata pomidorowa (!) - tak na szybko. Jeśli znasz ceny produktów, tak ogólnie, to zapewnie nie dasz się nabrać szemranemu marketingowi..... Widziałam w tesco nie raz (szczególnie na półkach wyprzedazowych), że była niby promocja czyli "stara cena" zawyżona a ta niby "nowa" to była cena po jakiej normalnie sprzedawano produkt Odpowiedz Link
czekolada72 Re: TESCO 25.02.15, 06:35 dansch napisała: Widziałam w tesco nie raz (szczególnie na półkach wyprze > dazowych), że była niby promocja czyli "stara cena" zawyżona a ta niby "nowa" t > o była cena po jakiej normalnie sprzedawano produkt Ale to akurat nie jest cecha tesco tylko wszystkich marketow z Alma wlacznie.... Odpowiedz Link
olewka100procent Re: TESCO 25.02.15, 13:05 a ja kupuje w tesco pampersy , moim zdaniem najlepsze Odpowiedz Link
wiotka_trzpiotka Re: TESCO 28.02.15, 18:27 pieluchy tesco loves baby najlepsze i tańsze niż dady beidronkowe Odpowiedz Link
dansch Re: TESCO 25.02.15, 14:08 czekolada72 - jak najbardziej jest to ogólnie przyjęta zasada marketów....tyle, że ja chadzam do tesco i ten sklep dałam za przykład. Ale trzeba robić codziennie zakupy by nie dać się nabrać. Dletego mój mąż dzwoni do mnie i pyta się czy to lub tamto faktycznie jest w promocji (nawet jeśli robi zakupy służbowo) Odpowiedz Link
czekolada72 Re: TESCO 25.02.15, 14:21 Ja tez tam chadzam, a pytanie watkowe bylo o konkretnie tesco. Wiec opisuwanie czegos co panuje/dzieje sie we wszystkich marketach w watku dot konkretnie tesco - nic nie wnosi. Odpowiedz Link
motyllica Re: TESCO 26.02.15, 09:51 odkryłam ostatnio takie ciastka tesco - paluszki pomarańczowe w czekoladzie, pyyyszne choć cena 4,99 Odpowiedz Link
jaszczur.ka_87 Re: TESCO 05.03.15, 16:01 Zawsze próbują mnie ocyganić, więc od dawna u nich nie kupuję. Czasem idę specjalnie po zabawki, bo maja duży wybór, i pilnuję cen. Odpowiedz Link
nikamika Re: TESCO 07.03.15, 19:32 tesco uwielbiam .....sklep dla idiotów .... wkłady promocja 5,29 zł przekreślone -18% i jaka cena wow !!!! 5,29zł wow ......................... i cały regał tak ''obklejony '' .................... super ...sklep w Opolu gratulacje dla pracowników !!! Odpowiedz Link