Dodaj do ulubionych

Podwyżki cen w Biedronce

24.01.22, 17:14
Cześć, dziś zauważyłam znaczące zmiany cen w Biedronce, dla przykładu:
Kajzerka z 0.29 na 0.35
Mleko 3.2% z 2.49 na 2.69
Poza tym chleb tostowy, ser żółty... W sieci pełna lista. W rezultacie zniechęcona tym, co zobaczyłam ograniczyłam zakupy do absolutnego minimum i wydałam 30zl na kilka produktów. Zamierzam niedługo udać sie do Kauflanda lub Lidla i zobaczyć co tam zastanę. Gdzie Wy robicie zakupy? Można zwariować z tymi podwyżkami... Niby najtańsza sieć Biedronka a promocji dziś nie było żadnych poza masłem za 4.75zl.
Obserwuj wątek
    • twoja-siostra Re: Podwyżki cen w Biedronce 24.01.22, 21:39
      Też widziałam dzisiaj taka informacje na grupach oszczędzających... pod koniec tygodnia wybieram się na zakupy ale biedronkę to sobie chyba odpuszcze
      • em_ka_krk Re: Podwyżki cen w Biedronce 24.01.22, 23:56
        Ja właśnie mam taki plan trochę się zbuntować i dlatego wybrać inny market. Daj znać twoja-siostra gdzie byłaś i jak odczucia cenowe smile
    • kaga9 Re: Podwyżki cen w Biedronce 24.01.22, 22:30
      Podwyżki są wszędzie. Głównie kupuję w Lidlu, bo mam blisko i ostatnio wolę go od Biedronki, która zeszła na psy (konkretnie ta moja). Nie wiem, czy gdziekolwiek jest satysfakcjonująco taniej sad
      • em_ka_krk Re: Podwyżki cen w Biedronce 25.01.22, 00:00
        Zgadza się. Tylko jeśli biedronka chce uchodzić za najlepszą i najtańszą opcję to powinni zachęcać a nie zniechęcać, dziś na kilku portalach na głównej stronie info o podwyżkach kilkunastu produktów. Ciekawa jak Lidl odpowie. Jeszcze mam aldi blisko, ale tam mniejszy wybór, choć skuszę się, bo być może jeszcze ceny w miarę...
        • twoja-siostra Re: Podwyżki cen w Biedronce 25.01.22, 07:58
          W gazetce Lidla widziałam info, że od 1 lutego obniżają ceny 200 ileś produktow ze względu na VAT. Zobaczymy jak od lutego wypadnie biedronka vs Lidl.
          Tak w ogóle lubię też czasem zaglądać do Kauflandu, mozna trafić na fajne promocje. W weekend robie urodziny więc po soki i napoje uderzę właśnie tam
        • asia-loi Re: Podwyżki cen w Biedronce 25.01.22, 20:17
          em_ka_krk napisał(a):

> Zgadza się. Tylko jeśli biedronka chce uchodzić za najlepszą i najtańszą opcję
          > to powinni zachęcać a nie zniechęcać, ...

Gdzieś czytałam dzisiaj, że Biedronka dlatego podniosła ceny, aby móc je obniżyć, jak nakaz obniżenia cen wejdzie w życie. Rząd nakazał sklepom obniżyć ceny tylko nie powiedział, kto za to obniżenie wyrówna straty sklepom.
    • kagiali Re: Podwyżki cen w Biedronce 24.01.22, 23:10
      Biedronka zawsze była droższa. Tylko promki opłacały się. Auchan lub bazarki tańsze
      • em_ka_krk Re: Podwyżki cen w Biedronce 24.01.22, 23:58
        Dokładnie tak. Zawsze kupuję większość z promocji, ale np. dziś już chciałam kajzerki, biały serek itp. nic nie kupiłam na promocji, auchan zawsze kojarzę, że jest droższy chyba że kupujemy marki auchan. Np. biały serek 150g za 4zł, dziś w biedronce 2,99 (bylo 2,79), więc spora różnica w porównaniu do auchan.
        • anula36 Re: Podwyżki cen w Biedronce 25.01.22, 00:09
          www.telepolis.pl/tech/aplikacje/biedronka-glovo-ceny-drozyzna-inflacja
          • smiechupara Re: Podwyżki cen w Biedronce 25.01.22, 07:42
            Ja nie obrażam się smile na biedronkę ani na inny sklep,biorę co jest w promocji i tyle.
    • enigma81 Re: Podwyżki cen w Biedronce 25.01.22, 09:47
      Biedronka już chyba dawno nie jest najtańsza. Mam tam kilka produktów ulubionych i sprawdzonych, ale staram się je kupować w promocji. Zakupy głównie robię w Lidlu i Dino, raz w tygodniu takie większe w Auchan.
      Ale gdzie nie spojrzeć jest drożej.

• czekolada72 Re: Podwyżki cen w Biedronce 25.01.22, 12:09
      No ale podwyzki to zaczely sie tuz po Nowym Roku.
      Ponoc najtanszy jest teraz Auchan.
      Nigdy sie nie trzymalismy jakiegos konkretnego sklepu, zawsze z tych co byly w realnym dojezdzie wybieralo sie to co na promochach lub w niezwykle sensownych cenach.
      Najblizej to mam Lewiatan, gdzie sa fajne promocje, i duzo towarow z konczacym sie terminem przydatnosci, przeceniane o 50%.
      • kaga9 Re: Podwyżki cen w Biedronce 25.01.22, 12:51
        Wow, zazdro. Widać przytomny kierownik sklepu. Lewiatana mam najbliżej, ale kupujemy tam tylko papier toaletowy i mąż wodę do pracy, tak to nie byłoby po co wchodzić.
        • czekolada72 Re: Podwyżki cen w Biedronce 25.01.22, 13:37
          Są co najmniej dwie oddzielne sieci pod nazwą Lewiatan. Do tego różne sklepy mają różne promocje. Do tego co jest Naj Naj bliżej w ogóle nie ma co się wybierać,bo nastawimy głównie na %.
          Koło firmy - drogi i malopromocyjny. Ale mam dwa, zaciskiem na jeden, gdzie może nie wszystko i zawsze, ale bardzo często się opłaca zrobić zakupy. Do tego bardzo sensowna karta
          • kaga9 Re: Podwyżki cen w Biedronce 25.01.22, 16:29
            O, to nie wiedziałam, że są dwie osobne sieci. Koło mnie jest ten z żółto-niebieskim logo. Kojarzę jeszcze tylko konfederację przedsiębiorców pod tą nazwą 😉
            • czekolada72 Re: Podwyżki cen w Biedronce 25.01.22, 18:36
              Nie che rozdrapywac, bo nie jestem fachowcem, i w sumie jakos malo mnie to interesuje. Sama nabywam w niebiesko-zoltym, malopolska spolka regionalna.
              Ale wiem, ze jest jeszcze jakis inny, bo kiedys 2-3 lata temu moj M sie ineresowal z racji zawodowych.
              Ale dodaj do tego jeszcze rozmaite franczyzy - to zamet totalny.
              Generalnie - od po wakacji bywam w tych moich, i jestem zadowolona, bo sa fajne promocje, i w tym moim NAJ - owe przeceny. Co wiecej - maja wiecej fajnych ofert niz reklamuja w gazetkach czy na aplikacji. Co do tego ostatniego to nie umiem w 100 % powiedziec czy tak jest tylko w tym konkretnym sklepie czy ogolnie we wszystkich.

Oczywiscie nikogo nie namawiam, nie promuje, niz z tego nie mam, zawsze mowie, ze lepiej jak mniej osob korzysta, bo dla mnie zostanie wiecej wink))
              • kaga9 Re: Podwyżki cen w Biedronce 25.01.22, 22:48
                No i o to chodzi, żeby każdy w swoim otoczeniu znalazł swojego Lewiatana czy co tam mu los przyniesie. W tym moim bywam max raz na tydzień i z przecen to widuję tylko słodycze, batoniki, takie rzeczy. Choć na Wszystkich Świętych obkupiłam się tam w znicze, o.
    • liliawodna222 Re: Podwyżki cen w Biedronce 29.01.22, 10:22
      Moim zdaniem Stokrotka ma wiele produktów w naprawdę rozsądnych cenach, aczkolwiek i tu podwyżki są zauważalne smile
    • pixie.oo Re: Podwyżki cen w Biedronce 02.02.22, 22:34
      Lidl podniosl ceny praktycznie wszystkiego co kojarze. Ser homogenizowany, sery żółte, pizza mrożona, batony jakiejś ich marki no name, łosoć ze skórą filet podwyzka ogromna, na pewno nie 8%. są to podwyzki nie o paredziesiąt groszy (jakby wynikalo z inflacji, rzekomo 8%) ale rzędu 1-2 zł na kazdym produkcie. a w przypadku tego łososia to chyba jakieś 10 zl. Olej tam obecnie jest po 12 zł. to podwyzka 100% ceny!!!! Ale ja mam silny charakter i np oleju nie kupiłam odkąd tak podniesli ceny, gotuje w zamian na parze, np ryba jest gotowa w 10 min. do tego pyszna, bo nie smierdzi olejem. Nie dośc, ze zdrowiej to i nie nabijam kobzy pażernym sklepom i pisowskim złodziejom. Słodycze odstawilam juz latem tamtego roku, wiec to też mam gdzieś.
      Generalnie polecam tak z nimi postepować. Nie kupować towarów, które da się zastąpić, albo nie są niezbędne, jak chleb czy ser. Ludzie kupują bez namysłu jak leci wiec tacy pażerni widza, ze tak sie da to jeszcze wam podniosą.
      • smiechupara Re: Podwyżki cen w Biedronce 03.02.22, 00:06
        Zgadza się,wszystko drożeje bardzo,ale nie wiem,czy ludzie faktycznie kupują bez opamiętania? Raczej widzę,że stoją,oglądają,czytają,pytają. A może ja zwracam uwagę na takich jak ja smile)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka