Dodaj do ulubionych

Tanie świętowanie

16.11.04, 11:33
Rozpoczynam nowy wątek - TANIE ŚWIĘTOWANIE - wasze rady jak nie "pójść z
torbami" w czasie przedsiatecznych zakupów. Co polecacie z tanich a
jednocześnie dobrych produktów spożywczych (sprawdzonych), może adresy
sklepów gdzie można kupić łądne i niedrogie prezenty.
Zaczynajmy, bo święta tuż tuż
Obserwuj wątek
    • anias01 Re: Tanie świętowanie 23.11.04, 15:58
      Wyciągam wątek na wierzchsmile W końcu trzeba jakoś podzielić budżet, żeby nie
      pójść z torbami no i żeby poświętować. Myślę, że dobrze jest rozłożyć
      świąteczne wydatki w czasie, tzn kupić wcześniej coś z myślą o prezencie dla
      danej osoby (często na forum padają takie porady). Wiadomo przecież, że w
      ostatniej chwili baaardzo trudno jest coś znaleźć. Podoba mi się też pomysł z
      wcześniejszym przygotowaniem świątecznego piernika (znowuż wzięty z forum) -
      produkty zakupione z kilkutygodniowym wyprzedzeniem nie odbiją się tak na
      tużprzedświątecznym budżecie. No i można potem z tego upiec prezentowe
      pierniczkismile Mam zamiar wypóbować w tym roku. Promocji (typu kup kilka -
      następna gratis) staram się unikać - wiadomo, nie zawsze zakup jest trafiony.
      Jednak od jakiegoś czasu kupuję tak właśnie z myślą o świetach: będzie, jak
      znalazł. No i sama staram się przygotować ciasta. Wychodzi duużo taniej. Jeśli
      wiem, że tuż przed świętami nie będę miała czasu, to już upieczone pakuję w
      folię aluminiową i zamrażam (oczywiście w kawałkach). Potem wyjmuję po kawałku
      każdego. Jeśli czas mam, to na święta zostawiam na po pół blachy świeżych
      ciast, a resztę zamrażam (również z myślą, że wyjmie się, np. na Nowy Rok).
      Więcej pomysłów nie przychodzi mi do głowy.
      Pozdrawiam!
      Ania
      • elizas2 Tanie świętowanie - Wielkanoc:) 15.03.05, 10:31
        Czy ktos juz szykuje sie do swiąt? My w tym roku jedziemy do moich rodziców,
        dzieci już sie cieszą, że jadą do dziadków. No i nie bede miała wszystkich
        przygotowan na swojej głowie, a sie podzieli, jak to w rodziniesmile)
        A jak u was pod tym względem?
        • asia_22 Re: Tanie świętowanie - Wielkanoc:) 15.03.05, 11:34
          My tradycyjnie na swiateczne sniadanie pojdziemy do moich Rodzicow. Nastepny
          dzien spedzimy pewnie u rodziny polowka-ale nie wiem jeszcze u kogo. Ja w te
          swieta obiecalam sobie,ze nie bede szalec z potrawami-na Boze Narodzenie
          oszykowalam sie jak glupia bo Rodzina miala u nas urzedowac w 1 i 2 dzien
          swiat,wydalam mnostwo pieniedzy i co? i paskudnie sie rozchorowalam w Wigilie sad
          final byl taki,ze wszyscy poszli do brata polowka,zabrali czesc jedzenia ale
          oczywiscie nie wszystko,dojadalismy to pozniej przez dlugi czas a i tak troche
          rzeczy musialam wyrzucic sad Dlatego w te Swieta bedzie bez szalenstw-troche
          wedliny,serow,jakas salatka(jedna a nie 3 jak na BN),troche ciasta i tyle! Tym
          bardziej,ze bedziemy sie "goscic" na wychodnym wink
          Poki co mam w lodowce czerwona fasole i kukurydze w puszce z mysla o salatce
          swiatecznej.
          • czekolada72 Re: Tanie świętowanie - Wielkanoc:) 15.03.05, 18:38
            Tez jestem spragniona pomyslow na tanie Swieta. Poki co mam zamrozonego
            krolika, przetwory z lata/jesieni, pusty portfel i z przerazeniem widze, ze to
            dopiero 15.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka