Dodaj do ulubionych

TANIE ale dobre ( czyli co kupować-aby tanio było)

22.01.06, 18:10
Proponuję wpisywać tutaj tanie , ale DOBRE rzeczy.

Spożywcze:

- ryż SUN Rice ( op. 4 woreczki po 100g)- (cena z Auchan) 1,54zł. - jak pisze
na opakowaniu "Nigdy się nie klei" i zgadzam się bo to prawda smile,
- margaryna do smarowania pieczywa Miss Figura 250g ( producent Mlekowita)(
cena z Auchan) - 1,04zł.
- ketchup pikanty "Włocławek" 480g ( cena z auchan) - 2,54zł. - osobiscie nam
bardziej smakuje niż te "z górnej półki"

Chemia:
- Mydło w płynie ( miodowe)500ml - produkowane specjalnie dla auchan ( cena z
auchan)1,25zł. ( nie wysusza rąk)
- płatki do zmywania makijażu - te produkowane specjalnie dla auchan (
120szt) - cena z auchan 1,79zł.
- Papier toaletowy MOLA ( 12rolek) - około 7,-zł. ( nie pamietam dokłądniej
ceny, bo rolki są wydajne i żadko je kupujemy smile)(u nas w domu nie używa się
szarego papieru, bo ten wychodzi najtaniej)
Obserwuj wątek
    • jackussi Re: TANIE ale dobre ( czyli co kupować-aby tanio 22.01.06, 19:46
      zajrzyj -> tu forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=20012&w=22759246
      • eda79 pieluchy 25.01.06, 14:05
        pieluchy kupuje w biedronce"Dada" i dla nas są lepsze niż pampersy
    • gmm Re: TANIE ale dobre ( czyli co kupować-aby tanio 26.01.06, 15:53
      Zgadzam sie z Katarzyną co do ketchupu - niedrogi, a rzeczywiście rewelacyjny.
      Świetny smak i fajna, gęsta konsystencja.
      • elkun11 Re: TANIE ale dobre ( czyli co kupować-aby tanio 28.01.06, 17:37
        w Lidlu:
        -kukurydza-robiona przez Pudliszki-tylko 0,89 zł-wspaniała
        -masło śmietankowe 2,09 zł
        -lody bakaliwoe-1 litr-2.99zł
        w Rossmannie:
        -krem różany do rąk-wspaniale odżywia i nawilza-2,69 zł-b.duży słoik
        -żel pod prysznic Isana-2,99-300 ml
        w Biedronce:
        -jogurty robione przez Bakomę-ok.1 zł
        -pieluchy DADA
        • joana123 Re: TANIE ale dobre ( czyli co kupować-aby tanio 28.01.06, 18:24
          biedronka:
          -mrożonki-chińska , warzywa na patelnie i zupa kalafiorowa- waga 750g , prawie
          2* więcej niż hortex a kosztują od 2,79 do 3,39.Naprawde polecam zwłaszcza
          chińskąsmile)
          - żel do Wc Agent -nie widze różnicy z domestosem a kosztuje ok 4,5
          - mleczko do szorowania TIM duuuża butla ok 3 zł też nie widze różnicy z np.Cif
          - płyn do płukania Eden ok 6 zł za 1l koncentratu
          - mąki po 79groszy za kg
          pozdrawiam J.
    • karusia28 Re: TANIE ale dobre ( czyli co kupować-aby tanio 03.02.06, 13:59
      zel agent do wc,plyn do mycia naczyn tymek litrowy,kostka do wc agent,plyn do
      plukania eden litrowy,plyn uniwersalny litrowy flowers,odswiezacz
      powietrza,plun do prania,a to wszystko z biedronki.polecam.
    • odojoachim pampersy 05.02.06, 14:32
      kupuję w Rossmanie, żółte opakowanie 64 sztuki kosztuje 25 zł.
      • kafialor Re: pampersy 05.02.06, 17:08
        witajcie , jestem uzależniona od czytania Waszego forum smile
        czekałam na okazje, aby sie podłączyć. Częso robię zakupy w Lidlu są tam bardzo
        dobre makarony Combino wszystkie kształty .Nie rozgotowuja się i trzymają
        krzształt ,ryż paraboliczny - Paraboiled rice firmy - Paco- super. Cen nie
        pamiętam ,mam spory zapas w domu - ale na pewno tańsze niz w sklepach.
        Dobry też mają koncentrat pomidorowy i w kartonach i w słoiczkach.No i słodycze
        jakość niemiecka są np.odpowiedniki batonów snickers, milky czy mars.
        Kupuje też chemię np. do zmywarki
        Pozdrawiam i obiecuję się odzywac - jak zechcecie.Gośka G
      • montija Re: pampersy 06.02.06, 11:48
        a jaki rozmiar kupujesz. Mój synek waży 16kg. i szukam rozmiar junior albo do
        25kg.narazie kupuję bella heppy i zgroza 62szt. kosztują nas w promocji 33zł.
        prosze o odpowiedź.
        • madzia1708 Re: pampersy 06.02.06, 11:51
          a w jakim wieku jest Twój synek?
          • odojoachim Re: pampersy 06.02.06, 12:38
            Odo ma rok, wazy 13 kilo o zgrozo!!wink wiec tez uzywam juniorów!! rozmiar 5- 11-
            25 kilo cena niecałe 25 zł, nie jestem pewna czy 23,99 czy 24,99 jak będę dziś
            na spacerku zobaczę, bo mam zaraz koło bloku. Na pierwszy rzut oka wydają się
            mniejsze od belli happy ale naprawdę są dobre, 1 pielucha wytrzymuje cała noc,
            gdzie synek potrai wypic 200 ml picia!! Nigdy nie przepusciły nic na zewnątrz,
            a to chyb najważniejsze poza cenawink
            • ja1974 Re: pampersy 08.02.06, 13:26
              Dla naszych dzieci kupowaliśmy pieluchy w makro - marki aro (marka własna
              makro). Są co prawda foliowane z zewnątrz, ale to naszym dzieciom zupełnie nie
              przeszkadzało i nie miały żadnych odparzeń. A ich cena jest zdecydowanie
              korzystna, ok. 56-60 zł za 124 szt. w największym rozmiarze (cena może być
              nieco nieaktualna, bo już prawie od dwóch lat nie kupujemy).
    • sweetkiss Re: TANIE ale dobre ( czyli co kupować-aby tanio 05.03.06, 18:17
      Tampony Safe z biedronki - 32 szt. 5.99
      Płatki kosmetyczne Rosmann - 80 szt. 1.79 w promocji 1.49
      Woda 5l Oaza z biedeonki - 1.49
      • gosiaczek7772 Re: TANIE ale dobre ( czyli co kupować-aby tanio 10.03.06, 14:43
        Płatki kukurydziane kupuję w biedronce 1kg. ok. 5 zł. i sa lepsze, bo troszkę
        grubsze,ale super chrupiące zanim sie je zje nie robi się ciapa w talerzu.
        używam ich równiez do kotletów jako panierki.Polecam
    • skyneti Re: TANIE ale dobre ( czyli co kupować-aby tanio 04.04.06, 11:50
      W tesco
      frytki- 450g za 1,19 zl
      wafeliki kukurydziane za 2,19 zł- 300g
      lody rozne smaki 1l za 2zl

Zgadzam sie co do tych pieluch z biedronki smile
    • gochalodz Re: TANIE ale dobre ( czyli co kupować-aby tanio 05.09.06, 19:19
      Żel do wc z Lidla(1,99zł)
      Płatki do demakijażu z Lidla
      Ketchup Tortex-2,79zł
      Pieczywo chrupkie Sante,a nie Wasa(kosztuje połowę tego co Wasa)
      Mydło w płynie 1l za 2,49 z Lidla(zapas)
      Zmywacz do paznokci Rossmann 250ml za 4,49zł
      • kasiula.m Re: TANIE ale dobre ( czyli co kupować-aby tanio 14.10.06, 07:35
        z wszystkim sie zgadzam procz ketchupu Tortex, w mojej rodzinie nikt go nie
        przelknal bez grymasu i w koncu wyladowal w koszu.
    • martina.15 Re: TANIE ale dobre ( czyli co kupować-aby tanio 05.09.06, 21:09
      seria ziajka dla mojej corki- super kosmetyki bardzo dobra jakosc i swietna cena.

a co do papieru toaletowego- to my go w ogole nie kupujemy, tylko wymieniamy
      makulature i za to dostajemy 8 rolek. dopoki trzeba nam kolejnej paczki juz sie
      nazbiera ulotek i gazet na tyle ze znowu dostajemy to co chcemy.
      • jakema1984 Re: TANIE ale dobre ( czyli co kupować-aby tanio 06.09.06, 20:09
        Hej, to jeszcze istnieja takie punkty...? Swietne i jakie ekologiczne. Pamietam
        jak za dzieciaka rodzice wozili nasza Syrena 105 stare gazety do skupu... A ja
        polecam z Lidla fasole czerwona sucha (spora torba kosztuje niewiele, a gotuje
        jednoczesnie calosc i mroze)
      • cotoneaster punkt skupu makulatury - gdzie??? 08.10.06, 11:23
        j.w.
    • ewajer Re: TANIE ale dobre ( czyli co kupować-aby tanio 06.09.06, 20:58
      w Makro marki Aro
      - mydło w płynie mleczno miodowe - baniak 5 litrów - 5 zł
      Płyn do mycia ( gęsty jak Ludwik i naprawdę dobry) baniak 5 litrów - 5 zł
      Płyn do dezynfekcji ( typu Domestos ) - baniak 5 litrów - 20 zł
      i naprawdę są to dobre produkty. Jedyny kłopot stanowi duza ilość, ale zawsze
      mozna się z kimś podzielić
    • mistan Re: TANIE ale dobre ( czyli co kupować-aby tanio 08.10.06, 19:06
      ja na tym forum przeczytałam kiedyś o płynie do dezynfekcji Agent z Biedronki -
      znacznie tańszy od Domestosa a nie dostrzegam róznicy w efektach działania.
      Poleciłam go kilku osobom - wszyscy byli zadowoleni, więc warto przetestować.
    • lady68 Re: TANIE ale dobre ( czyli co kupować-aby tanio 10.10.06, 10:55
      widze że produkty z Biedronki wiodą prymsmile i to bez względu na to co o nich piszą.
      Mam ją na osiedlu i mimo ze do Geant-u mam pare minut to jednak nie ma
      porównania jeśli chodzi o Biedronke. Kupuje tam soki 2 litr za 2.50. Polecam
      jabłkowo-miętowy kawe Arabike-bardzo dobra, Mleczko Tim, płyny do wc, woóle
      chemia jest bardzo tania. Ser żółty w plastrach 4.50 kubek białego sera 5 zł.
      • aja38 Re: TANIE ale dobre ( czyli co kupować-aby tanio 10.10.06, 12:21
        a ta kawa o ktorej piszesz arabika to mielona czy rozpuszczalna? ma jakas swoja
        nazwe??
    • agni31 Re: TANIE ale dobre ( czyli co kupować-aby tanio 14.10.06, 05:09
      Zależy gdzie... Mieszkając we Francji dość często kupuję marki hipermarketowe
      (wliczając w to też dyskonty typu Lidl) - głównie jedzenie - zwracając uwagę na
      etykietkę i porównując zawartość tłuszczu/węglowodanów/białka z drożyszym
      produktem; także niektóre środki czystości czy papier toaletowy, ręczniki
      kuchenne etc.). Oprócz wędlin z jednego z dyskontów i oraz śmietany i wina z
      innego wszystko jest OK.

W Polsce kilka razy też takie "tanie" rzeczy kupiłam i nigdy więcej tego nie
      zrobię. Tescowy tuńczyk był obrzydliwy, biedronkowy płyn do mycia naczyń był
      skuteczny po wlaniu pół szklanki, że nie wspomnę o doświadczeniach z Leader
      Pricem, który miałam tuż pod domem i który "nie wiedzieć czemu" po 4 miesiącach
      zbankrutował (Champion w tym samym miejscu ma się dobrze od ponad 2 lat). Jedyne
      rzeczy, które dobrze wspominam to płatki do demakijażu z Rossmana (kosmetyków
      bym tam w życiu nie kupiła) i jakieś żele pod prysznic z Leclerca bodajże. Tani
      papier toaletowy też jest nic nie wart, bo jest go kilka-kilkanaście razy mniej
      niż droższego.

Czego mi brakuje w obu krajach: niedrogiego ryżu "pełnego" (białego, choćby był
      za darmo, nie wezmę - żadnych wartościodżywczych toto nie ma), niedrogich soków
      nie robionych z koncentratów, a we Francji także tanich warzyw i owoców ze
      smakiem (np. czereśnie w tym roku nie zeszły poniżej 4,5 euro) oraz polskiej
      różnorodności kosmetyków (z jakością to różnie bywa, bo wiele osób chwali Ziaję,
      w ktorej ja osobiście nie znalazłam nic odpowiedniego dla siebie; ale za to
      kosmetyki Pharmaceris, niektóre Sorayi, AA czy Dermiki kupuję hurtowo przy
      każdej wizycie).

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka