09.11.06, 14:27
przekonałam się,że czasem ciuch ze szmateksu ma lepsza jakość niż ten kupiony
n atargu czy nawet w firmowym sklepie.Myślę np o swetrach.Mam kilka kupionych
w szmateksie(100%bawełna)mają kilka lat, wiele prań za sobą i wyglądają
normalnie.Te kupione wsklepie czasem po pierwszym praniu są nie do noszenia.Co
o tym myślice?
Obserwuj wątek
    • mrowka_r Re: Szmateksy 09.11.06, 15:16
      Meg303 -> w 100% zgadzam się z Tobą! To samo dotyczy bawełnianych koszulek. Taka
      z lumpeksu daje mi gwarancje, że się nie skurczy po pierwszym praniu co niestety
      często się zdarza, chociaż zwracam uwagę na oznaczenia odnośnie sposobu prania.
      Właśnie wróciłam z zakupów. Kupiłam fajna bluzę z polaru za 7.20 zł smile
      • luzka13 Re: Szmateksy 09.11.06, 16:08
        Co do koszulek to jeszcze tak fajnie skręcaja się i po praniu szef wychodzi
        gdzieś na plecach.
        Od kilu tygodni sen spedzał mi z oczu garnitur dla mojego syna.
        Bestia za parę miesiecy konczy gimnazjum i już w szkole zapowiedziano ze na
        egzaminie chlopcy powinni mieć garnitury, o studniówce nie wspomnę.
        Wpadłam w piątek do mojego osiedlowego taniocha bo była przecena o 50% i co mi
        pierwsze wpadło w oczy - piekny garnitur dla mojego syna, 3-częściowy, w
        delikatne paseczki granatowy z bardzo przyzwoitego materiału, wełna z poliestrem.
        Do tego znalazłam piekną białą koszulę i za wszystko zapłaciłam --
        • sfi A u mnie usmiech z innego powodu... 09.11.06, 17:18
          Fajnie jak twoj szeF po praniu wychodzi gdzies na plecach. Czyzby tyle wypil?

Zapewne mialas na mysli szeW...
        • zuza724 Re: OJ PRAWDA 11.11.06, 16:53
          Oj prawda ale uśmiech to ci nie zchodził z twarzy gdzieś do wtorkusmile))).
          A szmateksy,lumpeksy i seckenchendy)) to super sprawa.
          Beata
        • meg303 Re: Szmateksy 12.11.06, 14:23
          GratulacjesmilePrzypomniałam sobie jak w środku mrożnej zimy kupiłam w szmateksie
          piękny wełniany beżowy płaszczyk za 16PLN...Firma River Island rozmiar 36.Jest
          super i co dziwne przypomina fasonem te z wystaw bardzo drogich butików.
    • jagoda85 Re: Szmateksy 09.11.06, 18:23
      Kupiłam wczoraj 2 spódnice, za które zapłaciłam niecałe 4 zł. W normalnym
      sklepie napewno nie kupiłaby z tak dobrego materiału, a jeśli już by się
      trafiła, to napewno zapłaciłaby minimum 100 zł za sztukę.
    • robalrobal Re: Szmateksy 12.11.06, 17:23
      JA kupiłam latem NOWE buty traperki z goretexem i podeszwą Vibram za 8 zł!
      Śliczne i super wygodne. Podobne widziałam w zeszłym tygodniu w sklepie firmowym za ponad 400zł.
      • lorienn1 Re: Szmateksy 12.11.06, 20:13
        Gdyby nie szmateksy to niestety musiałabym wybierać między ubraniem dzieci a tym
        czy będą jadły sad
        Ale nie martwi mnie to, bo maja fajne ciuchy, za grosze i ogolnie jest fajnie smile
        • brookie Re: Szmateksy 20.11.06, 11:47
          Ja czesto wyciagam ze szmateksow markowe ciuchy. Ostatnio fajne bluzeczki Tommy
          Hilfiger dla mnie i dla syna, sporo letnich ciuchow Kookai,Elle, jeansy DK&Y i
          wiele innych. W zeszlym roku trafilam oryginalna torbe ( Houston pearl) Louisa
          Vuitton. Mimo, ze uzywana, jest warta kupe szmalu.
    • gochalodz Re: Szmateksy 02.02.07, 10:21
      całą szafę mam ciuchów z lumpeksówsmileTo są moje ulubione ciuszki.Na ciuchy w tak
      dobrym gatunku ze sklepu nigdy mnie nie było stać.Wyglądają jak nowe po wielu
      praniach!M&S,Mexx,Dorothy Perkins,Vero Moda,George,Joie de Vivre.Czase trafią
      się spodnie Dieselwink
      Wczoraj zakupilam bluzkę Vero moda-jak nówka.
      • marta.pio Szmateksy Wawa 02.02.07, 10:38
        Dziewczyny,
        jakie secondhandy polecacie w Wawie?

Pozdrawiam
        • sweetkiss Re: Szmateksy Wawa 02.02.07, 17:14
          Polecam forum
          forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=24662
        • anneau Re: Szmateksy Wawa 02.02.07, 21:07
          Hey Marta, gorąco polecam dwa na Mokotowie. Jeden jest Narbutta róg Puławskiej,
          drugi nazywa się Wzorcownia i jest na rogu Madalińskiego i Puławskiej. Oba
          bardzo dobre tylko że ten drugi trochę droższy niż standardowo (bo np za
          spódnicę dobrej jakości zapłaciłam 29 pln a nie 4 zł) ale warto bo wszystko
          jest tam czyściutkie, pachnące i wyprasowane.

Moja mama buszuje b.często w tym przy Narbutta i moja córeczka ma mnóstwo
          rzeczy z tamtąd: m.in piękną świąteczną sukienkę z bordowego aksamitu oraz
          czarną w srebrne kwiatuszki sukienkę na sylwestra (łącznie za 5 ciuchów w tym
          te cudne sukienki mama zapłaciła 22 pln)

pozdrawiam ciepło
          • marta.pio Re: Szmateksy Wawa 05.02.07, 11:21
            ok, dziekismile
            moze sie wybioresmile
    • ola_mi81 Re: Szmateksy 02.02.07, 21:38
      Ja jestem dosłownie uzależniona od kupowania w lumpeksie.mam jeden yulubiony,
      super ciuchy, ubieram tam siebie, córcie, a i mąż tam czasmi wynajdzie coś dla
      siebie.Super gatunek, oryginalne wzory i ta przyjemnosć wynajdywania jakiś
      perełeksmile))Rewelacja!
      • grzanka23 Re: Szmateksy 03.02.07, 14:16
        Napisz ktory to lumpex?
        • ola_mi81 Re: Szmateksy Poznań 08.02.07, 10:11
          Jesteś z Poznania??
          • ewamro Re: Szmateksy Poznań 11.02.07, 00:14
            Ja jestem z Poznania smile Napisz co to za lumpeks, proszę smile Ja bardzo lubię ten
            przy Rossmanie, na Dąbrowskiego. I jeden, mały sklepik na Keplera.
            • ola_mi81 Re: Szmateksy Poznań 14.02.07, 17:03
              jest w Poznaiu taka sieć " Pełna szafa" ( chyba dobrze napisałam), taki żółty
              szyld. Na Dębcu, Piatkowie, Ratajach, przy rynku Jeżyckim i nie wiem gdzie
              jeszcze. Co tydzień wszystko nowe, otwarte nawet w niedziele. Firmówki, fajne
              ciuszki, pełno rzeczy dla dzieci.Baaardzo polecamsmile)))))
              • ewamro Re: Szmateksy Poznań 15.02.07, 22:36
                Ciuszki są tam na wagę czy na sztuki? Przy rynku Jeżyckim jestem bardzo często,
                na pewno tam zajrzę, dzięki smile
              • szagszag Re: Szmateksy Poznań 16.02.07, 01:45
                Przy samym Jeżyckim czy gdzieś w bocznych uliczkach? I gdzie na Ratajach? Bo
                jak mają otwarte w niedziele, to jestem baaardzo zaiteresowana... W inne dni
                tyg. czsu brak na szperanie sad
                • ola_mi81 Re: Szmateksy Poznań 23.02.07, 19:57
                  Na Ratajach chyba w Orlim Gnieżdzie, ale dokładnie nie wiem, bo tam nie byłam.
                  Jesli chodzi o rynej Jeżycki, to nie daleko Rossmana, nie w bocznej. Ciuchy sa
                  wycenione,w pon i wto najdrożej, potem przeceniają, w niedziele wszystko chyba
                  po 2zł.
                  • ania970 Re: Szmateksy Poznań 24.02.07, 16:30
                    Na Ratajach nawet na pewno w Orlim Gnieździe na os. Lecha. W niedziele
                    jest dostawa i ludzie stoją już przed otwarciem sklepu, takie mają perełki.
                    Osobiście nie widziałam, ale panie z obsługi tak mówią smile
                    W poniedziałki jest dorzutka towaru. Rzeczywiście świetny sklep.
                    Pozdrawiam
    • sylwiaemilki Re: Szmateksy 25.02.07, 23:25
      ja od nie dawna odkryłam szmateksy, urodzila nam sie dzidzia i trzeba
      oszczedzac
      ale jak byalm mile zaskoczona własnie kupinymi tam swetrami, po prostu nic sie
      z nimi nie dzieje, zadnych pęczków, rozciagnięć, moj mąż smieje sie ze niedługo
      założymy my ciuchland!
      Super sprawa!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka