lena691 18.01.07, 19:58 O pościeli było a okna jak często myjecie? bo ja odwlekam jak mogę. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
iberia.pl Re: okna.... 18.01.07, 20:33 kilka razy w roku, w tej materii bierze gore moje lenistwo . Odpowiedz Link
amused.to.death Re: okna.... 18.01.07, 22:11 rzadko. mieszkam prawie w centrum miasta - bardzo szybko nie widać że one w ogóle były myte. poza tym skoro wychodzę kiedy jest ciemno i wracam kiedy jest ciemno, to po co mi czyste okna???? Odpowiedz Link
niedzwiedzica_sousie Re: okna.... 19.01.07, 09:07 okno w kuchni to jeszcze czasem machnę ale do mycia pozostałych zawsze kogoś biorę, bo przerasta mnie to Odpowiedz Link
kubuspuchatek14 Re: okna.... 19.01.07, 11:24 co 4 tygodnie.Nie mam firan w oknach tylko zasłonki więc widać jaksą brudne, a szczególnie jak świeci słońce. Odpowiedz Link
madzia1708 Re: okna.... 19.01.07, 12:49 w kuchni dośc często a tak 2 razy w roku, niecierpię tej roboty Odpowiedz Link
lolarun Re: okna.... 19.01.07, 19:42 tak rzadko jak tylko można. Ostatnio pół roku temu. Wychodzę z założenia nie ma co się przemęczać i ryzykować choroby przzy takiej pogodzie. Odpowiedz Link
madzia1708 Re: okna.... 24.01.07, 16:05 nawet zeby cały rok był upał, to bym nie myła okien częściej niż 2 razy do roku ) Odpowiedz Link
osika4 Re: okna.... 24.01.07, 23:48 Zawsze myję okna jak mam zamiar zmienić firanki czyli co ok. 2 miesiące. Odpowiedz Link
natalicja Re: okna.... 25.01.07, 00:00 odwlekam Nie powiem ile, bo się wstydzę. Czasem latem machnę okno i parapet przy balkonie, bo jak dobrze wieje, to pranie mi się potrafi od nich wyświnić (balkon wąziutki...) Mieszkam na tyle blisko ruchliwej ulicy, że mycie okien wydaje mi się działaniem pozbawionym szans na powodzenie. Odpowiedz Link
a_gneskka Re: okna.... 25.01.07, 02:16 Trudno powiedzieć, czasem miewam "napady" porządkowe, przy których obrywa się i oknom - ale rzadko wszystkim na raz, bo np. w sypialni okiennice są zamknięte prawie non stop, więc okno długo jest czyste. Najczęściej myję w kuchni (jest mała i mimo wyciągu tłuszcz bywa wszędzie, a i okiennic brak) i salonie (duże, bez okiennic, często od tej strony zacina deszcz). Ogólnie to okno kuchenne co miesiąc, salon jakoś podobnie, reszta o wiele rzadziej. Odpowiedz Link
lena691 Re: okna.... 25.01.07, 16:21 Ja przedwczoraj umyłam ale te od ulicy a z tyłu bloku poczeka bo największe. A myłam przed świętami i tak mnie naszło teraz. A teraz źle się czuję bo chyba mnie zawiało ( Odpowiedz Link