loya2005 27.02.07, 09:54 czy macie jakieś metody że by pozbyć się zmechaceń na swetrach? poza kupnem nowego ? pozdrawiam, Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kabaste Re: zmechacone swetry-co można 27.02.07, 10:27 Ja kiedyś kupiłam sobie w tym celu golarkę do swetrów, w Lidlu, całe 4,99zł kosztowała a działa naprawdę rewelacyjnie. To chyba najszybszy i najlepszy sposób pozbycia się kudełków ze swetrów. Odpowiedz Link
assays Re: zmechacone swetry-co można 27.02.07, 10:28 golarka do swetrów, polecam! Na rynku jest dostępnych kilka modeli, różnych firm. Cena najtańszego to kilkanaście złotych - Clatronic w Selgrosie. Sama używam takiego sprzętu już wiele lat. Pozdrawiam Odpowiedz Link
marta.pio golarka 27.02.07, 11:27 potwierdzam, kupiłam na allegro za ok. 25 zł (ale jak widać w dyskontach można taniej). działa świetnie, niektóre swetry wyglądaja jak nowe. Odpowiedz Link
loya2005 Re: golarka 27.02.07, 12:47 bardzo Wam dziękuje za informacje. Powiedzcie mi jeszcze czy golenie tych zmechaceń jest trwałe, czy po jakimś czasie trzeba zrobić powtórkę? pozdrawiam, Odpowiedz Link
lena691 Re: golarka 27.02.07, 13:08 nie jest trwałe - jak nosisz to się mechaci znów synkowi dresiki "golę" tak co jakiś czas. Nawet goliłam grube rajstopy bo od spodni się brały Odpowiedz Link
szagszag Re: zmechacone swetry-co można 28.02.07, 00:36 A nie zrobi się taką golarką dziury w swetrze? Ja się zawsze bałam, że tym wykończę taki sweter definitywnie... Odpowiedz Link
marta.pio Re: zmechacone swetry-co można 28.02.07, 09:12 bez obaw goliłam i cienkie bluzeczki, sweterki, bluzki, rekawiczki, plaszcz. nigdy nic się nie stało. jest specjalna nakładka na ostrza i trzeba by było się bardzo postarać żeby zrobić dziurę Odpowiedz Link
gumkoleon Re: zmechacone swetry-co można 28.02.07, 12:00 a ja gole zwykłą maszynką jednorazową podkradaną mężowi, też jest ok tylko trzeba oczywiście robić to ostrożnie, zeby sobie wzorów nie wyciąć Odpowiedz Link
robalrobal Re: zmechacone swetry-co można 18.03.07, 17:28 Mi maszynka do golenia nie zdała egzaminu. Szybko sie tępi a poza tym kilka razy zrobiłam nią dziurki w dresach synka Specjalna golarka jest o niebo lepsza! Odpowiedz Link
gumkoleon Re: zmechacone swetry-co można 19.04.07, 17:18 teraz jest w Lidlu w promocji za 9 zł muszę sobie sprawić bo nigdy nie miałam Odpowiedz Link
loya2005 Re: zmechacone swetry-co można 19.04.07, 22:52 właśnie!! zachęcona powyższymi postami zajechałam pod lidla żeby kupić. i rzeczywiście się sprawdza pozdrawiam, Odpowiedz Link