maja8549 04.03.07, 18:13 czy dajecie do wynajetej ksiegowej? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
alpepe Re: same wypelniacie PITa?? 04.03.07, 19:00 ja wypełniam sama, mojemu mężowi też Odpowiedz Link
lorienn1 Re: same wypelniacie PITa?? 04.03.07, 19:12 Bez problemu sama wypełnisz z programem komputerowym. Odpowiedz Link
bogna303 Re: same wypelniacie PITa?? 04.03.07, 20:11 ja też wypełniam sama w całej rodzinie i znajomym.jestem ksiegowa Odpowiedz Link
cobia Re: same wypelniacie PITa?? 04.03.07, 21:34 a co w nich trudnego, szczegolnie jak sie ma program? Odpowiedz Link
szagszag Re: same wypelniacie PITa?? 05.03.07, 01:07 Ja absolutnie nie. Część moich dochodów podlega innym zasadom (praca twórcza), mąż ma działalność, mamy odliczenia jeszcze za zakup mieszkania. Nie ma sensu się męczyć, skoro księgowa za 30 zł może to zrobić. Oczywiście, jeżeli macie oboje po prostu umowę o pracę, to faktycznie sprawa nie jest bardzo skomplikowana i szczególnie z pomocą programu można sobie poradzić Odpowiedz Link
lorienn1 Re: same wypelniacie PITa?? 05.03.07, 08:42 30 zł, to dość rozsądna i niska cena W zeszłym roku dzwoniłam do biura rachunkowego o ewentualną cenę za rozliczenie PIT-a i usłyszałam 120 zł (Poznań) Odpowiedz Link
ada16 Re: same wypelniacie PITa?? 05.03.07, 09:33 w szczególnosci , ze takie biuro nie odpowiada za ewentualne bledy!! Odpowiedz Link
mamajudo Re: same wypelniacie PITa?? 05.03.07, 09:40 Wypełniam sama, sprawia mi to niesłychaną frajdę Znajomym też wypełniam Nie jestem księgową. Odpowiedz Link
kato15 Re: same wypelniacie PITa?? 05.03.07, 21:06 wypełnienie deklaracji w przypadku osób pracujących na umowę to nic trudnego, zwłaszcza że ulg jest coraz mnie, w US można pobrać broszurę objaśniającą a nawet jakby dalej coś było nie jasne to wszystko można znaleźć w necie. Odpowiedz Link
shady27 sama a wlasciwie to komp mi liczy :) 06.03.07, 11:40 wpisuje tylko co trzeba, komputer wylicza, drukuje, wysylam i gotowe Odpowiedz Link
procesor Re: sama a wlasciwie to komp mi liczy :) 06.03.07, 13:08 dziś w Wyborczej dołączona płyta z programem do rozliczania PIT zakupiłam i rozliczę sie sama, jak zwykle zresztą (i może nawet pierwszy raz od wieków oddam PIT jeszcze w marcu! więc i sprawdzić mi będą mogli i bez kolejki - czyli oszczędność czasu ) Odpowiedz Link
jasmina251 Re: Sama 07.03.07, 14:33 rozliczam i nie tylko sobie czy bliskim ale tez znajomym. Do dzis rozliczyłam 23 Pit-y i nie tylko te proste. Rozliczam jeszcze działalnośc,ulgi rehabilitacyjne... Mam z tego nieziemską radośc bo z wykształcenia ksiegowa nie jestem a do tego zapas kawy na kilka miesięcy i zatwardzenie od czekoladek. Pozdrawiam Justyna Odpowiedz Link
osika4 Re: same wypelniacie PITa?? 07.03.07, 14:59 Darmowych programów do rozliczenia w necie jest dużo, ale tym osobom, które jeszcze same nie robiły proponuję zrobić odręcznie, czytając pozycję po pozycji. Wtedy każdy zrozumie co, dlaczego i skąd się wzięło. Ja również robię sama i też te bardziej skomplikowane. Odpowiedz Link
iberia.pl Re: same wypelniacie PITa?? 07.03.07, 18:24 osika4 napisała: > > proponuję zrobić odręcznie, czytając pozycję po pozycji. > Wtedy każdy zrozumie co, dlaczego i skąd się wzięło. czyzby?sorry ale probowalam 2-3 lata temu i szlag mnie trafial bo dla mnie to istna chinszczyzna DDDD > Ja również robię sama i też te bardziej skomplikowane. gratuluje Odpowiedz Link
osika4 Re: same wypelniacie PITa?? 07.03.07, 18:36 Iberio - jeżeli masz problem to ja Ci chętnie pomogę. Możesz pisać tutaj albo na pocztę gazetową, gdzie chcesz. Napewno damy radę. Pozdrawiam. Odpowiedz Link
iberia.pl Re: same wypelniacie PITa?? 07.03.07, 19:02 dziekuje za dobre checi, Mama juz mi policzyla jak co roku zreszta . Odpowiedz Link
maja8549 Re: same wypelniacie PITa?? 17.03.07, 22:58 podziwiam was, ja oddalam mojego PIT ksiegowej.. moze to i lepiej.. Odpowiedz Link