maja8549 19.07.07, 22:02 ktos slyszal, podobno mozna tym czyscic bez chemii sama woda ? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tabaluga0 Re: magiczne sciereczki do czyszczenia? 19.07.07, 22:49 prosze cię , nie wierz w to. moja tesciowa wszystkie nowinki testuje i zachwyca sie, podarowala nam jedna taka sciereczke, kupe kasy za nia dala, umylam okna i lustra, koszmar, musialam myc od nowa, normalnie z plynem do szyb, same zacieki, tak jakbys umyla zwykla scierą z wodą i nie wytarła. Odpowiedz Link
olesia301 Super! 20.07.07, 08:40 Są super, tylko musisz kupić originalne niemieckie za ok 40 zł, a nie tanie podróby na rynku. Ja mam jedną 5 lat (!!!). Myję nią wszystkie szyby - okna, piekarnik, lustra, szyby w szafach. To są takie nagumowane szmatki. Można je prać tylko w szarym mydle a do płukania tylko woda - żadnych detergentów! Ja nigdy nie kupiłam płynu do szyb czy do luster. Mój mąż czasem nawet podkrada mi te "czarodziejskie" szmatki do mycia samochodu. Super wtedy lśni. Jednym słowem - Polecam! Ola Odpowiedz Link
portalegre Re: magiczne sciereczki do czyszczenia? 20.07.07, 23:30 odkąd je odkrylam, nie uzywam innych kupuje za 5 zł w hipermarkecie, a ostatnio w sklepiku "Wszystko za 2,5" przy dworcu Warszawa Zachodnia i są super a ta magia to mikrofibra się nazywa Odpowiedz Link
gochalodz Z mikrofibry-np Stella 21.07.07, 15:59 to są naprawdę fajne ściereczki.Podobne są np w Biedronce I faktycznie bez chemii... Odpowiedz Link
rassia Re: Z mikrofibry-np Stella 23.07.07, 17:12 Ja mam właśnie te z biedronki (tzn. z mikrofibry) są tanie i skuteczne doskonale polerują i wystarczy ciepła woda. Korzyść dla portfela i dla środowiska Odpowiedz Link
nunia01 Re: magiczne sciereczki do czyszczenia? 23.07.07, 21:35 One nie są panaceum na całe sprzątanie. Ja używam ich do: okien, luster, telewizora i monitora, glazury (takie 'przelecenie'), drzwi, okapu, lodówki, metalowego zlewu itp. Generalnie do większości zastosowań. Ale czasami lubię glazurę przejechać płynem i szorstką gąbką, nie bardzo sprawdzają sie też w mojej kabinie prysznicowej. Po pierwszym zachwycie - szmatka do wszystkiego - przetestowałam do czego mi pasuje, a do czego nie. Podarowałam kilka koleżankom i np. służą doskonale do wielkiej szafy lustrzanej. Na pewno dobrze sprawdzają sie przy maluchu - przy wizycie rocznego synka znajomych zaopatrzyła się w szmatkę specjalnie na sprzątanie dookoła malucha - do łapek się przydała a rozlany sok nie sprawił nikomu kłopotu Odpowiedz Link
bonsai_88 Re: magiczne sciereczki do czyszczenia? 16.08.07, 18:09 Właśnie taką ściereczkę kupiłam - już sprawdziłam na lustrze, że na sucho ślicznie czyści wszelkie smugi... teraz będę musiała zobaczyć czy na mokro mi wyczyści plamy [na sucho nie wszytkie schodzą] Odpowiedz Link
wielkakicha Re: magiczne sciereczki do czyszczenia? 16.08.07, 19:09 Myję takową lustra w łazience, bo mam ich peeeeeeeełno (bez środków chemicznych). Odpowiedz Link