Dodaj do ulubionych

forum pada :-((

08.10.07, 14:31
n/t
Obserwuj wątek
    • marmelada zgadzam się... forum pada :-(( 08.10.07, 14:39
      Jedna z przyczyn to lokalizacja:
      Gazeta.pl -> Forum -> Prywatne -> Dziecko

Nawet nie wiem jak tutaj trafiłam, może przez czyjąś stopkę?
      A trafiłam, mimo że pociech jeszcze nie mam.
      A trafiłam, bo temat oszczędzania bardzo mnie interesuje i chcę
      poznawać Wasze dobre praktyki i takimi też się dzielić.
      Może nowe forum... kobieta praktyczna? wink Będzie tam można wrzucić i
      o oszczędzaniu i o innych babeczkowych osiagnięciach wink.

M.
      • alba.alba Re: zgadzam się... forum pada :-(( 10.10.07, 00:35
        Wiecie że ja nie wiedziałam jaka jest lokalizacja tego forum? Ja po prostu wchodzę na Gazeta - Forum i w Szukaj wpisuję "Oszczędzamy".
        Lokalizacja tego forum mnie trochę przestraszyła, bo sama jestem szczęśliwie bezdzietna, a tu się okazuje, że forum należy do prorodzinnych katolikówwink

Na domiar złego kiedyś na forum pisałam, ile to można pieniędzy zaoszczędzić na nieposiadaniu dziecka. Oburzenie było wielkie, chyba z uwagi na lokalizację tego forum, o której ja nie wiedziałam. Ale mnie chodzi jedynie o to, że jak ktoś się waha czy rodzić dziecko czy nie, to kwestie finansowe mogą być jednym z argumentów, który przechyli wahadło w stronę bezdzietności. Nie dotyczy to rzecz jasna osób czujących wielkie zamiłowanie do macierzyństwa/tacierzyństwa, bo oni powinni i chcą mieć dzieci. Ale jak pokazuje ujemny przyrost naturalny i fakt, że znaczny odetek dzieci pochodzi z "wpadki" - takich zamiłowanych od rodzicielstwa jest bardzo mało.

A gdy chodzi o umieranie tego forum, to może wynika to z faktu, że liczba możliwości osczędzania jest ograniczona. W zasadzie wszystkie najważiejsze tematy zostały już poruszone. Wszak z pustego i Salomon nie naleje...
    • iberia.pl Re: forum pada :-((? 08.10.07, 15:00
      czemu tak uwazasz?Tu zawsze ruch byl mniejszy niz na innych forach...
    • reni_78 Re: forum pada :-(( 08.10.07, 15:11
      pamiętam, jak tu zaszłam pierwszy raz...
      grzebałam w każdym wątku... dużo pisałam...
      teraz raczej przeglądam, podczytuję...
      mam wrażenie, że wciąż przeżywam dejavu...
      a wydaje mi się niegrzecznie ciągle rzucać linkami...
      korzystanie z tego forum to zryw, aż się człowiek zachłyśnie...
      no, i co jakiś czas jest tu nowa grupa "pasjonatów"...

Pozdrawiam wszystkich, którzy tu byli, są i/lub będą !!!
      • asia.asz Re: forum pada :-(( 08.10.07, 15:34
        1 -to chyba wszystkie padaja bo wszedzie czytam podobne teksty... a przeciez forum to nie zycie i nie zastapi codziennych kontaktow z innymi wiec skad oczekiwanie ze bedzie tu duzy ruch, zwlaszcza w tak waskim dziale jak oszczedzanie
        2 - lokalizacja rzeczywiscie srednio-ciekawa, juz kiedys o tym myslalam ze jest w dziecku a o dzieciach tu nieduzo
        3 - nigdy tu nie bylo super ruchliwie...
        • zabeczka84 Re: forum pada :-(( 08.10.07, 17:17
          hmmm, nie pada ale chyba wszystkie tematy się wyczerpały. Jak coś kogos
          interesuje to grzebie w wyszukiwarce, a reszta na bieżaco.
          Jestem założycielką forum Niezalezne Kobietki, i tam też ostatnio ruch zanikł,
          zresztą mało się reklamujemy przez mój brak czasu.
          Niestety teraz jest taki okres że wszyscy pracują od rana do wieczora , czesto
          ci którzy mieli czas w pracy na czytanie teraz go nie mają bo pracodawcy chcą
          efektywnych wyników i zawalają robota. A jak ktoś jest szczesliwym posiadaczem
          netu w domu to po prost wieczoram juz mu się nie chce... Takie zycie teraz
          zabiegane ehhh...
    • zooba Re: forum pada :-(( 08.10.07, 20:34
      Ja myślę, że to naturalne falowanie, raz jest więcej ludzi, raz mniej. Kiedy tu
      trafiłam (rok temu ponad) tylko czytałam, wydawało mi się, że nie mam nic do
      dodania - nie wekuję, nie suszę, nie robie pierogów wink

Tematyka jest w sumie dość wąska - na ile różnych sposobów można oszczędzać nie
      popadając w przesadę?
      • ktw2007 Re: forum pada :-(( 09.10.07, 08:51
        Wiem, wiem ...zeby zachować tematykę i " czystosc " tego forum -
        bo . Zakładając wątek C=hciałam poznać waszą opinię, ....
        • roxanna1336 Re: forum pada :-(( 10.10.07, 12:13
          Kiedyś już był poruszany podobny problem . Użytkownicy wypowiadali sie na temat
          czy życzą sobie przeniesienia forum czy nie . Ostateczna decyzja była ,żeby
          zostawić tu gdzie jest i w takiej formie . Jestem otwarta na propozycje . Można
          sprobować przenieść forum w inne miejsce . Może jakieś propozycje ?
          • ktw2007 Re: forum pada :-(( 10.10.07, 12:37
            MOże w " DOM" - duzo osób zagląda .
            • kato15 Re: forum pada :-(( 10.10.07, 18:52
              Czytam to forum od bardzo dawna i jeśli rzeczywiście pada to jest wina pewnych
              osób, które od pewnego czasu zaczęły się na tym forum wypowiadać. Dawniej można
              było tutaj wyczytać wiele pożytecznych porad i podyskutować na poziomie, a teraz
              coraz częściej się czyta obelgi, wyśmiewanie z osób mniej zarabiających,
              złośliwe uwagi i totalny brak ematii...
    • wrzosowe_wzgorze Re: forum pada :-(( 11.10.07, 16:30
      Haha, jakiś czas temu o tym pisałam- o złej lokalizacji forum smile.
      Może da się coś z tym zrobić ?
      • roxanna1336 Re: forum pada :-(( 12.10.07, 11:03
        Proszę powiedzieć gdzie przenieść , napisze do administracji to nas przeniosą.
        • iberia.pl Re: forum pada :-(( 12.10.07, 12:20
          jak ktos wyzej napisal albo pod DOM albo pod KOBIETA.
    • akacjax Nie pada, nie przenosić. 12.10.07, 16:46
      A ja nie uważam, że pada. Piszę tu od dawna, choć nie mam małych dzieci i w kategorię Dziecko w ogóle nie wchodzęsmile

Lokalizacja wydaje się bardzo dobra, bo wiele osób właśnie z malutkimi dziećmi miewa problemy-bo np. nie można wiecej pracować, by dorobić.

Jeżeli ktoś chce tematów-jak oszcędzać-inwestować-wielkie pieniądze-to niech sobie założy takie forum.
      Bo tak jak syty głodnego nie zrozumie tak osoby z dużymi dochodami mogą udzielać dziwnych rad osobom biedniejszym, nie złośliwie nawet, ale z powodu niezrozumienia.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka