Dodaj do ulubionych

LPG w drodze do Chorwacji

IP: *.dmz.infor.pl / 195.205.179.* 31.05.04, 08:41
W lipcu jadę, po dwóch latach, na urlop do Chorwacji. Ale pierwszy raz autem
z instalacją LPG. Bedę jechał przez Czechy, Austrię, Słowenię. Moje pytanie
dotyczy końcówek do instalacji LPG w krajach przez które będę jechała i tam
też tankował gaz. Czy są takie same jak w Polsce czy trzeba jakieś
przejściówki. Jak potrzeba to czy satakowe na stacjach czy trzeba mieć swoje?

Z góry dziękuję

PZDR
Obserwuj wątek
    • darunion Re: LPG w drodze do Chorwacji 31.05.04, 08:57
      Z moich wiadomości wynika, że nie potrzeba żadnych innych końcówek problem jest
      tylko z ilością stacji tankowania gazu. Poza oczywiście Polską i Czechami. W
      Austrii i Słowenii nie spotkałem gazu. W Chorwacji tylko w dużych miastach i to
      jedna lub dwie.Trzeba się naszukać.
      • bms01pl Re: LPG w drodze do Chorwacji 31.05.04, 09:07
        nie trzeba żadnych przejściówek. w czechach faktycznie nie ma problemu z gazem,
        w austrii nie spotkałem stacji (inna sprawa, że niezbyt intensywnie szukałem),
        w słowenii jest jedna gdzieś w przemysłowej części lubljany (nie znalazłem - za
        bardzo się śpieszyłem), ale jest też jedna już niedaleko granicy z chorwacją.
        nota bene tam tankowałem najlepszy gaz w życiu. w chorwacji wiem gdzie jest gaz
        w miejscowości pula - tylko tam tankowałem.
        • Gość: mario Re: LPG w drodze do Chorwacji IP: *.proxy.astra-net.com 04.06.04, 11:07
          Byłem w zeszłym roku na LPG w Chorwacji. Przejściówek nie potrzeba. Zrobiłem
          4000km tylko na LPG (z 200km może na bezynie). Stacji LPG w Chorwacji jest duzo
          i nie ma problemu, praktycznie w każdym większym mieście. Ja jechałem przez
          Czechy, Słowację, Austrię, Słowenię do Chorwacji z okolic Warszawy. Zerknij tu
          www.mam-lpg.secom.net.pl/sent/chorwacja.htm . Tak więc albo troszke
          trzeba włożyć wysiłku i zaplanowac tankowanie LPG a zaoszczedzone pieniążki
          wydać Chorwacji albo jechac bezmyślnie i tankować benzynę kiedy trzeba. Wybór
          nalezy do Ciebie.
          Pozdrowienia
    • Gość: writer LPG w Chorwacji w niedzielę ;-( IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 06.06.04, 16:37
      Wydaje się, że począwszy od prześcia granicznego Letenye/Gorican jadąc w
      niedzielę (27 czerwca) zatankuje dopiero w Zagrzebiu ;-( Czy ktos moze
      potwierdzić że w Cakovecu lub Varazdinie tankują jednak w niedziele ?
    • Gość: budzik Re: LPG w drodze do Chorwacji IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 07.06.04, 10:46
      Wiele informacji na www.lpg.mtl.pl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka