Gość: madzik IP: *.gorzow.mm.pl 19.04.13, 20:50 Witam. Wybieramy sie w tym roku na makarska i cos tam czytalam ze brela ma ladna plaze. Czy ktos moze to potwierdzic i mooze jakies namiary na apartamenty z widokiem na morze dla 3 os.Dziekuje;) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Natasza Re: brela IP: *.adsl.inetia.pl 19.04.13, 22:43 Hej, tak potwierdzam. Brela jest piękna i ma wszystko piękne. Kwater szukałam w internecie, jeszcze w ubiegłym roku, a i tak dużo było już zarezerwowanych. Radzę nie czekać i szybko się decydować. Ceny apartamentów z widokiem na morze to ponad 100 euro - 1 linia brzegowa. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
lillylive Re: brela 20.04.13, 08:52 Brela przecudna.W czerwcu 2011 mieszkaliśmy tutaj:www.brela.com/nmedic/4_a21k1.htm ,cena 45e/doba,polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madzik Re: brela IP: *.play-internet.pl 20.04.13, 12:46 dziekuje bardzo ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Saduk Re: brela IP: 95.215.194.* 20.04.13, 11:01 Jechać w ciemno, taniej i nie kupuje się kota w worku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Natasza Re: brela IP: *.adsl.inetia.pl 15.05.13, 19:55 Myślę, że jazda w ciemno jest dosyć ryzykowa. Może być problem z miejscami, to mała miejscowość. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przem Re: brela IP: 93.175.73.* 26.05.13, 09:23 Jest wolna kwatera od 03-15 sierpien.50 euro z klima-2+1.Chcesz szczegóły -pisz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madzik Re: brela IP: *.play-internet.pl 28.05.13, 12:21 Dzieki. Po dlugich poszukiwaniach znalezlismy chyba nawet cos fajnego, ale dziekje za podpowiedz. Nasza kwaterka bedzie na ul francopanskiej 16. Znasz moze te miejsce? Chodzi mi o to czy jest to rejon podrace i czy do plazy punta rata jest daleko? mapki breli, ktore przegladalam sa za malo dokladne zeby to okreslic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Natasza Re: brela IP: *.adsl.inetia.pl 01.06.13, 19:01 Hej, Brela jest mała, więc nie będzie daleko do Punta Rata. Zresztą wzdłuż morza prowadzi piękna promenda, którą zawsze warto jest się przejść. Zatem spacer będzie tylko przyjemnością. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Natasza Re: brela IP: *.adsl.inetia.pl 02.06.13, 20:48 Już nie mogę się doczekać! ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monia Re: brela apartamenty Katica & Severin Zelić IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.08.13, 09:46 Chcę wszystkich poinformować i ostrzec przed wynajeciem apartamentu :Katica & Severin Zelić.Stomarica 15 BRELA. Właścieciele mili ale tylko na początku ,pożniej nie jest juz tak fajnie.Ich aroganckie zachowanie podczas wieczornych spotkań turystów przy piwku było tragiczne .Państwo pilnują z dużą przesadą ciszy na swoim obiekcie i często zwracając uwagę gościom by nie rozmawiali głośno.Agresywne chamskie zachowanie z ich strony było żenujące!Każdy jedzie odpocząć z swoją rodziną ale bez przesady nikt nie zamknie się w swoim pokoju. Zostawiamy pieniądze i to duże więc jakiś margines tolerancji powinien z ich strony być.Najwidoczniej nie powinni zajmować się turystyką bo kontakt z ludźmi mają kiepski; liczą się tylko pieniądze!.Zachowanie na poziomie zerowym;dlatego też zmieniłam zdanie o Chorwatach. Odpowiedz Link Zgłoś
hepik1 Re: brela apartamenty Katica & Severin Zelić 01.08.13, 12:19 Każdy medal ma dwie strony. Spotkania towarzyskie "przy piwku" maja różny przebieg.To identycznie z jak przylapanym kierowcą na podwójnym "gazie"-panie władzo ja tylko jedno piwko! Tym ,którzy przy tym "jednym piwku" cała noc wydaje się ,ze są cichutcy i kulturalni.A tym obok mieszkający wręcz przeciwnego zdania ;) Obok w apartamentowcu mieszkaja inni ludzie,którzy akurat nie piwkują i np nasze sarmackie piwkowanie i ku...wanie może przeszkadzać. Podobnie jak innym w budynkach obok ,co przy ciasnej zabudowie nie dziwi. Cisza nocna jest określona w miejscowych regulaminach.Najczęściej od 22-23. Sąsiad doniesie do ichniej policji turystycznej i gospodarz ma problemy. Odpowiedz Link Zgłoś
hepik1 Re: brela apartamenty Katica & Severin Zelić 01.08.13, 12:21 Do piwkowania,winowania, rakijowania w CRO służą konoby a nie apartamenty ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zyga brela apartamenty Katica & Severin Zelić IP: *.adsl.inetia.pl 01.08.13, 19:12 Już bez przesady nie bądź taki zasadniczy a zresztą tu nie ma mowy a jakiś libacjach nocnych tylko normalny wypoczyn na tarasie czy balkonie w dodatku jeszcze gdy sa dzieci;czasami nie da się być aż nadto cicho. Ludzie wczasy to pełen luz a nie siedzenie na tyłku i uważanie by mówić szeptem! Ja uważam że bardzo dobrze że piszę się o tym bo też mam małe dzieci i przyjedża się po to by być przyjętym przez ludzi kulturalnych i przyjaźnie nastawionych do turystów. Ja w każdym razie dziękuję za cenne info,nie mam zamiaru spędzać czasu z gburami tam nie pojadę z pewnością,w Breli jest dużo takich chamskich właścicieli bo onie wolą Austraków z kasą. A tak na marginesie to co drugi polaczek chodzi po Chorwacji ze naszymi Leszkami czy Żywcami bo szkoda mu na knajpę i to jest dopiero buractwo:(( Odpowiedz Link Zgłoś
hepik1 Re: brela apartamenty Katica & Severin Zelić 01.08.13, 19:53 Wcale nie zasadniczy,tylko doskonale wiemy jak potrafią się zachowywać rodacy na wakacjach. Podobną akcję jużtu mieliśmy: W skrócie: Skarżą sie krajanie: Odradzam pobyt u Nikoli, bardzo niemily facet, ciężko u niego znależć miły i przyjemny wypoczynek. 1. Myśle, że nikt nie chciałby słuchać codziennych ostrzeżeń podczas gdy siedzisz spokojnie na balkonie i rozmawiasz z 4-5 osobami po godzinie 22. Pofatygowałem sie i napisałem do Chorwata a on na to: Od 16-07 do 29-07 gościli u mnie jako turyści Robert, Artur i Stanisław z rodzinami. Zgodnie z przepisami zgłosiłem ich w T.Z., na co mam dowód wpłaty; zapłacili zgodnie z umówioną ceną. Ale ta trójka dorosłych nie potrafiła się zachować i działała brew wszelkim przepisom HTZ a i regulaminu porządkowego w moim domu. Co wyrabiali? . - przepisy i regulamin porządkowy mówi, że nikt nie ma prawa zakłócać spokoju gości po 23.00, ponieważ wtedy zaczyna się cisza nocna w moim domu , ale i sąsiednich obiektach. Ja na swoją odpowiedzialność dałem jeszcze godzinę od siebie czyli do 24.00, ale to im nie wystarczało, więc kontynuowali picie do 3.00 , 4.00 na ranem, czym niepokoili moich gości i turystów z okolicznych obiektów, na co mam 5-6 świadków. Wraz z żona prosiłem ich kilkakrotnie, ale nic nie pomagało; jak ktoś jest pijany, ciężko z nim dyskutować i cokolwiek udowodnić. Gdybym ja jako właściciel pozwolił, by goście robili co im się żywnie podoba i gdybym nie szanował przepisów tutaj obowiązujących, HTZ odebrałaby mi pozwolenie na wynajem apartamentów. To co się zdarzyło z tą trójka Polaków jest odosobnionym przypadkiem; a u mnie zdarzyło się pierwszy i ostatni raz. Więcej na to nie pozwolę. Wszyscy muszą szanować przepisy. Całość wątku tutaj: forum.gazeta.pl/forum/w,201,127950813,127950813,apartament_goraco_odradzam.html?wv.x=2 I tyle w sprawie monety,która ma zawsze dwie strony ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artrek brela apartament Katica & Severin ZelićStomarica15 IP: *.adsl.inetia.pl 01.08.13, 19:20 Super:(właśnie zainteresowałem się tą ofertą ale w takim razie odpuszczam. W zeszłym roku tez mielismy podobna sytuację beznadziejnie się to skończyło;nie chcę powtarzać niepotzrebnej nerwówki. Odpowiedz Link Zgłoś
hepik1 Re: brela apartament Katica & Severin ZelićStomar 01.08.13, 21:28 Wszystkich oburzonych zachowaniem chorwackich gospodarzy w tym wątku,uprasza się o zmiane IP dla uwiarygodnienia swoich opinii ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola Re: brela apartament Katica & Severin ZelićStomar IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.11.13, 11:39 Tak ja testem oburzona bogaczami Chorwatami w głowach im się poprzewracało!!!!!!!!!!!1 Mowa tutaj oczywiście o jednostach;dlatego też dowierzam inf.o pobycie- niezbyt miłym turystów w Breli u tych Państwa.Trzeba pisać o takich sprawach by nie zepsuć sobie wczasów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: brela IP: *.play-internet.pl 21.04.17, 12:14 Cześć wybieram się w sierpniu do brela francopanska 20 i zastanawiam się czy będzie daleko i strono do morza? Jadę z 1,5 roczna córa. Proszę o opinie pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
hepik1 Re: brela 22.04.17, 06:16 Wystarczy zajrzec do google street: Tekst linka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lano Re: brela IP: *.dynamic.chello.pl 22.04.17, 13:40 Magda napisał(a): ...wybieram się w sierpniu do Brela Francopanska 20 i zastanawiam się czy będzie daleko i stromo do morza? Jadę z 1,5 roczna córa. Brela położona jest na zboczu, zerknij na > poziomice terenu Na plażę idziesz tylko 500 m cały czas z góry, powrót z plaży pod GÓRĘ ! Odpowiedz Link Zgłoś
hepik1 Re: brela 22.04.17, 17:32 40 m w pionie,Czyli jak pieszo na 12 pietro ;)Z powrotem w upale ,z bagazami plazowymi i dzieciakami lekko nie bedzie.Za to morze z balkonu widac ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lano Re: Brela IP: *.dynamic.chello.pl 22.04.17, 21:31 ... ale Punta Rata > #1 w Europie ! PS Współrzędne geograficzne Brela, Chorwacja 43°22′08″N 16°56′03″E Wysokość nad poziomem morza: 70 м Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szymonfu Re: brela IP: *.amst2.eu.psigh.com 01.08.13, 13:12 Witam. bede wdzieczny za namiary na szymonfu@interia.pl. Jedziemy wlasnie w tym terminie z dzieckiem (4 lata). Czy jeszcze ktos moze cos podrzucic z kontaktów? Szukamy czegos pod katem dziecka - plac zabaw, basen mile widziane. Z gory wielkie dzieki dla wszystkich zyczliwcow. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mona Re: brela IP: *.adsl.inetia.pl 01.08.13, 19:16 Do Breli mozna jechać nawet w ciemno;jest duzo wolnych apartamentów zawsze się coś znajdzie w dobrej cenie.Nie trzeba szukać z placem zabaw ;Brela ma piękny zakatek dla dzieciaków.Polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Natasza Re: brela IP: *.adsl.inetia.pl 01.08.13, 21:18 A co to za zakątek dla dzieciaków? Gdzie jest? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mona Re: brela IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.08.13, 10:03 Super palc zabaw przy plaży i deptaku nadmorskim w Breli;w sumie samo centrum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zyga Re: brela IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.08.13, 10:16 Tak plac zabaw fajny,a apartamentów dużo zależy kto co lubi bliżej lub dalej plaży z pięknymi widokami.uliczki wąskie i pod górkę ale nam to akurat nie przeszkadzało.miłego urlopu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Natasza Re: brela IP: *.adsl.inetia.pl 02.08.13, 19:16 Dzięki za wskazówki, już nie możemy się doczekać ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Re: brela IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.12.13, 21:37 plaże są super i czyste ale widoki ekstra chyba najlepsze z całej Chorwacji nie wiem jak w okolicach Dubrownika bo tam nie byłem ale jadąc od góry aż do Makarskiej to Brela najlepsza na rodzinne wakacje . Jak się zdecydujecie do dajcie znać na tomek666w@wp.pl podam namiary na fajny skromny lokal z widokiem na morze . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna Re: brela IP: *.net.pbthawe.eu 16.01.14, 14:30 czesc tomek chcemy jechac w tym roku 21,06-05,07 do breli z dzieckiem i potrzebuje jakiegos namiaru to moj email anes1@autograf.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lili-lulu Re: brela IP: *.google.com 30.04.16, 18:32 Hej, my również szukamy namiaru na lokum, 11-22.07 dwie osoby dorosle i dzieci w wieku 10 i 16 lat. Moj adres bablou@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
mo.nika3 Re: brela 20.04.16, 19:53 Halo. Podnoszę wątke, ktoś tu zagląda?? :) Mam namierzony apartament Nikola. Jest podane że to jakieś 3 km od centrum. Chciałam zapytać czy ten deptak w Breli to tam dochodzi czy raczej będziemy musieli dojeżdżać? (nadmienię że jedziemy z dziećmi (6 i 9) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ada-adam Re: brela 22.04.16, 18:20 jeżeli jest nad morzem to dochodzi jeżeli w której tam linii brzegowej to trzeba zejść do morza Odpowiedz Link Zgłoś