sana 11.08.04, 10:52 Przed wyjazdem kupilam przewodnik Pascala dla kierowcow ale jest jakis malo bogaty w informacje o ciekawych miejscach. Czy mozecie polecic cos lepszego? Z gory dziekuje. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Kir Re: Przewodnik po Chorwacji IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 11.08.04, 11:56 Ogólnie przewodniki Pascala to ksiązki jednorazowego użytku. Dużo niepotrzebnych szybko zmieniających sie informacji, a treść turytyczna mało zachęcająca. Dla mnie najlepszy jest przewodnik Nelles. Kiedyś były 2 tomy Wybrzeże Dalmatyńskie i Istria, teraz rozbili to na więcej tomów i jakoś gorzej wydane. I chyba są tez wersje "cieńsze". Dla mnie Nelles to najlepsze przewodniki, czyta się je jak książkę, zaostrzają apetyt na zwiedzanie. Inne ciekawe to wydawnictwa Bezdroża. Niestety stary przewodnik, niebieski jest wykupiony, tych nowszych nie widziałem Dal oszczędnych - poszukaj wydawnictw Marco Polo. Inne i tak pewnie będą lepsze niż cegły Pascala Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piccolo Re: Przewodnik po Chorwacji IP: 62.121.132.* 11.08.04, 14:21 Niedawno wyszedl nowy przewodnik Wydawnictwa Bezdroza. www.bezdroza.com Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacekzakrzewski Re: Przewodnik po Chorwacji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.04, 21:42 Bylismy w Dalmacji z NELLES GUIDE " Chorwacja Wybrzeże adriatyku", wyd. NELLES. Dobre. duzo lepsze niż Pascal Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agiq Re: Przewodnik po Chorwacji IP: 149.156.60.* 12.08.04, 11:16 Przewodnik Bezdroza wydanie 2004 bardzo fajny i podreczny, sporo informacji turystycznych, mniej moze dla zmotoryzowanych wiec optymalnie miec dwa :-) Odpowiedz Link Zgłoś