Dodaj do ulubionych

Czarnogóra

IP: *.dynamic.chello.pl 23.06.14, 14:32
Witam, czy posiada ktoś namiary na fajną , sprawdzoną kwaterę w Czarnogórze. Jedziemy w 5 osób, może być mała miejscowość - najlepiej kwatera blisko morza. Czy problemem jest znalezienie kwatery na miesjcu w sezonie?? (2 połowa lipca)
Z góry dzięki za info
Obserwuj wątek
    • Gość: 89 Re: Czarnogóra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.14, 16:27
      proszę sprawdzić na booking.com
    • sosna28 Re: Czarnogóra 29.06.14, 07:56
      Witam
      Jadę z dzieckiem już po raz trzeci do Petrovaca.
      Jeżeli jesteś zainteresowany to tu jest namiar na, wg mnie, przesympatycznych gospodarzy i bardzo fajną kwaterę. Wyjeżdżam 12.07 - w zasadzie to szukam kogoś na wspólny przejazd i pobyt.
      Tu masz emaila do gospodarzy - bardzo dobrze zna angielski:
      jmedigovic@yahooo lub
      facebook Apartmani stupovi Petrovac na moru (można tam znależć zdjęcia kwatery)
      • Gość: M. Re: Czarnogóra IP: *.dynamic.chello.pl 01.07.14, 16:50
        My chyba też do petrovaca i w tym samymy terminie :) Szukać będziemy chyba już na miejscu i blisko morza :) Którą trasę polecasz ?
        • sosna28 Re: Czarnogóra 02.07.14, 06:19
          Zależy od tego skąd się wyjeżdża w Polsce. Ja jeżdżę na Budapeszt i stamtąd raz na Belgrad, raz przez Sarajewo. Jak jechałem w zeszłym roku w sobotę, ale w sierpniu, to bardzo długo stałem na granicy z Serbią - przerażający tłumTurków z Niemiec i w tym roku chyba znów pojadę na Sarajewo.
          • Gość: M. Re: Czarnogóra IP: *.dynamic.chello.pl 02.07.14, 09:13
            Jadę z Krakowa - miała być właśnie ta trasa, ale przez te korki wybieramy jednak opcję Czechy, Austria , Słowenia , Chorwacja, a przez Budapeszt chyba wrócimy ...
            • sosna28 Re: Czarnogóra 03.07.14, 17:57
              Ja wyjeżdżam w sumie w sobotę wcześnie rano z Jordanowa - jadę na pewno na Budę i Sarajewo. Trasa którą podajesz jest może i lepsza bo więcej autostrad, ale prawie o 200 km dłuższa. Może połączymy siły w przejeździe i uzgodnimy jakąś wspólną trasę :)
        • Gość: gh Re: Czarnogóra IP: 192.162.173.* 02.07.14, 22:47
          rezerwuj na bookingu.ceny nie sa duzo wieksze ale nie bedziesz latać od kwatery do kwatery ,przez pół dnia.zaoszczedzisz 10 euro ale dzien stracony.zamiast petrovaca polecam sutomore.bedziesz miala tańsze kwatery a dp petrovaca zrobisz sobie wycieczkę
      • Gość: Kurp Re: Czarnogóra IP: *.core.ynet.pl 28.06.15, 13:24
        11 VII też startuję... jakieś szanse na wspólną jazdę??? Z Kielc zaczynam tak koło 4:30 :)
    • Gość: TOMEK Re: Czarnogóra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.14, 09:27
      SKĄD WYJEŻDŻACIE?A CO DO KWATER,TO MOŻE BYĆ CIĘŻKO..MAŁE PAŃSTEWKO DUŻO CHORWATÓW,SERBÓW,ROSJAN.MY JEDZIEMY DO ULCIJN,17.07 WYJAZD Z LEGNICY.TRASĘ MAM OPANOWANĄ,ZNAM TAMTE TERENY.MAMY TEŻ POSTÓJ 2 DNI W HUM,W BOŚNI.ZA 3 OSOBY NA 2 DNI 200 ZETA!POLECAM OKOLICE ,,CUDOWNE,,P.S NIE PĘKAJCIE,NA MIEJSCU WSZYSTKO SIĘ WYKLARUJĘ..A WARTO TAM POJECHAĆ)))
      • Gość: asienka30 Re: Czarnogóra IP: *.tktelekom.pl 07.07.14, 00:25
        Sosna28, mam pytanie na temat Petrovac ponieważ pierwszy raz jedziemy do Czarnogóry do tej pory spedzaliśmy wakacje w Chorawcji i czytając dużo negatywnych opini mam watpliwości, czy dobrze robimy. Powiedz mi jak jest z czystością bo slyszalam różne opinie, czy jest tam jakies zaplecze gastronomiczne, nie mowie tutaj o pizzy, tylko swieze ryby, owoce morza, czy jest jakis sklep/market? Jak wyglada sprawa bezpieczenstwa wieczorem?
        • sosna28 Re: Czarnogóra 07.07.14, 06:13
          Ja jestem zachwycony Petrovacem, czystość - normalnie jak w Europie, sprzątają na bieżąco, zaśmiecony jest kawałek jak chce się dojść do plaży z prawej strony tunelami - ale są to pozostałości po turystach, którzy wyrzucają przeważnie butelki po piwie i wodzie bo im się nie chce nieść - widoki i sama plaża to rekompensują.
          Zaplecze gastronomiczne - w samym Petrovacu, nad samym morzem na "deptaku" przesympatyczne knajpki, jest ich na tyle i takiej jakości, że jak chcesz to znajdziesz wieczorem dobrą pizze z piwkiem, lokal z potrawami regionalnymi, ale są i bardziej exclusiv ze świeżą rybą i owocami morza- ta najlepsza prowadzona jest przez Czarnogórców. Pyszne ryby jedliśmy nad jeziorem Shoderskim (Pod Pelikanem) i w okolicy Wielkiej Plaży - na stateczkach przemienionych w knajpki.
          W centrum miasta jest klimatyczny bazarek, gdzie zaczepiają Cię sprzedawcy "wciskając" :) swoje najlepsze arbuzy, figi, rakiję, stoi chłopak ze złowionymi świeżo rybami itd. Niedaleko jest duży sklep samoobsługowy gdzie kupisz wszystko co Ci potrzeba.
          Wieczorem - po zachodzie słońca deptak pełen ludzi, jak nie mieliśmy już siły, to bez obawy nasze dzieciaki (16, 12 lat) puszczaliśmy same. Nikt nas nigdzie nie zaczepił.
          Trochę świata w wakacje zjeździłem, średnio zarabiająca rodzina - mnie Czarnogóra bardzo przypadła do serca. Wracam tam po raz trzeci na chwilę rezygnując z poszukiwania nowości.
          • Gość: asienka30 Re: Czarnogóra IP: *.tktelekom.pl 07.07.14, 22:15
            Witam,

Dziękuje bardzo za wyczerpującą wypowiedź, skoro jeździ Pan tyle do Czarnogóry zapewne zna Pan też opinie o Budvie? Czy jest taka tłoczna i pełna rosjan? i wszelkich mitów jakie piszą...
            • sosna28 Re: Czarnogóra 08.07.14, 06:31
              Byłem i w Budwie. Budwa jest co najmniej 10 razy większa od Petrovaca. Petrovac jest połozony miedzy górami (zajmuje zatokę) i niema możliwości się rozrastać. Budwa jest bardziej ruchliwa - ja bym powiedział, że bardziej "tandetna",są bloki, centrum handlowe,więcej lokali.
              Rosjan w zeszłym roku było wszędzie więcej niż w poprzednim. Mam cichą nadzieję, że w tym roku pojadą na Krym.
              Mitów nie słucham więc nie odpowiem :), ja osobiście wole spokojniejszy Petrovac. Tam wszystkie plaże są tak blisko, że prawie codziennie jeździmy na inną, bo każda ma coś . . .
              • Gość: dominique85 Re: Czarnogóra IP: *.beyonddatacenter.com 09.07.14, 11:52
                Ja również mam pytanie do sosna28 jako eksperta :)

Jak kształtują się ceny w Petrovacu? Mam na myśli ceny zarówno w knajpach jak i w marketach (jeśli takowe są w tej miejscowości). Przykładowa kolacja, pizza, piwo, chleb, owoce, warzywa, mięso? Nie ukrywam że w moim przypadku wybór padł na Czarnogórę z powodu opinii iż jest tam tanio, a na pewno taniej niż w Chorwacji. W zeszłym roku byliśmy w Makarskiej i ceny niestety nie były atrakcyjne dla Polaków.

Z góry dziękuję za odpowiedź.
                • sosna28 Re: Czarnogóra 09.07.14, 18:11
                  EXPERT :) - buhahaha
                  po prostu polubiłem Czarnogórę i Ludzi tam mieszkających - mnie pasują. Tak z pamięci Ci nie powiem, nie notowałem cen, wg mnie są one przystępne dla nas. Obiad w porządnej knajpie - 4 dorosłe osoby najedzone ryb, zupy rybnej, popite piwkiem jakieś 40 Euro, piwko w knajpie na plaży coś około 1,5 Euro :).
                  Tym razem moja żona stwierdziła, że nie bierzemy z Polski nic, wszystko kupi się na miejscu w sklepie lub na bazarze za podobne ceny.
                • Gość: akus Re: Czarnogóra IP: *.54.125.218.polineo.pl 10.07.14, 22:43
                  Cenowowo jakieś 60% taniej niż w CH. Widokowo ładniej, ale może mniej luksusowo - jesli komuś akurat na tym zależy!
                  • Gość: Tom Re: Czarnogóra IP: 193.164.157.* 17.07.14, 10:39
                    Potwierdzam. Właśnie wróciłem z Ulcinj. Cenowo wyjazd super. Nie masz stresu z przeliczaniem cen bo w zasadzie ceny takie jak w Polsce. Czasami nawet taniej. Zarówno w knajpach (tu chyba nawet taniej niż w Polsce) jak i w sklepach i na bazarze.
                    Trochę pojeździliśmy po wybrzeżu Czarnogóry. Stacjonowaliśmy w Ulcinj, ale byliśmy w Barze, Św. Stefanie, Budvie, Kotorze, Herceg Novi. Można przyjąć zasadę, że im bliżej Chorwacji tym drożej. Najdrożej było w Kotorze.
                    Z rozmów z gospodarzami wynika, że Budva zdecydowanie nastawiła się na Rosjan. I faktycznie było ich tam mnóstwo. Ale podobno nie tylu ilu się spodziewano.
            • kaska82 Re: Czarnogóra 10.08.14, 11:12
              Byłam w Czarnogórze w tym roku i odradzam Budvę wszystkim ceniącym sobie spokój lub mającym małe dzieci. Kicz, tandeta, bałagan, a z tymi Rosjanami to 100% prawdy, innych narodowości ze świecą szukać. Ładna starówka i to wszystko. Plaże miejskie zatłoczone
              • Gość: n Re: Czarnogóra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.14, 11:35
                a jak drogi po nowych powodziach z sierpnia
                • kaska82 Re: Czarnogóra 10.08.14, 11:55
                  My widzieliśmy ślady powodzi tylko w BiH w drodze do Sarajewa, ale dramatu nie ma, ludzie wywalają trochę śmieci popowodziowych na ulicę, drogi przejezdne (jakiś most trzeba było ominąć).
    • kaska82 Re: Czarnogóra 10.08.14, 11:23
      Warte zobaczenia są m. in. Kotor, Bar, plaże Ada Bojana, Biogradzki Park Narodowy, im bliżej Albanii tym taniej. Omijajcie Budvę. To nie jest "prawdziwa" Czarnogóra tylko pełnodobowa imprezownia pod rosyjskiego turystę.
      • Gość: df Re: Czarnogóra IP: *.cpe.m-kabl.net 23.08.14, 21:56
        bzdury.naczytałem się tych głupot i dzisiaj byłem w Budwie.Jest więcej Polaków jak rosjan a samo stare miasto to perełka.To tak jak być w Rzymie i nie widzieć koloseum<budwę trzeba zobaczyć
        • Gość: 1213 Re: Czarnogóra IP: 192.162.173.* 28.06.15, 12:35
          budva dla turysty jest obowiązkowa.potwierdzam
    • Gość: maria Re: Czarnogóra IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 09.09.14, 17:03
      bpolecam apartamenty u moich przyjaciół w czarnogorze tanio teraz jesienią i na rok 2015
      • Gość: ruda Re: Czarnogóra IP: *.doplaty.gov.pl 07.10.14, 09:04
        @maria a jakieś namiary na tych znajomych???
        • Gość: nieznany Re: Czarnogóra IP: *.static.ip.netia.com.pl 10.10.14, 10:45
          Jeśli chodzi o Czarnogórę, to wpadliśmy od strony Chorwacji. Herceg Novi i zatrzymaliśmy się w Kotorze. Noclegu za specjalnie nie szukaliśmy. Ot, przy drodze kwatery do wynajęcia. Zatrzymaliśmy się u jakiejś babki za 30 euro/pokój. Starsza osoba, bardzo życzliwa, zwiedziła kawał świata, więc było o czym z nią porozmawiać, a i nieco wskazówek podrzuciła - gdzie jeść, gdzie plażować.
          Kotor okazał się świetną miejscówką samą w sobie + dobrą bazą wypadową do Budvy, Sv. Stefana itd. Powrót do Polski przez Serbię, Węgry i Słowację.

Generalnie było w tejże Czarnogórze oraz Bośni (wypad na 1-dzień) tak: www.wnieznane.pl/czarnogora,22 oraz w sąsiedniej Chorwacji tak: www.wnieznane.pl/chorwacja,21
        • Gość: Anna Re: Czarnogóra IP: *.vtelecom.pl 27.11.14, 07:47
          ja z czystym sumieniem mogę polecić www.apartamenty-czarnogora.pl kontakt bezpośrednio z właścicielami bez żadnych pośredników, basen, jacuzzi i niskie ceny w atrakcyjnej miejscowości Petrovac. wystarczy porównać ceny innych apartamentów w tej miejscowości żeby wiedzieć o czym mowie :) Bratanek właścicieli mówi świetnie po polsku przez to kontakt mailowy jest zdecydowanie ułatwiony.
          • Gość: Aneta Ewa Re: Czarnogóra IP: 31.182.207.* 01.12.14, 23:18
            A czy te apartamenty, które poleczasz, nie b yły daleko od morza? Bo z mapy wynika, że nie jest najbliżej...
            • Gość: maria Re: Czarnogóra IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 18.07.15, 11:35
              Do morza 250 metrów podaj nr zadzwonie
        • Gość: maria Re: Czarnogóra IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 18.07.15, 11:30
          Rezerwacje prze zemnie zadzwoń zdjęcia na moim f c albo podaj nr odzwonie 783 739 282
    • Gość: maria Re: Czarnogóra IP: 5.174.175.* 07.06.15, 10:20
      Apartamenty boka kotorska super wyposaźone tanio kon 669965243
    • Gość: maria Re: Czarnogóra IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 15.07.15, 09:33
      Apartamenty w czarnogorze rejon riwiery herceg novi niskie ceny polecam kon w polsce 783 739 282
    • Gość: maria Re: Czarnogóra IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 15.07.15, 10:01
      Apartamenty w zatoce kotorskiej tanie super wypsażone kon wpolsce 783 739 282
      • Gość: bebe Re: Czarnogóra IP: 83.218.117.* 16.07.15, 12:49
        Maria,a te apartamenty w Zatoce Kotorskiej to spradzone ,jaki standart i przede wszystkim czy cena przystepna ?
        • Gość: maria Re: Czarnogóra IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 18.07.15, 11:23
          Podaj mi nr tel zadzwonie ale sprawdzone ceny ap dla4 os 350 eur za tydzień dla 6 500 euro dla 2 210 itp
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka