Dodaj do ulubionych

samolot chorwacja

IP: 91.227.63.* 07.05.15, 14:45
Czy ktoś testował opcję przelotu do Chorwacji zamiast jazdy autem w okresie wakacyjnym?
Biorąc pod uwagę koszty paliwa, opłat autostradowych i ew. hotelu po drodze może nie być to wiele droższa opcja.
pozdr.
Obserwuj wątek
    • olga400 Re: samolot chorwacja 07.05.15, 15:16
      dIa mnie jest jak najbardziej drozsza....i absoIutnie niekomfortowa ...
    • aseretka Re: samolot chorwacja 08.05.15, 20:30
      > Biorąc pod uwagę koszty paliwa, opłat autostradowych i ew. hotelu po drodze może > nie być to wiele droższa opcja.
      Jednak chyba to będzie sporo droższa opcja... Lotów czarterowych do Chorwacji jest mało. A korzystając z wyszukiwarki połączeń wyszło mi, że nie ma też lotów bezpośrednich np. do Puli na Istrii.
      Najtańszy bilet w pierwszej połowie lipca (w tę i z powrotem), to cena ok. 1000 zł od osoby. Nawet przy dwóch osobach, jadąc samochodem i korzystając z autostrad oraz noclegu po drodze zapłacisz mniej.
      • kk20001 Re: samolot chorwacja 16.05.15, 13:00
        dzięki za odpowiedź
        To że będzie drożej to oczywiste ale strata 2dni na dojazd i powrót w moim przypadku gra rolę i różnice rzędu np 2 tyś za 4 osobową rodzinę mógłbym zaakceptować.
        Ja wiem że można jeszcze taniej i np dojechać jadąc drogami lokalnymi bez winietek i jechać bez noclegu lub spać w samochodzie ( pełnym jedzenia na cały pobyt). Szanuje taki wybór, ale nie o to mi chodzi.
        Pozdr.
    • hepik1 Re: samolot chorwacja 09.05.15, 14:24
      Dla 2 osób z centrum czy północy PL plus pobyt w hotelu z AE ,skazanym na plażę hotelową -niewykluczone.
      • wtop.ek Re: samolot chorwacja 11.05.15, 07:46
        dlaczego "skazanym"?
      • jot.be Re: samolot chorwacja 11.05.15, 07:53
        "skazanym" ? Nie ma w Chorwacji wypożyczalni aut ?
        • olga400 Re: samolot chorwacja 11.05.15, 16:18
          hahah no to faktycznie wyjdzie taniej :)
        • hepik1 Re: samolot chorwacja 11.05.15, 18:44
          Są.Ale miał byc samolot,by zaoszczędzić.
          Autko to ok.50 euro dziennie przy wersji tygodniowej a jeśli już jest to trzeba by jeździć na okrąglo,bo głupio gdyby płacić za to ,by stało na parkingu. ;)
          Do samolotu nie weźmiemy tez ewentualnych wiktuałów,płetw,materaca i całej reszty przydatnego sprzętu wakacyjnego.
          Oczywiscie wszystko kupimy na miejscu a potem można zostawić.Tyle,że znowu oszczędniej nie bedzie.
          • wtop.ek Re: samolot chorwacja 11.05.15, 19:41
            dziwne, dopiero co wróciłem z dorocznych nurków w Egipcie, płetwy, maska i cały drobny sprzęt zmieścił się bez problemów

wiktuały? jakie wiktuały? mam brać ze sobą mielonkę i kartofle? sklepów i lokali na miejscu nie mają?

a auta nie trzeba wypożyczać na całe dwa tygodnie, wystarczy dogadać się w wypożyczalni na jakie dni się chce, testuję to od lat i nigdy nie było problemu
            • hepik1 Re: samolot chorwacja 12.05.15, 06:25
              Ja jak latam na Bali zabieram tylko szczoteczkę do zębów,troche drobnych na napiwki i kilka kart kredytowych.Resztę kupuję na miejscu,
          • kk20001 Re: samolot chorwacja 16.05.15, 13:05
            uściślając.
            Myśląc o samolocie zależy mi głównie na komforcie. Zastanawiam się tylko czy cena będzie racjonalna.
            PS.
            W moją walizkę w/w rzeczy się mieszczą:)
            • hepik1 Re: samolot chorwacja 16.05.15, 13:47
              No to da się,przez Brukselę ;)
              www.fly4free.pl/chorwacja-rijeka-i-pula-w-czerwcu-za-238-pln/
              Cena z bagażem podręcznym 42-35-25 cm.
              Powodzenia w pakowaniu ;)
              A czasowo trza policzyć.
              Obawiam się,że autem może być szybciej,uwzgledniając wszystkie niuanse podróży samolotem.
            • hepik1 Re: samolot chorwacja 16.05.15, 13:54
              Norwedzy lataja bezpośrednio z W-wy:
              www.norwegian.com/pl/loty/tanie-polaczenia/?D_City=WAW&A_City=SPU&D_Day=01&D_Month=201507&R_Day=01&R_Month=201507&AgreementCodeFK=-1&CurrencyCode=PLN&rnd=15707
              • tadzio-rydzio Re: samolot chorwacja 03.06.15, 11:51
                >Czy ktoś testował opcję przelotu do Chorwacji zamiast jazdy autem w okresie wakacyjnym?

Nie tylko testowałem, ale uważam tą opcję za wygodną, szybką i nie jakoś bardzo kosztowną! jedynym mankamentem tej formy podróży, jest ograniczona liczba ministrantów, których mogę wziąć na pokład mojej (tzn firmowej) awionetki...
                • kata_marian Re: samolot chorwacja 08.06.15, 15:32
                  CYT: jedynym mankamentem tej formy podróży, jest ograniczona liczba ministrantów,

Antene zabieraj.
                  Bedziesz mial propagacje od morza do morza...
    • Gość: blabl Re: samolot chorwacja IP: *.devs.futuro.pl 08.06.15, 15:08
      Rainbow tours ma loty czarterowe do dubrovnika. My na czerwiec kupiliśmy za ok. 800zł za osobę. Uważam, że to bardzo rozsądna cena a komfort nieporównywalny z 2-dniowa jazdą autem. Lot trwa 3h i można cieszyć się słońcem tego samego dnia:) Wypożyczenie małego auta na 2 tygodnie to ok.150euro.
      Ok, wyjdzie drożej, ale jest dużo wygodniej, szybciej i bezpieczniej. Poza tym zmieścić bagaż dla jednej osoby w praktycznie 30kg to nie jest jakiś wielki problem, chyba, że ktoś rzeczywiście zabiera puszki, mięso, mielonki i nie wiadomo co jeszcze, ale z tym już nie warto dyskutować.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka