Dodaj do ulubionych

Autostrada Słowenia Chorwacja

IP: 78.10.128.* 13.08.17, 13:32
Witam Grupowiczów.
Czy ktoś coś w temacie przejazdu granicy słoweńsko -chorwackiej bez winiety Slowenskiej ? O ile niema problemu z ominięciem autostrady Slo od granicy z Austrią do Jurovci , to podobno ostatnie kilometry drogi do granicy w Macelij przechodzą w autostradę i Policija słoweńska chce winiete :-(. AutoMapa w ostatniej aktualizacji /Europa 1706/ pokazuje 1 km przed granicą Cro drogę płatną.
Obserwuj wątek
    • Gość: Lano Re: Autostrada Słowenia Chorwacja IP: *.dynamic.chello.pl 13.08.17, 14:41
      www.tinyurl.pl?So9p2Fkm
    • wislok1 Re: Autostrada Słowenia Chorwacja 13.08.17, 20:15
      "to podobno ostatnie kilometry drogi do granicy w Macelij przechodzą w autostradę i Policija słoweńska chce winiete :-(. AutoMapa w ostatniej aktualizacji /Europa 1706/ pokazuje 1 km przed granicą Cro drogę płatną."

Bez paniki, droga jest bezpłatna...
      Ludzie różne pie.doły opowiadają i pokazują, ale dopóki nie będzie otwarty odcinek autostrady do granicy, nie ma sprawy
    • Gość: drzew6 Re: Autostrada Słowenia Chorwacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.17, 22:57
      Poczytaj tutaj www.cro.pl/objazdy-autostrad-w-slowenii-dyskusja-t29291.html oczywiście nie cały wątek tylko kilka ostatnich stron
      • Gość: Lano Re: Autostrada Słowenia Chorwacja IP: *.dynamic.chello.pl 14.08.17, 18:55
        14 km = E 59 > www.tinyurl.pl?x1Ld66M7 <<< I N F O >>> SLO autostrada = 600 m > www.tinyurl.pl?AgHVAQ7P

PS
        !4 km + 600 m = 14,6 km bez winiety do końca 2018 r.

Więcej... > en.wikipedia.org/wiki/A4_motorway_(Slovenia)

• 2podroznik2011 Re: Autostrada Słowenia Chorwacja 14.09.17, 08:49
      Spokojnie. Jechałem w lipcu i omijałem Słowenię przez Trate i Lenart. Wyjeżdżasz za Ptujem i później jest droga bezpłatna. Nie było żadnego problemu. W tej chwili coś tam budują i pewnie niedługo zrobią autostradę przez całą Słowenię, ale teraz nie ma problemu.
    • schwarzkobler Re: Autostrada Słowenia Chorwacja 12.10.17, 08:58
      Mieszkam w okolicach Ptuja i cały czas spotykam Polaków, plątających się po drogach polnich. :) Przepraszam za winietę.
      • wislok1 Re: Autostrada Słowenia Chorwacja 12.10.17, 18:01
        Drogach polnich ?
        • schwarzkobler Re: Autostrada Słowenia Chorwacja 12.10.17, 18:10
          wislok1 napisał:

> Drogach polnich ?

Chyba polnych? Przepraszam, nie mój język.
          • wislok1 Re: Autostrada Słowenia Chorwacja 12.10.17, 21:07
            Nie chodzi o jezyk

Objazd autostrady nie jest polnymi drogami
            • schwarzkobler Re: Autostrada Słowenia Chorwacja 15.10.17, 20:39
              wislok1 napisał:

> Nie chodzi o jezyk
              >
              > Objazd autostrady nie jest polnymi drogami

Mówiłam o tym, co jest, nie o tym, co powinno być. To chyba znaczy, że coś jest nie tak z kierunkowskazami. Na szczęście w czasie największego ruchu w lecie nasi wysyłają policjantów, żeby nawracali turystów na właściwy objazd. Ostatnio owi policjanci z nadgorliwości nie pozwolili moim znajomim skręcić w skrzyżowaniu do mnie. Przecież wiadomo, że jak Polak się plącie po polnych drogach w okolicach Ptuju, napewno szuka morza. :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka