Dodaj do ulubionych

plaże -rovinj

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.05, 10:53
cześć
Jadę 19 czerwca na Istrię do miejscowości Rovinj :)(już się nie mogę
doczekać) ale mam pytanie napiszcie mi jakie tam są plaże żwirkowe czy beton
może ktoś ma w tej miejscowości ulubione miejsce do plażowania
pozdrowionka
Obserwuj wątek
    • Gość: Marek Re: plaże -rovinj IP: *.udn.pl 30.05.05, 00:47
      w zeszłym roku byłem w Rovinju, plaze są skaliste, a właściwie to tych plaż tam
      nie ma, Są skałki na których koczujesz wsrod tłumków ludzi. Ale zaletą tego jest
      mozliwośc skakania ze skałek do wody. Od razy masz przynajmniej 3 metry
      głębokosci. Wez karimate- na czymś trzeba leżec ,moja po tygodniu sie rozpadła :)
      Rovinj to mała miejscowosc i miejsc do plażowania jest b. mało, wieksza cześc
      miasta to niedostępne skały i port. Ze 2 km od centrum w kieruku valalty jest
      plaza nadająca sie do normalniejszego lezakowania z piekną panoramą miasta.
      Jesli jesteś odważna to jedzcie do valalty do osrodka dla naturystów- plaże tam
      są betonowo-kamieniste. sa betonowe pomosty z ktorych mozna poskakać i piekny
      widok na miasto- niestety za wejscie sie płaci. Pozdro
      • Gość: kasia Re: plaże -rovinj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.05, 13:51
        MARKU
        trochę mnie zmartwiłeś myślałam że znajdę tam plaże żwirkową jadę z dzieckiem
        no i co on będzie robił na tych skałkach a odważna nie jestem i na plaże
        naturystów nie pójdę:)pisałeś o plaży w kierunku velalty Tam jest tylko plaża
        dla naturystów? a może jakaś inna miejscowość możecie mi polecić na Istrii
        lubimy z mężem i dzieckiem poznawać nowe miejsca więc myślałam że ta
        miejscowość będzie fajnym miejscem wypadowym a wieczorkiem powałęsać się po
        mieście
        • Gość: Marek Re: plaże -rovinj IP: *.udn.pl 31.05.05, 11:18
          Kasiu, ROVINJ JEST FANTASTYCZNY !!!!!! I MUSICIE TAM JECHAC!!
          plaża w kierunku valalty jest normalną plaża dla tekstylnych i z niej jest
          piękny widok na miasto i port. plaża chyba była żwirkowa- i ona spełni twoje
          wymagania. W samym centrum rovinja znajdziecie też małą zatoczkę gdzie dziaciaki
          szaleją bo jest łatwe wejscie do wody(po schodkach) i jest płytko. niestety
          leżakujesz tam na skałach- ale ma to swój urok. w odległosci kilku km od centrum
          są kempingi i plaże juz łaskawsze- albo betonik albo żwir. Ja mieszkałem na
          kempingu Polari- 5 km od centrum. Rovinj jest super: piękne uliczki, knajpki i
          kościól z którego rozciąga sie supoer widok na morze i okolice. jeśli jedziecie
          samochodem to MUSICIE w ramach odpoczynku od słońca pojechac sobie na 1 dzien do
          PULI- ok 40 km od Rovinja i zobaczyc amfiteatr rzymski (jak koloseum w Rzymie)
          i koniecznie pojedzcie nad kanał limski- ok 10 km od centrum- bomba
          jak chcesz cos sie jeszcze dowiedziec to pytaj
        • Gość: Marek Re: plaże -rovinj IP: *.udn.pl 31.05.05, 11:22
          a wiesz ze z Rovinja do Wenecji to tylko 200 km?? i to autostradą
          Pomysł na wypad 1 dniowy :), ja go niestety nie zrealizowałem
          pozdrawiam
    • Gość: Marek Re: plaże -rovinj IP: *.udn.pl 31.05.05, 15:55
      jak masz maila to ci moge wysłac zdjęcia z Rovinja
      pozdro
      • Gość: kasia Re: plaże -rovinj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.05, 20:18
        Marku posyłam Ci maila kr_giza@interia.pl i czekam na zdjęcia .No teraz już
        nie mam wątpliwości i jadę:).Jedziemy autem i w planach mamy do zwiedzenia
        Pulę ,park brijuni,kanał limski,jaskinie baredine, Porec,a w drodze powrotnej
        jaskinię Postojna.Ttrochę się martwię o noclegi ponieważ jedziemy w ciemno ,ale
        2 lata temu w Vodicach szybko znaleźliśmy pokój więc myślę że teraz też nie
        będzie problemu.
        pozdrowionka
      • iza-bela8 Re: plaże -rovinj 31.05.05, 22:10
        Gość portalu: Marek napisał(a):

> jak masz maila to ci moge wysłac zdjęcia z Rovinja
        > pozdro
        Witaj, mozesz podesłać jeszcze te same zdjecia na mój e-mail : iza-bela8@wp.pl.
        Bede baaaaardzo wdzięczna ! Wszak sezon juz tuż ,tuż.
        • Gość: olo Re: plaże -rovinj IP: *.katowice.aldec.corp / 195.117.19.* 01.06.05, 12:43
          W Rovinji sa raczej skalki i betony, ale woda krysztal i odrazu gleboko - mnie
          to akurat odpowiadalo. Mozna spacerkiem na poludnie od Rovinji przez park
          znalezc jakies zwirki miedzy skalkami.
          Rovinji to przedwszystkim sliczne miasteczko z klimatem i tym czyms czego nieda
          sie opisac. Wracalem tam 3 razy !!!
          Dobre miejsce wypadowe na cala Istrie (Pula, Limski kanal, Porec) - da sie tez
          obrocic w 1 dzien do Plitvickich jezior - POLECAM.
    • dark17 Re: plaże -rovinj 04.06.05, 20:57
      miasto urocze,zupełnie inne niż po drugiej stronie Istrii.Jest gdzie pojezdzić
      po okolicy.byłem w Rovingo dwa razy.plaże są za miasteczkiem na południe,ale
      kamieniste.Można trochę żwirku znależć.Na pewno będzie na czerwonej
      wyspie.Kilkanascie minut promem.Warto zobaczyć.Koniecznie weż maskę,fajke do
      nurkowania i płetwy.Powodzenia.
      • Gość: Renia Re: plaże -rovinj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.05, 19:27
        Cześć.
        Byłam w Rovinj w zeszłym roku z dwójką dzieci - 2 i 4 lata w hotelu MONTAURO.
        My chodziliśmy na plażę zaraz za naszym hotelem, była żwirowa, ale dzieci za to
        miały zajęcie szukając w niej muszelek.
        Oczywiście zaliczyliśmy Pulę, Kanał Limski, Vrsar.
        Rovinj - cudowne miejsce, wiem że jeszcze tam wrócę.
    • Gość: art Re: plaże -rovinj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.05, 22:25
      ale głupia Ty jesteś, czy to dla Ciebie jest najwazniejsze?????????????
      • Gość: ramzes Re: plaże -rovinj IP: *.pkobp.pl 16.06.05, 08:54
        Głupi i niekulturalny to chyba Ty jesteś pisząc tak do kobiety... trochę
        szacunku. Zrozumiałe jest, że jadąc z DZIECMI nieświadomy człowieku wygląd
        plaży jest wazny. Jak bedziesz miał dzieci to zrozumiesz!
    • Gość: monika1 Re: plaże -rovinj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.05, 13:35
      byłam tam w zeszłym roku, bardzo ładne miasteczko, polecam koniecznie zwiedzic
      Pulę, Porec, Opatiję. Polecam rejs małym stateczkiem, myśmy płynęli z Fazany
      wokół parku Brjuni (12 wysp róznej wielkości z przystankiem na jednej, na
      kąpiel).
      A co do plaż to da się wytrzymac, bez obaw, są piękne.
      A co do noclegów to tylko w ciemno napewno znajdziecie a na dodatek dużo
      zaoszczędzicie, bo przez biura noclegi są dośc drogie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka