Dodaj do ulubionych

Kemping koło jezior Plitwickich

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.05, 11:17
Witam... Zamierzam spedzic noc na kempingu w poblizu jezior Plitwickich...
Słyszałm, ze jest tam kemping Korana oddalony 6 km. Czy był ktoś moze tam??
Bardzo prosze o pomoc, potrzebuje jakich kolwiek przydatnych informacji?? Czy
łatwo tam dojechać, czy jest tam duzo miejsca??
Obserwuj wątek
    • Gość: zed Re: Kemping koło jezior Plitwickich IP: *.KSZ.K.pl 05.07.05, 11:24
      Jedyny kamp który polecam to KORANA BDB!!!
      • Gość: Maber Re: Kemping koło jezior Plitwickich IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.05, 11:32
        Dzieki... Włanie sie tam wybieram :)
    • emes-nju Re: Kemping koło jezior Plitwickich 05.07.05, 11:53
      Bylem tam kilka lat temu. Miejsc sporo i w ogole dosc mile miejsce. Domki przypominaja psie bydy, ale sa czyste i z cala pewnoscia wystarcza do przenocowania.

Dojazd nie stanowi problemu bo camping jest przy drodze i jest dobrze oznakowany.
    • Gość: Maciek Re: Kemping koło jezior Plitwickich IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.05, 12:37
      Nocowałem tam 4 razy, jest OK. Cena ok 20 euro za domek, tak było 2 lata temu
      we wrześniu.
      • Gość: Maber Re: Kemping koło jezior Plitwickich IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.05, 13:20
        A pola namiotowe ile kosztuja ??
        • alek31 Re: Kemping koło jezior Plitwickich 05.07.05, 16:18
          Dwa lata temu ceny za 2+2+namiot+samochód oscylowały w granicach 80-100 zł.
          Nocowałem również na kempingu Korana. Warto tam dojechać wcześniej, tzn.
          wczesnym popołudniem, bo na wieczór w sezonie zjeżdża się masa ludzi, a rano
          wszyscy się zwijają i jadą dalej.
          Na zwiedzanie parku wystarczy jakieś pół dnia, no chyba, że ktoś chce ambitnie
          spenetrować wszystkie zakamarki z góry i z dołu.
          Osobiście polecam sprawdzony przeze mnie wariant (z małymi dziećmi) :
          - dojazd na Koranę godz. 15-16, rozbicie sprzętu w cieniu drzewek, piwko,
          wypoczynek,
          - następnego dnia dojazd do parku z samego rana 8-9 godz. (zanim się zrobi
          naprawdę gorąco) do wejścia nr 1 - Ulaz 1,
          - przejście dołem do jeziora po którym pływają stateczki,
          - przepłynięcie stateczkiem przez jezioro,
          - kontynuowanie wędrówki do górnej stacji "kolejki",
          - powrót "kolejką" do "Ulaz 2",
          - przejście górą (ładne widoczki) do "Ulaz 1",
          - powrót na Koranę, zwinięcie się i jazda dalej (ja jeszcze tego samego dnia
          wylądowałem w Trogirze),

Stateczek i kolejka są w cenie biletu. Na bilecie jest też wydrukowana mapka
          wszystkich szlaków w parku, więc trudno się pogubić.
          Ogólnie fantastyczne wrażenia, trzeba to samemu zobaczyć.

Pozdrawiam, alek
      • Gość: Maber Re: Kemping koło jezior Plitwickich IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.05, 13:21
        A pola namiotowe ile kosztują?? Aha i ile osób mieszcza te domki??
        • Gość: Maber Re: Kemping koło jezior Plitwickich IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.05, 11:43
          Ile osob mieszcza domki na kempingu??
          • Gość: Maciek Re: Kemping koło jezior Plitwickich IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.05, 13:11
            Domki mają 2 łóżka
    • balum1 Re: Kemping koło jezior Plitwickich 06.07.05, 14:35
      Wybieram się w sieprniu do Chorwacji
      zbieram o tym informacje
      i jestem wdzięczny takim forumowiczą jak
      alek31
      którzy potrafią napisać to co większość tu szuka
      Bardzo dziękuje
      Pozdrawiam
      • Gość: Maber Re: Kemping koło jezior Plitwickich IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.05, 14:57
        Ode mnie też wielkie dzieki... Twoje informacje bardzo sie przydadza... Jak
        myslicie czy udało by sie upchnąc do tego domku 6 osob??
        • Gość: Maciek Re: Kemping koło jezior Plitwickich IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.05, 15:03
          Jeżeli obsługa zobaczy to raczej nie pozwolą.
          Jak spać w 3 osoby na jednym niewielkim łóżku ?
          Rozumiem, oszczędnosci, ale jak ja mam kase na urlop, to mam jeszcze ok 40 euro
          na nocleg, nie dziadujmy jak...
    • Gość: Maciek1956 Re: Kemping koło jezior Plitwickich IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.05, 14:59
      Też robiłem taką trasę jak Alek, ale pod górę wjechaliśmy kolejką, spacer
      odbyliśmy schodząc, jest tak samo ciekawie, a w tamtym upale lżej. Póżniej
      jazda dalej do Vodic.
      • Gość: Maber Re: Kemping koło jezior Plitwickich IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.05, 16:07
        My chcemy wziąć ze sobą karimaty i materace, wiec wszyscy nie musieli by spac
        na lozkach... 3 lub 4 osoby powinny sie zmiescic na podlodze... Taka taktyke
        zastosowalismy na Węgrzech jadac do Grecji w zeszłm roku :) Mam nadzieje, ze
        domki sa dość duże...
        • Gość: Maciek Re: Kemping koło jezior Plitwickich IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.05, 17:21
          Będzie ciasno, ale chyba są też domki trochę większe, myślę, że niewiele
          droższe, np 3 lub 4 osobowe. Ja zawsze jade tylko z żoną, ale widziałem rodziny
          w domkach.
    • Gość: Maciek Re: Kemping koło jezior Plitwickich IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.05, 17:25
      www.eurocampings.pl/pl/main.html?
      searchpage=www.eurocampings.pl/pl/europa/chorwacja/karlovac/
      tu zobacz
      • Gość: Maber Re: Kemping koło jezior Plitwickich IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.05, 17:46
        Dzieki... My tak naprawde jedziemy w 11 os i chcielibyśmy pomiescić się w dwóch
        domkach :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka