Dodaj do ulubionych

Czarnogóra- Budva???

13.02.06, 23:00
Warto jechać? Ktoś był? Jakie wrazenia? Jak wypada w porównaniu z Chorwacja?
Z góry dziękuje za info!
Obserwuj wątek
    • kamil99 Re: Czarnogóra- Budva??? 14.02.06, 09:09
      Co najmniej tak samo ładnie jak w HR, na pewno taniej! Jednym słowem warto
      jechać. Byłem 2 lata temu i byłem zadowolony:)

pzdr
    • Gość: Kir Re: Czarnogóra- Budva??? IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 14.02.06, 11:07
      Budwa to jeden z najwiekszych kurortów w Czarnogórze. Niestety jak cała
      Czarnogóra dość mocno zatłoczony. Wieczorami na szerokich promenadach od lądu
      na starówkę to trzeba się przeciskać, przejśc się nie da. Podobnie na starówce.
      Tłum znika dopiera po 3 w nocy. Sklepy czynne często do 2 w nocy. Podobno
      najlepsza pora na zwiedzanie to ok 7-8 rano. Sama starówka to rekonstrukcja
      starego miasta z XIX. Tylko nieliczne budynki są naprawdę stare. Z większych
      zabytków - piekna cerkiew św Trójcy. Inne: Katedra św Jana, cytadela już nie
      robią takiego wrażenia. Przy murach wielki port jachtowy, kompleks sportowy.
      Dalej od starówki zwykłe dość duże zamożne miasteczko. Korki w centrum. Na
      obrzeżach miasta 2 warte odwiedzenia monastyry: Podostróg i Podmanije
      Plaże zatłoczone ale podobno sa sprzątane.
      Test rzeczywiście taniej niż w Hr. Ale nie tak znowu bardzo. Jakieś 20-30%
    • krowi_cycek Re: Czarnogóra- Budva??? 14.02.06, 13:50
      Budva to zdecydowanie jedno z moich ulubionych miejsc na wybrzeżu
      adriatyckim :) Spełnia dla mnie role: imprezową (szczególnie kilka
      interesujących klubów przy Slovenskiej Plazy oraz na starym miescie), sypialną
      oraz jako miejsce do okolicznych wyjazdów (do Kotoru, sw. Stefan). Fakt faktem,
      panuje tam potworny tłok, cały Belgrad wypoczywa w Budwie, jednak właśnie taka
      atmosfera sprawia ze czuje ze sa wakacje.
      Polecam strone www.budva.com/
      • Gość: dabu1 Re: Czarnogóra- Budva??? IP: 195.127.59.* 15.02.06, 13:35
        Byłem we wrześniu 2005, tak jak kolega powyżej napisał, również moje ulubione
        miasteczko. Idealne miejsce do zwiedzania całej czarnogóry.
        Jestem zakochany w Budvie i napewno tam jeszcze pojade.
    • Gość: monika Re: Czarnogóra- Budva??? IP: *.lublin.mm.pl 17.02.06, 10:36
      Bardzo ładne miasteczko. ale brudne. Staróweczka urocza, ale w każdej wieżyczce
      nasrane. Plaża bliżej centrum brudna-osobiście widziałam pływające pampersy!-
      zużyte. Po prawej od centrum jest płatna plaż-do 17ej płatna. ładna , ale
      tłoczno. Dla kogoś kochającego tłok , rozrywki- to super wakacje. Ale niedaleko
      Budvy koniecznie Sv.Stefan!ni i Kotor!
      • lahcimm Re: Czarnogóra- Budva??? 19.02.06, 09:16
        Starówka w Budwie jest bardzo sympatyczna i urocza - trzeba ją zobaczyć.
        Nastrój sympatycznego miejsca burzą odchody w każdej wieżyczce murów. Po prostu
        dramat.
        pozdr
        Lahcimm
    • lahcimm Re: Czarnogóra- Budva??? 19.02.06, 09:22
      Warto. Mały kraj, ale dużo zabytków i mnóstwo uroczych widoczków. Gorąco
      polecam !!!!

Według mnie istnieją duże róznice w porównaniu z Chorwacją. Chorwacji bliżej do
      Europy Zachodniej, natomiast Czarnogórze niestety bliżej do Wschodu (Rosji).

pozdr
      Lahcimm

• Gość: Szymon Re: Czarnogóra- Budva??? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.02.06, 16:10
        Jade tam w sierpniu może ktoś sie przyłączy nas jest czwórka
        • lahcimm Re: Czarnogóra- Budva??? 19.02.06, 22:29
          wielkie dzięki, ale w tym roku jadę do Bułgarii :)
        • marcinc3 Re: Czarnogóra- Budva??? 24.02.06, 08:51
          ja planuje czarnogore ale w lipcu skad jedziesz masz jakies ciekawe oferty bo
          ja narazie szukam czegos .czy jedziesz indywidualnie autem
          • Gość: andrzej75 Re: Czarnogóra- Budva??? IP: *.mnc.pl 24.02.06, 19:43
            www.gandalftravel.com budva autobusem
    • Gość: szum Re: Czarnogóra- Budva??? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 24.02.06, 20:54
      warto pojechać niewątpliwie. Starówka malutka i kameralna .Byłem 30/08 i było
      pustawo. Mury obs.ane były równo.
      Mieszkac tam -chyba nie. Znacznie fajniejsze są miejscowości nad zatoka
      kotorską. Spokój,cisza i brak dyskotek co 100 metrów.
      Jak jedziesz wozem to poszukaj lepiej czegoś na południu CHRW . Miejsc ci nie
      podam ,bo nie lubie zbytnio Polaków w czasie urlopu. Pojedziesz to zrozumiesz.
      • marcinc3 Re: Czarnogóra- Budva??? 25.02.06, 09:15
        dziekuje slyszalem o herce nowi czy cos w tym rodzaju spokojniej wlasnie tez
        zastanawiam sie czy jechac autem czy autokarem bedzie nas 4 zona plus pociechy
        12 i 7 co ty doradzasz autem czy autokarem taka trasa to dla mnie nic mam
        wielkie doswiadczenie ale troszke boje sie zebym nie musial wracac autobusem
        auto to volvo s80 , a wiem ze w ktorys krajow bylej jugoslawi i chyba na
        wegrzech jak ci tam ukradna auto to musisz zaplacic clo ze wzgledu ze
        wprowadziles auto na ich obszar celny niezle co ?
      • impuls99 Re: Czarnogóra- Budva??? 13.03.06, 17:08
        czy mozesz mi powiedziec ktoredy mozna jak najlepiej dojechac
    • Gość: Anna Re: Czarnogóra- Budva??? IP: *.mcon.pl 04.03.06, 16:08
      Czy w okolicy Budwy są jakieś campingi? Czy poza granicami miasta są jakieś
      spokojne plaże? Jeśli ktoś doświadczył, to proszę o podzielenie się.
      • Gość: cro-expert Re: Czarnogóra- Budva??? IP: *.dialin.iskon.hr 13.03.06, 20:06
        trzeba liczyć na situacje politiczna!!!
        Czarna gora szybko ma zamiar zrobić referendum žeby oddzielić sie od Serbii,
        nie wiedomo jak sie to skonczy?
        na Balkanach zmiany rzadko koncza sie spokojnie
        pozdrawiam
        • Gość: Czarnogora Re: Czarnogóra- Budva??? IP: 80.74.173.* 25.04.06, 23:13
          po IP adresie widac ze to napisala osoba z Chorwacji. Ach ta zazdrosc... :)
    • Gość: Monia Re: Czarnogóra- Budva??? IP: 213.17.171.* 14.03.06, 13:51
      Czarnogóra w porównaniu z Chorwacją - o wiele brudniejsza - plaże -eghhh : (
      niestety. Ale piękna - bardziej dzika, zabytki porośniete trawą ;)
      Budva jest miejscem tłumnym i imprezowym, ale można plażować i pozwiedzać i się
      zabawić.
      My mieszkaliśmy w Cavtacie, a Czarnogórę zwiedzaliśmy :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka