Dodaj do ulubionych

Rezerwacja kwater-zaliczki

14.02.06, 18:18
Czy ktoś z Forumowiczów przesyłał zaliczki na oplacenie kwater do Cro?
Jak wyglądają płatności za przelewy do Cro?
A może nie wszyscy żadaja zaliczek?
Mam Przesłac do Podgory 50 Eu, a w banku Bph powiedzieli,że to
kosztuje mnie 70 PLN plus koszty banków zagranicznych/ok 100 Pln/.
To wychodzi, ze za przelanie 50Eu/200 PLN/ mam doplacić za przelewy
drugie tyle??
Toż to bandytyzm..
Moze macie swoje rady?
Pozdro!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: STARY Tak. Jechać w ciemno! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.06, 19:08
      • kasper68 Re: Tak. Jechać w ciemno! 14.02.06, 20:24
        Przesłać pocztą jako przesyłkę wartościową (chyba tak to się nazywa), koszt w
        zeszłym roku ok. 13 zł. Albo skorzystać z usług Western Union - 50 zł, z tym,
        że dostarczają w kunach tzn. ty wpłacasz w złotówkach, właściciel apartamentu
        odbiera równoważność w kunach. No i musisz sprawdzić czy w tej miejscowości
        jest przedstawicielstwo tej firmy i czy właścicielowi będzie się chciało
        przespacerować do banku.
        Zresztą poszukaj w postach z zeszłego roku, były takie tematy.
        • beti22 Re: Tak. Jechać w ciemno! 14.02.06, 20:39
          Ja w tamtym roku wysylalam zaliczke - przekazem pocztowym zaplacilam 12 zl. Na
          miejscu okazalo sie ze wlascicielka kwater musiala zaplacic 10 euro za
          odebranie tej zaliczki . Chciala nam to doliczyc do rachunku ale po naszych
          prosbach darowala nam to ;)pozdr

mozesz zrobic to samo a potem zrobisz mine ;( .... ;) pozdr
          • Gość: STARY Geeee! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.06, 20:51
            No, nie ma to jak profesjonalne dzialanie:))))) Z tym wyjatkiem, ze poczta nie
            pozwala na przesylanie pieniedzy jako przesylki wartosciowej (a trzeba okreslic
            zawartosc) - hehehe. Ech polscy geniusze:(
            • Gość: rth Re: Geeee! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.06, 20:55
              www.migracja.pl/index-hotele.html rezerwuj w hostelłordzie, zapłacisz
              zaliczkę karta przez internet
            • beti22 Re: Geeee! 14.02.06, 21:03
              Gość portalu: STARY napisał(a):

> No, nie ma to jak profesjonalne dzialanie:))))) Z tym wyjatkiem, ze poczta
              nie
              > pozwala na przesylanie pieniedzy jako przesylki wartosciowej (a trzeba
              okreslic
              >
              > zawartosc) - hehehe. Ech polscy geniusze:(

Niwiem czy to do mnie? Ja nie przesylalam przesylki wartosciowej tylko
              przekazem pocztowym :) pozdr
              • beata118 Re: Geeee! 15.02.06, 09:48
                Wysyłałam w zeszłym roku i w tym roku w PKO BP. W tym roku nie było żadnych
                problemów i już po minucie wiedziałam że podałam odpowiedni rachunek
                potwierdzenie było następnęgo dnia. Koszty przelewu nie są chyba takie wielkie
                jeśli zależy komuś na rezerwacji. W ubiegłym roku gdy nie było jeszcze
                odpowiedniego systemu na potwierdzenie czekałam około tygodnia.
    • Gość: Żaba Re: Rezerwacja kwater-zaliczki IP: *.crowley.pl 02.03.06, 15:09
      Ja przesyłałam tez do Podgory 100 EURO listem wartościowym. 18,20 zł.Robię tak
      co roku i żadnych problemów nie było.
    • Gość: Luka Re: Rezerwacja kwater-zaliczki IP: *.toya.net.pl 17.03.06, 15:00
      Już to pisałem innemu forumowiczowi.Mamy fajną ofertę na www.yugo.pl i bank w
      Polsce.Wystawiamy vouchery i rachunki,a na miejscu zapewniamy polską opiekę.
      Pozdr
    • Gość: Marcin Re: Rezerwacja kwater-zaliczki IP: 217.97.143.* 17.03.06, 15:10
      Przesyłałem niedawno zaliczkę 100E. Za przelew w PKO chcieli 85 zł, w BZ WBK
      125 zł !!! I w końcu wysłałem pocztą. I zapłaciłem ledwie 16 zł opłaty. 13 zł
      opłata podstawowa plus 3 zł za potwierdzenie odboru. Do odbiorcy pieniądze
      dotarły po ok 10 dniach.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka