Dodaj do ulubionych

Autobusem Trogir-Dubrownik

IP: *.welnowiec.net / 217.153.80.* 25.05.06, 17:34
Czy nie orientujecie się ile zajmuje podróz z Trogiru do Dubrownika autobusem
publicznym? widziałam na stronce, ze z Trogiru do Dubrownika chodzą autobusy,
ale nie mam pojecia ile to godzin.
Obserwuj wątek
    • Gość: Marek Re: Autobusem Trogir-Dubrownik IP: *.ib.tcz.pl 27.05.06, 21:22
      OKOłO 4 DO 4,5 GODZINY
      • Gość: mycha Re: Autobusem Trogir-Dubrownik IP: *.welnowiec.net / 217.153.80.* 29.05.06, 20:36
        dzięki, myślałam, że dłużej. planujemy sobie zrobić wycieczkę na "własną rękę".
        czy nie orientujesz się, jak blisko starego miasta stają te autobusy? bo w
        Trogirze dworzec jest blisko.
        • emes-nju Re: Autobusem Trogir-Dubrownik 30.05.06, 11:19
          W Dubrovniku autobusy staja dosc daleko od starowki, ale jest doskonale polaczenie autobusami miejskimi (bilety kupuje sie u kierowcy).

Zastanow sie nad wypadem do Splitu (fajna i niedluga wycieczka) i sprawdzeniem rozkladu z tamtejszego dworca autobusowego. Jadac z Trogiru najprawdopodobniej bedziesz lapac autobus w "przelocie" - ze Splitu z dworca. Nie bedzie klopotow z miejscami. Poza tym ze Splitu jezdza autobusy pozwalajace zamknac wycieczke w jeden dzien. Start rano, ok. 4-6 godzin na miejscu i powrot. W zeszlym roku zostawilem jacht w Splicie i zrobilem sobie taka przejazdzke. Zdecydowanie warto choc to bardzo meczace. Te widoki... Proponuje zajac miejsca po prawej stronie autobusu :-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka