Dodaj do ulubionych

Wróćiłam z Chorwacji, nie polecam....

15.08.06, 00:29
... www.dovolena-chorvatsko.cz/pisak_bogdan.htm
-Apartament dla 4 osób - sypialnia z podwójnym łóżkiem + pokój z łóżkiem
piętrowym + living z rozkładaną niewygodną kanapą, na której spanie było męką.
-W apartamencie mimo opisu ze strony nie ma klimatyzacji, nie jest również
bezpośrednio dostępny grill (znajduje się on od strony apartamentu gospodarzy
i jest murowany więc nie ma opcji przeniesiania go).
-Nie czekały na nas (tak jak to jest w opisie) żadne domowe sery, szynki, ani
figi (gdy brat chciał zerwać jedną właścicielka wyskoczyła z awanturą że nie
życzy sobie aby wchodzić do jej ogrodu). Jedyne co dostaliśmy to 3 butelki
wina
-Plaża owszem 50m od morza, ale w lini prostej, trzeba było zasuwać kawał z
góry po skałach żeby dojść do wody, lub druga alternatywa to zatłoczona plaża
(wysypana drobnymi kamykami), do której zejście było po schodach.
-Apartament nie ma też swojego parkingu, ten widoczny na zdjęciu jest
parkingiem publicznym i jadąc do miasta baliśmy się że po powrocie nasze
miejsca będą zajęte.
-Przejdzmy do właścicieli.
Pan domu załatwiał nam dodatkowe kwatery dla znajomych którzy zdecydowali się
w ostatniej chwili. Miały to być dwa pokoje u jego przyjaciela(dla 2 i 3
osób) klimatyzowane, jeden z łazienką i kuchnią, do drugiej łazienki i kuchni
było dojście przez taras - cena to 65 euro za oba. Apartamenty okazały się
ruderą, w lodówce pordzewiałe półki, pokoje mikroskopijne, brudne, z grzybem
na ścianach, jedyny plus to ta klimatyzacja. Zrezygnowaliśmy i poprosiliśmy
aby włściciel apartamentu 'Vesna' pomógł nam szukać czegoś innego, niestety
odmówił mówiąc że nic nie ma - notabene znaleźliśmy sami dwa wolne
apartamenty w promieniu 600m, za niższą cenę niż tamte rudery.
Pani domu (chyba w odwecie za to że nie wzięliśmy apartamentu ich
przyjaciela) zabroniła nam przyjmować gości. Stwierdziła że nie życzy sobie
żadnych wizyt, później po kilku rozmowach zgodziła się na dwie wizyty
dziennie - w porze obiadowej wizyta godzinna, i wieczorem wizyta trwająca 2 h.
Wciąż zaglądała pod byle pretekstem do apartamentu, a to z balkonu, a to
czegoś szukając, nie pozwalała nam wchodzić do ogrodu (po wspomniane figi),
gdy chcieliśmy skorzystać z grilla, właściciele wymówili się że oni wtedy
jedzą obiad. Właścicielka wciąż była niezadowolona, poprawiała nas gdy w
rozmowie z nią zrobiliśmy jakiś błąd (mówiąc po angielsku), po zmianie
pościeli niemalże oskarżyła nas o kradzież poszewki na poduszkę, której jak
się okazało nie wzięliśmy bo jedna z osób nie korzystała z poduszki.

Apartamentu nie polecam, jeździmy do Chorwacji od 5 lat i po raz pierwszy
trafiliśmy na tak niemiłych i nieżyczliwych ludzi!!

Ps. Podoga również nie dopisała, za co właścicieli nie obwiniam.
Obserwuj wątek
    • Gość: zbynek Re: Wróćiłam z Chorwacji, nie polecam.... IP: *.plock.mm.pl 15.08.06, 10:46
      pewne pretensje mozesz mieć tylko do siebie - bo widzę zę będąc 4 razy w
      Chorwacji nie zauważyliście pewnych spraw.W małych miejscowościach grill jet
      murowany,
      odległośc do morza zawsze podaje się w lini prostej,jak widać ze zdjęcia
      apartamentów-zejscie na plażę jest strome.I nie wiem czemu liczyłaś na to,że
      będą na was czekały darmowe szynki,sery ,figi - pewnie czekały tylko trzeba było
      za nie zapłacić.Apartament był czteroosobowy a kanapa prawdopodobnie nie była do
      spania tylko do siedzenia - mieliście cztery spania,więc kanapy można było nie
      używać.
      Za klimatyzację przeważnie się dopłaca i nie jest ona wliczana w cenę apartamentu.
      A jeżeli pogoda niedopisywała to i bez klimatyzacji można było wytrzymać.
      A tak ogólnie dostaliście tylko trzy buteli wina a co jeszcze chcieliście beczkę
      i sto kg szynki.Własciciele apartamentów nie wynajmują ich po to aby abdarowywać
      wynjmujących tylko na nich zarabiać.Jedzie się tam by wypoczywać i zwiedzać
      a nie prowadzić dyskusje z właścicielami czy być namolnym w stosunku do nich.
      Jak sama piszesz w okolicy były wolne apartamenty - jeżeli te ci się nie
      odpowiadały to po jednej nocy czy dwóch trzeba było przenieść się w inne miejsce
      Dlatego ja zwsze polecam wyjazdy w ciemno i wówczas na miejscu wybiera się
      apartament odpowiadajcy gustom zainteresowanego.
      • Gość: Tadeusz Re: Wróćiłam z Chorwacji, nie polecam.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.06, 11:14
        Dlatego też polecam wyjazd pod namiot,z którego wróciłem i jestem zadowolony.
        • Gość: egon zgadzam sie,tylko namiot,zero kontaktu z tubylcami IP: 80.51.176.* 15.08.06, 13:22
          tylko czemu polacy na kempingach dla naturystow chodza ubrani 24h na dobe?
          to sa kampingi dla NATURYSTOW!!
          • Gość: XXL Re: zgadzam sie,tylko namiot,zero kontaktu z tuby IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.06, 15:34
            Gość portalu: egon napisał(a):

> tylko czemu polacy na kempingach dla naturystow chodza ubrani 24h na dobe?

A czy ty myślisz, że to taka przyjemność siadać gołą d... na rozgrzanych
            kamieniach ??
            • Gość: egon to jak maja takie wrazliwe d... to niech sie nie IP: 80.51.176.* 15.08.06, 15:42
              pchaja na takie kempingi bo robia z siebie tylko posmiewisko.poza tym czemu to
              zawsze polacy? Napisalem chodza a nie siedza. jak chca siedziec to niech sobie
              polaza cos pod te wrazliwe d....
              • Gość: Lipski Re: to jak maja takie wrazliwe d... to niech sie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.08.06, 10:13
                A skad wiesz ze polacy ? przepaski z flaga maja ?
          • Gość: Gosiath Re: zgadzam sie,tylko namiot,zero kontaktu z tuby IP: *.elsat.net.pl 15.08.06, 16:50
            Na którym naturystycznym kampingu widziałeś poubieranych Polaków??
            • Gość: egon Re: zgadzam sie,tylko namiot,zero kontaktu z tuby IP: 80.51.176.* 15.08.06, 18:06
              na czesci FKK kampingu Strasko na wyspie Pag, kamper(wohnmobil) na poznanskich
              numerach i czewone kombi na lodzkich numerach,
              najpierw zajeli czyjes zarezerwowane miejsce na czesci dla tektylnych z ktorego
              zostali wyproszeni to pojechali na czesc dla naturystow ( to nie przypadek bo
              zeby wjechac na czesc FKK trzeba miec przepustke) i przez caly pobyt chodzili i
              opalali sie w rzeczach. po prostu ZENADA
              • Gość: Gosiath Re: zgadzam sie,tylko namiot,zero kontaktu z tuby IP: *.elsat.net.pl 15.08.06, 20:29
                Zazwyczaj Polaków jest bardzo mało na tego typu kampingach i na szczęście ja
                się nigdy z podobnym przypadkiem nie spotkałam. To rzeczywiście paskudne
                zachowanie.
                • Gość: Lipski Re: zgadzam sie,tylko namiot,zero kontaktu z tuby IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.08.06, 10:14
                  zeczywiscie , normalnie sie to w glowie nie miesci !
      • Gość: bonar Re: Wróćiłam z Chorwacji, nie polecam.... IP: *.telpol.net.pl 15.08.06, 11:15
        Witam
        Polecam łebę z zasranym laskiem sosnowym i plażę z pięknie zaśmieconym
        piaseczkiem, oczywiście przez ufoludków. Chorwacja jak widać ci nie odpowiada bo
        to kraj dla koneserów.
        pozdrav
        • Gość: Lipski Re: Wróćiłam z Chorwacji, nie polecam.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.08.06, 10:15
          > to kraj dla koneserów.

raczej dla zaslepionych leszczy
      • Gość: esiaesia Re: Wróćiłam z Chorwacji, nie polecam.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.06, 11:30
        Zbynek widocznie nie czytałeś opisu ze strony, przeczytaj dokładnie a dowiesz
        się że klimatyzacja jest wliczona w cenę, jak również poczęstunki - nie było
        słowa o dopłatach w opisie. W przypadku innych branych przez nas pod uwagę
        apartamentów od razu byliśmy informowani że za klimatyzację należy dopłacić
        dzienni np. 5 euro, a w tym apartamencie nawet klimatyzacja nie była żałożona,
        więc po co o tym piszą na stronie.
        Grill owszem wiemy że murują, ale zwykle mieliśmy grile obok naszego
        apartamentu, a nie pod okiem szpiegujących właścicieli, któzy w dodatku
        utrudniają skorzystanie z niego.
        Apartament 4 osobowy wynajęto nam dla 6 osób, stąd dwie musiały spać na
        niewygodnej kanapie.
        Nie my byliśmy namolni, a właściciele (jak pisałam pod byle pretekstem
        zaglądali i szpiegowali czy nie ma u nas żadnych znajomych), jesteśmy spokojni,
        nie robimy imprez, a gości nie mieliśmy zamiaru przyjmować dłużej jak do
        godziny 22.
        Niestety zrezygnować po jednej nocy nie mogliśmy bo została wpłacona zaliczka
        100 euro :/
        Tyle gwoli wyjaśnienia.
        • Gość: asia Re: Wróćiłam z Chorwacji, nie polecam.... IP: *.chello.pl 15.08.06, 15:07
          A ja sie bardzo ciesze, ze ktos odwazny pisze negatywy ze swojego pobytu w
          Chorwacji. Wszyscy pieja peany, chwala sie, jak to udalo sie im znalezc tanie
          apartamenty, jacy super gospodarze i inne same achy. Chorwacji jeszcze daleko
          do dbalosci o klienta, bo sa zarozumiali na punkcie swojego kraju,a czesto
          czubka nosa nie wystawili poza niego. Tylko ci, ktorzy pracowali w Niemczech
          lub Austrii znaja haslo "klient nasz pan" Choć z czasem i oni zapominaja o tym
          czego ich uczono.
          Kazdy ma prawo sie tu wypowiedziec, taka jest rola forum, a WY wszyscy hurra na
          kazdego kto ma odnienne zdanie. Więcej tolerancji!!
          • Gość: ninka Re: >>> IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.06, 16:02
            owszem kazdy ma prawo do wypowiedzi, ale dlaczego ktos po tym ze jeden raz
            trafil na niemilych gospodarzy od razu odradza wyjazd do chorwacji.nie rozumiem
            tego, przeciez esiaesia sama napisalla ze byla w chorwacji juz 4 razy i bylo ok,
            wiec niech nie pisze ze odradza cala chorwacje, tylko to konkretne miejsce.ja
            jezdze do Vodic od 5 lat, mieszkalam tam w trzech miejscach i na zadne nie
            moglam narzekac, a jedno wrecz moge polecic (mieszkalam tam 3 razy) bo oprocz
            tego iz wlasciciele byli mili i serdeczni to jeszcez moglismy kozystac z ogrodu,
            z owocow, no i jesli przyjezdzalo sie na dwa tyg to w polowie pobytu
            wlascicielka zapraszalla na kolacje. wiem ze zdarzaja sie niemili i wscibscy
            wlasciciele, ale rzadko, wiec albo jezdzic w polecone miejsca, albo wlasnie w
            ciemno, aby moc ocenic na miejscu czy taki apartament nam odpowiada>
            • Gość: asia Re: >>> IP: *.chello.pl 15.08.06, 16:54
              widzisz ninko, trzeba sie raz samemu sparzyc i ostrzec innych, wiec uwazam, ze
              takie posty sa jak najbardziej potrzebne.Ty jezdzisz we wspaniale miejsca,
              bywasz wsrod wspanialych ludzi i choc moze nie wszystko jest tak jak trzeba ale
              ulegasz urokowi miejsca i chwili.Ale jezdzisz w te same miejsca, tylko tam
              gdzie dobrze sie czujesz a trzeba poznac takze inna "chorwacje". Pozdrawiam
            • Gość: esiaesia Re: >>> IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.06, 23:45
              ninka zacytuj proszę gdzie odradzam wyjazd do chorwacji ??
              Jeśli chodzi o nazwę wątku to jest zatytułowany:
              'Wróćiłam z Chorwacji, nie polecam.... '
              a po otwarciu wątku jest link do apartamentu któego nie polecam.
              Proszę o czytanie ze zrozumieniem!
            • Gość: L:ipski Re: >>> IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.08.06, 10:30
              farta mialas i tyle
          • Gość: Lipski Re: Wróćiłam z Chorwacji, nie polecam.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.08.06, 10:19
            Maja tyle klientow ze laske klada na tych niezadowolonych
            Wiekszosc ludzi ma dziwne wypobrazenie o Chorwacji i Chorwatach ze na sama mysl
            robi sie kisiel w glowie i majtkach
        • Gość: zbynek Re: Wróćiłam z Chorwacji, nie polecam.... IP: *.plock.mm.pl 15.08.06, 17:38
          dalej nie rozumiem,zapłaciliście zaliczki sto euro za 6 osób - jest to cena
          apartamentu w sierpniu za jedną noc.Jeżeli zapłaciliście mniej to normalne ,że
          nie mogliście spodziewadż się ekstra warunków.A jeżeli wynajelście apartament
          czteroosobowy za 40euro a było was sześć osób to już nie rozumiem o co mcie
          pretensję- chyba o to ,że to wam dalej nie udało się oszukiwać tych gospodarzy
          bo oni stali się podejrzliwi i przyglądali wam się bacznie.Ja nie wybiram
          apartamentu kierując się tym czy ktoś będzie mnie częstował tym czy czym innym,
          a widzę ,że u was było to główenym argumentem a póżniej rozgoryczenie.
          • Gość: Sas do zbynka IP: *.citysat.com.pl / 81.210.63.* 15.08.06, 18:20
            Zbynek trzeba powiedziec PO CHLOPSKU - nie udalo sie polaczką zrobić chorwata
            w H ALBO przez cH i teraz placzą jaka ta Chorwacja i ci chorwaci źli. To samo
            tyczy sie wątku EGONA . WSTYD. Sas
            • Gość: Lipski Re: do zbynka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.08.06, 10:34
              Nie za bardzo rozumiem , taka byla wystawiona cena za ten apartament to tyle
              zaplacili . Jak na razie to Chorwaci zrobili ich w h albo ch
              • Gość: Sas Re: do Lipski IP: *.citysat.com.pl / 81.210.63.* 16.08.06, 13:52
                A ja to odczytałem w ten sposob , ze cena byla ustalona za apart. dla 4 os a
                chcieli pomieszkiwac w 6 a jak juz mieszkali to narzekali ze bylo im żle .Sas
                • Gość: Lipski Re: do Lipski IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.08.06, 17:47
                  i pewnie bidule nie doliczyli doplaty i takse tez pewnie za 4 os wzieli . i
                  tego grilla gospodarze tez mlei tylko na 4 os
                  strasznie duzo jaos tego
          • Gość: esiaesia Re: Wróćiłam z Chorwacji, nie polecam.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.06, 23:50
            zbynek cena apartamentu wynosiła 70 euro.
            Byłam w HR 4 razy i NIGDY za tyle osób nie zapłaciliśmy więcej jak 80 euro, a
            zdarzyło się pare razy że w apartamenty były naprawdę luksusowe. Nie wiem dokąd
            ty jeździsz że płacisz po 100 euro za noc :/
            Wynajęliśmy apartament 4 osobowy, którzy właściciele zareklamowali nam jako 6
            osobowy (niestety na miejscu zobaczyliśmy że dla 6 osób jest tam za mało
            miejsca).
            Poczęstunek (właściwie jego brak) napisałam jako jeden z wielu punktów, a ty
            się przyczepiłeś do niego jak rzep do psiego ogona :/
          • Gość: arczi Re: Wróćiłam z Chorwacji, nie polecam.... IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 20.08.06, 20:36
            Zbyniek z gory przepraszam za wyrażenie ale strasznie chrzanisz bracie.Po
            pierwsze to ceny kwatery na trzy osoby to okolo 40 euro i to już te niezłe te
            przeciętne to 30 euro.Za 50 euro w dalmacji naprawdę na miejscu można się
            spodziewać najlepszego standardu,oczywiście nie dotyczy to
            wysp,istri,inp.cetrum trogiru.
      • Gość: Lipski Re: Wróćiłam z Chorwacji, nie polecam.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.08.06, 10:06
        Chrznisz bez sensu zbynku
    • Gość: JP Re: Wróćiłam z Chorwacji, nie polecam.... IP: *.streamcn.pl 15.08.06, 16:19
      Popieram apel o merytoryczna dyskusje i uwagi anie typu hasla nie polecam
      Chorwacji bo trafilam na malo sympatycznego gospodarza To siedziec w domu bo w
      kazdym kraju mozna miec taka sytuacje.
      • Gość: cro-expert Re: Wróćiłam z Chorwacji, nie polecam.... IP: *.dsl.iskon.hr 15.08.06, 19:14
        kazda moneta ma dwije strony
        tutaj jest tylko jedna strona
        ciekawy jestem co by powiedzao własciciel???
        misle, jak by pogoda dopisała-wszystko ok.
        • Gość: Sas do cro-expert. IP: *.citysat.com.pl / 81.210.63.* 15.08.06, 20:33
          No ale winny musi sie znaleźć . W pogodę CIĘZKO uderzyć , to winny jest
          wlasciciel / tez jestem ciekaw co by powiedzial chorwat/ , odleglosc od plazy ,
          mala kwatera itd. Typowo po POLSKIEMU - żenada . Sas
          • Gość: esiaesia Re: do cro-expert. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.06, 23:52
            w pierwszym wątku napisałam że jedynie za pogodę nie obwiniam właścicieli :)
            • Gość: Lipski Re: do cro-expert. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.08.06, 10:40
              a kto by tam czytal co ty tam napisalas :-) Naglowek sugerowal ze ci sie nie
              podobalo wiec trzeba Cie zakrakac . Jak moglas takiego paszkwila na taki kraj
              jak hr napisac !!
              Jeszcze Ci sie gosodarze nie podobaja ! Zachcialo Ci sie grila ! A zupki
              chinskie to juz nie laska ??
              Witam kolejnych ktorzy przejzeli na oczy :)
          • Gość: Lipski Re: do cro-expert. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.08.06, 10:36
            bzdury gadzasz
            Jak pogoda do bani i wlasciciele kwatery tacy jak w opisie to tylko wpsolczuc
            urlopu .
    • chorwatka1 Re: Wróćiłam z Chorwacji, nie polecam.... 16.08.06, 06:13
      A tak z ciekawości - dlaczego korzystaliście z oferty czeskiego biura podróży? :o Poza tym - z tej strony www nic nie wynika. Opis minimalistyczny, zdjęć jak na lekarstwo.
      W dodatku na tych 2 marnych fotkach widać jak byk, że to na górce, więc można się spodziewać, że plaża w dole bedzie dalej niż 50 m - w dodatku po schodach.

Wg mnie to logiczne, że na wizytę Waszych gości powinni wydać zgodę właściciele kwatery. Ale nie muszą. Z różnych przyczyn. O pozwolenie zrywania fig też się trzeba było po prostu zapytać, a nie kraść z drzewa :o

Grill... może stać w różnym miejscu posesji :)

Co do tego, żeby apartamentu dla znajomych szukali Wam kolejni gospodarze - to już chyba przesada. Nie podoba się, to się idzie samemu i szuka takiego, co przypadnie do gustu. Albo leci do miejscowej agencji turystycznej, żeby z Tobą biegali.

Ale jeśli chodzi o smaych właścicieli... Cóż... Na różnych się trafia - czasem lepszych, czasem gorszych.

• Gość: esiaesia Re: Wróćiłam z Chorwacji, nie polecam.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.06, 08:13
        Nigdzie nie napisałam że korzystaliśmy z czeskiego biura podróży. Kwatery od
        zawsze wyszukujemy sami przez Internet, bądź z polecenia znajomych. Akurat
        właścicielka była czeszką, dlatego strona kest też w języku czeskim, ot tyle.
        • Gość: esiaesia chyba się nie zrozumieliśmy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.06, 08:17
          ja nie odradzam nikomu wyjazdu do Chorwacji!! Odradzam konkretną kwaterę!
          Rozumiem że ktoś mógł tytuł postu potraktować jakobym zniechęcała ludzi do
          odwiedzin HR, ale po otwarciu tematu jest: ' ... (i tutaj link apartamentu)'.
          Nie zrozumieliśmy się.
          Do Chorwacji zapewne jeszcze sama nie raz pojadę, tylko uważniej będę wybierała
          kwatery i pytała o najmniejsze szczegóły
          Pozdrawiam
        • Gość: esiaesia chyba się nie zrozumieliśmy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.06, 08:17
          ja nie odradzam nikomu wyjazdu do Chorwacji!! Odradzam konkretną kwaterę!
          Rozumiem że ktoś mógł tytuł postu potraktować jakobym zniechęcała ludzi do
          odwiedzin HR, ale po otwarciu tematu jest: ' ... (i tutaj link apartamentu)'.
          Nie zrozumieliśmy się.
          Do Chorwacji zapewne jeszcze sama nie raz pojadę, tylko uważniej będę wybierała
          kwatery i pytała o najmniejsze szczegóły
          Pozdrawiam
        • chorwatka1 Re: Wróćiłam z Chorwacji, nie polecam.... 16.08.06, 10:07
          Dobrze - to napiszę inaczej: czemu wybrałaś apartament z tak beznadziejna stroną internetową? A jest to czeska domena, na której jest wieeeeele apartamentów, których pewnie nikt z "opiekunów" strony nawet na oczy nie widział. Opis w języku czeskim i w dodatku żałosny. Cała oferta przeznaczona raczej dla Czechów - oni się tak nie czepiają jak Polacy, dlatego można im brednie wypisywać. To nie jest streona właścicielki apartamentu - jak chyba zauważyłaś. A jesli faktycznie właścicielka była Czeszką - to miałaś wybitnego pecha.
          • naise Re: Wróćiłam z Chorwacji, nie polecam.... 16.08.06, 18:15
            Była Czeszką na 100% :) W dodatku nauczycielka :)
      • kasiula.m Re: Wróćiłam z Chorwacji, nie polecam.... 16.08.06, 08:22
        Popieram Cie esiaesia trzeba pisac o takich rzeczach, ale wedlug mnie dalas
        sie zrobic w konia, stronka jest beznadziejna wedlug mnie, zdjecia tez kiepskie
        i ciezko cos o warunkach powiedziec, jabym po prostu wszystko uzgodnila
        wczesniej, owocow z drzew tez bym nie zerwala, nawet bym nie pytala czy mozna
        zerwac, dopiero jakby mnie zachecili do krozystania tobym sie poczestowala:)
        Jezeli bym sie dowiedziala, ze grill nie jest w BEZPOSREDNIEJ bliskosci
        apartamentu, a zalezaloby mi na dosc czestym korzystaniu to bym zrezygnowala z
        tego aprtamentu, co do tych 50m. poczestunku szynka czy tym ich serem to oni to
        nazywaja marketingiem i lepiej nie nastawiac sie na wiele,co do "odwiedzin" w
        aprtamencie przez gospodarzy to przesada i chamstwo, jadac na wakacje i
        wynajmujac aprtament uwazam, ze przez 2 tygodnie to moj dom i nikt mi nie ma
        prawa zagladac do pokojow.
        Szkoda, ze jestes niezadowolona z powodu tych zalosnych ludzi, ale nie
        oceniaj calej Chorwacji, nie jest tam az tak zle i sa tez mili i fajni ludzie.
        Ja tez sie pare razy nacielam, a to w sklepie mnie oszukali, a to gospodarz
        policzyl sobie dodatkowa oplate mimo, ze ustalilismy juz cene, kiedys w mailu
        na propozycje mojej ceny pewien Chorwat napisal, ze za taka cene to moge
        spier... do Bulgarii albo Albanii:) - ale co tam:)
        Brak pogody? Dziwna sprawa- jescze nigdy z tym sie nie spotkalam.
        Pozdrawiam Cie i tez radze- jak w przyszlosci zdecydujesz sie na spedzenie
        wakacji w Chorwacji- JEDZ w CIEMNO.
        p.s.
        SAS- pisze sie polaczkom.
        • Gość: Lip Re: Wróćiłam z Chorwacji, nie polecam.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.08.06, 10:42
          Latwo dawac takie rady po fakcie :-)
          • kasiula.m Re: Wróćiłam z Chorwacji, nie polecam.... 16.08.06, 10:46
            na przyszlosc sie przyda i dla innych jak znalazl:)
            • Gość: Sas Re: Wróćiłam z Chorwacji, nie polecam.... IP: *.citysat.com.pl / 81.210.63.* 16.08.06, 12:57
              Na forum chorwacja bylo juz to maglowane X razy. Po co rezerwować kwatery
              przez internet , jezeli praktycznie w kazdej miejscowości jest wiecej kwater
              niż turystow . Przyjeżdżam w upatrzone miejsce oglądam kilkanaście
              apartamentow - albo pasi albo nie . Kupując KOTA W WORKU + zła pogoda =
              Wrócilam z Chorwacji , nie polecam . Sas
              • Gość: Lipski Re: Wróćiłam z Chorwacji, nie polecam.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.08.06, 17:48
                Bo po prostu wiele osob nie lubi jezdzic w ciemno . proste i logiczne
                • Gość: Sas Re: do Lipski . IP: *.citysat.com.pl / 81.210.63.* 16.08.06, 18:06
                  Niby proste i niby logiczne - ale nie czytałem jeszcze na forym wypowiedzi
                  kogoś kto pojechał do Chorwacji w ciemno i miał złą kwaterę lub kwatery nie
                  znalazł. Dla ułatwienia sobie życia musimy robić wiele rzeczy ktorych nie
                  lubimy. Sas
                  • Gość: Lipski Re: do Lipski . IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.08.06, 16:14
                    Niby to logiczne zeby szukac na miejscu , ale logika ma male zastosowanie jak z
                    tylu samochodu siedzi np dwojka berbeci .
                    • Gość: Sas Re: do Lipski . IP: *.citysat.com.pl / 81.210.63.* 17.08.06, 16:59
                      to niby dla DOBARA DZIECI sugerujesz aby zachowywać sie nie logicznie / bierz
                      co leci i jak leci/ Sas
                      • Gość: Lipski Re: do Lipski . IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.08.06, 09:19
                        Sluchaj - jak juz nie raz napisalem ja tak nie robie . Po prostu nie musze .
                        Ale rozumiem ludzi ktorz tak robia . I co wiecej nie uwazam ze robia zle .O po
                        prostu ich wybor . Niepotrzebnie dalem sie wciagnac w dyskusje nad motywami :-)
    • Gość: Maciek Re: Wróćiłam z Chorwacji, nie polecam.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.06, 18:42
      W Cro byłem 7 razy, pierwszy raz rezerwowałem przez TUI, było super. Póżniej
      jeżdziłem " w ciemno", zawsze byłem bardzo zadowolony, dopiero w zesżłym roku
      coś mnie podkusiło i załatwiłem kwaterę przez internet. Na 2 tyg, po tygodniu
      nie wytrzymałem, wyjechałem w inne miejsce. Generalnie kwatera był niezła,
      tylko jej położenie---na skarpie, masa schodów do plaży i do drogi, brak miejsc
      spacerowych. Był to super apartament dla ludzi nic nie robiących tylko leżących
      na plaży, ew dla lubiących ciągłe jazdy autem. Pojechałem gdzieś dalej,
      popatrzyłem i wynająłem to co mi bardzo odpowiadało. I tak będę robił zawsze w
      przyszłości, nie dam się już nigdy skusić interentowi.
    • Gość: ajko Zawinił chłop,Cygana powiesili! IP: *.emu.int.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 17.08.06, 19:20
      Rozumiem,że nie polecasz gospodarzy,ale czemu...Chorwację???
      • Gość: esiaesia Re: Zawinił chłop,Cygana powiesili! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.06, 00:31
        Przeczytaj parę odpowiedzi wyżej... być może źle zatytułowałam wątek,
        oczywiście nie polecam gospodarzy, Chorwację jak najbardziej.
    • Gość: delegwan Re: Wróćiłam z Chorwacji, nie polecam.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.06, 00:59
      Może już wystarczy, co?. Ile razy ta dziewczyna ma wyjaśniać o co jej chodziło?
      Złośliwości i nietolerancji tyle, jak na forum piłkarskim. Pzdr.
    • skorp_76 Re: Wróćiłam z Chorwacji, nie polecam.... 18.08.06, 10:13
      w zeszlym roku chcialem zarezerwować pokoje przez interent,
      w koncu zrezygnowalem gdyż uznałem ze na miejscu poszukamy czegoś.
      Jak się okazało było to super rozwiązanie, przez tydzien podróżowalismy po
      chorwacji, głownie wybrzeze i wyspy, i wszedzie znajdowalismy pokoje.
      Zazwyczaj po wyjsciu z promu dopadal nas tlum naganiaczy z ofertami i zdjęciami
      kwater. Do tego wszyscy u których nocowaliśmy byli sympatyczni.

Wróciłem z Chorwacji, polecam :)
      • Gość: Sas Re: do Lipski IP: *.citysat.com.pl / 81.210.63.* 18.08.06, 12:02
        Przeczytaj ostatnie watki - znowu wyszlo na MOJE - nie dorabiam jak Ty do
        wszystkiego Filozoficznej Ideologii - tylko staram sie być w jak najprostrzy
        sposób PRAKTYCZNY - a Forowicze , ktorzy postepuja podobnie - nie narzekają .
        Pozdrawiam Sas
        • Gość: Lipski Re: do Lipski IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.08.06, 14:24
          Kilka osob potwierdzilo to co napisales i od razu w piorka obrastasz
          Takie wnioski wysnute na podstawie kilku postow biorac pod uwage liczbe osob
          tam jezdzacych to wybacz ale mozna sobie w buty wsadzic . Wg mnienie sa w zaden
          sposob miarodajne .
          Nie dorabiam zadnej filozofi tylko pisze o tym co widze . Dla mojej osobistej
          przyjemnosci to ludzie sie tam moga teleportowac wybierajac miejsce
          telepatycznie .
          • Gość: Sas Re: do Lipski IP: *.citysat.com.pl / 81.210.63.* 18.08.06, 16:05
            - że na podstawie kilku postów - wskaz na Forum Chorwacja jeden post w ktorym
            ludzie jadacy w ciemno PRZEKLINAJA swoje wczasy/ oczywisci nie dotyczy postów
            Lipskiego ,ktorego krytycyzm zakrawa na paranoje/. Z piorkami czy bez nadal
            będę pisal/ pomagal/ forowiczą w tematach co do ktorych posiadam jakas wiedzę,
            a filozofowanie zostawiam FILOZOFOM. Sas
            • Gość: woja-tech Re: do Lipski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.06, 20:28
              Tydzień temu wróciłem. Pierwszy raz bylm samochodem. Chciałem wcześniej
              rezerwować ale ostatecznie pojechałem "w ciemno". Trafilm bardzo dobrze 10 km
              za Omsiem. Tanio i komfortowo. Polecam
            • Gość: Lipski Re: do Lipski IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.08.06, 11:41
              Jak wiec wyjasnisz te ciagle pytania na forum o kwatery ?
              Posty typu bylem , polecam - podam kontakt itd
              widac jest zapotrzebowanie i na takie informacje
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka