Dodaj do ulubionych

Czarnogóra

IP: *.elgrom.laz.digi.pl 19.11.06, 13:44
Witam wszystkich forumowiczów.
W Chorwacji byłem już siedem razy i w 2007 r. chciałbym pojechać z rodziną do Czarnogóry. Prosiłbym o jakieś namiary. W zamian mam sprawdzony adres w Igrane /10 m od morza\ lub Podgora
Obserwuj wątek
    • des4 Re: Czarnogóra 20.11.06, 08:07
      www.vilaalexandra.com

www.turizmcg.com

www.rivijera.net
      • des4 Re: Czarnogóra 20.11.06, 08:08
        Pomyłka, powinno być: www.turizamcg.com
    • mefjan1 Re: Czarnogóra 22.11.06, 09:36
      wiele ofert na www.aratravel.net, możliwość rezerwacji online. Sporo tanich
      kwater i domków, coś znajdziesz.
    • Gość: Lipski Re: Czarnogóra IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.11.06, 10:48
      > W Chorwacji byłem już siedem razy i w 2007 r. chciałbym pojechać z rodziną do
      > Czarnogóry. Prosiłbym o jakieś namiary.

Powiedz wiecej czego szukasz ale wydaje mi sie ze fajna opcja jest tam jechac w
      ciemno - zawsze cos znajdziesz duzo taniej niz przez posrednikow. Mi osobiscie
      bardzo podobaja sie okolice Budvy i sama Budva .
      Bedac tam uwazaj gdzie parkujesz - spore zlodziejstwo .

• des4 Re: Czarnogóra 22.11.06, 13:22
        Gość portalu: Lipski napisał(a):

> > W Chorwacji byłem już siedem razy i w 2007 r. chciałbym pojechać z rodzin
        > ą do
        > > Czarnogóry. Prosiłbym o jakieś namiary.
        >
        > Powiedz wiecej czego szukasz ale wydaje mi sie ze fajna opcja jest tam jechac
        w
        >
        > ciemno - zawsze cos znajdziesz duzo taniej niz przez posrednikow. Mi
        osobiscie
        > bardzo podobaja sie okolice Budvy i sama Budva .
        > Bedac tam uwazaj gdzie parkujesz - spore zlodziejstwo .
        >

Nie do końca się z tym zgodzę. W sezonie CG jest tość zatłoczona. Oczywiście
        wszędzie mozna znaleźć apartament w ciemno ale szansa że bedzie on w miarę
        blisko morza i bedzię w odpopwiednim standardzi są już niewielkie. Bez -
        problemu można tak znaleźć kwaterę za niewielkie pieniądze, ale w CH cudów też
        nie ma, jeśli hccesz większy wypas i lepsze położenie, musisz zapłacić więcej,
        choć i to nie pomaga kiedy jest pełne obłozenie...

Inna sprawa to czy chce się wam po dlugiej i męczacej jeździe krążyć i
        sprawdzać oferty, jeśli jedziecie z dziećmi to już raczej nie wchodzi w grę...
        • Gość: Lipski Re: Czarnogóra IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.11.06, 15:40
          > Nie do końca się z tym zgodzę. W sezonie CG jest tość zatłoczona
          Nie barziej niz hr :-))

> wszędzie mozna znaleźć apartament w ciemno ale szansa że bedzie on w miarę
          > blisko morza i bedzię w odpopwiednim standardzi są już niewielkie

Tu juz bym sie nie zgodzil . My jestesmy dla nich dewizowi i cotu mowic placimy
          wiecej niz tubylcy . Dlatego nie ma wiekszych problemow .

> Inna sprawa to czy chce się wam po dlugiej i męczacej jeździe krążyć i
          > sprawdzać oferty, jeśli jedziecie z dziećmi to już raczej nie wchodzi w grę...

oczywiscie ze tak . Ale to samo dot hr . Jak ktos chce samemu znalezc - nie ma
          problemu . Jesli ktos natomiast woli wczesniejsze rezerwacje - moze
          rezerwowac :-))) A tak po za tym chyba nikt nie jezdzi do Cg za jednymn
          przysiadem wiec argument dzieci troche odpada :-)) Ze dwa razy jechalem przez
          Tuzle i raczej nie mam zamiaru juz tamtedy jezdzic o ile nie bede musial , ale
          co by nie mowic na pewno nie jest to droga na 1 przysiad z Polski :-))
          • des4 Re: Czarnogóra 23.11.06, 07:58
            Gość portalu: Lipski napisał(a):

> > Nie do końca się z tym zgodzę. W sezonie CG jest tość zatłoczona
            > Nie barziej niz hr :-))

Raczej bardziej, porównaj wielkośc i CG i długość wybrzeża z chorwackim....

>
            >
            > > wszędzie mozna znaleźć apartament w ciemno ale szansa że bedzie on w miar
            > ę
            > > blisko morza i bedzię w odpopwiednim standardzi są już niewielkie
            >
            > Tu juz bym sie nie zgodzil . My jestesmy dla nich dewizowi i cotu mowic
            placimy

Dewizowi to raczej są oni, ostatecznie w CG obowiazującą walutą jest euro...a
            płacić to każdy musi czy Polak, czy Serb...

>
            > wiecej niz tubylcy . Dlatego nie ma wiekszych problemow .

Nie tyle tubylcy co Serbowie, którzy tam dominują. O o dziwo na biednych nie
            wyglądają...

>
            > > Inna sprawa to czy chce się wam po dlugiej i męczacej jeździe krążyć i
            > > sprawdzać oferty, jeśli jedziecie z dziećmi to już raczej nie wchodzi w g
            > rę...
            >
            > oczywiscie ze tak . Ale to samo dot hr . Jak ktos chce samemu znalezc - nie
            ma
            > problemu . Jesli ktos natomiast woli wczesniejsze rezerwacje - moze
            > rezerwowac :-))) A tak po za tym chyba nikt nie jezdzi do Cg za jednymn
            > przysiadem wiec argument dzieci troche odpada :-)) Ze dwa razy jechalem przez
            > Tuzle i raczej nie mam zamiaru juz tamtedy jezdzic o ile nie bede musial ,
            ale
            > co by nie mowic na pewno nie jest to droga na 1 przysiad z Polski :-))

Oczywiście, jednak drugiego dnia tak czy owak dojeżdzasz późnym popołudniem,
            tak czy owak wszyscy chcą dojechać więc w końcu na miejsce....
            • Gość: Ingolula Re: Czarnogóra IP: *.acn.waw.pl 25.11.06, 08:55
              W tym roku byliśmy w Czarnogórze w drugiej połowie września i szczerze mówiąc
              po sezonie nie było żadnego problemu z lokum za 15 czy 30 euro. Teraz jednak,
              kiedy szukam ciekawej kwatery na sierpień w dobrej "dla siebie" oczywiście
              okolicy to widzę, że muszę wydać od 60 do 100 euro za apartament. W sezonie
              jest drogo szczególnie nad samym morzem. Zjechaliśmy całe wybrzeże, więc wiem,
              o czym mówię. Mogę polecić tańsze lokum w Ulcinju jakieś 200 m od Wielkiej
              Plaży (15 euro osoba). Właściciel prowadzi knajpę z pysznym lokalnym jedzeniem
              (rano ryba, wieczorem mięsko). Na swojej działce ma nieduże dobrze utrzymane
              pawilony. Wszystko jest nowe i zadbane. Jest klimatyzacja, zresztą we
              wszystkich dobrych obiektach ją znajdziecie. Plaża, było już o niej sporo i
              szczerze mówiąc polecam Ulcinj na wrzesień, kiedy jest pusto i będziecie mogli
              skosztować wszystkich darów tej ziemi. W przyszłym roku chcę wypoczywać nad
              Zatoką Kotorską, ale nie w mieście. Szukam w Rose i innym małych
              miejscowościach. Czarnogóra to mały kraj, więc można każdego dnia być w innym
              miejscu. Oczywiście jedziemy samochodem.
              Polecam Czarnogórę ludziom, którzy stawiają na aktywny wypoczynek i dobre
              jedzenie. Ludzie tam są mili i gościnni. Język prosty a jeżeli ktoś zna
              rosyjski bądź niemiecki to w ogóle nie ma problemu. Dla imprezowiczów polecam
              Bar,Sutomore, Petrovac, Budvę i Herceg Novi dla rodzin z dziećmi małe
              miejscowości, bo tam znajdziecie spokój i na pewno będzie czysto. Niestety w
              Czarnogórze mają problem z porządkiem, szczególnie w sezonie, kiedy jest
              tłoczno zapominają o śmieciach.To najbardziej przeszkadza w Barze i Ulcinju.
              Czyściej jest bliżej Kotoru. Piszę o tym z perspektywy matki małego dziecka,
              która musi na takie rzeczy zwracać uwagę. Mimo wszystko Czarnogóra robi ogromne
              wrażenie a Chorwacja przy niej jest tylko piękna.
              www.montenegro.com
              AZURINA, restaurant Lovac, Velika Plaza Ulcinj tel. 381(0) 85 455 138, 381(0)
              67 556 949
    • pilot_poz Re: Czarnogóra 27.11.06, 09:42
      Wraz z ekipą znajomych byliśmy w CG w tym roku w II poł sierpnia.
      Jechaliśmy w sposób chyba inny niż 90% osób na tym forum, tzn pociągiem. Całość
      dojazdu w dwie strony to 300 PLN. Jeśli ktoś podrózuje z dziećmi to faktycznie
      niekoniecznie..., ale dla sprawgnionych typowych bałkańskich przygód (o których
      wiele by pisać) - coś wspaniałego !!
      Noclegi : kiedy tylko wysiedliśmy z pociągu w Barze, otoczyły nas gromadki (jak
      w Zakopcu :) ) miejscowych oferujących kwatery. Oczywiście (jak wszędzie)
      próbowali nam wmówić, że poniżej 10EUR za osobę za noc to NIGDZIE nie
      dostaniemy, chwial negocjacji w języko polsko-serbsko-rosyjsko-podobnym
      wystarczyła, by znaleźć rozsądne miejsce za 5 EUR. W samym Barze, ok 300 m od
      morza (choć dla nas akurat to nie było takie istotne). Podobne grupy naganiaczy
      kwaterowych widzieliśmy z okien voza w Sutomore (10 km od Baru). Tak więc
      jechanie w ciemno chyba nie jest aż takim złym pomysłem :)
      Ja w ten sposób podróżuję po dziesiątkach krajó i jak dotąd : bez żadnych
      problemów !!
      A do pojechania do CG gorrrrrrrąco zachęcam !!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka