Dodaj do ulubionych

wyjazd do chorwacji

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.01.07, 20:00
Chcę jechać do Chorwacji na Istrię na wakacje autem.Jak najlepiej jechać
przez Austrię i Słowemię czy Węgry?Ile się płaci za autostrady w Chorwacji?
Obserwuj wątek
    • Gość: marlo Re: wyjazd do chorwacji IP: *.icpnet.pl 21.01.07, 21:04
      Witam!Nie doświadczyłem ale dostałem to możesz sprawdzić
      Pozdrawiam
    • Gość: Aga Re: wyjazd do chorwacji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.01.07, 21:43
      Byłam 3 razy w Chorwacji, za każdym razem w innym miejscu ale zawsze jechałam
      przez Węgry. Po co sie pchać na płatne autostrady jak przejedziesz nocą pustą
      drogą 86 przez całe Węgry. Nie spotkałam nigdy żywej duszy z radarem a przez
      weekend tiry nie jeżdżą.
    • Gość: Aga Re: wyjazd do chorwacji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.01.07, 21:45
      Zapomniałam napisać o autostradach - najdłuższa ta do Splitu kosztuje w
      granicach 86 zł
      • proffet Re: wyjazd do chorwacji 24.01.07, 21:57
        wszystko zależy od miejsca z którego wyjeżdżasz ale ja bym jechał przez na
        Istrię przez Austrię i Słowenię Maribor, Lubliana a potem na Rijekę lub Koper
        po drodze można zwiedzić Postojną trasa to autostrady szybko i wygodnie
        • Gość: zbynek Re: wyjazd do chorwacji IP: *.c245.petrotel.pl 24.01.07, 22:15
          popieram poprzednika
    • Gość: Januszek Re: wyjazd do chorwacji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.01.07, 12:05
      Cześć :)
      Widzę, że nikt Ci nie odpowiedział...
      Ja co prawda do Dalmacji jadę, ale kawałek drogi jest taki sam, więc może Ci to coś pomoże - potem zerkniesz sobie na mapę i zjedziesz na Istrię.
      Ja jadę wg sugestii zamieszczonych na stronie www.makarska-riwiera.pl
      W ogóle na tej stronie można znaleźć mnóstwo informacji! I zadawać różnorakie pytania :) Ja zawsze dostawałem bardzo rzeczowe i grzeczne odpowiedzi, choć koniec końców nie korzystam z tych apartamentów (tylko dlatego, że już nie było wolnego terminu), bo jeśli dziewczyny tak powaznie podchodzą do potencjalnego klienta - musi być na miejscu super :)
      • Gość: cro-expert Re: wyjazd do chorwacji IP: *.dsl.iskon.hr 31.01.07, 14:05
        polecam trase:

Wien-Ljubljana-Koper-Istra

Koper-Pula nowa droga cca 1godz.

pozdrawiam
        • bah77 Re: wyjazd do Chorwacji... 31.01.07, 14:47
          Zgadzam się, że to jest najszybsza trasa do Puli.
          Oczywiście zakładając, że pytający uważał, że nie musi pisać z jakiego miasta w
          Polsce wyrusza, bo jest z Warszawy. ;-)

Jeśli jest jednak np. z Poznania, 3City to najszybciej będzie przez Monachium,
          a jeśli z Rzeszowa to przez Węgry...

bah77

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka